Evropski kup za seniore „SRBIJA OPEN“, Beograd, 20 – 21.10.2012. godine


Proteklog vikenda u beogradskoj hali „Šumice“ održan je Evropski kup za seniore „Srbija Open“ u organizaciji džudo kluba „Crvena Zvezda“ iz Beograda. Ovo takmičenje je bodovnog karaktera za Evropsku rang listu, te je to prouzrokovalo da Beograd ugosti čak 289 takmičara iz 24 države tokom dva dana nadmetanja.
Kikinđanin Denis Jurakić ponovo je pokazao da može kvalitetno da se nosi sa iskusnim borcima, iako ima samo 17 godina. Denis je osvojio 5. mesto u kategoriji do 60 kg i uknjižio prve bodove na Evropskoj rang listi. Žrebom je bilo odlučeno da u prvom kolu bude slobodan, dok je u 2. i 3. kolu „iponima“ eliminisao predstavnike Velike Britanije i Švajcarske, što ga je odvelo u polufinale. Malo je nedostajalo da Denis uđe u finale i obezbedi medalju, međutim izgubio je od Davida Pulkrabeka iz Češke i to sa minimalnom razlikom, odnosno na juko. U meču za 3. mesto prevelika trema i neiskustvo je učinila svoje, pa je izgubio „iponom“ od Bugarskog takmičara Janakov Borislava i to u prvim trenucim meča. Zbog toga nam svima ostaje žal za medaljom, ali u svakom slučaju ovo je veliki uspeh i motiv za dalji rad.

Od Kikindkih takmičara na ovom prestižnom turniru nastupili su Božo Elezović, Robert Biro i Nemanja Nikolić, koji su ostali bez plasmana.
Trener:
Vladimir Krstekanić

Izveštaj u PDF formatu (za štampu) možete videti i preuzeti ovde.Galerija fotografija: