Liga

Malo vremena je trebalo da prođe, pa da oformimo prvu ekipu i započnemo svoje ligaško takmičenje. Nakon dve godine od osnivanja, odnosno 1970. godine, naša klub je nastupio u Prvoj Vojvođanskoj ligi i na startu takmičenja je zabeležio poraz i pobedu. Naime, poraz je usledio od novosadskog Partizana, rezultatom 1:4, a savladana je ekipa Slovena iz Rume, rezultatom 5:0. Tada su udareni temelji ligaških takmičenja. Nedugo zatim ova ekipa je ostvarila istorijsku pobedu, koja je opredelila pravac i najavila visoke domete našeg kluba. Naime, decembra meseca 1972. godine u Novom Sadu je savladana ekipa Milicionara iz Sremske Kamenice, rezultatom 3:2, koja je u to vreme bila povremeni prvoligaš i nepobediva za našu ekipu. Zbog te pobede, većina poznavaoca džudo sporta nam je predviđala skori prvoligaški status.


Taj uspeh je ostvaren nakon 12 godina, odnosno maja 1984. godine. Na kvalifikacijama, koje su održane u Kikindi, na impresivan način, odnosno ubedljivim pobedama protiv Vogošća iz Sarajeva ( 10:4 ), Olimpije iz Ljubljane ( 10:4 ) i Železničara iz Sarajeva ( 14:0 ) je izboren plasman u elitno takmičenje.


Iako smo se tada u Prvoj ligi SFRJ zadržali samo jednu godinu, usledio je brz povratak i manje više konstantan nastup u društvu najboljih. Takođe, ni rezultati nisu izostali. Novembra meseca 1988. godine u Sarajevu, osvojeno je 5 mesto, jer smo meč za medalju izgubili od ekipe Akademika iz Nikšića. Oktobra meseca 1991. godine u Beogradu, u ligi bez klubova iz Slovenije i Hrvatske, ostvaren je najbolji rezultat do tada, odnosno prva ekipa je osvojila bronzanu medalju. Na putu do trećeg mesta savladane su ekipe Gnjilana, Akademika iz Nikšića, Železničara iz Sarajeva i Slavije iz Novog Sada.


Nakon raspada bivše države SFRJ, nastale su i teške okolnosti koje su nas jedno vreme udaljile od prvoligaškog statusa. Ipak, 1996. godine ponovo je izboren plasman u najjaču ligu, što je na neki način značilo novi početak za naš klub.


Nedugo zatim, 2003. godine seniorska ekipa je osvojila 5 mesto, a 2005. godine je ponovo osvojena bronzana medalja i treće mesto u najjačoj ligi SCG. Ekipu su činili mladi momci, koji su tada najavili velike domete.


To se i dogodilo naredne 2006. godine, kada je ostvaren istorijski uspeh i osvojena Super džudo liga Srbije. Pali su tada beogradski Partizan i Žandarmerija, novosadska Slavija, a naš klub je postao prvi ekipni šampion države Srbije.


Rezultat nije izostao ni sledeće godine. Do ponavljanja uspeha su nas delile nijanse, ali smo se morali zadovoljiti 3. mestom.

I, dalje smo prvoligaši, imamo mlad sastav, a istovremeno stvaramo nove generacije koje će nadmašiti svoje prethodnike.