Kwaliteiten en prestaties.

Mijn kwaliteiten ( wat kan ik....? ) 
 
Verantwoordelijkheidsgevoel en sterke betrokkenheid bij de onderneming zijn mijn sterkste kwaliteiten. Daarnaast kan ik in sterke mate analytisch denken, nauwkeurig werken, wat met name bij het beheersen van voorraden in het computersysteem onmisbaar is, en betrouwbaar omgaan met  bedrijfsbelangen. 
Ik ben flexibel in het volgen van ontwikkelingen en creatief in het bedenken van inzichtelijke planning methodes.
  
 
prestatie voorbeelden
 
In het verleden heb ik als Productie planner Expediter bij een elektromotoren fabriek (serie productie) als initiatiefnemer de voorraad geanalyseerd en verlaagd in kosten.
Dit heb ik verwezenlijkt door verhoging van de voorraad turnover voor de kostbaarste artikelen en door comakership met diverse leveranciers.
Door o.a. verlaging van bestelhoeveelheden en veiligheidvoorraden in de eigen magazijnen.
Hierdoor is de fysieke voorraad zowel in gemiddeld waarde niveau als in omvang sterk verminderd, in het magazijn is een fysiek ruimte besparing ontstaan van 65 % .

 
Bij een groothandel in doe-het-zelf materialen, met een assortiment ca. 3000 diverse artikelen, heb ik als Materiaalplanner met zelf uitgedachte voorraadbeheer- en bestelmethode langdurig een gemiddelde service/uitleveringsgraad gerealiseerd van 98 %, voorheen was deze KPI  87 %.
Hierdoor is de onderneming een meer betrouwbare leverancier voor de klanten geworden.

 
Bij een Prefab betonvloeren fabriek heb ik als Expeditie Planner meerjarige ervaring opgedaan in het plannen van uitlevering/montage afspraken in de bouw.

Ik was daar tevens verantwoordelijkheid voor de aanvoer van de juiste gecertificeerde hijsmiddelen. 

De Bouwprojecten varieerde van o.a. Woningbouw, Kantoorflats , Parkeergarages en Voetbalstadions. 

Ik heb diverse transporteurs aangestuurd voor het transporteren en uitleveren van gemiddeld 80 vrachten per dag.  

Er is er langdurig een gemiddelde levertijd servicegraad  van 95 % op montage voortgang gerealiseerd, rekening houdende met aanvoer omstandigheden en storingen.

Bij o.a. storm- en vorstweerberichten ondernam ik direct extra actie om de planningen af te stemmen, zonodig buiten werktijd. 

Mijn inzet heeft veel kosten bespaard voor de klant, de transporteurs en de organisatie.Bij een Dienstverlenende organisatie in de Foodsector waarin een 20 tal Software-engineers en 30 Hardware-engineers werkte aan allerlei projecten, heb ik als Planner Controler in samenwerking met een Dataprogrammeur een urenregistratie site ontwikkeld. 
Voorheen was alleen het financieel  eindresultaat het KPI-tool om te managen.  
Door mijn kennis en ervaring is er een duidelijk inzicht ontstaan in het aantal bestede uren per werknemer en ook de ingehuurde uren per project. 
Daardoor was het ook duidelijk welke uren hiervan te factureren waren en welke niet.
Uiteraard was het  tevens mogelijk de indirekt bestede uren, ziekte, verlof en uitbestede uren inzichtelijk te maken, totaal en per medewerker.
Met de Urenregistratie is het mogelijk gemaakt om de organisatie veel nauwkeuriger en beter te managen.


Als Planner Cilinderproductie / Projectorders leverde ik een bijdrage in de omschakeling van "ordergestuurde productie" met een levertijd van 8 weken naar een verkoopprognose gestuurde productie en "levering uit voorraad" .  De doelstelling was levering met  99% leverbetrouwbaarheid. 
Vooraf is met behulp van verkoop historie gekozen voor een 150 tal voorraad eindproducten.  
Ik heb een actieplan van 3 maanden gemaakt en de voorraad is door Productie en uitbestedingen gecreëerd.
Na realisatie was het mogelijk een Webshop voor de standaard hefcilinders te openen.