O klubu

Poštovani prijatelji,

Džudo klub Partizan Kikinda je osnovan davne 1968. godine, i od tada klub ide samo uzlaznom putanjom razvoja. Zato danas sa punim pravom možemo istaći da se nalazimo u samom vrhu srpskog džudo-a.

Klub trenutno broji više od 100 članova svih uzrasnih kategorija, počevši od najmlađih poletaraca, pa do seniora.

Dobre rezultate, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, ostvarujemo kontinuirano već duži niz godina, što je svakako rezultat kvalitetnog i stručnog rada sa svim uzrasnim kategorijama.

Između ostalih, izdvojili bi prvo mesto seniorske ekipe u Super Džudo ligi Srbije 2006. godine, kada smo ostvarili svoj san i postali prvi ekipni šampioni države Srbije. Takođe, bi istakli i drugo mesto naših devojaka u ekipnom Kupu Jugoslavije1987. godine.

Od pojedinačnih rezultata izdvojili bi bronzane medalje sa ekipnog Prvenstva Evrope za seniore 1986. godine, koje su osvojili Dragan Ciganović i Jožef Detari, zatim treće mesto sa Prvenstva Evrope za juniore 1987. godine, Dragoslave Zarić, kao i peta mesta u Evropi i Svetu za juniore, koje su ostvarili Tijana Radić i Filip Križan, 2006. godine i 2008. godine.

Naš klub od 1984. godine, organizuje Međunarodni džudo kup za mlađe uzrasne kategorije i isti važi za jedno od najjkvalitetnijih takmičenja u regionu. Takođe, smo do sada bili organizatori regionalnih i državnih prvenstava za sve uzrasne kategorije, kao i uskršnjeg kampa i turnira za juniore i seniore, koji je nedavno postao Memorijalni džudo turnir i kamp „ Dragan Ciganović-Ciga“.

Uskoro, odnosno u avgustu ove godine nam sledi organizacija Prvenstva Balkana u džudou za kadete i juniore, što će biti veliki događaj za naš klub i ujedno kruna dosadašnjeg rada.

Kao što se može videti, uradili smo mnogo, postigli smo puno, ali sasvim sigurno nismo rekli poslednju reč.Jula, 2010. godine                                                                                Predsednik kluba Svetislav Vukmirica