Wedstrijden‎ > ‎

2014 - 2015

27/06/2015 - Clubkampioenschap

Op de laatste dag van het seizoen werd het clubkampioenschap bevochten.  Dit heeft ondertussen een vaste plaats in onze agenda en velen keken er al maanden naar uit.  De judoka's vechten in poules van 4 (of per uitzondering 3 of 5) waarbij rekening is gehouden met gewicht en leeftijd.  Zo kwamen we dit jaar met 12 poules en 48 deelnemers aan een zeer mooi gevulde voormiddag.

Eerst was er de prijsuitreiking van de kampioenenviering voor de judoka's die het hele seizoen door het meest regelmatig gepresteerd hebben op het vlak van aanwezigheden op training, wedstrijddeelname en -resultaten.  In een aantal categorieën was dit tot op het einde heel spannend en scheelde het maar 1 of 2 punten.  De top 3 in de 4 leeftijdscategorieën kregen een mooie judoprijs.
 u9

 u11

u13

+13
 

De prijs van pechvogel van het jaar ging dit jaar naar Tom Vanhove.  En ook de trainers werden nog eens bedankt voor hun inzet gedurende het hele jaar.
 

Daarna volgden de wedstrijdjes waarbij we zeer mooie dingen hebben gezien en waarbij het vooral opviel dat echt iedereen echt zijn best deed.  Iedereen is dan ook winnaar vandaag en ontvangt een gouden medaille, want meedoen is zeker vandaag belangrijker dan winnen.

 Poule 1

 Poule 2

 Poule 3

Poule 4 
 Poule 5

Poule 6 

 Poule 7 

 Poule 8

 Poule 9

 Poule 10

 Poule 11

 Poule 12


30/05/2015 - U9 tornooi Zaventem

Met zeven dappere judokas trokken we zaterdagmorgend naar Zaventem. Iedereen was present en Daan mocht de spits afbijten. In het eerste gevecht waren er veel pogingen tot ko uchi gari, maar weinig scores. Daan sukkelde op een gegeven moment in een houdgreep maar hij kon er gelukkig uitraken. Dan sloeg het noodlot toe, ko uchi gari van de tegenstander en yuko tegen. Dit kon Daan niet meer goedmaken. Jammer! Na even wachten mocht Daan tegen Corneel vechten. In dit gevecht ging het gelijk op tot Corneel erin slaagde yuko te scoren. Wederom kon Daan dit niet goedmaken en won Corneel het gevecht. Het andere gevecht van Corneel was eentje waar Karola heel blij zou mee zijn. Corneel pakte zijn tegenstander vast en met één goede o soto gari scoorde hij een heel mooie ippon op nauwelijks vijf seconden.

Ook Cas had er zin in vandaag en won zijn eerste gevecht met o soto gari gevolgd door een goede kesa gatame. Deze strategie lag hem wel want het tweede gevecht verliep op dezelfde manier. O soto gari en meteen ippon. Ook Staf was zeer goed aan het vechten en kon zijn tegenstander op de grond werken met een koshi guruma, maar dan omdat de scheidsrechter niet goed had gearticuleerd dacht Staf dat het gevecht al gedaan was en liet hij zijn houdgreep los… Een beetje van zijn melk, liet Staf zich vangen aan een o soto gari en kreeg een yuko tegen. Pech voor hem! Tweede gevecht van Staf was moeilijk. Zijn tegenstander bleef de hele tijd stevig duwen zodat echte judo doen, moeilijk was. Staf probeerde wel zijn tegenstander uit evenwicht te brengen maar helaas. Na de reguliere tijd, verloor Staf de kamp op beslissing.

Yelena had maar één tegenstander dus ze moest er tweemaal tegen kampen. En tweemaal met groot succes. Ook al was haar tegenstander groter en zwaarder, dat liet Yelena niet aan haar hart komen en éénmaal won ze met houdgreep en de andere keer met twee yuko’s in haar voordeel. Dus verdiend gewonnen. Ook haar jongere broer Yann deed mee aan het tornooi. In zijn eerste gevecht kon hij bijna met een o soto gari scoren en ook bijna met koshi guruma, maar voor bijna krijg je geen punten. Hij liet zich verrassen en kreeg een yuko tegen. Jammer want hij was dominant in het gevecht. Yann zijn tweede gevecht ging beter en daar kon hij wel yuko scoren met zijn o soto gari en bleef hij de rest van het gevecht ook nog goed vechten. Op het einde werd het wel warm onder zijn voeten en lag hij bijna in houdgreep, maar “saved by the bell” en hij kon dit gevecht dus winnend afsluiten.

De laatste van judoclub Edo was Jonas die er heel veel zin in had. Maar in zijn eerste gevecht moest hij tegen een talent uit Tervuren uitkomen en hij was precies nog niet helemaal uitgeslapen want hij liet zich verrasssen door een linkse o soto gari en sukkelde dan in een staalharde yoko shiho gatame. In zijn tweede en laatste gevecht kon hij zijn tegenstander in houdgreep nemen, maar helaas te kort voor een score te krijgen. Ook kon hij zelf enkele mooie ippon seoi nage’s in komen, maar zonder zijn partner te kunnen gooien. Omdat er na een minuut dertig nog niet gescoord was, werd op beslissing de kamp aan de andere toegekend. Wederom jammer!

Al bij al kunnen de coachen terugkijken op een fantastische voormiddag en een dikke proficiat aan alle jonge judoka’s die hebben meegedaan!

Tot de volgende!
Ingmar, Maarten en Luc

23/05/2015 - PuMi tornooi Lennik

We trokken met 6 judoka's in de u11 en 3 in de u13 naar Lennik waar we in de voormiddag (U11) zowaar 10 overwinningen van de 17 wedstrijden in de wacht sleepten.  Een gemiddelde van bijna 2 overwinningen per deelnemer. Proficiat aan allen voor jullie inzet en de fantastische team spirit.

In de namiddag met 3 deelnemers en Stiv die voor de eerste maal deelneemt liggen de verwachtingen minder hoog.  Doch Stiv deed zijn uiterste best en sleepte in zijn derde kamp zijn eerste overwinning met wazari binnen.  Dries die goed begon kwam in zijn eerste kamp al zwaar op zijn schouder terecht en verloor het kamp. In de tweede kamp komt hij na 30 sec terug op diezelfde schouder terecht waardoor de kamp werd stop gezet en we besloten hem geen derde kamp meer te laten vechten.   Lotte won haar eerste kamp in 7 sec, maar liet zich verrassen in haar tweede kamp. 

Al bij al was dit een zeer geslaagde dag. Proficiat aan iedereen en laat ons hopen dat Dries er geen te zware blessure aan zal overhouden!

Luc

17/05/2015 - Ippon Trophy Antwerpen

Een zwaar bevochten internationale wedstrijd, waar Kobe zijn eerste gevecht wint met 2 wazari's. Eentje met o uchi gari en een met houdgreep.  De luxemburger was geen partij voor Kobe. Het tweede gevecht vangt hij goed aan met opnieuw een aanval met o uchi gari maar loopt op een counter met dezelfde worp.  De duidelijk meer ervaren bruine gordel uit Nederland haalt het met ippon.  Het 3de gevecht tegen een bruine gordel uit Moeskroen verdedigt hij zich vrij goed, maar zijn tegenstander is te sterk en die stapelt de punten op tot Kobe uiteindelijk neergaat met ippon.  Einde van de wedstrijd, waar Kobe alles heeft uitgehaald wat er in zat.

Bedankt Kobe voor je inzet! Het was voor mij een fijne en leerrijke dag.

Coach Luc

22/03/2015 - PuMi tornooi Lennik

Dit was weer eens een prachtige judo dag waar onze judoka's nog maar eens het beste van zich zelf gegeven hebben. Waar onze u11 maar liefst 15 van de 24 wedstrijden die ze moesten betwisten gewonnen hebben met een paar uitschieters en een paar mindere resultaten.

Wat we zeker niet mogen vergeten te vermelden is de fantastische groepsgeest en het plezier dat onze judokas hieraan beleven.  Dit is zeker ook het geval met onze u13'ers die zeven van de zestien wedstrijden gewonnen hebben. Op Lotte stond weeral geen maat waarbij ze maar liefst 4 van de 7 gewonnen wedstrijden voor haar rekening nam.

Op de club ranking zijn we 1 plaats gestegen naar de 5de plaats op 27 ingeschreven Brabantse clubs.

Zodus nog maar eens proficiat aan alle judokas voor hun inzet en groepsgeest.

De coaches Luc, Maarten en Isabel

21/02/2015 - PuMi tornooi te Geetbets

Vandaag hadden we 7 pupillen en 4 miniemen die de eer van onze club gingen verdedigen op het 2e pumi-tornooi van het jaar. Wout was hierbij de enige nieuweling. De rest had al minstens 1 keer op de wedstrijdmat gestaan. En zoals gewoonlijk was het begin weer heel chaotisch en stonden er alweer 2 of 3 van onze jongens op de mat voordat de coach wist wie in welke poule zat. Maar dat komt altijd allemaal goed, op één of andere manier.

Bij de pupillen hebben onze jongens zich dapper verweerd en mag iedereen terecht trots zijn op zijn prestatie:
 • Arne schiet deze keer de hoofdvogel af en kan 3x mooi winnen. Hij heeft na de vorige keer duidelijk een klik gemaakt en heeft toegepast wat we hem hebben gezegd. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Iedereen blij!
 • Jelle kan ook 3x winnen met 2 knallende ippons en 1x op beslissing. In zijn eerste kamp had hij geen 2 seconden nodig. En het mag gezegd dat in zijn laatste kamp de tussenkomst van de scheidsrechter (die Jelle dan toch rechtse kumikata deed nemen omdat ze teveel aan het wringen waren) de doorslag heeft gegeven: amper 1 seconde na de hajime lag de ander plat op de mat.
 • Jasper heeft ook duidelijk bijgeleerd. Hij kan zijn eerste kamp winnen. Maar de coach zou graag zien dat hij die houdgrepen die voor het grijpen liggen eens neemt. Dan zou de kamp veel sneller gedaan geweest zijn. In zijn andere kampen moet Jasper het onderspit delven, ondanks dat hij goed gewerkt heeft. Hij heeft zichzelf zeker niets te verwijten.
 • Wout is de nieuweling van de dag, maar dat laat hij niet zien. Hij doet heel goed zijn best. Zijn eerste kamp verliest hij nog, maar de volgende 2 laat hij op zijn naam schrijven met ippon. Mooi zo.
 • Victor laat zich in zijn eerste kamp in houdgreep nemen en blijft braaf liggen als de andere bijna helemaal lost. Aangezien de andere toch terug vastneemt, verliest Victor deze kamp. Zijn tweede kamp kan hij wel naar zich toe trekken, met een houdgreep. En in de derde kamp laat hij zich in het beginnen verrassen (waza-ari tegen). En hoewel hij daarna wel goed werkt, kan hij dat niet meer recht zetten.
 • Robin is hier de pechvogel van de dag. Hij doet goed zijn best en valt aan, maar op de één of andere manier doet hij zich elke keer pijn. De eerste kamp geeft hij op die manier op, anders zou hij deze wel gewonnen hebben op beslissing. In zijn tweede kamp had de scheidsrechter blijkbaar meer medelijden met zijn tegenstander, die nog meer pijn had dan Robin, en gaf hij (volgens ons volledig onterecht) de overwinning aan de andere (die van de hele kamp niets had gedaan). En in de derde kamp laten we hem eens proberen met een linkse kumikata, wat hem deze keer toch yuko oplevert. Spijtig genoeg kan de andere 2 yuko’s scoren doordat Robin iets teveel achter zijn partner kruipt.
 • Ook Warre heeft niet een te beste dag. Hij verliest 2x vrij snel. In zijn tweede kamp kan hij wel een beetje een vuist maken, maar de ander kan toch 2x waza-ari scoren. Dus ook geen winst voor Warre.
Bij de miniemen hadden we dan de volgende 4 dapperen die gingen proberen om onze eer (en clubranking) hoog te houden:
 • Lotte (in een poule van 3) moet (weer) beginnen tegen een zekere Febe, waar ze in Zemst (toen ze ziek was) nog van had verloren. Lotte begint heel goed: osoto-gari wordt beloond met waza-ari. Maar Lotte draait over haar partner en belandt in houdgreep. Spijtig. De volgende moet dat dan maar bekopen: ippon met houdgreep.
 • Tobias heeft het vandaag niet zo makkelijk, vooral doordat hij op zijn partners af loopt en geen (goede) kumikata neemt. Daardoor komt hij in zijn 1e twee kampen niet tot scoren. Zijn aanvalslust wordt telkens wel beloond met een shido (molentje) voor de andere, waardoor hij wint. En dan krijgt hij ineens nog een 3e kamp (er was blijkbaar nog iemand bij gekomen in zijn poule) en daar neemt hij dan toch eens een goede kumikata hetgeen dan een knallende ippon opleverde.
 • Dries was op voorhand goed opgepept door Luc. Dat wierp duidelijk zijn vruchten af. Dries kan 2 kampen op zijn naam schrijven met ippon. De derde verliest hij met een houdgreep. 
 • Ruben is de pechvogel bij de miniemen. Hij is eigenlijk te braaf en geraakt niet aan een goede kumikata om mee te kunnen werken. Drie verlieskampen zijn zijn deel. 
En op het einde staan we bij de miniemen nog steeds op de 6e plaats in de clubranking. Mooi zo.

Conclusie: de coaches zijn zeer tevreden over de inzet en motivatie van onze judoka’s. Niet iedereen ziet dit beloond met resultaten, maar het hoofddoel van deze wedstrijden blijft plezier maken en bijleren voor later. Iedere deelnemer mag dus ook tevreden zijn.

De coaches Brent, Luc, Karola
7/02/2015 - Regionaal Kampioenschap voor de jeugd te Dendermonde

Vandaag was het dan zover. Onze jeugd mocht in Dendermonde gaan bewijzen wat ze waard was op het Regionaal Kampioenschap.

Bjorn mocht eraan beginnen. Nadat ik eindelijk een blaadje van zijn reeks bemachtigd had, moest ik hem goed en slecht nieuws melden. Het slechte was dat hij moest beginnen tegen Mathias Casse, de Belgisch kampioen bij de senioren, met andere woorden, onbegonnen werk. Maar goed, iedereen kan een goede of een slechte dag hebben, dus Bjorn moest maar gewoon proberen zijn ding te doen. Een armklem had hij nog overleefd, maar daarna kroop Bjorn achter zijn partner. Hij wou iets proberen. En dan leerde Bjorn waarom de coach steeds zit te roepen dat je voor de partner moet blijven. Een Belgisch kampioen moet je zo geen cadeautje geven. Die weet perfect wat die daar moet mee aanvangen. Een zuivere worp leverde dan ook ippon op. Het goede nieuws is dan dat je met bijna 100% zekerheid herkansing krijgt, wat ook het geval bleek te zijn. Hoewel de tijdopnemers het blijkbaar niet zo begrepen hadden, want zij waren Bjorn vergeten bij de herkansingen. Gelukkig was de coach wakker en werd dat tijdig rechtgezet. In die herkansing was het echter nog sneller over en uit bij Bjorn door een wurging, alias nekklem. En dat is dan het einde van het verhaal voor Bjorn. Gegokt en verloren. Maar hij had dan ook niets te verliezen vandaag.

Victor moest dat dan maar rechtzetten. Als laatstejaars u18 en zonder bekende namen in zijn reeks moest dat kunnen. Zijn probleem was echter dat hij vergat te trekken en aan te vallen. Af en toe probeerde hij wel iets, maar zonder veel schwung. Zijn tegenstander (De Donder) was blijkbaar wel goed in afhouden en verdedigen, waardoor die wel een molentje kreeg. Maar dan werd Victor met een mooi veegje netjes op de rug gelegd. Dus dan moesten we nu supporteren voor De Donder zodat die in de halve finale terecht zou komen en Victor tenminste nog zou kunnen herkansen, wat ook gebeurde. Tegen De Somer, zo te zien wel een haalbare kaart, want die had tegen De Donder nog minder kunnen doen dan onze Victor. Maar, ondanks de goede instructies (trekken, niet van te ver komen), gebeurde hetzelfde als op het provinciaal kampioenschap. Victor kwam van te ver en bracht enkel zichzelf uit evenwicht en werd na amper 10 s al op zijn rug geworpen. Einde verhaal voor Victor die hier dus ook geen shiaipunten heeft kunnen meenemen.

Dan moest onze jongste en minst ervaren judoka, Kobe, het maar doen voor Edo. Hij begint tegen Junior Valk, die blijkbaar gespecialiseerd is in seoi nage’s, waar Kobe zich in het begin eens door laat verrassen en yuko tegen krijgt, en verdedigen, waarvoor hij 2 strafpunten krijgt en waardoor Kobe niet veel tegen hem kon beginnen. Kobe kan daarna wel zijn seoi nage’s ontwijken, maar slaagt er niet in om te scoren. De andere wint dus met yuko. En ook hier moeten we dus eerst supporteren en hopen dat Valk in de halve finale komt. Dat gebeurt echter niet en voor Kobe zit er niets anders meer op dan toekijken en pikken met zijn ogen.

Het RK heeft dus niet gebracht wat we gehoopt hadden. Er is nog veel werk voor de boeg om onze jongens beter te laten presteren: meer en beter trainen, meer zelfvertrouwen, meer wedstrijden en minder feesten.

Karola

24/01/2015 - Provinciaal Kampioenschap voor de jeugd te Lennik

Frank Deboosere had gewaarschuwd voor ijzel en sneeuw en dus waren we maar een beetje vroeger vertrokken dan afgesproken.  En hij heeft zowaar gelijk gekregen: door een voor ons gevoel heuse sneeuwstorm zijn we met Kobe, onze enige u15, naar Lennik getrokken.  Hij had er veel zin, maar halfweg bleek hij zijn identiteitskaart en vergunning niet bij te hebben…  Maar dat werd gelukkiglijk soepeltjes opgelost.  Tegen 11u zouden Victor en Bjorn dan ook komen.  En ook Luc en Ingmar waren van de partij om te supporteren.

Kobe had zich de afgelopen weken een strikt dieet opgelegd om in de -42 te zitten en dat is hem gelukt.  Na de weging bleek hij in een poule van 4 te zitten, dus sowieso 3 kampen, podiumplaats en geselecteerd voor het regionaal kampioenschap.  Hij kon dus zonder stress kampen.  En dat deed hij.  Zijn eerste twee kampen zijn zeer gelijkaardig: eerst een klein beetje afwachten en proberen en dan uithalen met koshi guruma of uchi mata, waza-ari scoren, houdgreep nemen en de winst zo binnenhalen.  Zeer mooi gedaan van onze Kobe, voor wie dit nog maar de 2e wedstrijd is.  In zijn derde kamp heeft hij het wat moeilijker.  Hij laat zich ook twee keer verrassen met een overname.  De eerste keer krijgt hij slechts yuko tegen, maar de tweede keer wel ippon, hoewel het voor ons ook maar yuko was.  Dat noemen ze dus leergeld betalen.  Maar hij heeft wel zijn zilveren medaille en mag over 2 weken revanche gaan nemen op het RK.  Wij geloven er alvast in.

In de u18 verdedigt Victor onze kleuren.  En hij doet dat nog steeds in de -60.  Hij zit in een boompje met 7 en het lijkt best een haalbare categorie.  Geen bekende namen, dus we mikken zeker op een medaille en liefst met een shiaipunt er bovenop.  De eerste kamp is tegen een betrekkelijk kleine judoka.  Victor scoort snel waza-ari met een makikomi-osoto gari en kan houdgreep nemen, maar moet ook snel lossen.  Maar geen paniek, al snel doet hij hetzelfde en krijgt hij direct ippon.  Winst binnen en naar de halve finale.  Daar laat hij zich direct verrassen met een overname en krijgt waza-ari tegen (gelukkig maar waza-ari…).  Maar ook hier geen paniek.  Victor staat recht, neemt hem vast en werpt hem met makikomi (waza-ari) en kan ook een niet zo goed zittende houdgreep nemen die hij mits heel veel moeite toch kan vasthouden.  Ippon en naar de finale!  Daar wacht hem een taaie klant, een groene gordel die al een bruine gordel heeft verslagen en blijkbaar heel sterk is.  Ook Victor is er niet tegen opgewassen en krijgt onmiddellijk en net als in kamp 2 waza-ari tegen.  Hij probeert wel vanalles maar komt er niet aan te pas op een yuko na. Uiteindelijk sukkelt hij in een houdgreep, waarbij hij zichzelf in de houdgreep hield (dixit de scheidsrechter).  Ook Victor mag dus de zilveren medaille in ontvangst nemen en op het RK zijn revanche gaan nemen.

Dan moet Bjorn nog aan de bak in de u21.  Hij komt nu uit in de -73, een poule van 3.  Hij kan dus ook zonder stress kampen en gaat ook sowieso naar het RK.  Zijn eerste tegenstander zal geweten hebben dat Bjorn niet van plan was zich te laten doen.  Hij scoort bijna onmiddelllijk een yuko met een makikomi-osotogari.  Nog een aantal pogingen volgen, o.a. ook met een mooie binnenwaartse haakbeweging, en hij komt nog 2 yuko’s verder te staan, terwijl de andere niets voor elkaar krijgt.  Uiteindelijk kan Bjorn hem in houdgreep nemen.  Ippon.  Zijn tweede tegenstander is wel een (voor mij) bekende naam en belooft dus moeilijk te worden.  En dat blijkt ook.  Deze keer krijgt Bjorn niets voor elkaar en wordt al snel omgekanteld met de typische Geetbetse manier (zie interclub…).  Daar zullen we dus nog eens extra hard moeten op trainen.  Op deze manier komt Bjorn ook aan de zilveren medaille

Met drie zilveren medailles op drie deelnemers kunnen we niet anders dan trots en tevreden zijn.  Als jonge club bewijzen we hier toch mee dat we goed bezig zijn en dat onze jongeren meespelen.  Ook het feit dat onze wedstrijdjudoka’s mijn favoriete makikomi overnemen en er mee scoren doet me veel plezier.

De mooie bewegingen van onze deelnemers kan je in het filmpje bewonderen.

Karola

17/01/2015 - PuMi-tornooi - Zemst

Op de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar hebben we 10 dapperen om de eer van JC Edo hoog te houden.  Spijtig genoeg hebben er een paar ziek moeten afzeggen (Rik en Dries) en waren er bij de 10 aanwezigen nog twee half ziek (Lotte en Midas).  Zij mogen volgende keer bewijzen wat ze (echt) waard zijn.

Bij de u11 hebben wij 5 deelnemers: Arne, Jasper, Jelle, Robin en Victor.  Voor Robin en Victor is het hun allereerste deelname.  Zeer benieuwd wat dat gaat geven.

§  Arne heeft het vandaag niet gemakkelijk.  In zijn eerste kamp doet hij wel goed zijn best, maar dan kruipt hij achter zijn tegenstander, waardoor die hem er mooi over kan gooien.  In zijn tweede kamp gaat het al beter, na wat instructies van de coach.  Maar geen van beide komt tot scoren en de andere wint uiteindelijk op beslissing omdat die toch eens houdgreep had kunnen nemen (waar Arne dan wel goed uit kwam).  In de derde kamp dan gaat het nog beter, doordat hij nu ook een betere kumikata neemt, maar het is een verhaal van net niet; net geen score bij de worp, net geen houdgreep.  Arne is duidelijk beter, maar op het einde kan de tegenstander weer even houdgreep nemen.  En dan verliest Arne weer op beslissing.  Spijtig, maar Arne heeft wel zeer goed gewerkt en is duidelijk gegroeid in deze wedstrijd.

§  Jasper heeft het ook hard te verduren vandaag.  Geen gemakkelijke tegesntanders, maar hij is zeker niet van plan om zich te laten doen.  In zijn eerste kamp valt hij wel goed aan, maar de andere is duidelijk sterker.  Geen van beide komt tot scoren en Jasper verliest op beslissing.  In kamp 2 komt Jasper eerst waza-ari achter, maar geen nood.  Jasper blijft aanvallen en proberen en dan komt er ineens een zeer goede ippon seoi nage met ippon tot gevolg!  In kamp 3 treft hij een hevig baasje dat een yuko kan scoren.  Ook hier blijft Jasper aanvallen maar zijn ippon seoi nage’s leveren niets op, hoewel hij ze wel een paar keer vrij goed inkomt.  Verlies voor Jasper, maar wel goed gevochten!

§  Jelle wil eerst geen linkse kumikata gaan nemen, want “dat mag niet van die scheidsrechter”.  Maar op aandringen van de coach heeft hij het toch maar gedaan.  De scheidsrechter heeft er niets van gezegd en Jelle scoort meteen ippon!  In de tweede kamp duurt het net iets langer: waza-ari voor de 1e aanval gevolgd door een goede houdgreep.  In de laatste kamp heeft Jelle pech: hij is de enige die aanvalt, maar komt niet tot scoren en in de laatste seconden krijgt de andere een houdgreep.

§  Robin komt voor de eerste keer en laat zich in het begin bijna verrassen, maar dan is hij wakker!  Een goede osoto gari (waza-ari) gevolgd door een stevige houdgreep levert zijn eerste winst op.  In zijn tweede kamp heeft hij het wat moeilijker.  Maar Robin blijft aanvallen en proberen en dat wordt op het einde beloond met een overwinning op beslissing.  In zijn derde kamp wordt het helemaal lastig: eerst doet hij zijn arm pijn, dan scoort hij zelf waza-ari, dan krijgt hij waza-ari tegen, dan scoort de andere nog yuko en vlak na de bel komt de andere toch nog in en valt hij nog met zijn hoofd tegen de mat.  Het doet allemaal een beetje pijn, maar achteraf is hij toch tevreden van zijn wedstrijden.

§  Victor komt ook voor de eerste keer en is ook helemaal niet van plan zich te laten doen.  Na amper 5 seconden heeft hij de andere al in een zeer stevige houdgreep en dan is de eerste winst binnen.  In zijn tweede kamp laat Victor zien dat ook hij een ippon seoi nage-man gaat worden.  Na zo’n weliswaar mislukte aanval gaat hij vlijtig door met koshi guruma (waza-ari) en houdgreep.  Tweede winst binnen!  In zijn derde kamp draait het anders uit: hij doet goed zijn best, maar moet uiteindelijk het onderspit delven.

Bij de u13 hebben we ook 5 deelnemers: Lotte, Midas, Thomas, Tobias en Ruben.  Op Midas na komen ze allemaal over van bij de u11.  Dat kan ook lastig worden.  We shall see.

§  Lotte ziet er duidelijk niet goed uit, maar wou toch persé meedoen vandaag.  In een poule van 3 moet ze maar 2x aan de slag.  Bij de eerste sukkelt ze snel in een houdgreep waar ze niet meer uit geraakt.  Dat zal haar geen 2 keer gebeuren, zal ze gedacht hebben, en de 2e tegenstander lag zelf na amper 5 seconden in houdgreep.  Lotte laat dan nog eerst haar been omsingelen maar kan de houdgreep dan toch hernemen en afwerken.  Ippon.

§  Midas is er ook niet helemaal bij.  Hij was de afgelopen dagen ziek (en vandaag eigenlijk nog, maar wou het niet geweten hebben).  Zijn eerste kamp is hij wel baas en doet het meeste werk, maar tegen het einde gaat de pijp uit en scoort de andere yuko in de laatste seconden, terwijl hij niet had kunnen scoren.  Midas is niet blij, maar keert met opgeheven hoofd terug op de mat.  En zijn tweede tegenstander lag snel in een stevige houdgreep.  Ippon.  Zijn derde tegenstander kwam steeds een linkse seoi nage in, waar Midas geen antwoord op had en waarna hij zich in houdgreep liet nemen (hij had zich ook pijn gedaan).

§  Thomas begint goed.  Hij komt wel eerst yuko achter, maar zet dat helemaal recht met een goede aanval (waza-ari) gevolgd door houdgreep.  Ippon.  In zijn tweede kamp werkt Thomas ook goed en kan weer houdgreep nemen.  Ippon.  In zijn derde kamp laat hij zich echter verrassen en sukkelt hij zelf in houdgreep. 

§  Tobias heeft ook maar een poule van 3 en hij steekt er met kop en schouders bovenuit (letterlijk).  Zijn eerste tegenstander vloert hij uiteindelijk met een linkse uchi mata (niet dat hij dat kent, maar dat maakt niet uit) (waza-ari) gevolgd door houdgreep.  En zijn tweede tegenstander ligt heel snel in een houdgreep te spartelen. Ippon.

§  Ruben heeft het vandaag niet gemakkelijk.  Ruben doet goed zijn best, maar krijgt 2x waza-ari tegen in de eerste kamp.  In zijn tweede kamp komt geen van beide tot scoren en de ander wint op beslissing.  En in zijn derde kamp krijgt zijn tegenstander een ippon voor hetgeen zeer duidelijk yuko is, want Ruben lag volledig op zijn zij. 

En als club behalen we hiermee na dag 1 een mooie gedeelde 5e plaats bij de u13.

Conclusie: de coaches zijn zéér tevreden over alle deelnemers. Iedereen heeft goed gewerkt en goed zijn best gedaan.  Het resultaat is er misschien niet altijd naar, maar als iedereen altijd zo werkt, zullen wij zeer tevreden coaches blijven.14/01/2014 - Interprovinciaal Scholentoernooi

Midas en Dries trokken samen met Coach Luc naar Hasselt op een woensdagnamiddag om aan dit toenooi deel te nemen.

Dries kwam uit in een poule van vier. Hij deed zijn best en liet best mooi judo zien maar verloor jammer genoeg zijn 3 kampen.

Midas was ziek maar wou toch koste wat het kost deelnemen aan dit toernooi. Het gevolg was dat hij niet al te stevig op zijn benen stond met als resultaat 2 verloren kampen.

De jongens hebben het beste van zichzelf gegeven en weer heel wat bijgeleerd.

22/11/2014 - Interclub dag 2 - Gent

7.45u: alle Herentse mannen, behalve Victor deze keer, zijn stipt op tijd om de kleuren van JC Edo te gaan verdedigen op de 2e dag van de interclub. Deze keer moeten we naar Gent en Mathias moet daarna naar Brugge en rijdt dus alleen… Blijkbaar niet zo’n goed idee, want hij rijdt verloren… Gelukkig bestaat de GSM en kunnen we hem met wat instructies toch nog nipt (maar echt heel nipt) op tijd op de weging krijgen. Oef, de eerste hinderpaal is al overwonnen. En voor de rest is de weging een formaliteit. Onze deelnemers zijn dezelfde als vorige week, op Dries na, en ze hebben er allemaal zin in.

Eenmaal goed en wel gegeten en opgewarmd, komt deze keer het nieuws dat Genk forfait heeft gegeven. Spijtig, want deze kamp hadden we uitgekozen om zeker te winnen. Tegen Zemst maken we waarschijnlijk geen schijn van kans. En De Bres en Geetbets zouden een dubbeltje op hun kant worden, maar volgens mij wel haalbare kaarten. We shall see.

Kamp 1 tegen Geetbets

Victor begint tegen een blijkbaar geduchte tegenstander die al snel het handelsmerk (zouden we later ontdekken) van Geetbets (kantelen naar sankaku) tentoonspreidt. Victor geeft op. 0-1

Mathias ondervindt dan vrij snel hetzelfde lot. Eerst komt hij achter met waza-ari en sukkelt dan in dezelfde houdgreep als Victor. 0-2 Dat ziet er niet zo goed uit, als we willen winnen…

Dan onze goeie ouwe Maarten: groeten, hajime, harai goshi en ippon en dat allemaal binnen de 8 seconden. 1-2 Hoop keert weer.

Dan is Sam aan de beurt. Zijn tegenstander ziet er niet al te gevaarlijk uit, maar 2 waza-ari’s maken er vrij snel een eind aan. 1-3 Oeps, nog maximaal een gelijkspel mogelijk.

Hopelijk is Ingmar vandaag dan beter in vorm dan vorige week. Hij komt een seoi nage in die niet echt goed zit, waarbij zijn tegenstander kan ontwijken. Maar Ingmar duwt door en waza-ari. Even later komt er een linkse makikomi: ippon! 2-3 Hoop blijft overeind.

Ronald mag de kamp beslissen. Hij heeft geen (of toch bijna geen) moeite met zijn tegenstander. Hij krijgt hem snel in houdgreep, maar de andere kan hier nog uit. Maar geen nood, Ronald is niet van gisteren en heeft zijn arm klemvast. Ippon! 3-3 Mooi.

Hiki wake is (weeral) het eindresultaat. We are the masters of hiki wake.

Kamp 2 tegen Zemst

Bjorn mag er deze keer aan beginnen en doet dat goed. Hij valt aan en de andere niet. Shido voor de andere. Maar die wordt wakker en scoort waza-ari en kan houdgreep nemen. 0-1

Sam mag dan zijn kans gaan tegen Niels De Wit. Geen makkelijke opdracht… Hij loopt heel snel op een shido en krijgt dan een harai goshi aangesmeerd. Binnen de 30 seconden is het over. 0-2

Ingmar mag dan proberen zijn laatste shiapunt te scoren tegen Ruben Vermeire. Ook geen makkelijke opdracht. Zelfde verhaal als bij Sam: shido – harai goshi tegen. Hij doet er net iets langer over. 0-3

In de +90 hebben we onze joker Tono opgesteld. Maar dat bleek niet te werken. Hij komt snel waza-ari achter en wordt dan geklemd. Huh, Tono geklemd? Hoe sterk is die gast wel niet? 0-4

De -60 hadden we tactisch open gelaten. Tegen Siem van Damme kan Victor normaal toch niets beginnen. En Mathias maakt in de -66 normaal geen kans, Victor misschien wel… 0-5

Victor dus in de -66 tegen een 2e dan en hij doet dat zeker niet slecht. Hij vergeet wel te trekken als hij makikomi inkomt, maar hij maakt een kans. Dan komt de ander tot scoren: waza-ari. En hij kan houdgreep nemen, maar daar geraakt onze Victor snel uitgewurmd. Dan valt Victor aan, de ander valt op zijn zij en trekt Victor erover. Ik zou zeggen: yuko voor Victor. De scheidsrechter zei: waza-ari voor Zemst… over en uit… maar onterecht… soit, 0-6 of 5-1, wat maakt het uit? (Achteraf blijkt dat dat véél kan doen…) Het is dus 0-6.

Dat verlies was ingecalculeerd, maar stiekem hadden we toch op 1 of 2 individuele overwinningen gehoopt. 

Kamp 3 tegen De Bres 

Deze kamp moeten we dan maar winnen…

Deze keer mag Maarten starten. De -81 is blijkbaar zijn ding niet: na 17 seconden vliegt hij erover met een ippon seoi nage. 0-1 Oeps, eigenlijk had ik op dat punt gerekend… 

Ingmar doet dan zijn favoriete ding: veegje gevolgd door ippon seoi nage na 15 seconden. 1-1

Deze keer is Peter onze joker in de +90. En met succes: rustig en controlerend gaat Peter de kamp aan en een mooie seoi nage zet ons op 2-1. De andere, die toch vrij goed is, wist niet wat hem overkwam. Een goeie tip van Ronald! En ondertussen grijpt hij ook zijn 6e shiaipunt.

Victor mag dan weer in de -60 postvatten. Ook met succes: een goeie makikomi levert waza-ari op en dan nog even een houdgreep vasthouden en ook dat punt is binnen. 3-1, dat begint er op te lijken.

Dan komt Mathias. Sinds vorige week heeft hij natuurlijk geen tonnen ervaring opgedaan en dat zien we wel, maar toch krijgt hij iedereen zover dat we beginnen te geloven dat hij deze kamp kan winnen. Hij doet echt goede dingen en creëert kansen, maar hij doet ook dingen die een ervaren judoka niet doet en zo sukkelt hij in houdgreep, waarmee hij waza-ari achter komt. En even later volgt een overname op een niet zo goeie osoto gari. 3-2, maar we onthouden allemaal dat we volgend jaar aan Mathias een goeie -66 gaan hebben.

Dan is het aan Bjorn om het af te maken en het laken naar ons toe te trekken. Fingers crossed. Hij begint goed, valt aan, maar wordt overgenomen en krijg yuko tegen. Geen paniek, blijven aanvallen en dan scoort hij zowaar ippon met ippon seoi nage, de techniek die hij vorig seizoen nog vervloekte. 4-2

We hebben dan toch onze winstkamp binnengehaald. Dat noemen ze in schoonheid eindigen. Mooimooimooi.

Resultaat

Na de kampen hadden we dan tijd zat om nog een ploegfoto te maken. Wat wil je, met 2 forfaitgevende ploegen. En normaal hadden we de laatste kamp tegen Genk. Dus we konden ook nog rustig verder kijken naar de andere ploegen, ons omkleden en iets gaan drinken.

Waar zouden we geëindigd zijn??? Geen idee: ergens op plaats 4, 5 of 6? Met al die hiki wake’s is dat nogal moeilijk inschatten. Dan toch maar even de shiaikaarten gaan ophalen en even polsen naar de eindstand. Blijkbaar zijn we 3e!!! Geen grapje? Neen, JC EDO is 3e!
Allez, hup, even de mannen optrommelen, zeggen dat ze allemaal terug in hun judogi moeten schieten voor het podium. What a surprise! En de mannen denken dan natuurlijk dat ik een grapje maak. Maar wacht toch maar even om dat op Facebook te melden totdat we die medaille effectief vast hebben…

De eindstand blijkt heel heel heel heel heel dicht bij elkaar te liggen. Zemst was ongenaakbaar, gevolgd door Zele. En daarna volgen maar liefst 3 ploegen met 9 wedstrijdpunten en 4 ploegen met 27 individuele overwinningen en een 5e met 26 individuele overwinningen. En daar kwamen wij als beste uit! Nice.

Dus mochten ons mannen op het podium (de mat) gaan staan en hun medaille in ontvangst nemen. Proficiat, mannen! Goed gedaan!

En de coach is helemaal tevreden over de ploeg, zowel inzet, motivatie als resultaat! En we hebben geen gekwetsten, en de mannen hebben haar favoriete makikomi in hun armen gesloten. Wat willen we nog meer?

Een heel wel verdiende: well done, guys!

16/11/2014 – Interclub dag 1 – Sint-Truiden

7.45u: alle Herentse mannen, behalve Bjorn, zijn stipt op tijd om de kleuren van JC Edo te gaan verdedigen op de interclub. En dit voor het eerst in ons bestaan! Zeer benieuwd wat dat gaat geven, vooral ook omdat we een aantal nieuwelingen voor de leeuwen gaan gooien.

Onze deelnemers: (-60) Victor Nuttens, (-66) Mathias Vanmunster, (-73) Maarten Roels, Bjorn Delville, Dries Desagher, (-81) Sam Eykens, (-90) Ingmar Van Eylen, Peter Eckstein, (+90) Ronald De Groot, Johan Opdebeeck, Tono Messing. Gael Crispoux heeft spijtig genoeg gekwetst moeten afhaken, maar was wel aanwezig om te supporteren. Met dank aan onze Tervurenaars voor het versterken van ons team.

In Sint-Truiden volgt de eerste verrassing van de dag: JC Berrevoesj is niet komen opdagen. Dat is dus 1 kamp minder vandaag, want dat was normaal onze eerste tegenstander. We hebben ook rustig de tijd om eerst de andere ploegen te bekijken, want wij hebben pas de 6e kamp (allez, toch als de scheidsrechters het blad van de wedstrijdvolgorde zouden gevolgd hebben). Dat geeft ons toch al enig idee over wat we konden verwachten.

Kamp 1 tegen Zele

Ronald begint. Hij probeert wel het een en het ander, maar geraakt niet tot een goede aanval. De andere doet niet echt veel, maar één moment van onoplettendheid van Ronald en hij vliegt erover met een linkse harai goshi. Ippon en 0-1 achter.

Dan is het aan Victor. Die mag simpel groeten voor de 1-1.

Mathias is de volgende. Als kersverse groene gordel en enkel het groenblauw tornooi van vorige week achter de kiezen (waarvoor hij vandaag toch nog een medaille in ontvangst heeft mogen nemen), zou hij vandaag zeker leergeld moeten betalen. Maar Mathias is niet zomaar meegekomen, dat bewijst hij direct. Een aanval van zijn tegenstander wordt mooi overgenomen en hij kan houdgreep nemen. Maar hij moet hem lossen na 16 seconden. Amper 4 seconden tekort voor ippon, maar toch een mooie waza-ari laten optekenen en de hele ploeg inclusief supporters (die ook in grote getale aanwezig waren) in extase gekregen en laten hopen op een overwinning. Maar dan komt de onervarenheid toch boven en even later belandt hij zelf in een houdgreep waar hij niet meer uitgeraakt. 1-2 achter.

Maarten mag tegen een bruine gordel zijn klasse bewijzen. Vastpakken en werpen, leek hij wel gedacht te hebben. Maarten dacht aan ippon en vergat de houdgreep te nemen, maar de scheidsrechter dacht er anders over. Waza-ari en opnieuw beginnen. Geen nood, zelfde systeem, zelfde score, wedstrijd over en out. 2-2

Sam heeft ook enkel een groenblauw tornooi achter de kiezen. Voor hem zou het dus ook leergeld betalen worden. Zijn tegenstander is oersterk (Kevin Van Gansbeke, broer van, gewezen Belgisch kampioen). Sam krijgt onmiddellijk een yuko aangesmeerd, dan een waza-ari. Hij kan ook een paar keer mooi ontwijken en op zijn buik draaien. En dat was blijkbaar genoeg om zijn tegenstander met de handen in het haar te laten zitten (figuurljk) en naar het been te grijpen (letterlijk) om Sam op zijn rug te krijgen. Hiphiphoera, de hoekscheidsrechter had het ook gezien. Hansokumake en Sam heeft zowaar gewonnen, tot zijn grote verbazing, maar dat vinden we niet erg. 3-2

Ingmar krijgt dan een kans om tegen een 3e dan zijn laatste shiaipunt binnen te halen. Hij krijgt echter snel een waza-ari aangesmeerd. Dan volgen een paar shido’s, langs elke kant 1 en dan vliegt Ingmar erover met een mooie harai goshi. Bad luck. 3-3

Hiki wake is het eindresultaat.

Kamp 2 tegen Arendonk

Deze keer mag Victor beginnen. Hij doet dat goed en kan snel yuko scoren, gevolgd door een mooie kanteltechniek en een iets of wat onconventionele, maar wel ijzersterke houdgreep, wordt dit beloond met ippon en een dik shiaipunt tegen een zwarte gordel. 1-0

Mathias mag vervolgens ook tegen een zwarte gordel tonen wat hij waard is. Dat ze over een paar jaar zeker met hem rekening zullen moeten houden, bewijst hij wel, maar na 2 yuko’s tegen belandt hij uiteindelijk weer in een houdgreep. 1-1

Dan mag Bjorn aan de slag tegen een blauwe gordel. Bjorn is vastberaden en kan 2x yuko scoren. Hij krijgt ook een yuko tegen, maar kan dan toch houdgreep nemen en het afmaken. 2-1

Sam krijgt deze keer zelfs geen tijd om ook maar iets te doen en vliegt erover met een mooie harai goshi. 2-2

Ingmar krijgt dan weer een lastige klant voorgeschoteld: Sören Hapers, 4e dan, meermaals Belgisch kampioen. Hij is wel gewogen in de -73, dus misschien kunnen de extra kilo’s het verschil maken… Ingmar doet het behoorlijk goed, krijgt wel 2 shido’s tegen, maar geeft de ander ook geen openingen. Halfweg kan hij yuko scoren, maar hij vergeet de houdgreep te nemen (omdat hij ver buiten de mat lag? Dat telt nu ook als je dat onmiddellijk vastneemt!). Maar goed, hij staat voor, maar dan wordt hij wat overmoedig en valt een paar keer van te ver aan en dat wordt uiteindelijk beloond met een mooie overname. Spijtig, want al bij al een goede kamp van Ingmar. 2-3

Dan mag Ronald het afmaken. Het is hard tegen hard en er is blijkbaar niet veel dat werkt, maar met een mooie overname met kosoto gari maakt hij er 3-3 van.

En dan is het weer hiki-wake.

Kamp 3 tegen Huldenberg

Victor mag weer beginnen. Hij doet het goed. Hij valt veel aan, maar zijn makikomi’s zitten niet (daar zullen we dus nog eens moeten op trainen), maar dan komt hij toch waza-ari voor met een kouchi gari. En dan wil hij blijkbaar koste wat het koste winnen, want bij zijn volgende aanval met makikomi, schakelt hij wel goed naar achteren en om dit kracht bij te zetten helpt hij met zijn hand… aan de broek… En dat hadden de scheidsrechters natuurlijk ook gezien. Spijtig, want anders was dit een 2e waza-ari… 0-1

Mathias komt er deze keer niet aan te pas tegen Pallieter. Die is iets te goed voor ons groentje. 0-2

Dries mag dan proberen het tij te keren, maar gebrek aan training en een slechte nachtrust leiden tot de 0-3.

Maarten komt dan uit in de -81 tegen Thomas Bailly, gewogen in -66, maar eigenlijk een -60. En we kennen hem van vroeger. Het is een echte spring-in-het-veld en we weten allemaal dat hij een zeer goede seoi nage heeft. Maarten zal dus zijn handen vol hebben. Hoewel Thomas klein is, geraakt Maarten er toch niet aan met zijn lange benen. Hij kan altijd wegspringen. Dan maar makikomi’s proberen. Dat levert 2x yuko op. Maarten moet echter goed opletten en mag geen gaatje laten in de kumikata. Van zodra Thomas dat voelt, komt de seoi nage en dan komt Maarten waza-ari achter. Naarmate de kamp vordert is het gebrek aan training en dus conditie bij Maarten te merken en verslapt de kumikata. Thomas kan nog een yuko scoren en ze vechten de kamp uit. Maarten doodop en punt voor Huldenberg. 0-4

Peter zorgt dan voor de kentering en maakt er simpel 1-4 van.

En dan komt onze 1-week-jonge groene gordel Johan voor het eerst van zijn leven op de wedstrijdmat. Hij krijgt tevens een geblokte groene gordel tegenover hem, maar wel een kop kleiner. Dat moet dus wel kunnen. En Johan is niet van plan om er gras over te laten groeien. Heel even aftasten en dan de aanval, osoto gari. Goed voor waza-ari. En een houdgreep, die hij nog wel lost, maar de ander weet er niet (direct) van te profiteren. Waza-ari-awasete-ippon! Hoera voor Johan. 2-4

Resultaat

Met 2 hiki-wake’s en een nipte verliesmatch mogen we best tevreden zijn over onze “nieuwe” ploeg met een aantal onervaren judoka’s. De coach is het alleszins wel. Na dag 1 staan we voorlopig op de 4e plaats (hier is wel rekening gehouden met de forfait gevende ploeg, waar we dus ook winstpunten voor gekregen hebben). Hopelijk kunnen we volgende week nog 1 of 2 kampen winnen en dan zijn we helemaal tevreden.

27/09/2014 - Open Van Brabant Tervuren

Twee van onze judokas namen deel aan dit toch internationaal getinte tornooi.

Victor opende met een fantastische eerste gevecht amper 15 sec op de mat en ippon met een o soto gari. Een shiaipunt is binnen. Tweede gevecht goed begin tot hij besluit zich zelf te vloeren en een ansuke make te slikken (uitsluitng vr de leken) door de broek van de tegenstander te pakken. Victor maakt nog een kans om door te gaan maar stuit dan op een engelse judoka die het niet gemakkelijk heeft met Victor maar toch het onderspit moet delven byby medaille dus. 

Lucas bij de u15 vecht drie verdienstelijke wedstrijden doch door een overgewicht van 600gr vecht hij -66 i.p.v -60 en dit verschil is duidelijk merkbaar dus 3*verlies en uiteindelijk een gedeelde 3de plaats dus toch op het podium.

De inzet was er en ze hebben zeker hun best gedaan proficiat aan beide. Laat ons niet vergeten hier leren we uit bij voor de toekomst en het was zeker leuk om te zien bedankt voor de mooie dag en met zo een ingesteldheid blijven wij zeker coachen.

20/09/2014 - PuMi Herne

Om acht uur vertrokken Lotte, Jelle en Thomas (Ruben was geveld door ziekte dus kon niet mee) samen met de coachen Luc en Ingmar naar Herne om daar het beste van hunzelf te geven. Na de weging kregen we de poules te zien. Drie gevechten elk voor de jongens en Lotte moest maar tweemaal vechten.

“Ladies first” is het gezegde en zo mocht Lotte er als eerste tegenaan gaan. Een gretige tegenstander probeerde haar te verassen met koshi guruma maar Lotte liet zich niet doen en vocht terug met dezelfde greep. Zij kon het duidelijk beter als haar tegenstander want ze werkte het mooi af, koshi guruma en dan overnemen in kesa gatame. Het eerste gevecht was binnen. Ook het tweede gevecht was niet moeilijk. Pakken, smijten en afmaken in houdgreep. De wedstrijd duurde amper 30 seconden. Dus 2 op 2 voor Lotte! Zeer goed gedaan.

Vervolgens mocht Jelle de mat op. Hij mocht beginnen tegen iemand van Tervuren dus dat was oppassen geblazen. Ze waren aan elkaar gewaagd maar Jelle bleef maar aanvallen en liet zijn tegenstander geen kans. Na 1 minuut 30 stond het 0 tegen 0 maar Jelle won dan duidelijk op beslissing. Goed begonnen dus! Tweede gevecht was van een heel ander kaliber. Na een kumi kata fout werd Jelle genadeloos tegen de mat gesmeten met koshi guruma… Maar niet getreurd en eindigen in schoonheid moet Jelle gedacht hebben. Hij luisterde goed naar de coach en werkte goed links zoals zodanig dat hij, net zoals Lotte, zijn partner in koshi guruma kon smijten en vervolgens afmaken in kesa gatame die hij niet meer lost.


De laatste die de mat op mocht was Thomas. Zijn eerste wedstrijd was een moeilijke met een snelle en sterke tegenstander. Ze hielden elkaar in evenwicht maar na het eindsignaal won de andere op beslissing. Jammer. Tweede gevecht ging beter voor hem. Na een staalharde koshi guruma (ja iedereen doet dat graag zo lijkt het) werkte hij zijn tegenstander tegen de grond. Door de schok begon zijn tegenstander te wenen, en zo won Thomas de wedstrijd. Daarna wilde we snel naar huis en daar werd ook voor gezorgd. Na 6 seconden (!) smeet Thomas zijn tegenstander met ippon tegen de grond en de wedstrijd was gedaan.

Met een 6/8 kunnen we met een opgeheven hoofd naar huis. De coaches zijn heel trots op de geleverde prestaties!