Denis Jurakić dobitnik Godišnje nagrade opštine Kikinda

  
 
 
 
 
 
 
 
 

Najviša opštinska priznanja juče su uručena zaslužnim pojedincima i kolektivima. Godišnje nagrade opštine Kikinda dobili su student Nikola Tepavac, džudista Denis Jurakić i OŠ „Sveti Sava“.
Njih, ali i pojedince , preduzeća i organizacije čiji je rad u godini na izmaku vrednovan pohvalnicama, pozdravio je predsednik opštine Pavle Markov.

Denis Jurakić, kao član Džudo kluba Partizan Kikinda, u toku 2013. godine ostvario je izuzetne rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni:

Uspeo je da u jednoj godini osvoji titule prvaka Srbije u konkurenciji juniora, mlađih seniora i seniora i na taj način se izbori za status državnog reprezentativca u tim uzrasnim kategorijama. Istovremeno je bio više nego uspešan na međunarodnoj sceni i osvojio bronzane medalje na evropskom kupu za juniore u mađarskom gradu Pakšu, kao i na seniorskom evropskom kupu u Beogradu. Kada se ovim rezultatima dodaju i bronzane medalje sa balkanskih šampionata te činjenice ga svrstavaju u red najuspešnijih džudista Srbije. Takođe, vredi istaći da je Denis uspešan i na polju obrazovanja, te da je odličan učenik 4 razreda Tehničke škole u Kikindi.
Comments