Wedstrijden‎ > ‎

2017 - 2018

18 november2017  Interclub dag 1 Sint Truiden

Dag 1 van de interclub en bijna iedereen is paraat. De ploeg bestaat dit jaar uit leden van Edo, Tervuren en Huldenberg:
-60: Kristof Jacobs
-66: Kobe Peeters en Senne Batsleer
-73: Maarten Roels, Dries Desagher en Thomas Goosssens
-81: Ingmar Van Eylen, Brent Claessens en Sam Eykens
-90: Dirk Gillis
+90: Tono Messing

Kamp 1 tegen Moorsel
-81: Maarten begint sterk en vooral snel. Na 5 s stond de ippon op het bord. 1-0
-90: Ingmar zag hoe het moest en wou het nadoen, maar had wel 9s
nodig voor de ippon. 2-0 en een half shiaipunt.
+90: Tono heeft een moeilijke tegenstander (Dez De Somer, 4e dan) en krijgt waza-ari en later ook ippon tegen. 2-1
-60: Kristof wou ook niet onderdoen en heeft al snel waza-ari, maar tegelijk ook een pijnlijke nek. Maar hij krijgt de ander nog in houdgreep en die klopt af. 3-1
-66: Senne vliegt er ook in. Twee waza-ari’s stonden snel op het bord en hij werkt af met een wurging. 4-1
-73: Dries wil wel, maar krijgt de andere gewoon niet vast. Hij vliegt ook letterlijk door de lucht, maar kan de 1e keer nog wegdraaien (waza-ari), maar de volgende was wel ippon. 4-2
Mooi begin met 4-2 winst.

Kamp 2 tegen Oud-Turnhout
-66: Kobe mag hier de spits afbijten en heeft er duidelijk zin in. Hij komt snel waza-ari voor met uchi mata, maar geraakt niet veel verder door de verdedigende houding van de andere die dan ook 2 shido’s krijgt. Dan kan Kobe nog een waza-ari scoren, maar moet dan wel de tijd uitvechten. 1-0 en het levert hem een eerste half shiaipunt op.
-73: Thomas ondergaat het lot van de sterkste en krijgt zomaar even 5 waza-ari’s tegen met vooral seoi nage’s en wordt uiteindelijk uitgeteld met een knappe veeg (ippon). 1-1
-81: Brent vliegt er vrij snel over. Ippon. 1-2
-90: Ook Ingmar ondergaat de wet van de sterkste. 1-3
+90: Tono probeert wel, maar komt er gewoon niet aan te pas. 3 shido’s en dus hansokumake. 1-4
-60: En Kristof heeft zijn dagje niet (de nek speelt hem duidelijk parten). Waza-ari tegen en dan in houdgreep terechtgekomen waarbij hij afklopt. 1-5
Rap vergeten en opladen tegen de volgende kamp.

Kamp 3 tegen Arashi Beerse
-60: Kristof begint weer goed met een tomoe nage die waza-ari oplevert, maar komt even later in een klem terecht. 0-1
-66: Senne slaagt er snel in om houdgreep te nemen en laat die niet meer los. 1-1
-73: Maarten wou zijn record nog verbeteren. Ippon in 3 s! 2-1
-81: Ingmar kan het ook vrij snel en makkelijk afwerken. 3-1
-90: Dirk mag gewoon gaan groeten. 4-1
+90: Tono moet serieus werken, maar kan 2x waza-ari scoren en de andere 2 shido’s doen rapen en zelf maar eentje. Weliswaar geen ippon. 5-1
Weerom een zeer mooi resultaat. En nog eentje te gaan.

Kamp 4 tegen Geetbets

-90: Dirk begint. Hij komt snel op grond terecht en laat zich op Geetbets’ wijze in houdgreep draaien. 0-1
+90: Tono is wakker! Eerst waza-ari en daarna een mooie ippon. 1-1
-60: Kristof is deze keer de gelukkige om gewoon te groeten. 2-1
-66: Kobe begint goed en scoort waza-ari, maar dan laat hij de andere komen en krijgt ippon tegen. 2-2
-73: Maarten krijgt het nu net iets moelijker. Eerst waza-ari, dan een pitstop bij het EHBO en dan toch de ippon, weliswaar nog binnen de 30 s wedstrijdtijd. 3-2
-81: Ingmar begint met een niet zo goede aanval, die toch nog goed afliep, en dan komt zijn favorietje en ippon. 4-2
Een mooie afsluiter van een mooie dag.

In de tussenstand staan we voorlopig 3e, na Tervuren en Oud-Turnhout. Volgende week komen nog Boechout, De Bres en Tervuren. Dat wordt nog spannend, ook voor de podiumplaatsen.

Een tevreden coach, Karola

29 oktober 2017 Internationaal tornooi Flanders Judo Cup in Lommel

Lotte is geselecteerd voor het internationaal tornooi Flanders Judo Cup in Lommel en kijkt vol spanning uit naar wat dat gaat geven. Want er zijn effectief deelnemers uit de hele wereld aanwezig.

Lotte zit in de -48 met in totaal 19 deelnemers in 6 poules. Lotte heeft een poule van 3 en moet bij de 1e 2 eindigen om door te kunnen stoten naar de boom. Met Sterre van Assel, die op het podium stond bij het Belgisch Kampioenschap en onlangs nog zeer goed presteerde op een Europees tornooi, en een Britse, die niet voor niets naar België afreist, belooft het knokken te worden om bij die 1e 2 te geraken.

Lotte begint tegen Sterre van Assel. Al gauw blijkt dat die echt sterk is, aangezien Lotte zowat door de lucht vliegt. Maar Lotte kan alsnog op haar buik landen. Op grond weet haar tegenstandster ook van aanpakken, maar ook dat kan Lotte afhouden. Lotte probeert dan op de counter te werken, met tani otoshi, maar krijgt (terecht) waza-ari tegen. Daarna volgt een ippon seoi nage met weer waza-ari en gevolgd door een houdgreep waar Lotte niet meer uit geraakt.

Van de Britse wisten we ondertussen dat ze graag ippon seoi nage inkomt, en die kon Lotte goed ontwijken. Lotte loopt wel tegen 2 shido’s en de Britse kan ook nog 2x waza-ari scoren, terwijl Lotte haar aanvallen niets opleveren. Na 3 minuten trekt de Britse dus aan het langste touwtje.

Lotte gaat dus niet door, maar heeft wel ervaring opgedaan op internationaal niveau en heeft laten zien dat ze zich zeker niet laat doen. We zijn dan nog verder blijven kijken naar de -48 en hebben gezien dat Lotte haar 2 tegenstanders beide op het podium zijn gekomen. Lotte heeft dus zeker een mooie prestatie neergezet. En na de stage volgend op de wedstrijd zal ze zeker wat extra trucjes in huis gehaald hebben om de volgende keer te kunnen toepassen.

Proficiat Lotte!

Voor je inzet het afgelopen jaar waardoor je geselecteerd werd.
Voor je prestatie op het tornooi, waar je je zeker niet hebt laten doen.
Voor je enthousiasme om aan de stage deel te nemen.

Coach Karola

7 oktober 2017 U11 Zaventem

Vandaag hadden we 3 dappere u11 die de kleuren van JC Edo gingen verdedigen in Zaventem: Jannes, Jonas en Yelena.

Yelena
mocht beginnen. Ze begint goed: een linkse koshi guruma en waza-ari. Maar de houdgreep lukt niet. Nog verscheidene pogingen van hetzelfde leverden niets op. Tegen het einde van de kamp werd de andere wel wat heviger, maar Yelena liet niets toe, kwam zelf nog eens in met weer waza-ari tot gevolg en dan wel houdgreep: ippon! Haar tweede (en laatste) kamp ging veel vlotter: 1x koshi guruma en ippon binnen de 5 seconden.

Ondertussen mocht ook Jannes kampen. Zijn 1e kamp is tegen Ilyas van Tervuren, een te duchten tegenstander. Jannes probeert wel, komt in, maar van te ver en Ilyas kan overnemen met tani otoshi. Jammer. Kamp 2 gaat beter: ippon voor Jannes met een soort van uki otoshi. En kamp 3 is tegen Lars van Meise, zowaar een nog meer te duchten tegenstander (nog geen enkele kamp verloren dit jaar). Maar Jannes heeft ondertussen begrepen dat hij iets meer gecontroleerd moet werken en begint goed aan de kamp. Hij creëert ook kansen, maar komt dan een seoi nage niet zo goed in en Lars kan overnemen met tani otoshi. Jammer, maar goed gewerkt.

Jonas moest wat langer wachten. En in al zijn enthousiasme vliegt hij op zijn grotere partner af voor een koshi guruma. Niet zo een goed plan, overname en in houdgreep beland. Na wat tips en tricks van de coach, met de nadruk op “niet springen” en “rustig blijven”, heeft hij zijn volgende 2 kampen anders aangepakt, de andere laten komen en dan toegeslagen. Bij de 1e had hij nog een houdgreep nodig om het af te werken na 2 waza-ari’s, maar bij de laatste scoort hij een mooie ippon met uchi mata.

Iedereen heeft goed zijn best gedaan vandaag en vooral weer veel bijgeleerd. 
De judoka’s zijn tevreden en de coach ook.

Coach Karola

23 september 2017 Open van Brabant

Twee deelnemers in de u 18. Kobe moet na een zoveelste poule wijziging uitkomen in een poule van 3 met als tegenstanders Van Duyk en Jacobs .
We gaan 3 kwartier later van start. Kobe verliest zijn eerste match met waza-ari en een armklem. Door het tekort aan tijd en een uitzichtloze positie houdt Kobe het voor bekeken en vertrekt om nog op tijd te zijn bij de voetbal.
Lotte vecht in de u15 direct in een boomsysteem en verliest haar eerste match.
Ze mag herkansen maar helaas deze match verliest ze ook, maar ze heeft toch het beste van zichzelf gegeven.
Coach Luc

16 september 2017 Pumi U11-U13 Lennik

Er zijn 5 deelnemers: 3 in de u11 en 2 in de u13.
Yelena wint haar 2 kampen met waza-ari en ippon uit houdgreep.
Staf vecht zeer goed maar kan uiteindelijk maar één kamp winnen. Zijn winnende kamp was super spannend: waza-ari achter en in de laatste 20 seconden krijgt hij een waza-ari en houdt zijn tegenstander in houdgreep. Goed gedaan man.
Jules doet zeer goed zijn best, maar door gebrek aan ervaring kan hij geen enkele kamp winnen. Toch goed gedaan. 

Bij de u13 kan Kasper niet vechten hij is alleen in zijn poule.
Jelle daarentegen kampt in een poule van 4. Hij verliest zijn eerste match. Die had hij kunnen winnen indien hij bij het inkomen ver genoeg had doorgedraaid. Na hem dit nog eens goed te hebben getoond blijkt hij het goed ingeprent te hebben want zijn 2 volgende kampen wint hij binnen de 10 seconden met ippon.
Goed gewerkt mannen proficiat.
Coach Luc


16 september 2017 U15 Pot van Olen

 
Zaterdag 16/9 staat alweer de eerste wedstrijd op het programma: de Pot van Olen, een VJF rankingtornooi voor de u15 en dus gaat Lotte meedoen. Er zijn 2 poules van 4 en het is zaak om bij de 2 eerste te zijn in je poule om door te gaan naar de boomstructuur. Lotte zit bij een paar bekenden: Jans en Houthoofd. Simons zijn we nog niet eerder tegengekomen. We gaan ons best doen en zien waar we uitkomen.
Lotte begint tegen Simons. Ze begint goed en aanvallend, maar Simons kan overnemen en houdgreep nemen. Tegen Jans is Lotte heel wat minder aanvallend en werkt ze zelf op de overname, die haar 2x waza-ari oplevert. In de laatste seconden scoort Jans nog waza-ari tegen, maar Lotte wint. Tegen Houthoofd maakt Lotte zich niet moe: Houthoofd komt tomoe nage in, Lotte ontwijkt en neemt houdgreep.
Zo is Lotte zeker bij de 1e 2 van haar poule (Simons heeft haar andere kampen verloren). Jans gaat mee door, met ook 2 gewonnen kampen. In de boom komt Lotte uit tegen Dziegala, die we ook al een paar keer (goed) bezig hebben gezien op tornooien en die zeker een kwaaie klant zou worden. Lotte wil wel, maar komt niet tot aanvallen en krijgt vrij snel drie shido’s (buiten stappen, been pakken, in de mouw pakken) tegen. Over en out. Lotte moet tevreden zijn met de 3e plaats. En dat is ze ook.
Rond 19.30u mag Lotte dan eindelijk haar “pot van Olen” met de 3 oren aannemen. Missie geslaagd.
Coach Karola