5. Memorijalni džudo turnir „ Dragan Ciganović – Ciga “,  24.03.2013. godine, KikindaNakon nedelju dana naš klub je bio u prilici da organizuje još jedno veliko i značajno takmičenje i da na taj način obeležava jubilej 45 godina džudoa u Kikindi.
Ovoga puta smo po peti put organizovali takmičenje u čast našeg velikog džudiste i čoveka, Dragana Ciganovića – Cige. Na istom se okupilo 64 borca iz Srbije i Mađarske, a zbog održavanja državnih prvenstava izostalo je učešće takmičara iz ostalih država iz regiona. Uprkos toj činjenici memorijal je u svakom pogledu uspeo i publika u SC Jezero je imala priliku da ponovo uživa u odličnim borbama na kikindskom tatamiju.
Naš klub je predstavljalo 14 takmičara, a petoro od njih je uspelo da osvoji neku od medalja. Najuspešniji je ponovo bio Denis Jurakić, a i ostali osvajači medalja zaslužuju sve pohvale.
U svakom slučaju još jedan veliki događaj je iza nas, a naredna akcija koja će biti u našoj organizaciji je 9. Međunarodni džudo kamp, koji će se održati u vremenskom periodu od 02. – 04.05.2013. godine i na kojem se očekuje učešće oko 100 juniorskih i seniorskih reprezentativaca iz većine država iz regiona.

Rezultati:

1. Denis Jurakić, ktg 60 kg, 1. mesto,
2. Božo Elezović, ktg 81 kg, 3. mesto,
3. Robert Biro, ktg 81 kg, 3. mesto,
4. Srđan Maričić, ktg 90 kg, 3. mesto,
5. Gavrilo Pilipović, +100 kg, 3. mesto.


Učestvovali još:
Borislav Kenjalo, Marijan Nedin, Ljubiša Sivčev, Stefan Detari, Stojan Mišković, Nenad Rackov, Dragoslav Jurić, Milan Purać, Nenad Lončarević.


Ostvareni rezultati:

Predsednik kluba
Svetislav VukmiricaGalerija fotografija: