Wedstrijden‎ > ‎

2018 - 2019

12 mei 2019 Kapelle op den Bos

Drie kampers vandaag.
 • Lenn start in een poule van 4. Hij verliest zijn 2 eerste kampen door in een houdgreep gerold te worden. Hij wint zijn derde kamp met ippon. Lenn doet zeker zijn best, nu nog wat meer durf.
 • Lars verliest zijn twee eerste gevechten. Lars lag zeker niet onder maar verliest met houdgreep. In zijn derde kamp laat hij er geen gras overgroeien en verslaat zijn tegenstander met een linkse harai goshi uit het boekje, zeer mooi Lars.
 • Jannes kampt in een poule van 5. Hij wint zijn eerste kamp met 2 waza-aris met uchi mata.  Vervolgens doet hij het zelfde maar deze keer scoort hij direct ippon. De andere coaches krijgen het door maar Jannes denkt hier anders over en wint zijn derde kamp met ippon met een co soto gari. Jannes wil zoals altijd winnen en zet de kers op de taart door af te sluiten met een zeer mooie uchi mata, ippon dus.
Dit was een zeer genietbare wedstrijd want heel veel mooie judo gezien door vele kampers. Proficiat aan onze judokas, doe zo verder jullie zijn goed bezig. 

Coach Luc

1 mei 2019 Nationaal Interprovinciaal Ploegentornooi

 


Kasper en Thomas zijn geselecteerd voor het NIP voor Vlaams-Brabant bij de jongens u15. Thomas doet hard zijn best, verweert zich goed en weet 1 kamp naar zich toe te trekken met een knappe ippon. Kasper wint zijn 4 kampen en bewijst dat hij op het Belgisch podium op zijn plaats stond.

Proficiat, jongens.

Coach Karola

28 april 2019 - Wedstrijd Tienen

Al onze kampers u11 vechten in poules van vier behalve Mauro in een poule van drie.
       • Luna wint 2 van de 3 kampen.
       • Cas en Yann winnen elk één kamp.
       • Lander, Lenn, Andreas en Mauro verliezen al hun kampen. Ze doen wel hun best maar zijn iets te braaf.
Bij de u13 kampen Jannes, Yelena en Lars in poules van vier.
       • Yelena verliest haar eerste kamp door een domme fout, haar tweede wint ze met 2 waza-ari één uit worp en één uit houdgreep. De  derde verliest ze met een waza-ari.
       • Lars verliest twee van zijn kampen en wint 1 op beslissing.
       • Jannes wint zijn eerste met 2 waza-ari. Hij verliest zijn tweede met ippon en wint zijn derde met ippon.
Al onze kampers hebben goed hun best gedaan. 
Het was een leuke dag met veel judo plezier.

Goed gedaan judoka's.

Coach Luc

27 april 2019 - Open Bekers van Gent

Lotte neemt vandaag als enige van onze club deel aan deze wedstrijd, die meetelt voor de ranking van Vlaams-Brabant. Lotte zit in een poule van 4 met alleen maar bekende namen. Het belooft een harde wedstrijd te worden...
Lotte begint goed. In haar eerste kamp tegen Sam Wittouck is ze baas en kan 2x waza-ari scoren. Haar 2e kamp is tegen Britt Breemeersch, een oude bekende. Het is knokken en niet scoren voor beide. Enkel strafpunten worden uitgedeeld. In de Golden Score krijgt Lotte helaas een 3e strafpunt tegen. De 3e kamp is tegen Lotte Licata, ook een oude bekende. Dat is ook knokken, hetgeen eerst goed lukt, maar nadien eist de vermoeidheid haar tol en laat Lotte zich vangen.
Lotte behaalt hiermee een mooie 3e plaats in de topsporthal van Gent.
Proficiat, Lotte.

Coach Karola

20 april 2019 - Bekers van Deinze

Ingmar Van Eylen woont en traint ondertussen al enkele jaren in Nederland, maar is nog steeds een actief lid van onze club. En vandaag is hij met een aantal Nederlandse collega's een wedstrijd in België komen meedoen. En met goed gevolg. Zelf behaalt hij een mooie zilveren medaille en 2 van zijn collega's staan ook op het podium. Samen behalen ze de 2e plaats in de clubranking.

Proficiat jongens.


20 april 2019 - Open Tori Beauvechain - VJF ranking tornooi

Drie van onze jongens doen hier vandaag mee.
 • Felix drie maal verloren in een poule met vier. Hij doet wel goed zijn best maar de tegenstand was te sterk.
 • Jelle won in zijn poule twee maal met ippon maar verloor zijn derde kamp. Hij eindigt dus tweede en gaat door naar de boom. Daar verliest hij zijn eerste kamp en zijn tegenstander ging niet verder dus ook gedaan met vechten voor Jelle.
 • Kasper staat in een poule met vijf. Hij verliest zijn eerste kamp.  En dan halverwege de poule is er comotie want er staat blijkbaar een min 46 bij in de poule en dus wordt het een poule van 4.  Kasper verliest zijn tweede kamp door op een counter te lopen terwijl hij deze kamp compleet domineerde, maar ja wat gebeurd is gebeurd. In de derde kamp wordt hij gegooid met uchi mata en verliest met ippon door in een houdgreep te vallen.
Coach Luc

14 april 2019 - Souverein Cup Lommel

Eerder een baaldag voor onze deelnemers.
Felix en Lotte verloren beide hun eerste kamp en doordat hun tegenstander zelf niet verder ging kregen ze ook geen herkansing.
Coach Luc

 7 april 2019 - Belgisch kampioenschap Kata - Woluwe

     
     

 Vandaag staat het Belgisch Kampioenschap kata op het programma. Ingmar en   Anne willen dolgraag hun prestatie van vorig jaar in juno kata verbeteren, waar ze   net naast het podium waren gevallen. Kobe en Thomas doen voor het eerst mee als voorbereiding op het examen voor zwarte gordel in mei. Zij doen mee aan nage no kata bij de u23.

Beide koppels doen een heel degelijke kata, zonder (grote) fouten. Ingmar en Anne eindigen 3e en zijn hier blij mee. Zij mogen het podium op voor de bronzen medaille. Kobe en Thomas eindigen 5e. Blijkbaar is er een Waalse en een Vlaamse versie van de kata...

Beide koppels mogen zeer tevreden zijn met hun prestatie. Een dikke proficiat aan alle deelnemers.

24 maart 2019 - Tornooi U9 - Zaventem

  Isabel en Kobe trekken met onze u9 naar Zaventem voor een vriendschappelijk   tornooi.  Ze hebben allemaal hun beste beentje voorgezet en een medaille dubbel   en dik verdiend.

 Dikke proficiat voor Stine, Camilla, Isolde, Leo, Danat en Mattijs.
23 maart 2019 - Tornooi U11 en U13 - Zaventem

Vandaag hadden we 7 dappere u11 en 3 dappere u13 deelnemers.
- U11: Cas, Emma, Kaylan, Lander, Lucas O, Luna, Mauro
- U13: Jannes, Lars, Myrdin

 De U11 had blijkbaar zijn dagje vandaag niet. Op 7 deelnemers hebben we slechts   3 officieel gewonnen wedstrijden: 1 voor Kaylan, 1 voor Luna en 1 voor Lander.   Echter, zonder scheidsrechterlijke dwaling had Luna er 2 laten noteren en had zij al   haar kampen gewonnen. De anderen hebben wel allemaal zeer hard hun best   gedaan en hadden zeker winstkansen. Het was alleen vaak net niet. Maar ze   hebben  zeker weer allemaal wat bijgeleerd, en dat is uiteindelijk het doel van deze   wedstrijden.
 U13: Myrdin heeft drie keer verloren met ippon voor alle kampen met een waza-ari   uit worp en in houdgreep.
 Lars heeft  twee keer verloren en één keer gewonnen met waza-ari uit worp   en houdgreep. 
 Jannes heeft eerst onterecht verloren op beslissing, dan winst met een zeer mooie   ippon met sode tsurikomi goshi.  En de derde kamp heeft hij verloren op beslissing   tegen de sterkste in die categorie, terecht. 
 Ze hebben allen goed hun best gedaan, alleen de resultaten zijn er nog niet.

 Coach Karola en Luc

23 februari 2019 - Tornooi U11 en U13 - Geetbets

Met 10 deelnemers bij de u11 en 2 bij de u13 trekken we naar Geetbets.

U11
 Al onze u11 hebben echt hun beste beentje voorgezet, hoewel dat niet altijd tot   het  verhoopte resultaat leidde. Voor sommigen was het de 1e deelname en extra   spannend.
 Cas weet zijn eerst kamp vrij vlot binnen te halen met houdgreep. Daarna moet hij   de winst aan de andere 2 jongens laten.
 Daan wint zijn eerste kamp op beslissing. Bij zijn tweede moet hij 2x waza-ari   toelaten en de derde wint hij met houdgreep.
 Emma doet voor de 1e keer mee en doet dat goed. Haar eerste kamp wint ze   doordat ze veel aanvalt en met telkens verschillende technieken. De andere krijgt   daardoor 3 shido’s. Haar 2e tegenstander heeft duidelijk wat meer ervaring.
 Joos moet zijn eerste kamp aan de andere laten, maar daarna is de winst 2x voor   hem met goed aanvallend werk.
 Lander is heel enthousiast en valt goed aan, maar kan helaas geen kampen winnen.
Lenn gaat er ook voor en scoort ook punten, maar kan telkens net niet winnen.
Lucas O heeft maar 2 kampen. Bij de eerste komt hij in houdgreep terecht, maar bij de tweede komt hij een knappe osoto gari in met ippon tot gevolg.
Lucas V komt ook voor de 1e keer meedoen. Ook hij laat zien dat het erin zit. Hij valt goed en veel aan, maar komt ook net niet tot winnen.
Mauro moet bij de 2 eerste kampen ippon toestaan, maar bij de 3e kamp laat hij zich gelden en werkt hij af met houdgreep.
Tuur kan eerst waza-ari scoren, maar krijgt dan een (lichte) ippon tegen. Zijn tweede kamp is forfait van de tegenstander en bij de derde eindigt hij in houdgreep.

U13
Lars en Myrdin doen hun uiterste best en laten zien wat ze waard zijn.  Ze komen echter niet verder dan 1 winstkamp op beslissing voor Lars.

Onze jongens en meisje hadden graag wat meer gewonnen, maar het belangrijkste is dat de inzet en motivatie goed zaten. De rest komt later wel.

Fiere coachen, Luc en Karola

16 februari 2019 - Belgisch Kampioenschap jeugd - Deurne - VJF ranking tornooi

Wat een mooie dag vandaag! 
 
Mooie witte grasvelden bij de heenrit, een stralende lentezon en een heerlijk aangename temperatuur bij de terugrit en vooral twee vlot gewonnen kampen van Kasper in de kwartfinale en halve finale. En dan terug een finale tegen Casper uit Hofstade. Beide hebben schrik van elkaar. Kasper gaat er wel voor, maar Casper is net iets meer geslepen en kan Kasper met tani otoshi in ippon gooien.

Jammer, maar Kasper heeft een mooi parcours afgelegd en mag heel trots zijn op zijn mooie blinkende zilveren Belgische medaille. Er zijn niet veel mensen die dat kunnen zeggen. Kasper heeft hiermee ook een primeur voor onze nog jonge club behaald.

Chapeau!!!

Een fiere trainer-coach, Karola


  


9 en 10 februari 2019 - Regionaal Kampioenschap jeugd - Tielt - VJF ranking tornooi

De medaillisten van het PK mogen op het Regionaal Kampioenschap in Tielt gaan bewijzen wat ze waard zijn. Kobe en Lotte op zaterdag, en Jasper en Kasper op zondag.

Kobe (u18, -73) begint met een zeer mooie heupworp na enkele seconden. Ippon! De volgende kamp is veel moeilijker met op- een neergaande kansen en uiteindelijk moet Kobe opgeven met juji gatame. Herkansing dan maar. Daar gaat het ook gelijk op en tegen het einde van de kamp is de andere meer moe dan Kobe en Kobe weet ervan te profiteren: ippon! In de volgende kamp wacht een kleine gedrongen tegenstander met een goede linkse seoi nage. Niet echt Kobe zijn type... Kobe begint wel goed en het lijkt alsof hij kans maakt, maar dan blijft hij even te lang stilstaan en daar komt de seoi nage... Over en out... Resultaat: 7e plaats.
Lotte (u18, -52), die nog op tijd in Tielt aankomt na de ontdekking dat een steenmarter was gepasseerd, is in de eerste ronde vrijgeloot. In de 2e ronde blijft ze even te lang achter haar tegenstandster die daarvan profiteert: waza-ari en houdgreep. Dan ook maar herkansen. Lotte reageert nu sneller, hetgeen haar meer kansen geeft en 2x waza-ari oplevert. Op naar de volgende ronde. Daar begint ze ook goed, maar dan komt de vermoeidheid, let ze even wat minder op, is de andere sneller en kan een mooie uchi mata inkomen. Over en out en ook 7e plaats. En een shiaipunt rijker.
Jasper (u15, -55) was nog herstellende van ziekte en kon niet voluit zijn kansen verdedigen. In zijn eerste kamp is hij wel de eerste aanvaller, maar zijn tegenstander kan hem al gauw met een mooie beenworp op de rug gooien. Deze verovert later ook de 3e plaats. In de herkansing gaat Jasper er weer voor. Hij komt weer goed in, scoort waza-ari en kan net niet de houdgreep aanzetten. En even later wordt zijn aanval overgenomen. Over en out.
 Kasper
(u15, +66) was blijkbaar niet van plan zich moe te maken vandaag en ging resoluut voor de winst. In zijn eerste kamp levert de 1e aanval waza-ari op, de 2e ippon met een makikomi. De 2e kamp was nog sneller gedaan: onmiddellijk ippon, gewoon aanhaken en plat op de rug.  In de derde kamp was een 1e aanval ook waza-ari waard en de 2e ippon. En toen stond Kasper al in de finale, tegen Casper van Hofstade. Op het PK had hij kunnen winnen, hoewel het zijn zwart beest is. Maar we geloven erin en gaan ervoor. Kasper begint goed en dwingt onmiddellijk shido af voor de andere. Hij blijft ervoor gaan, maar Casper kan overnemen. Ippon, en Kasper moet tevreden zijn met zilver.

Eindconclusie: alle 4 de deelnemers waren gemotiveerd en hebben hun best gedaan. Alleen Kasper is erin geslaagd de droom van het Vlaams podium waar te maken. Hiermee zorgt hij meteen ook voor een primeur in onze clubgeschiedenis.

Volgende week op post voor het Belgisch Kampioenschap in Deurne!
Coach Karola

 2 februari 2019 - Provinciaal Kampioenschap - Zaventem

 Het Provinciaal Kampioenschap voor de jeugd gaat wel vaker door op een sneeuwerige dag en dit jaar   was het niet anders. Maar we hadden voldoende tijd voorzien en waren netjes op tijd ondanks de   mooie witte, maar gladde wegen.

Bij de u15 hebben we 4 dappere deelnemers: Thomas, Felix, Jasper en Kasper.

Thomas (-38) zit in een reeks van 9. In zijn 1e kamp laat hij zich een beetje verrassen en wordt verwezen naar de herkansingen. Daar wint hij zijn 1e kamp vlot. In de kamp voor brons doet hij echt flink zijn best, maar hij moest uiteindelijk het onderspit delven. Hij moet vrede nemen met de 5e  plaats.
Felix (-46) zit in een poule van 5 en doet ook heel hard zijn best. Hij komt goed in, maar de afwerking laat het nog afweten. In zijn 1e kamp scoort hij wel eerst waza-ari en kan houdgreep nemen, maar wordt dan overgenomen met een houdgreep. Zijn andere kampen verlopen ongeveer hetzelfde: goede aanvalslust van Felix, maar de anderen hebben meer ervaring waar ze kunnen van profiteren om hem in houdgreep te nemen. Felix eindigt ook op een 5e plaats. 
Jasper (-55) zit in een reeks met 7. Zijn 1e kamp is kort en vlot met een waza-ari en een houdgreep. 
In zijn 2e kamp loont de (ippon) seoi nage die we de laatste tijd getraind hebben. Dan staat hij in de finale tegen een jongen die uiteindelijk net iets sterker is. Mooie zilveren medaille voor Jasper.
Kasper (+66) zit ook in een poule van 5. De meeste kampen wint hij zeer vlot met ippon. De kamp tegen de andere Casper was hard tegen hard, met uiteindelijk ook een mooie ippon voor onze Kasper. Een mooie gouden medaille voor Kasper.   

Bij de u18 verdedigen Lotte en Kobe onze kleuren. 

Lotte
(-52) zit in een poule van 2 en moet dus slechts 1x vechten. Ze vecht eerst een kamp die ze niet moet vechten. Ze wint hem wel, maar het was dus voor niets en heeft krachten gekost. Haar echte kamp verloopt eigenlijk op dezelfde manier: veel aanvallen van Lotte en uiteindelijk de ippon. Gouden medaille dus voor Lotte. En daarmee is ook haar eerste shiaipunt binnen.
Kobe (-73) zit in een poule van 4 en ambieert een mooie plaats als laatstejaars u18. En Kobe slaagt erin om alledrie zijn tegenstanders mooi plat op de rug te leggen met een veegje. De scheidsrechter moest niet twijfelen. Ook hij mag de gouden medaille in ontvangst nemen en het hoogste schavotje betreden.

Eindresultaat: 3 gouden en 1 zilveren medaille en 2 5e plaatsen. En iedereen heeft getoond dat hij wat in zijn mars heeft en mooi judo kan doen. We kunnen niet anders dan tevreden zijn.

Volgende week vervolg op het Regionaal Kampioenschap met onze 4 medaillisten.
Coach Karola

12 januari 2019 - Dutch Open - VJF ranking tornooi

Lotte kampt in de -52 een categorie waar 47 kampers aan deelnemen. Zij wordt in de eerste ronde uitgeloot. In de tweede ronde moet zij uitkomen tegen de Nederlandse Ludema die een stuk sterker is. Lotte krijgt geen kans om in te komen en wordt op de grond geduwd, getrokken en verliest door opgave met een klem. Spijtig genoeg gaat Ludema nipt niet door zodat Lotte geen herkansing heeft.

Coach Luc

12 januari 2019 -  U11/U13 tormooi - Zemst

De 1e wedstrijd voor de u11 en u13 was een groot succes, met maar liefst 12 en respectievelijk 3 deelnemers. Iedereen op de juiste moment op de juiste plaats krijgen met de juiste gordel is dan wel een grote uitdaging, maar dat nemen we er met plezier bij.

U11 
Andreas
vecht voor wat hij waard is. Hij verliest uiteindelijk echter 3x, waaronder 1x op beslissing.
Arno gaat er ook voor. Hij kan 1x winnen, de andere kamp verliest hij met houdgreep.
Cas heeft veel supporters vandaag. Dat lijkt te werken, want hij wint zijn 3 kampen.
Daan had er ook duidelijk veel zin in. Hij wint 2x vlotjes met linkse technieken. Bij de 3e komt hij rechts in en wordt overgenomen.
Kaylan en Tuur zitten in dezelfde poule. Beide vinden ze van elkaar dat de andere beter is. Uiteindelijk haalt Kaylan het van Tuur, maar ook Tuur kan een kamp winnen. De andere kampen worden verloren.
Voor Keanu is het een vuurdoop. Hij ondergaat de wet van de sterkste en verliest zijn 3 kampen.
Lander zet ook zijn beste beentje voor, doet mooie dingen, maar verliest uiteindelijk ook 3x, waaronder 1x op beslissing.
Lenn laat zich eerst verrassen, maar doet dat vervolgens ook met zijn 2e tegenstander en de derde was gewoon sterker. 
Luna moet 3x tegen hetzelfde meisje. De 1e x wint ze op beslissing, de andere 2 verliest ze.
Mauro is een beetje te braaf vandaag, en 2x met houdgreep.
Yassir is duidelijk gebrand op een goede prestatie en komt goed en veel in. Zijn 1e kamp wint hij, de andere 2 worden verloren.

U13
Jannes is in vorm. Na een goede prestatie vorige week, levert hij ook vandaag een prestatie om u tegen te zeggen: 3x ippon met mooi uitgevoerde technieken.
Lars en Myrdin komen nog maar pas kijken op het wedstrijdtoneel. Maar ze hebben er wel veel goesting in en het zit er duidelijk wel in, maar komt er nog niet helemaal uit met 3 verlieskampen tot gevolg.

De coachen zijn alleszins tevreden over de motivatie en inzet. Iedereen heeft zijn best gedaan en dat is het enige dat wij vragen. Winnen is mooi meegenomen en is vooral heel leuk. Maar verliezen is geen ramp, het hoort erbij en het kan iedereen overkomen, ook de besten.

Dikke proficiat aan alle deelnemers.
Coach: Maarten en Karola

6 januari 2019 - Trofee van de Donderslag  - Meeuwen-Gruitrode u13

Jannes
heeft het nieuwe jaar heel goed ingezet: 3x ippon, waaronder tegen 2 Duitsers, op het u13 tornooi in Meeuwen-Gruitrode, waar hij als enige van de club deelneemt. Een kans voor zijn grootouders om te komen supporteren.


 

5 januari 2019 - Trofee van de Donderslag  - Meeuwen-Gruitrode

Een internationaal tornooi waar Kasper u15 en Sander u18 aan deelnemen.
Kasper kampt in een boom met 7 tegenstanders. Hij wint zijn eerste kamp in 19 sec met 2 waza ari's uit kochi guruma en houdgreep.  Zijn tweede kamp wint hij in 7 sec. door ippon met haak beweging op de tegenstander zijn links been.  Dus naar de finale, daar verliest hij met ippon door ippon doordat hij in zijn enthousiasme een fout maakt door met gestrekte arm naar zijn tegenstander toe te stappen. In ieder geval proficiat Kasper met je tweede plaats.

Sander kampt in een boom met tien man.  Zijn eerste kamp verliest hij tegen een bruine gordel met ippon uit koshi guruma, dus wachten op de herkansing. Deze verliest hij met ippon. Niet vergeten te vermelden dat Sander in zijn eerste kamp met zijn hoofd zwaar op de mat terechtkwam. Na een bezoek aan de EHBO post besliste hij toch zijn herkansing aan te gaan.

Dit is zeker een zwaar bezet tornooi met tegenstanders uit verschillende landen.  Misschien een uitdaging voor onze andere wedstrijd judoka's om deze eens aan te gaan.
Coach Luc

23 december 2018 - Bèrke Bemelmans tornooi - Dilsen

Kasper en Lotte trekken naar Dilsen voor een voorbereidend tornooi op 2019. Kasper doet mee bij de u14, +66, en Lotte bij de u17, -52.
Kasper
zit in een poule van 2, met het systeem best of three. Dus, 2 of 3 x tegen dezelfde tegenstander, afhankelijk van de 1e 2 kampen. Kasper is duidelijk baas en wint 2x vrij vlot. Hij mag de gouden medaille in ontvangst gaan nemen.
Lotte
zit in een poule van 3. Haar eerste kamp wint Lotte vrij snel met een mooie kouchi gari. De 2e kamp is tegen een extra lange tegenstandsters en dus was het extra hard oppassen voor de lange benen en armen. Lotte wist er wel raad mee en was ook hier baas. 2x waza-ari en ook Lotte mocht de gouden medaille in ontvangst gaan nemen.

En na de wedstrijden deden Kasper en Lotte nog vlijtig mee aan een masterclass training o.l.v. Ilse Heylen. Ook dat is mooi meegenomen na dit eerder klein, maar wel gezellig en niet-chaotisch tornooi.

Een gouden proficiat aan beide judoka’s.

Coach Karola

16 december 2018  - u9 tornooi – Tervuren

Met 11 judoka's namen ze deel aan het U9 tornooi te Tervuren: Kamil, Mauro, Yassir, Tuur, Andreas, Liam, Luna, Maja, Isolde, Stine, Camilla.
Allen deden ze super goed hun best.
Coaches Isabel en Maarten

24 november 2018 - Interclub dag 2 - Gent

Vandaag gaan we naar Gent voor de finaledag van de interclub. De ploeg is wat uitgedund ten opzichte van vorige week, maar we gaan er toch weer het beste van proberen te maken. 
 
 
De ploeg van vandaag:
-60: x
-66: Milan Meuleman, Ward Vanongeval
-73: Thomas Goossens, Kobe Peeters,
-81: Brent Claessens, Sam Eykens
-90: Ingmar Van Eylen, Ghislain Charlier
+90: x
Dat wordt dus sowieso een doorschuifoperatie om de +90 op te vullen. 

Kamp 1: Edo – Merchtem
Deze kamp zouden we graag winnen…
Kobe begint en plaatst een mooi simpel veegje: 1-0.
Bij Brent is het dan kantje-boordje, maar het heen-en-weer-spelletje eindigt in het voordeel van de andere: 1-1.
Sam weert zich goed, maar kan de zoveelste poging tot uchi mata niet weerstaan: 1-2.
Ingmar doet gouden/ippon zaken met de tip/techniek van de coach: 2-2.
Geen -60: 2-3.
En als Milan dan wint met ippon staan we gelijk… En hij doet het zowaar, tegen een 2e dan: 3-3.
Gelijke stand en beide ploegen (relatief) tevreden.

Kamp 2: Edo – Duffel
Deze belooft moeilijker te worden: ze staan voorlopig 3e en hebben een wedstrijd minder gedaan dan nrs 1 en 2…
Geen -60: 0-1.
Milan loopt dan op een snelle en mooie ippon: 0-2.
Ward doet zijn eerste stappen op de wedstrijdmat en mag groeten voor het punt: 1-2.
Brent krijgt 2 waza-ari’s tegen: 1-3.
Ingmar scoort een mooie ippon met een buitenwaarts haakje: 2-3.
Sam krijgt een zeer moeilijke tegenstander en kan het nog relatief lang uithouden: 2-4.

Kamp 3: Edo – Opwijk
Ook dit belooft een quasi onmogelijke opdracht te worden…
Nu mag Sam beginnen in -81. Hij doet zijn best, maar krijgt 3 shido’s tegen: 0-1.
Ingmar kan zijn favoriete techniek nog eens doorzetten: 1-1.
Brent ondergaat de wet van de sterkste: 1-2.
Geen -60: 1-3.
Ward mag dan zijn eerste echte kamp doen en doet het goed, maar belandt dan in houdgreep: 1-4.
Thomas mag het dan opnemen tegen een 2e dan en ondervindt dat dat niet zo simpel is: 1-5.

Samenvatting van dag 2: De jongens hebben allemaal hun best gedaan. Er zijn mooie punten gescoord en we hebben er het beste van gemaakt. Milan heeft er een mooi shiaipunt bij en Ingmar een half. En Ward heeft zijn eerste wedstrijdstapjes gezet.
We halen in totaal 3 wedstrijdpunten. In de eindstand eindigen we jammer genoeg laatste, met 1 individuele overwinning minder dan Merchtem. Maar niet getreurd, want iedereen vond het plezant en zal volgend jaar in 4e afdeling weer het beste van zichzelf geven.

Proficiat aan de hele ploeg. 
Coach Karola 

17 november 2018  - Interclub dag 1 - Sint Truiden

7.45 u, carpoolparking Herent, lekker koud, 1e vriesnacht van het jaar, een bende judoka’s verzamelt langzaamaan = interclub-time!

We trekken vandaag naar Sint-Truiden niet wetende of we een -60 gaan hebben en zonder Maarten, die gekwetst aan de kant staat. Maar met de mannen die er zijn gaan we er sowieso het beste van maken. 

https://picasaweb.google.com/114547589991402384293/6624834512905318465#6624860383695847202

Na de weging is de ploeg als volgt:
-60: x
-66: Milan Meuleman, Jonas Janssens
-73: Thomas Goossens, Kobe Peeters, Ward Vanongeval
-81: Dries Desagher, Sam Eykens, Sander Janssens
-90: Ingmar Van Eylen, Ghislain Charlier
+90: Tono Messing 


Kamp 1: Edo – Gooik
Op papier heeft Gooik een hele sterke ploeg. Afwachten en zien wat dat geeft.
Milan mag eraan beginnen. Hij krijgt eerst waza-ari tegen en daarna ippon. 0-1
Thomas krijgt geen vat op zijn tegenstander die wel mooi onder hem kruipt. 0-2
Sam komt in een houdgreep terecht. 0-3
Ghislain ondergaat de wet van de sterkste. 0-4
Tono wil een overname doen, maar wordt zelf overgenomen. 0-5
De ontbrekende -60 maakt er een droge 0-6 van…
Geen goed begin, maar we gaan de moed niet verliezen. We wisten dat het moeilijk ging worden.

Kamp 2: Edo – Hofstade
Hier maken we al wat meer kans. Op hoop van zege…
Dries wil wel, maar een kniestoot op de verkeerde plaats doet hem sterretjes zien. 0-1
Ingmar begint goed, maar de conditie is verre van optimaal. 0-2
Tono scoort waza-ari en houdt vol tot het einde. 1-2
Geen -60: 1-3
Milan laat zich vangen in een klem. 1-4
Kobe laat zien wat hij waard is en een mooie ouchi-gari levert 2-4.
Beterschap en weer meer moed voor de volgende kamp.

Kamp 3: Edo – Geetbets
In het verleden hebben we hier al van gewonnen en we hopen dat weer te doen.
Kobe tegen Poels die mooie dingen laat zien. 0-1
Sam mag groeten. 1-1
Ingmar tovert een makikomi uit zijn mouw. 2-1
Tono laat ook zien waartoe hij in staat is. 3-1
Geen -60: 3-2
Milan mag niet verliezen met ippon en dan winnen we. En dan knalt hij zijn tegenstander tegen de mat met een tani-otoshi. 4-2 winst!
Mooimooi. De 1e winstkamp is binnen.

Kamp 4: Edo – Arendonk
Arendonk was in het verleden altijd een héle goede ploeg. Vandaag hebben ze wel maar 4 man, dus misschien zit er een kans in?
Ingmar is goed bezig, maar doet zich halverwege pijn en gaat er daarna over met makikomi. 0-1
Tono werkt goed, maar geeft dan een cadeautje weg. 0-2
Geen -60 bij beide: 0-2
Milan krijgt een mooie overname tegen. 0-3
Thomas mag tegen een andere Goossens en knalt hem perfect met zijn rug tegen de mat. 1-3
Sander mag gewoon groeten. 2-3
Jammer maar helaas. Het mocht niet wezen…

Samenvatting van dag 1: inzet en motivatie zit goed. Iedereen zet zijn beste beentje voor. We hebben alvast 1 winstkamp en gaan dus sowieso niet met 0 punten eindigen. Thomas en Milan hebben er een shiaipunt bij en Ingmar een half. Dat is alvast mooi.
En volgende week proberen we daar nog wat moois bij aan te breien.

Proficiat aan de hele ploeg. Coach Karola 

21/10/2018 - u14/u17 Tornooi – Zwijndrecht

Kasper en Lotte gaan vandaag eens testen wat het in 2019 gaat geven.  Lotte doet dan de overstap naar de u18 en kan dat hier al eens testen.

Kasper zit in een poule van 4 en kan 2x mooi winnen.  En hij weet hiermee de 1e plaats binnen te halen.

Lotte zat in een moeilijke poule van drie met de uiteindelijk 1ste en 2de plaats. Het eerste gevecht tegen een Nederlandse is ze verloren. Het tweede gevecht tegen Babet Swaegers, een hele sterke, is ze ook verloren. Maar ze heeft wel goed kunnen oefenen en oefening baart kunst.

6 oktober 2018 - Hainaut Cup - VJF ranking tornooi 

Lotte en Jelle doen vandaag allebei mee aan dit internationaal VJF ranking tornooi. Lotte zit voor de 1e keer in de -52. Dat wordt dus afwachten. In een poule van 3 weet ze echter geen enkele keer te winnen, waardoor ze niet kan doorstoten naar de boom. Jelle onderging hetzelfde lot in de -50: een poule van 3 en niet kunnen winnen.

Deelnemen is nog altijd belangrijker dan winnen en Lotte en Jelle hebben hier zeker weer iets van geleerd. Een dikke pluim van de coach voor hun deelname aan dit zeer sterk bezet internationaal tornooi.

29/09/2018 – Pot van Olen  - VJF ranking tornooi

Jelle en Lotte doen vandaag mee aan dit VJF ranking tornooi.  Helaas kan geen van beide een kamp winnen in zijn/haar poule.  Ze kunnen dus niet door naar de boom. 

23 september 2018 - Open van Brabant - Tervuren VJF ranking tornooi

Kobe werd geloot in een (volgens hem) makkelijke poule. Hij wint 2 keer waarbij hij één shiaipunt verdient en als 2° eindigt.
Daarna verliest hij echer van de latere (verliezende ) finalist. Hij mag nog herkansen voor een plaats in de bronzen kamp maar verliest met twee waza-ari’s.
Kobe is tevreden met zijn prestatie (7de plaats), al vond hij dat er nog iets meer in zat.
Maar toch een goede dag.

22 september 2018 - Open van Brabant – Tervuren

Jasper is de enige die onze kleuren gaat verdedigen bij de u15. Hij verliest echter zijn 1e kamp en krijgt geen herkansing.

15 september 2018  -  u11/u13 tornooi - Lennik 

We hebben drie deelnemers vandaag: Lars, Myrdin en Lenn bij de u11. Voor de 1e twee is het hun allereerste wedstrijd. Spannend. Helaas kunnen onze 3 musketiers vandaag samen maar 1 wedstrijd winnen. En bij de u13 hebben we vandaag zelfs geen deelnemers. Jammer.