Pojedinačno prvenstvo Srbije za starije pionire, Vršac, 25.05.2013. godine


U subotu, 25.05.2013. godine, održano je pojedinačno prvenstvo Srbije za starije pionire u Vršcu. Na predmetnom takmičenju nastupilo je 199 takmičara iz 63 kluba, a naš klub je predstavljalo 6 takmičara. Imajući u vidu da je ovo bilo glavno takmičenje i da su na njemu nastupali samo najbolji pojedinci, možemo ipak biti zadovoljni sa postignutim rezultatima naših takmičara.
Dejan Grujić je pomalo uspavano ušao u prvi meč, doživeo poraz, koji ga je koštao ulaska u finale. Nakon toga je ostale borbe uspešno rešavao u svoju korist, što ga je dovelo do osvojenog 3. mesta.
Nemanja Milić je takođe osvojio 3. mesto i bronzanu medalju. Milić je dobro započeo takmičenje i došao do polufinala, a u tom meču je nakon vođstva i to svojom nepažnjom dozvolio da u poslednjim sekundima meča padne, i izgubi meč, a samim tim i titulu najboljeg u svojoj kategoriji.
Mateja Vukmirica je bio na nivou zadatka, borio se odlično i pokazao veliku odlučnost i smirenost. Uspešno je rešio dve borbe u svoju korist, ušao u finale, a u istom se borio protiv Jovanović Lazara iz Sombora, koji je inače i do sada bio nepobediv u ovoj težinskoj kategoriji. Vukmirica je u par navrata dobro uzdrmao protivnika, ali je na kraju morao da se zadovolji sa srebrnim odličjem.
Na putu ka osvajanju bronzane medalje bili su Luka Latković i Slavica Tornjanski. Njima je malo nedostajalo da osvoje medalju, međutim nijanse su odlučivale. Takođe na ovom takmičenju je učestvovao Vladan Saravolac koji je ostao bez plasmana.
Osvajačima medalja sa ovog prvenstva predstoje završne pripreme, kada će se odlučiti o konačnom sastavu reprezentacije Srbije za nastup na Balkanskom šampionatu u Turskoj.

Rezultati:

Stariji pioniri:
1. Dejan Grujić, ktg 34 kg, 3. mesto,
2. Nemanja Milić, ktg 42 kg, 3. mesto,
3. Mateja Vukmirica, ktg 73 kg, 2.mesto,
4. Luka Latković, ktg 46 kg, 5. mesto.

Starije pionirke :
1. Slavica Tornjanski, ktg 44 kg, 5. mesto.

Trener
Vanja Šamu


Izveštaj u PDF formatu (za štampu) možete videti i preuzeti ovde.Galerija fotografija: