Welkom bij Juffie Uil!

Ik ben Marieke Lakerveld, mama van Elias, Julia en Sofie, getrouwd met mijn held, Max en gediplomeerd gastouder. Samen met onze kater Gijs wonen wij aan de Sumatrastraat in Dordrecht. 
In ons huis verzorg ik kleinschalige, huiselijke opvang aan kinderen van 0 - 4 jaar. 
Juffie Uil gastouderopvang heeft als doel kinderen veel ruimte en een stimulerende omgeving aan te bieden. Respect voor mens, dier en plant en het bevorderen van de ontwikkeling van kinderen als aanvulling op de opvoeding in de thuissituatie.

Bij Juffie Uil gaan we eigenlijk een beetje terug naar de basis, hier zitten kinderen niet achter de televisie maar we gaan naar buiten. 
Lekker spelen en ravotten, hutten bouwen en we gaan biologisch tuinieren in mijn 200m2 grote moestuin. Samen zaaien, planten, bemesten, snoeien en alles zien groeien, we houden er kruidenspeurtochten en stellen zelf bosjes bloemen samen uit de bloementuin. Wanneer het tijd is oogsten we de lekkerste groenten en fruit voor tussendoor, bij de lunch of als avondeten. Tijdens de koude winterse dagen maken we zelf een lekker soepje voor bij de lunch, en op warme zomerdagen plukken we de lekkerste aardbeien en maken daar zelf ijsjes of soms snoepjes van. Bij Juffie Uil eten de kinderen gezonde, plantaardige, suikervrije voeding, dus geen snoep of frisdrank maar zo nu en dan wel een zelf gebakken koekje. 
We lezen, zingen, dansen en knutselen met de seizoenen mee, maar er is ook genoeg speelgoed om mee te spelen voornamelijk van hout, en een grote woonkamer waar je ook lekker even je eigen ding kan doen, winkeltje spelen, of gewoon een boekje lezen op de bank. Natuurlijk spelen we ook vaak in het huisje in de tuin of gaan we met de bakfiets naar een van de vele parken die Dordrecht rijk is. Hertjes en/of eendjes voeren, kastanjes rapen, mooie blaadjes zoeken om mee te knutselen of je lekker uitleven in de speeltuin.  

Ik ben gediplomeerd gastouder, in bezit van EHBO voor kinderen en sta geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang 
(u kunt dus kinderopvangtoeslag aanvragen).
Openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 07:15 tot 18:00 uur.

Mocht jij binnenkort je kindje onder willen brengen in de wijk Reeland/Dordrecht centrum 
neem dan contact op met mij via 06-44808295 of juffieuil@gmail.com.

Hopelijk tot snel!

Met vriendelijke groet,
Marieke Lakerveldą
image.jpg
(137k)
Juffie Uil Gastouderopvang,
29 sep. 2014 01:23
Comments