Wedstrijden‎ > ‎

2017 - 2018

20 mei 2018  Ippon Trophy Antwerp

Kobe is vandaag onze enige deelnemer aan het internationaal tornooi ITA te Deurne, dat ook een u18 VJF ranking tornooi is en waar dus shiaipunten te rapen vallen. In zijn nieuwe categorie, -73, is het nog wat zoeken en kennen we de meeste tegenstanders nog niet. We zullen wel zien.

We beginnen in een poule van 4. En Kobe weet 2 van de 3 kampen op een mooie manier te winnen. Beide keren met 2 waza-ari’s en dus ippon. En dus 2 shiaipunten! De 3e was wat moeilijker. Kobe komt waza-ari achter en kan het niet meer goedmaken. Niet getreurd, want hij gaat sowieso door naar de boom.
En daar wacht een klein, sterk manneke dat we al héél mooie dingen hebben zien doen en die we in gedachten al bovenaan het podium zagen eindigen. En jawel, Kobe ondergaat vrij snel het lot van de sterkste. En dus is het wachten of dat manneke effectief in de finale terechtkomt, om te weten of Kobe kan herkansen. En ook dat ging vrij vlot, en dus mocht Kobe strijden voor de 3e plaats. Het was ook een felbevochten kamp. Kobe komt waza-ari achter en komt steeds meer in de kamp. En zo ongeveer 30 seconden voor het einde scoort hij volgens iedereen naast de mat waza-ari, maar dat wordt niet toegekend door de scheidsrechter. Jammer, want dan zou het gelijk staan en zou Kobe in golden score een zeer goede kans gemaakt hebben.
Dus net geen 3e plaats voor Kobe, maar wel zeer goed gewerkt en 2 shiaipunten er bovenop. Het was een mooie dag.

Coach Karola

28 april 2018 Beker der Noorderkempen

 We hebben 2 deelnemers in de u 18. Kobe en Sander kampen beide in de -73 en verliezen beide hun kamp in de eerste ronde , geen van de twee kan herkansen omdat hun tegenstanders niet doorstoten naar de volgende rondes.
Bij de u 15 hebben we drie kampers Lotte ,Jelle en Kasper.
Jelle kampt in een boom systeem en verliest zijn eerste kamp door een sankaku houdgreep waarbij zijn tegenstander bijna zijn hoofd afknijpt maar dit wordt niet opgemerkt door de scheidsrechter.
In de kamp om brons wint Jelle zijn kamp met 2 wazaris waarvan een uit houdgreep.
Kasper kampt in een poule van drie in de +66. Zijn tegenstanders wegen respectievelijk 83.5 kg en 90.4 kg.
Iedereen denkt ai hopeloze taak maar Kasper verrast vriend en tegenstander door zijn eerste kamp te winnen van zijn bijna 84 kg wegende tegenstander met een pracht van een overname in de vorm van o-of uki goshi.
De tweede tegenstander is echt te sterk en Kasper verliest deze kamp eervol.
Proficiat met je tweede plaats en voor je moed om het tegen deze mannen op te nemen.
Lotte vecht in een poule van vijf en wint haar eerste kamp met ippon door een o- of co uchi gari, de tweede kamp verliest Lotte na eerst met wazari voor te staan, door een houdgreep.
Op naar de derde kamp die Lotte verliest met ippon na een gevecht met de Nederlandse bruine gordel Rossen.
De vierde kamp terug een Nederlandse bruine gordel maar deze maal is het Lotte die de sterkste is en wint ze met twee wazari's waarvan een uit houdgreep.
Lotte krijgt de derde plaats toe gewezen omdat de tweede drie gewonnen kampen heeft maar op basis van de technische punten verdient ze de tweede plaats .
Proficiat judoka's en op naar meer mooie wedstrijden.
Coach Luc

22 april 2018 Belgisch kampioenschap Kata te Saint Denis

Ingmar Van Eylen en zijn nieuwe partner Anne Reichwein namen voor JC Edo deel aan het BK kata met de Juno kata. Ingmar had hier vroeger al meermaals een medaille gehaald met zijn vorige partner. Ze hadden flink geoefend en brachten een mooie kata. Jammer genoeg was er op het einde een toch wel opvallende fout die de jury natuurlijk ook heeft gezien. En dat heeft hen redelijk wat punten en daarmee de derde plaats gekost. Ze eindigen wel mooi 5e. Dit biedt zeker ook perspectieven voor komende wedstrijden.

21 april 2018 U9 Zaventem

Op zaterdagnamiddag 21 april trokken we met 8 dappere U9 strijders naar Zaventem. Ryan, Mauro, Andreas, Otto, Noah, Tuur, Lander en Yassir stonden paraat om het beste van zichzelf te geven.

In een veel te hete, zonovergoten zaal werd er gekampt in 8 poules. De judoka’s van JC Edo hakten die van Tervuren en Zaventem (af en toe) in de pan. Tevreden en soms ietwat teleurgestelde gezichten kwamen van de mat, maar bij de coaches enkel fierheid op wat onze judoka’s weer hebben laten zien. Ons harde trainingswerk, is het waard!

Vele groetjes,
Halfweggesmolten, uitgeputte, erg bezwete krijgers!
Maarten & Isabel (met inspiratie van Andreas)

14 april 2018 Open Tori te Beauvechain 

We hadden een goede dag vandaag met JC Edo op de internationale wedstrijd Open Tori te Beauvechain met onze u15. Het is een VJF ranking tornooi en dus beginnen we in poules. De 2 eersten mogen doorgaan naar de boom.

Lotte
(-48) wint vlot haar poule met 2 ippons. En dan vecht ze zich naar een bronzen medaille met eerst een winstkamp, dan laat ze zich verrassen in de halve finale, maar voor brons staat ze er weer helemaal en wint weer ondanks een zeer te duchten tegenstandster. Mooi parcours en weer een mooie medaille voor bij de verzameling.

Jasper (-46) wint ook vlot zijn poule met 2 heel mooie winstkampen met ippon en 1 forfait en dus gewoon groeten. Jasper verliest dan de 1e kamp in de boom en krijgt geen herkansing.

Jelle (-46) wint ook 2x vlot met ippon en verliest van de latere zilveren medaille in zijn poule. Hij is dus 2e in zijn poule en gaat wel door. Maar ook hij verliest dan zijn 1e kamp in de boom (tegen de latere bronzen medaille winnaar) en krijgt geen herkansing. 

Iedereen heeft heel goed zijn best gedaan en de coach is super tevreden met zowel inzet als resultaat.
En ook de sfeer zat helemaal goed.

24 maart 2018 Ippon Trophy Antwerpen

VJF ranking tornooi.

Lotte zat in een poule van 4 en heeft al haar gevechten gewonnen. Ze werd eerste. Op de 2de plaats was ‘Wulleman’ van Ardooie en de derde plaats waren 2 Vertenten’s (tegen de linkse Vertenten won ze vorig jaar op het vlaams kampioenschap).
Proficiat Lotte.11 maart 2018 U11 - U13 Tienen

We hebben in totaal 10 deelnemers vandaag: Yann, Jarne, Kaylan, Cas en Lenn bij de u11 en Thomas, Jannes, Saïd, Felix en Yelena bij de u13.
· Yann heeft een offday en verliest 3x.
· Jarne zet zijn beste beentje voor en kan 1 kamp winnen na hard knokken en er blijven voor gaan.
· Kaylan heeft een goede dag. Hij kan 2 kampen winnen met een mooie ippon.
· Cas heeft geen makkelijke dag, maar hij weet wel zijn laatste kamp te winnen met een waza-ari die hij met man en macht heeft verdedigd tot het einde.
· Lenn weet 1 kamp te winnen met een mooie maaibeweging die hem ippon oplevert.
· Thomas kan 2 kampen op een mooie manier afronden met ippon.
· Jannes beleeft een iets mindere dag, maar kan zijn laatste kamp wel winnen op beslissing (oververdiend). En in zijn tweede kamp heeft hij de mooiste beweging van de dag uit zijn mouw getoverd. Spijtig genoeg leverde dat slechts waza-ari op.
· Saïd heeft weer 2x kunnen winnen met zijn favoriete techniek.
· Yelena had een offday. In een best of 3-systeem kreeg ze een tegenstandster waar ze geen raad mee wist en die ze niet vastkreeg.
· Felix heeft het beste van zichzelf gegeven in zijn kamp, maar had echt een hele sterke tegenstander en bij de val heeft hij zich gekwetst, waardoor hij dan forfait moest geven voor de volgende.

Iedereen heeft zijn beste beentje voorgezet en de coach is zeker tevreden over de inzet en motivatie. Niet iedereen was even gelukkig met het resultaat, maar het blijft een leerproces. En deelnemen blijft belangrijker dan winnen.
En bij de medaille-uitreiking bleek dat we met de u13 nog steeds 6e staan in de clubranking.
Proficiat aan alle deelnemers.
Coach Karola

10 maart 2018 Bekers der Kempen Herentals

 Lotte is alweer present, ook al is het onzettend vroeg vertrekken. In de -48 zijn 6 deelnemers en Lotte is de 1e ronde uitgeloot en zit dus direct in de halve finale. Daar wacht wel een zéér te duchten tegenstandster, en dat blijkt ook. Lotte verliest ondanks een goede kamp. In de herkansingen is het dan direct voor brons, waar ze geen probleem heeft en vrij snel de ippon laat optekenen.  Lotte mag dus weer een mooi podiumresultaat toevoegen aan haar lijstje. Proficiat, Lotte.
Coach Karola
25 februari 2018 Open Izegem - Internationaal tornooi

Twee deelnemers vandaag Kasper in de voormiddag Lotte in de namiddag.
Kasper weegt bij de weging teveel en moet dus kampen in de + 66 waar er drie deelnemers zijn. Kasper verliest zijn twee wedstrijden en wordt zo derde, dus toch een mooie medaille.
In de namiddag begint Lotte in de categorie -48 waar 15 deelneemsters zijn. Ze zijn eerst ingedeeld in poules van drie, waarvan de eerste twee doorgaan.
Lotte wint haar eerste kamp maar verliest haar tweede, Lotte door.
Haar eerste kamp wint ze met waza-ari en houdgreep tegen de Waalse Doujabarry.
In de tweede kamp komt ze uit tegen de West-Vlaamse Wulleman en wint deze kamp door waza-ari te scoren met o uchi gari en af te maken met houdgreep. Hierdoor komt ze in de halve finale uit tegen de Nederlandse Van Den Driessche. Lotte wint deze kamp op dezelfde manier als haar vorige kampen.
In de finale komt ze uit tegen een zeer sterke kampster uit Gr.Brittannië Delahunty. Lotte verliest deze kamp, na toch wat weerwerk te hebben geboden, met ippon door een zeer mooi uitgevoerde o goshi.
Zilveren medaille voor Lotte die fier mag zijn op dit afgelegde parcours.
Proficiat aan onze beide judoka's die toch maar de moed opbrengen om in dit zwaar internationaal bezet tornooi te gaan kampen. Om een voorbeeld te geven: in Lottes categorie 4 Engelse, 1 Nederlandse, 1 Waalse ,1 Oost-Vlaamse, 7 West-Vlaamse en 1 Vlaams-Brabantse, onze Lotte dus.

En fier dat we zijn.
Coach Luc

25 februari 2018 U11 en U13 Geetbets

Kaylan, Kyliam, Lenn en Yann verdedigen de kleuren van Edo bij de u11 en Saïd, Staf en Yelena bij de u13.

Kaylan begint heel mooi: 2x waza-ari in amper 9 s. In de volgende 2 kampen vergaat het hem minder goed en deze verliest hij.
Yann volgt hetzelfde scenario: eerst mooi winnen met 2x waza-ari en daarna 2x verliezen, maar niet zonder zich geweerd te hebben. Lenn weet zijn 2e kamp mooi te winnen, de 1e en 3e verliest hij.
En Kyliam doet ook heel hard zijn best. Hij weet zijn 2 eerste kampen stand te houden tot het einde met maar 1 waza-ari tegen. In de 3e kamp is het wel snel gedaan. 


Saïd
is de nieuweling van de dag, want voor hem is het de allereerste wedstrijd ooit. Dat zie je ook in zijn 1e kamp, die hij verliest. Maar kampen 2 en 3 wint hij vlot en mooi.
Yelena wint een stevig bevochten 1e kamp en verliest een nog moeilijkere 2e kamp. Staf vecht ook voor wat hij waard is, maar slaagt er niet in een kamp te winnen.
Bij de u13 levert dit een voorlopige 6e plaats in de clubranking, wat nog steeds een mooi resultaat is.

De coach is zeker tevreden met de inzet, motivatie en geleverde inspanningen. Iedereen mag tevreden terugblikken op deze dag.

10-11 februari 2018 Regionaal kampioenschap Tielt

Zaterdag kwam Kobe in actie bij de u18, -66. In de 1e ronde was hij vrijgeloot, maar in de 2e kwam hij uit tegen een sterke tegenstander. En hoewel Kobe zijn best deed kon hij toch geen vuist maken. Tweemaal waza-ari tegen was zijn deel. Jammer genoeg kwam zijn tegenstander in de volgende ronde tegen een nog sterkere tegenstander (de latere winnaar), waardoor Kobe geen herkansingen kreeg. Helaas, hij was voor meer gekomen. Kobe mag wel met trots zeggen dat hij op het PK gewonnen heeft van de vice Vlaams kampioen.

Zondag was het eerst de beurt aan Kasper bij de u15, -66. Ook hij deed zijn best, maar kwam net niet tot scoren, terwijl zijn tegenstander Kasper wel naar de grond kreeg, met 2x waza-ari tot gevolg. En ook zijn tegenstander moest in de volgende ronde het onderspit delven, waardoor Kasper geen herkansingen kreeg. Weeral helaas.

Lotte mocht daarna de mat op bij de u15, -48. Zij was gebrand op een sterke prestatie en begon goed met winst in de 1e kamp met 2 overnames en 2x waza-ari. De volgende kamp ging vrij gelijk op. Beiden probeerden en kwamen niet tot scoren, totdat Lotte zich uiteindelijk toch liet verrassen. Dan maar naar de herkansingen. Daar was het nog moeilijker en Lotte kwam niet tot aanvallen, hetgeen haar uiteindelijk 3 shido’s en dus hansokumake opleverden. Einde verhaal. Jammer, vooral gezien Lotte het afgelopen jaar al gewonnen heeft van de uiteindelijke Vlaamse kampioene. Het is dus mogelijk en dat onthouden we voor volgende keer.
Coach Karola

3 februari 2018 Provinciaal kampioenschap Vlaams-Brabant voor de jeugd

Vandaag hebben we maar liefst 5 deelnemers: Lotte, Jelle en Kasper in de u15 en Kobe en Sander in de u18. 

Lotte (-48) zit in een poule van 4. Haar eerste kamp gaat vrij gelijk op en Lotte kan waza-ari scoren. Lotte blijft ervoor gaan, maar haar haakjes zijn net niet goed genoeg waardoor de andere kan overnemen. Op die manier krijgt Lotte 2x waza-ari tegen. Kampen 2 en 3 gaan een stuk vlotter: waza-ari met een mooie worp en dan een stevige houdgreep. En zo verovert Lotte zilver.

Jelle (-46) vergaat het wat minder goed. Hij begint wel heel goed en assertief, maar doordat hij de mouw halverwege lost, landt de andere op de buik. Ook een tweede poging verloopt op die manier. En bij poging 3 met dezelfde aanval van Jelle weet de andere ook wat er komt en countert: waza-ari. En even later ligt Jelle in houdgreep. Dan maar via de herkansingen proberen een medaille te veroveren. En Jelle heeft hier echt zijn best gedaan: goed aangevallen, goed afgehouden, maar het helpt niet. Altijd zelf net geen score en tegen het einde kan de andere dan toch waza-ari scoren en houdgreep nemen. Over en out, geen medaille voor Jelle. 

Kasper (-66) zit in een poule van 3. Hij komt tegen twee sterke mannen. Bij de eerste laat hij zien dat hij niet van plan is zich gewonnen te geven. Hij doet echt goed zijn best, maar trekt net niet hard genoeg waardoor de andere kan overnemen: ippon. Bij de tweede krijgt Kasper geen kans om te laten zien wat hij kan, want dit komt direct met een perfecte koshi guruma. Jammer, maar Kasper kan volgende week toch terug gaan laten zien wat hij waard is. En hij krijgt er een bronzen medaille bij.

Sander (-73) is hier om te leren: een week groen en 1e wedstrijd. Hij zit in een poule van 5 bij 4 bruine gordels. Hij doet zijn best, maar ondergaat de wet van de sterkste en verliest 4x. Ook geen medaille voor Sander. 


Kobe (-66) is niet gekomen om met zich te laten spelen. Kamp 1 gaat vrij vlot. Kobe is baas, scoort eerst waza-ari en dan een duidelijke ippon met een mooie veeg à la Kobe. In de halve finale staat hij tegenover Bryan Jeetun, een toch niet onbekende naam en dus goede judoka, die in zijn eerste kamp een zeer mooie sode tsurikomi goshi uit zijn mouw had getoverd. Een gewaarschuwd man is er 2 waard. De aanwijzingen van de coach werden goed opgevolgd. Het is een zeer gelijkopgaande kamp, waarbij Kobe wel niet echt zelf tot aanvallen komt, wat hem shido oplevert. Maar de andere had ook al een shido voor een valse aanval, dus dat kon niet echt kwaad. Maar dan kwam Kobe wel beter in de kamp en in de laatste 15 seconden scoort hij een mooie ippon op overname. En hij zit in de finale. Daar vergaat het hem echter minder goed. Hij komt vrij snel in houdgreep en komt ontgoocheld van de mat. Maar hij heeft wel een zilveren medaille en 2 shiaipunten.

Vervolg volgende week op het regionaal kampioenschap te Tielt.
Coach Karola

14 januari 2018 Internationaal tornooi Eindhoven

Lotte start in haar gewichtsklasse in een boomsysteem. Wegens het grote aantal deelnemers zijn er in Lottes categorie twee bomen (33 kampers).
Lotte start haar wedstrijd goed en heeft een waza-ari voor. In de helft van de kamp denkt iedereen dat Lotte haar kamp wint want ze haalt haar tegenstander onderuit met o uchi gari doch deze wist in de beweging te herstellen en countert met dezelfde maai. Gevolg: Lotte plat op de rug, ippon en dus verloren.
Lotte heeft geen geluk want haar tegenstander weet haar volgende wedstrijd niet te winnen en kan dus niet meer opgevist worden om te herkansen.
Einde van het tornooi voor Lotte, maar met nieuwe moed naar een volgend tornooi.
Coach Luc

10 december 2017 Tervuren

De U9 ontmoeting op zondag 10 december bij onze goede ‘buren’ van Tervuren, was weer een succesverhaal! ’s Morgens niet lang moeten wachten in de koude, want iedereen was mooi op tijd om koers te zetten richting Sporthal Diependal. Toen was er enkel nog maar sprake van smeltsneeuw, dus zijn we er vlot geraakt.
De wedstrijden vlogen weer voorbij, bijna iedereen zat in een poule met vier. Kansen genoeg om wat ervaring op te doen! Na een korte opwarming begon Ryan aan de openingskamp van het toernooi. Er werd gesupporterd voor elkaar en dat gaf duidelijk energie. Er zijn verschillende prachtige wedstrijden gevochten.
Cas kreeg van ons de prijs van ‘punt van de dag’ voor een prachtige koshi guruma na enkele seconden op de mat. Maar alle judoka’s hebben het onderste uit de kan gehaald om te winnen, waar we als coaches enkel trots op kunnen zijn.
Ondertussen bleef het maar sneeuwen en na de medaille uitreiking konden we een sneeuwman bouwen & naar huis glijden.

Elise, Yann, Lenn, Ryan, Arno, Kyliam, Cas, Kamiel, Jarne, Lucas, Warre, Tuur, Mauro, Kaylan en Joos, we vonden het leuk dat jullie erbij waren!

Maarten & Isabel

26 November 2017  Interclub dag 2 Gent

Vandaag afspraak in de topsporthal in Gent voor dag 2 van de interclub. We hadden een voorlopige derde plaats te verdedigen, we moesten nog tegen Tervuren én we moesten onze sterke beer Tono missen. Elias was wel paraat om hem te vervangen, maar is eigenlijk een groentje op wedstrijdvlak. Daarnaast heeft ook Brent forfait gegeven en is Thomas gekwetst en werd liever niet opgesteld, maar Kristof is er wel opnieuw bij ondanks alle tegenslagen van vorige week. Benieuwd wat dat gaat geven. We mogen ons eigenlijk maar 1 verlieskamp permitteren als we op dat podium willen geraken.

Kamp 1 tegen Boechout
-66: Senne begint en hij begint goed met een mooie ippon seoi nage die al na 8s ippon oplevert. 1-0
-73: Maarten kan dat niet zomaar laten gebeuren, gezien zijn record van de 1e wedstrijddag, en hij laat na 7s de ippon noteren. 2-0
-81: Ingmar probeert ook de klus snel te klaren, maar zijn ippon werd nog weggewuifd en vervangen door waza-ari. Dan maar verder doen, en even later staat ook bij hem de ippon op het bord. Met een makikomi, dat ziet de coach graag. 3-0, en we kunnen al niet meer verliezen.
-90: Sam doet zijn best, maar moet de wet van de sterkste ondergaan. 3-1
+90: Elias dan voor zijn allereerste kamp ooit in de interclub, na ooit een wedstrijd bij de u15 te hebben meegedaan. Hij gaat er voor en weet ook vrij snel waza-ari te scoren tegen een zwarte gordel. Mooi zo. Maar die weet dan met zijn ervaring eerst ook waza-ari en daarna ippon te scoren. Jammer. 3-2
-60: Kristof moet dan de klus klaren. Als hij niet verliest met ippon, dan winnen we, anders is het hiki wake. Hij begint goed en scoort snel waza-ari. Maar de andere is sterk en Kristof zijn nek is nog niet in orde, dus hij wordt dubbel geplooid en krijgt shido voor niet aanvallen. Maar dan kan hij nog een waza-ari scoren en dan een houdgreep nemen met nog een waza-ari tot gevolg. Dat zag er goed uit, hij moest het enkel zien uit te houden tot het einde. Maar de conditie is er niet en hij krijgt nog een shido. En dan gebeurt het, de scheidsrechter zegt matte, maar tegelijkertijd gooit Kristof de ander op zijn rug (ippon waard), de scheidsrechter loopt naar de tafel (dat is nooit een goed teken) en Kristof krijgt een 3e shido. In plaats van ippon voor hem is het dus ippon voor de andere, terwijl hij 3 waza-ari’s voor stond… Dat is balen… 3-3 (hiki wake)
Het goede nieuws is wel dat we Boechout, die net achter ons in de stand staan, op gelijke afstand houden.

Kamp 2 tegen Tervuren
De derby van de dag.  Ik denk dat wij er maximaal een gelijkspel kunnen uithalen, en dan moeten we nog wat geluk hebben. Ik reken alvast op een punt van Maarten en Ingmar en dan hopelijk Senne. Anders zullen Kristof, Dirk of Elias voor de verrassing van de dag moeten zorgen. Dat kan natuurlijk altijd. Wait and see.
-66: Senne mag eraan beginnen tegen Thomas Beirens, gekend voor zijn seoi nages en haakjes van ver. Die kan Senne goed afhouden en hij kan zelf ook dingen proberen, maar na een minuut gaat hij erover met uchi mata. Jammer, daar gaat het eerste verhoopte punt. 0-1
-73: Maarten tegen Pieter. Die kennen we niet echt, toch niet van judostijl. Maar blijkbaar doet hij graag seoi nage. Maarten krijgt al gauw een waza-ari tegen van de scheidsrechter, maar die wordt weer weggewuifd. Dan valt Maarten aan, op Maarten wijze, en krijgt ippon van de scheidsrechter. Tegen zijn gewoonte in neemt Maarten wel houdgreep, voor de zekerheid. De scheidsrechter ziet er wel zeker uit, dus staat Maarten recht, maar dan wordt zijn ippon toch nog weggewuifd en zijn houdgreep krijgt hij ook niet meer terug. Dan maar verder doen en even later krijgt hij dan toch zijn verdiende ippon. 1-1
-81: Ingmar tegen Gael. 3e dan tegen bruine gordel, dat zou geen probleem mogen zijn. De kamp gaat wat gelijk op met aanvallen van beide kanten die niets opleveren. Maar dan komt Gael een heupworp in en vliegt Ingmar door de lucht. Waza-ari tegen en in houdgreep, spartelen, maar niet uitkomen. Hoe kon dat nu gebeuren? Krampen blijkbaar… Doodjammer, het tweede verhoopte punt dat gaat vliegen. 1-2
-90: Dirk tegen Peter. Met een veegje van Peter krijgt Dirk waza-ari tegen en komt hij in houdgreep. Einde verhaal. 1-3
+90: Elias tegen Ronald. Wie weet, misschien kan Elias wel voor de verrassing zorgen. En Elias begint goed en aanvallend. Ronald moet voorzichtig zijn, maar wacht wel mooi zijn kans af. Waza-ari voor Ronald en houdgreep. Ai, daar kom je normaal niet uit, maar deze keer blijkbaar wel. Chapeau voor Elias. Maar dan doet Ronald het nog eens: waza-ari en houdgreep en daar komt Elias niet meer uit. 1-4
-60: Kristof tegen Thomas Bailly, in principe geen haalbare kaart, zeker niet gezien de nekproblemen. En jawel, vrij snel vliegt Kristof door de lucht. 1-5
Toch een vrij groot verlies tegen Tervuren… Dan moeten we maar winnen tegen De Bres. Dat moet kunnen. Ofwel moet Boechout maar gaan verliezen van Tervuren, die kans is wel heel groot.

Kamp 3 tegen De Bres
-60: Kristof begint. Het is een vrij gelijk opgaande kamp, waarbij de ander 2 shido’s tegen krijgt en dat blijft zo maar duren. In de laatste seconden doet de andere dan een wanhoopspoging, die Kristof mooi kan overnemen en hem waza-ari oplevert. 1-0 (3-0 TP, met notering van technische punten deze keer, want het gaat erop aankomen)
-66: Kobe mag nog eens de mat op. Tegen een andere bruine gordel. En hij gaat ervoor. Op een gegeven moment grijpt hij rustig de tegenovergestelde kraag en komt tai otoshi in. Ippon! Applaus van de hele bank voor onze youngster en een vol shiaipunt op zijn kaart. 2-0 (13-0 TP)
-73:Maarten. 5s. Ippon! 3-0 (23-0 TP) En voor de absolute zekerheid heeft Maarten zijn tegenstander hier nog wat langer in ippon gehouden, tot hij absoluut zeker was dat de ippon zou blijven.
-81: Ingmar zat nog in kramp, dus Sam mag de meubelen proberen te redden tegen een 2e dan waar we Maarten niet meer tegen zetten (zie verslagen van de vorige jaren). Sam kan wel een paar keer goed ontwijken, maar dan vliegt hij er toch over. 3-1 (23-10 TP)
-90: Hier hebben we tactisch Dries opgesteld, in de hoop dat hij op snelheid en ervaring een punt uit de brand kan slepen. Dries doet al wat hij kan, hij trekt, hij sleurt, hij valt aan, maar het enige dat hij kan bekomen is een overname van de andere en waza-ari tegen, dat 2x en dan valt de andere ook eens aan met nog een waza-ari tegen tot gevolg. Hij houdt het wel vol tot het einde en verliest dus niet met ippon. Dat is ook belangrijk. 3-2 (23-13 TP)
+90: Als Elias niet verliest met ippon, winnen we… Maar Elias heeft het laatste uur natuurlijk geen tonnen ervaring opgedaan. Hij gaat er wel voor, maar laat zich vangen. Waza-ari tegen en in houdgreep. 3-3 (23-23 TP en dus hiki wake)
Maar Boechout heeft ondertussen wel verloren van Tervuren en onze 3e plaats is met deze gelijkstand veilig gesteld. Zelfs met verlies waren we nog voor Boechout geëindigd in de eindstand, op basis van de individuele overwinningen.

De einduitslag in afdeling 4B:

Tervuren is kampioen en wij zijn derde! We staan dus samen op het podium. Als dat geen mooi resultaat is, wetende dat wij de voorbije jaren steeds samen een ploeg maakten en dat wij deze nu gesplitst hadden, omdat de ploeg te groot werd, en dan aangevuld met enkele jongens van Huldenberg die ook graag meespeelden.

Mooi gedaan, mannen! De trainer en coach is tevreden.

18 november 2017  Interclub dag 1 Sint Truiden

Dag 1 van de interclub en bijna iedereen is paraat. De ploeg bestaat dit jaar uit leden van Edo, Tervuren en Huldenberg:
-60: Kristof Jacobs
-66: Kobe Peeters en Senne Batsleer
-73: Maarten Roels, Dries Desagher en Thomas Goosssens
-81: Ingmar Van Eylen, Brent Claessens en Sam Eykens
-90: Dirk Gillis
+90: Tono Messing

Kamp 1 tegen Moorsel
-81: Maarten begint sterk en vooral snel. Na 5 s stond de ippon op het bord. 1-0
-90: Ingmar zag hoe het moest en wou het nadoen, maar had wel 9s
nodig voor de ippon. 2-0 en een half shiaipunt.
+90: Tono heeft een moeilijke tegenstander (Dez De Somer, 4e dan) en krijgt waza-ari en later ook ippon tegen. 2-1
-60: Kristof wou ook niet onderdoen en heeft al snel waza-ari, maar tegelijk ook een pijnlijke nek. Maar hij krijgt de ander nog in houdgreep en die klopt af. 3-1
-66: Senne vliegt er ook in. Twee waza-ari’s stonden snel op het bord en hij werkt af met een wurging. 4-1
-73: Dries wil wel, maar krijgt de andere gewoon niet vast. Hij vliegt ook letterlijk door de lucht, maar kan de 1e keer nog wegdraaien (waza-ari), maar de volgende was wel ippon. 4-2
Mooi begin met 4-2 winst.

Kamp 2 tegen Oud-Turnhout
-66: Kobe mag hier de spits afbijten en heeft er duidelijk zin in. Hij komt snel waza-ari voor met uchi mata, maar geraakt niet veel verder door de verdedigende houding van de andere die dan ook 2 shido’s krijgt. Dan kan Kobe nog een waza-ari scoren, maar moet dan wel de tijd uitvechten. 1-0 en het levert hem een eerste half shiaipunt op.
-73: Thomas ondergaat het lot van de sterkste en krijgt zomaar even 5 waza-ari’s tegen met vooral seoi nage’s en wordt uiteindelijk uitgeteld met een knappe veeg (ippon). 1-1
-81: Brent vliegt er vrij snel over. Ippon. 1-2
-90: Ook Ingmar ondergaat de wet van de sterkste. 1-3
+90: Tono probeert wel, maar komt er gewoon niet aan te pas. 3 shido’s en dus hansokumake. 1-4
-60: En Kristof heeft zijn dagje niet (de nek speelt hem duidelijk parten). Waza-ari tegen en dan in houdgreep terechtgekomen waarbij hij afklopt. 1-5
Rap vergeten en opladen tegen de volgende kamp.

Kamp 3 tegen Arashi Beerse
-60: Kristof begint weer goed met een tomoe nage die waza-ari oplevert, maar komt even later in een klem terecht. 0-1
-66: Senne slaagt er snel in om houdgreep te nemen en laat die niet meer los. 1-1
-73: Maarten wou zijn record nog verbeteren. Ippon in 3 s! 2-1
-81: Ingmar kan het ook vrij snel en makkelijk afwerken. 3-1
-90: Dirk mag gewoon gaan groeten. 4-1
+90: Tono moet serieus werken, maar kan 2x waza-ari scoren en de andere 2 shido’s doen rapen en zelf maar eentje. Weliswaar geen ippon. 5-1
Weerom een zeer mooi resultaat. En nog eentje te gaan.

Kamp 4 tegen Geetbets

-90: Dirk begint. Hij komt snel op grond terecht en laat zich op Geetbets’ wijze in houdgreep draaien. 0-1
+90: Tono is wakker! Eerst waza-ari en daarna een mooie ippon. 1-1
-60: Kristof is deze keer de gelukkige om gewoon te groeten. 2-1
-66: Kobe begint goed en scoort waza-ari, maar dan laat hij de andere komen en krijgt ippon tegen. 2-2
-73: Maarten krijgt het nu net iets moelijker. Eerst waza-ari, dan een pitstop bij het EHBO en dan toch de ippon, weliswaar nog binnen de 30 s wedstrijdtijd. 3-2
-81: Ingmar begint met een niet zo goede aanval, die toch nog goed afliep, en dan komt zijn favorietje en ippon. 4-2
Een mooie afsluiter van een mooie dag.

In de tussenstand staan we voorlopig 3e, na Tervuren en Oud-Turnhout. Volgende week komen nog Boechout, De Bres en Tervuren. Dat wordt nog spannend, ook voor de podiumplaatsen.

Een tevreden coach, Karola

11 november 2017 U13 Wevelgem

Twee van onze u13 zijn geselecteerd door Vlaams-Brabant, Jelle Roelandts en Kasper Van Gelder. Spannend om te zien hoe ze het doen tegen de geselecteerden van de andere provincies. 

Kasper mag beginnen en deze keer zelfs in een poule van 5. Hij mag dus 4 keer de mat op. Hij doet dat goed, werkt aanvallend en weet het ook af te werken, althans in 3 van de 4 kampen. De 4e was iets sterker en had vrij snel de bovenhand.

Jelle moest vrij lang wachten, maar eindelijk was het dan toch aan hem. Hij ging er wel voor, maar zijn tegenstanders waren redelijk goed, waardoor zijn koshi guruma’s vrij makkelijk konden overgenomen worden met tani otoshi. Twee van de drie kampen werden zo bijna direct verloren. De 2e kamp was veel beter, maar uiteindelijk trok Jelle wel aan het kortste koordje.
Coach Karola

29 oktober 2017 Internationaal tornooi Flanders Judo Cup in Lommel

Lotte is geselecteerd voor het internationaal tornooi Flanders Judo Cup in Lommel en kijkt vol spanning uit naar wat dat gaat geven. Want er zijn effectief deelnemers uit de hele wereld aanwezig.

Lotte zit in de -48 met in totaal 19 deelnemers in 6 poules. Lotte heeft een poule van 3 en moet bij de 1e 2 eindigen om door te kunnen stoten naar de boom. Met Sterre van Assel, die op het podium stond bij het Belgisch Kampioenschap en onlangs nog zeer goed presteerde op een Europees tornooi, en een Britse, die niet voor niets naar België afreist, belooft het knokken te worden om bij die 1e 2 te geraken.

Lotte begint tegen Sterre van Assel. Al gauw blijkt dat die echt sterk is, aangezien Lotte zowat door de lucht vliegt. Maar Lotte kan alsnog op haar buik landen. Op grond weet haar tegenstandster ook van aanpakken, maar ook dat kan Lotte afhouden. Lotte probeert dan op de counter te werken, met tani otoshi, maar krijgt (terecht) waza-ari tegen. Daarna volgt een ippon seoi nage met weer waza-ari en gevolgd door een houdgreep waar Lotte niet meer uit geraakt.

Van de Britse wisten we ondertussen dat ze graag ippon seoi nage inkomt, en die kon Lotte goed ontwijken. Lotte loopt wel tegen 2 shido’s en de Britse kan ook nog 2x waza-ari scoren, terwijl Lotte haar aanvallen niets opleveren. Na 3 minuten trekt de Britse dus aan het langste touwtje.

Lotte gaat dus niet door, maar heeft wel ervaring opgedaan op internationaal niveau en heeft laten zien dat ze zich zeker niet laat doen. We zijn dan nog verder blijven kijken naar de -48 en hebben gezien dat Lotte haar 2 tegenstanders beide op het podium zijn gekomen. Lotte heeft dus zeker een mooie prestatie neergezet. En na de stage volgend op de wedstrijd zal ze zeker wat extra trucjes in huis gehaald hebben om de volgende keer te kunnen toepassen.

Proficiat Lotte!

Voor je inzet het afgelopen jaar waardoor je geselecteerd werd.
Voor je prestatie op het tornooi, waar je je zeker niet hebt laten doen.
Voor je enthousiasme om aan de stage deel te nemen.

Coach Karola

 7 oktober 2017 Hainaut cup

Lotte start op een internationaal tornooi in een poule van 3 maar verliest haar twee kampen. Daardoor kan ze niet doorgaan naar het boomsysteem.  De tegenstanders waren duidelijk te sterk voor Lotte.
Coach Luc  

7 oktober 2017 U11 Zaventem

Vandaag hadden we 3 dappere u11 die de kleuren van JC Edo gingen verdedigen in Zaventem: Jannes, Jonas en Yelena.

Yelena
mocht beginnen. Ze begint goed: een linkse koshi guruma en waza-ari. Maar de houdgreep lukt niet. Nog verscheidene pogingen van hetzelfde leverden niets op. Tegen het einde van de kamp werd de andere wel wat heviger, maar Yelena liet niets toe, kwam zelf nog eens in met weer waza-ari tot gevolg en dan wel houdgreep: ippon! Haar tweede (en laatste) kamp ging veel vlotter: 1x koshi guruma en ippon binnen de 5 seconden.

Ondertussen mocht ook Jannes kampen. Zijn 1e kamp is tegen Ilyas van Tervuren, een te duchten tegenstander. Jannes probeert wel, komt in, maar van te ver en Ilyas kan overnemen met tani otoshi. Jammer. Kamp 2 gaat beter: ippon voor Jannes met een soort van uki otoshi. En kamp 3 is tegen Lars van Meise, zowaar een nog meer te duchten tegenstander (nog geen enkele kamp verloren dit jaar). Maar Jannes heeft ondertussen begrepen dat hij iets meer gecontroleerd moet werken en begint goed aan de kamp. Hij creëert ook kansen, maar komt dan een seoi nage niet zo goed in en Lars kan overnemen met tani otoshi. Jammer, maar goed gewerkt.

Jonas moest wat langer wachten. En in al zijn enthousiasme vliegt hij op zijn grotere partner af voor een koshi guruma. Niet zo een goed plan, overname en in houdgreep beland. Na wat tips en tricks van de coach, met de nadruk op “niet springen” en “rustig blijven”, heeft hij zijn volgende 2 kampen anders aangepakt, de andere laten komen en dan toegeslagen. Bij de 1e had hij nog een houdgreep nodig om het af te werken na 2 waza-ari’s, maar bij de laatste scoort hij een mooie ippon met uchi mata.

Iedereen heeft goed zijn best gedaan vandaag en vooral weer veel bijgeleerd. 
De judoka’s zijn tevreden en de coach ook.

Coach Karola

23 september 2017 Open van Brabant

Twee deelnemers in de u 18. Kobe moet na een zoveelste poule wijziging uitkomen in een poule van 3 met als tegenstanders Van Duyk en Jacobs .
We gaan 3 kwartier later van start. Kobe verliest zijn eerste match met waza-ari en een armklem. Door het tekort aan tijd en een uitzichtloze positie houdt Kobe het voor bekeken en vertrekt om nog op tijd te zijn bij de voetbal.
Lotte vecht in de u15 direct in een boomsysteem en verliest haar eerste match.
Ze mag herkansen maar helaas deze match verliest ze ook, maar ze heeft toch het beste van zichzelf gegeven.
Coach Luc

16 september 2017 Pumi U11-U13 Lennik

Er zijn 5 deelnemers: 3 in de u11 en 2 in de u13.
Yelena wint haar 2 kampen met waza-ari en ippon uit houdgreep.
Staf vecht zeer goed maar kan uiteindelijk maar één kamp winnen. Zijn winnende kamp was super spannend: waza-ari achter en in de laatste 20 seconden krijgt hij een waza-ari en houdt zijn tegenstander in houdgreep. Goed gedaan man.
Jules doet zeer goed zijn best, maar door gebrek aan ervaring kan hij geen enkele kamp winnen. Toch goed gedaan. 

Bij de u13 kan Kasper niet vechten hij is alleen in zijn poule.
Jelle daarentegen kampt in een poule van 4. Hij verliest zijn eerste match. Die had hij kunnen winnen indien hij bij het inkomen ver genoeg had doorgedraaid. Na hem dit nog eens goed te hebben getoond blijkt hij het goed ingeprent te hebben want zijn 2 volgende kampen wint hij binnen de 10 seconden met ippon.
Goed gewerkt mannen proficiat.
Coach Luc


16 september 2017 U15 Pot van Olen

 
Zaterdag 16/9 staat alweer de eerste wedstrijd op het programma: de Pot van Olen, een VJF rankingtornooi voor de u15 en dus gaat Lotte meedoen. Er zijn 2 poules van 4 en het is zaak om bij de 2 eerste te zijn in je poule om door te gaan naar de boomstructuur. Lotte zit bij een paar bekenden: Jans en Houthoofd. Simons zijn we nog niet eerder tegengekomen. We gaan ons best doen en zien waar we uitkomen.
Lotte begint tegen Simons. Ze begint goed en aanvallend, maar Simons kan overnemen en houdgreep nemen. Tegen Jans is Lotte heel wat minder aanvallend en werkt ze zelf op de overname, die haar 2x waza-ari oplevert. In de laatste seconden scoort Jans nog waza-ari tegen, maar Lotte wint. Tegen Houthoofd maakt Lotte zich niet moe: Houthoofd komt tomoe nage in, Lotte ontwijkt en neemt houdgreep.
Zo is Lotte zeker bij de 1e 2 van haar poule (Simons heeft haar andere kampen verloren). Jans gaat mee door, met ook 2 gewonnen kampen. In de boom komt Lotte uit tegen Dziegala, die we ook al een paar keer (goed) bezig hebben gezien op tornooien en die zeker een kwaaie klant zou worden. Lotte wil wel, maar komt niet tot aanvallen en krijgt vrij snel drie shido’s (buiten stappen, been pakken, in de mouw pakken) tegen. Over en out. Lotte moet tevreden zijn met de 3e plaats. En dat is ze ook.
Rond 19.30u mag Lotte dan eindelijk haar “pot van Olen” met de 3 oren aannemen. Missie geslaagd.
Coach Karola