Memorijalni judo turnir i kamp DRAGAN CIGANOVIĆ - CIGA


Prvi kamp u Kikindi smo organizovali 2005. godine i to za uzrast kadeta i juniora. Nakon tri godine, organizovali smo i turnir u sklopu kampa, da bi poslednje dve godine turnir i kamp bili organizovani za uzrast seniora i juniora. Naime, nakon tragične smrti našeg vrhunskog džudiste Dragana Ciganovića-Cige, kamp i turnir postaju memorijalni u njegovu čast. Već od prvog memorijala, 2009. godine kvalitet je bio prisutan, jer su na istom nastupili mnogi reprezentativci iz regiona. Na taj način su naš kamp i turnir koji se održavaju u vreme uskršnjeg praznika postali veoma važno mesto za pripremu najkvalitetnijih boraca iz regiona. Od mnogih koji su uzeli učešće u ovim našim akcijama, istakli bi nosioce evropskih i svetskih medalja i učesnike olimpijskih igara: Mrvaljević Srđana, koji je bio i promoter dosadašnjih kampova, zatim Radulović Marka, Jereb Sašu, Ceraj Matjaža, Drakšič Roka, Barna Bora, što dovoljno govori da je naš klub, a ujedno i Kikinda, istinski centar džudoa u Srbiji.Više fotografija možete pogledati ovde.Održan 4. Memorijalni džudo turnir “Dragan Ciganović – Ciga”, Kikinda, 21.04.2012. godine

Nakon poslednje borbe, 4. Memorijalnog džudo turnira „Dragan Ciganović – Ciga“, između srpskog reprezentativca Ilije Ciganovića i hrvatskog reprezentativca Bernarda Azinovića, završila se i prelepa džudo nedelja u Kikindi.

Detaljnije...

Video reportaža sa Međunarodnog trening kampa i proslave jubileja JSV u trajanju od 45 minuta:


Obeležen jubilej 55 godina postojanja džudoa na prostorima Vojvodine i održan drugi dan međunarodnog trening kampa (18.04.2012.)

U okviru organizacije 8. Međunarodnog džudo kampa i 4. Memorijalnog džudo turnira „Dragan Ciganović-Ciga“, obeležen je i jubilej 55 godina postojanja džudoa na prostorima Vojvodine. Naime, u sredu, 18.04.2012. godine u Kikindi, Džudo savez Vojvodine i Džudo klub Partizan Kikinda su na skroman i svečan način obeležili ovaj lep i vredan jubilej.

Detaljnije...

Održan prvi dan osmog međunarodnog trening kampa za seniore i juniore u Kikindi (17.04.2012.)

Danas je u organizaciji JK Partizan iz Kikinde počeo VIII međunarodni trening kamp za seniore i juniore u Kikindi, još jedna u nizu programskih aktivnosti Judo saveza Srbije. Na treningu je bilo preko 70 boraca – reprezentativaca Srbije, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i BiH. Očekuje se dolazak reprezentativaca Makedonije, kao i takmičara JK „Leotar“ iz Trebinja i podgoričkog kluba „Koga“.

Detaljnije...

Međunarodni džudo kamp i 3. Memorijalni džudo turnir „Dragan Ciganović-Ciga“, Kikinda, 26 - 30.04.2011. godine

Protekla nedelja u Kikindi je svakako bila u znaku džudoa. Obe akcije, odnosno međunarodni džudo kamp i memorijalni turnir su svaki na svoj način potvrdili da je Kikinda zaistinski centar džudoa u Srbiji.

Detaljnije...