Međunarodni džudo turnir u Bukureštu

 
  
 
 
 
 
 
 
 
 Proteklog vikenda dvojica takmičara džudo kluba „Partizana“ iz Kikinde nastupili su na međunarodnom turniru u Bukureštu u organizaciji džudo saveza Rumunije, koji je i najkvalitetniji turnir u ovoj zemlji.
Pomenuti turnir okupio je preko 500 takmičara iz Srbije,Moldavije, Bugarske, Portugala i naravno Rumunije.
„Nemanja Nilić uspeo je da u konkurenciji kadeta do 55kg osvoji bronzanu medalju dok je Mateja Vukmirica u istoj uzrasnoj kategoriji ali do 81kg, uspeo da se plasira među 16 najboljih ali je medalja ovog puta izostala. Ova dvojica takmičara su predvodnici jedne sjajne generacije koja nam dolazi i u koje treba ulagati, pošto im je druga godina u kadetskom uzrastu počinju sa ozbiljnijim radom nego do sada kako fizičko-mentalne tako i tehničko-taktičke pripreme.
Pokušaćemo da ispratimo što je više moguće ovakve kvalitetne turnire kako bi naši tamičari dobijali na iskustvu koje mogu primeniti na domaćoj sceni, ali znamo svi u kakvim uslovima živimo te će finansije igrati vodeću ulogu u samom napredovanju.
Počeli smo već sa pripremama za narednu godinu, te nas prvo veliko takmičenje očekuje februara meseca kada je regionalno i državno prvenstvo za kadete, te najviše očekujemo od pomenute dvojice, dok će po prvi put u ovoj uzrasnj kategoriji nastupiti i sjajna generacija starijih pionira, kojima rezultat neće biti u prvom planu“. 

Rezultati kadeti :
1. Nemanja Milić 55kg, 3.mesto

Učestvovao još:
Mateja VukmiricaTrener
Vladimir Krstekanić

Bukurešt 2014Comments