Wedstrijden‎ > ‎

2011 - 2012

Clubkampioenschap JC EDO - 23 juni 2012

JC Edo heeft voor de allereerste keer een clubkampioenschap georganiseerd voor al zijn judoka's van jong tot oud en van wit tot zwart.  Bedoeling was om het seizoen op een ludieke manier af te sluiten, zodat iedereen in september vol goede moed terug op de mat staat.  
Met 47 ingeschreven deelnemers van 4 tot en met 52 jaar hadden we alvast voldoende deelnemers om er een goed gevulde zaterdagvoormiddag van te maken.  En met een echte scheidsrechter om de punten uit te delen kon ook dat niet fout gaan.  En tel daar dan nog eens een hoop supporters (ouders, broertjes, zusjes, grootouders) en mooi judo bij en je weet meteen waarom het een zeer geslaagde afsluiting van het seizoen was.

De wedstrijden begonnen met onze allerjongste judoka's (vanaf 4 jaar).  En onze trainers hebben met plezier vastgesteld dat ook zij reeds voldoende judo in huis hebben om het publiek spontaan in de handen te doen klappen voor een mooi uitgevoerde werptechniek of een goed zittende houdgreep.  Naarmate de judoka's ouder en sterker werden, werden de kampen feller en feller bevochten, maar het bleef allemaal heel vriendschappelijk.  De groten sloten af met enkele knallende ippons, waarmee onze kleinsten ook direct wisten wat zij over enkele jaren zullen gaan doen.  Al onze deelnemende judoka's hadden natuurlijk een medaille verdiend.  Die namen ze allemaal ook met lachende gezichtjes aan.  Hiervan getuigen de foto's hieronder.  Op het einde was iedereen dan ook heel tevreden en men keek al uit naar het clubkampioenschap 2013!

Poule 1
Yelena Opdebeeck
Xander Anrijs
Rutger Bilterest
Valérie Langer
 
 
Poule 2
Stan Ceyssens
Max Langer
Wout Wenseleers
 
 
 Poule 3
Bastiaan Neyens
Tobias Cabooter
Matisse Raecke
Andreas Everaerts
  Poule 4
Joppe Beersaerts
Ruben Van Reusel
Axl Hanssens
Aaron Lauwerijs
 
 Poule 5
Lotte Vandevoort
Arend Valvekens
Jules Ceyssens
Sara Vranken
 
 Poule 6
Vince Theys
Jakub Zerihun Desta
Midas De Bent
Kiana Gijsegom
 
 Poule 7
Simon Dereymaeker
Louis Sillekens
Bram Beersaerts
Janna Vandenberk 
 
 Poule 8
Kjell Gijsegom
Tinne Briers
Mathijs Neyens
Marthe Kellen
 
 Poule 9
Bavo Vanacker
Nick Langens
Klaas Neyens
Chiel Habils
 
 Poule 10
Viktor Nuttens
Wannes Valvekens
Thomas Goossens
Laura Goossens
 
 Poule 11
Tom Vanhove
Brent Claessens
Wim Lamens
Isabel Goossens
 
 Poule 12
Maarten Roels
Bram Byloos
Ingmar Van Eylen
 


En daarna volgde de kampioenenviering waarbij onze meest verdienstelijke judoka's van het voorbije seizoen werden beloond.  Bij de U9 en U13 werden de prijzen uitgereikt op basis van het aantal aanwezigheden en bij de U20 en +20 werden ook de wedstrijdresultaten in rekening gebracht.  Onze kampioenen van het seizoen 2011-2012 zijn Yelena Opdebeeck (U9), Simon Dereymaeker (U13), Bavo Vanacker (U20) en Maarten Roels (+20).  Zij hebben elk een mooie prijs gekregen.  En ook de 2e en 3e plaatsen kregen een leuk aandenken.

Als laatste werden dan ook nog Wannes Valvekens en Isabel Goossens in de bloemetjes gezet voor hun enthousiaste inzet gedurende het hele jaar tijdens de trainingen voor onze kleinste judoka's.  Zonder hen zou het allemaal wat minder vlot verlopen zijn.

En dan was het tijd voor een hapje en drankje in de cafetaria of buiten op het terras, want het zonnetje was ook van de partij!

Tot in september!

BK Kata - 1 april 2012

Door het succes van vorig jaar (derde plaats) hadden Ingmar Van Eylen en Helena Vandesande besloten om nog eens aan het BK kata mee te doen. Er waren maar een zestal deelnemende koppels dus er werden geen voorrondes gehouden, het zou meteen goed moeten zijn. Na de loting kregen Ingmar en Helena de vierde plaats toegewezen. De tegenstand was ook niet mals met twee internationale koppels als concurrentie en het koppel dat vorig jaar tweede op het bk was geworden. En zo geschiedde het ook. Er werden een paar afstandsfoutjes gemaakt in de kata en hier hadden ze een heel pak punten verloren voor uitvoering en stijl. Dus een logische vierde plaats was hun eindresultaat. Een beetje ontgoocheld omdat het geen medailleplaats was, maar volgende keer beter!

Fruittornooi Sint-Truiden - 11 maart 2012 

Vandaag hebben we 2 dappere deelnemers: Nick Langens en Thomas Goossens, die voor de allereerste keer meedoet aan een wedstrijd.  Beide doen mee bij de U15 en verliezen spijtig genoeg hun eerste kamp en krijgen geen herkansing.  Ze hebben zich dapper geweerd, maar dat mocht niet baten.  Het tornooi zat er dus vrij snel op voor hen.  

Katatoernooi Liedekerke - 18 februari 2012

Voor de tweede maal nam de samenwerking tussen onze eigenste voorzitter, Ingmar Van Eylen en Helena Vandesande (JC Tervuren) deel aan het katatornooi van Liedekerke. Ze namen deel aan het ju-no-kata. Na net uit de examens te komen en maar twee weken echte katatraining was dit tornooi meer een opwarmertje voor het grotere werk op het Belgisch kampioenschap. De bezetting bleek minder als verwacht. Er waren maar 5 deelnemende koppels. Desalniettemin stonden de zilveren en gouden medaille van het Belgisch kampioenschap vorig jaar ook op de deelnemerslijst dus de concurrentie was toch aanwezig! Dit jaar zou het enkel, door het karige aantal deelnemers, uit een finale ronde bestaan. De eerste kata zou de goede moeten zijn. Eerst mochten de Belgische kampioenen en internationale judokas aan de bak. Gevolgd door de zilveren medaillewinnaars van vorig Belgisch kampioenschap. Daarna kwam een koppel uit Merelbeke de kata voorbrengen. Als vierde was het de beurt aan Ingmar en Helena. De kata ging op zich niet slecht. Buiten de eeuwig trillende knieën van Ingmar was hij behoorlijk. Niet de beste uit hun carrière maar deze zullen ze zeker bewaard hebben voor het Belgisch kampioenschap. Als laatste kwam nog een Limburgs koppel aan de bak waarvan één van de twee een provinciaal katatrainer is!

Na zo een half uurtje wachten kwamen de resultaten! En joepie, een bronzen medaille voor Ingmar en Helena voor het behalen van 419 punten op hun kata! Proficiat en een veelbelovend resultaat voor het Belgisch!

Provinciaal Kampioenschap voor de Jeugd 2012 te Lennik - 4 februari 2012

Voor het provinciaal kampioenschap te Lennik voor de U15, U17 en U20 waren er vijf dappere judokas ingeschreven die de eer van Judoclub Edo gingen verdedigen. Wannes kon helaas door omstandigheden niet deelnemen aan het kampioenschap. We hadden dus met vier judokas en twee coachen afgesproken aan de kerk van herent om acht uur ‘s morgens. Ingmar, Karola, Victor (+ papa), Brent en Bavo waren allemaal op de afspraak, maar Jonas misten we nog. Na enige tijd wachten en bellen bij -12 graden, bleek echter dat deze ziek was geweest en nog niet volledig hersteld en toch niet kon deelnemen aan het kampioenschap. Dus trokken we naar Lennik met nog drie judokas: Bavo, Victor en Brent.

In Lennik moesten Victor en Bavo eerst wegen en kwamen zo respectievelijk in de -55 en -46 gewichtsklassen terecht. Na de weging kregen we de wedstrijdbladzijden te zien. Victor zat in een poule met vijf jongens, dat zou vier keer vechten betekenen. Hij zou zijn borst mogen nat maken! Bij Bavo waren ze met meer zodat hij in een boomstructuur terecht kwam.

Eerst mocht Victor aan de bak tegen een blauwe gordel. Zijn tegenstand trok en sleurde aan hem, terwijl hij zijn kumi kata zocht. Na enkele minuten echter trok zijn tegenstand hem en Victor ging mee in zijn beweging met als resultaat een uchi mata van formaat rond zijn oren, plat op de rug, ippon voor de andere. Zijn tweede gevecht moest hij weer tegen een blauwe gordel, maar weer werd hij in de luren gelegd en kon hij niet winnen. Na wat bekomen moest Victor nu al voor de derde keer op de mat. Deze keer tegen een groene gordel die we al hadden zien vechten, dit moest te doen zijn maar we mogen het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is. Dus Victor ging met goede moed de mat op en deze keer trok hij wel aan het langste eind. Ippon voor Victor: de eerste overwinning van de dag was een feit! Na die eerste overwinning wilden we meer en we hadden gezien dat de tegenstander graag overnames deed. Oppassen daarvoor dus! In het begin van de kamp ging Victor goed op, hij viel aan en pareerde goed de aanvallen. Maar liet zich dan toch gaan in een beweging, overname zoals verwacht, en Victor op de rug! Jammer want daar zat meer in!  Na al dit vechten had Victor dus 1 overwinning wat genoeg wasvoor de bronzen medaille!! Proficiat!

Na Victor was het de beurt aan Bavo om zich te bewijzen. De eerste kamp was tegen de zoon van Dirk Vandevoort. Een zeer lastige klant dus! Maar Bavo ging met goede moed de mat op en vocht voor wat hij waard was; maar het mocht niet baten. Na een minuutje lag Bavo op de rug door een overname. Maar gelukkig waren er nog herkansingen! De bronzen medaille was nog binnen handbereik. In de herkansing begon Bavo sterk aan de partij en koos resoluut voor de aanval.  Na een goeie ko uchi gake bleef Bavo doorzetten en doorzetten tot uiteindelijk hij te sterk werd voor zijn tegenstander, ippon en een mooie overwinning. De derde kamp volgde snel daarna; hier zou hij vechten voor de bronzen medaille. Never change a winning tactic moest Bavo gedacht hebben want hij koos weer voor de ko uchi gake, maar helaas doorzag zijn sterke tegenstander het en nam over. Bavo op de rug en helaas geen tweede bronzen medaille voor Judoclub Edo.

Als derde mocht de al meer ervaren Brent onze club verdedingen in de -73 bij de junioren. Hij woog 66,6 kilogram. Volgende keer proberen om die 600 gram nog kwijt te spelen misschien Brent? Want nu kwam hij uit in een zwaardere en sterkere categorie dan normaal. Aanegzien dit een nogal populair gewicht is, zat hij zoals Bavo ook in een boomstructuur.  Maar niet getreurd, het zou moeten gaan.  Als eerste kwam Brent uit tegen iemand van Lennik zelf, gekend voor de dominante kumi kata en de oersterke judokas. Dit werd al snel duidelijk in de wedstrijd. Brent kon geen vuist maken tegen de duidelijk sterkere judoka en ging dus op de rug. Maar herkansingen waren in zicht! Zijn tweede gevecht was een groter succes. Een schakel van harai goshi met o uchi gari legde zijn tegenstander op de rug. Hiermee heeft Brent zijn allereerste shiaipunt voor de felbegeerde zwarte gordel binnengehaald.  De kamp voor de derde plaats was ook veilig gesteld. In de derde kamp ging het nogal gelijk op toen ineens Brent door de lucht zwierde en nogal slecht op zijn schouder terecht kwam. Na enkele oerkreten die heel de sporthal op zijn grondvesten deden daveren, kwam het rode kruis ter plaatse om een kijkje te nemen en de wedstrijd werd door forfait beslist in het voordeel voor zijn tegenstander. Na een verzorging van het rode kruis bleek er niet zo veel aan de hand te zijn; gelukkig niet gebroken, alleen maar nog een resterende pijn. Maar de bronzen medaille was weg...

In conclusie hebben we dus 1 bronzen medaille gehaald, zodat Victor Judoclub Edo kan verdedigen op het regionaal kampioenschap. De coachen zijn alleszinds tevreden over elke judoka die heeft meegedaan!

Karola heeft enkele van de kampen op film vastgelegd. Hou zeker onze foto's en filmpjespagina en ons youtubekanaal in de gaten.

Interclub 2011

Op het gebied van competities is de Interclub een geval apart. Er wordt hier in ploegen gevochten. Elke ploeg mag voor elke kamp in elke gewichtscategorie 1 judoka opstellen. Deze neemt het dan op tegen de judoka in de zelfde categorie bij de concurrerende ploeg. Net als de vorige jaren vormden we voor de interclub een ploeg samen met Judoclub Tervuren. Bij de heren gingen voorzitter Ingmar, trainer Maarten en kleutertrainer Brent de kleuren van onze club verdedigen. Bij de dames vaardigden we onze hoofdtrainster Karola af.

Herenteam

Dag 1:

In de eerste wedstrijd van de dag moesten we het opnemen tegen Hulshout. Op papier een haalbare kaart. Mede dankzij de mooie overwinning van Ingmar wonnen we van Hulshout met 3-2.

Vervolgens staat Duffel ons op te wachten met hun ijzersterke ploeg. Brent verliest met ippon en gaat op zijn hoofd wat hem uiteindelijk een lichte hersenschudding heeft opgeleverd. Maarten moet het opnemen tegen het echte beer en laat mooi judo zien. Uiteindelijk trekt hij toch aan het kortste eind. Met een eindstand van 2-3 verliezen we uiteindelijk van Duffel.

De derde wedstrijd was tegen Mortsel, dit beloofde een zeer zware opdracht te worden. Maarten kon het hier wel waar maken. Hij boorde zijn tegenstander de mat in. Pieter (die al eens les is komen geven bij ons) won zijn kamp van een stevige Georgiër. De andere leden van de ploeg hadden het moeilijker en uiteindelijk verloren we ook van Mortsel met 2-3.

De vierde en laatste kamp was tegen de mannen van Zandhoven. Brent begint hier met een zeer sterk gevecht. In de verlengingen kreeg een totaal vermoeide Brent echter Yuko tegen, tot zijn grote frustratie. Maarten laat zijn tegenstander geen kans en scoort al snel de Ippon die we nodig hebben. Ook Ingmar doet hetzelfde. Met een eindstand van 3-2 wonnen we van Zandhoven.

Dag 2:

Op de tweede dag trokken we met een iets gewijzigde ploeg naar Sint-Truiden. Door zijn blessure van vorige week was Brent gedwongen om thuis te blijven.

Eerste opgave van de dag: Eindhout. Ingmar scoort al snel Yuko en de Ippon volgt niet veel later. Maarten nam na slechts 19 seconden een Hiza-Guruma over en gooide zijn tegenstander plat op de rug. Met een score van 4-1 kan je wel stellen dat we de mat geveegd hebben met Eindhout.

Vervolgens was Antwerp United aan de beurt. Zij hadden tot nu toe al bijna alles met 5-0 gewonnen met hun bijeengekochte ploeg vol internationals. Maarten was de enige die iets kon doen tegen al dit geweld. Nadat hij zelf 3 Yuko's achterstond wist hij een Waza-Ari te scoren. Hij hield dit vol tot het einde. Een 4-1 nederlaag dus, maar wij zijn wel de enigen die een kamp hebben gewonnen van Antwerp United. 

De derde kamp was tegen Boom. Maarten had duidelijk een topdag en hij knalde ook hier de concurrentie op de grond. Ingmar was de laatste die moest vechten tegen Boom en het stond 2-2 gelijk. Het hing van hem af dus. Ingmar deed wat van hem verwacht werd en zorgde met een mooie Seoi-Otoshi voor een eindstand van 3-2 voor ons.

De laatste kamp van de dag, en meteen ook van het toernooi was tegen Oud-Turnhout. Save the best for last zullen onze judoka's gedacht hebben. Maarten kreeg Ippon na 20 seconden. Ingmar deed er slechts 11 seconden over en ook de rest van de ploeg was blijkbaar gehaast. Na slecht 142 seconden hadden onze 5 judoka's hun kampen gewonnen en stond er een prachtige 5-0 overwinning op het bord.

Damesteam

Dag 1:
In haar eerste kamp gebruikte Karola haar specialiteit: Makikomi. Ze ging verder in houdgreep en haalde de kamp binnen. Doordat we geen volledige ploeg hadden verloren we echter tegen Hamme met 2-3.
In de volgende kamp moet Karola niet vechten. Resultaat: 3-1 nederlaag.

Tegen Eindhout deed Karola hetzelfde als in haar eerste kamp: heel gemakkelijk winnen. Doordat de twee Tervuurse dames ook hun kamp wonnen, behaalden we hier een 3-2 overwinning.

Dag 2:

Op de tweede dag van de interclub heeft Karola zich (weer) niet moe gemaakt. Eerste kamp simpel gewonnen met een zuivere makikomi. Kampen 2 en 3 waren zowaar nog simpeler en werden opgelost met eenvoudig groeten.

De ploeg als geheel heeft deze keer echter niet kunnen winnen, maar leeft vol goede hoop toe naar volgend jaar, wanneer enkele jongelingen de ploeg kunnen vervolledigen.


BK 2011

Ingmar: Zaterdag 5 november

Op een zeer vroege zaterdagmorgen (om 6u30!) stonden Ingmar (als deelnemer), Isabel (als supporter en fotograaf) en Karola (als coach) in hun spiksplinternieuwe JC Edo-trainingspakken klaar om naar het verre Ronse te rijden. Doel: zo ver mogelijk geraken in het Belgisch Kampioenschap en ondertussen genieten van het ongetwijfeld hoogstaande judo dat tentoon gespreid zal worden.

De weging was geen probleem. Ingmar zat netjes in de -81, zoals het hoort. Eerste opdracht: winnen van Steven Vervaecke, ook een 2e dan. Winst zou hem een plaats in de volgende ronde én een shiaipunt opleveren. Hij had hem vroeger al eens verslagen en dus zou dat ook moeten lukken. Vol goede moed beginnen we er dus aan. Al snel blijkt dat Ingmar wel veel aanvalt, maar vergeet te scoren. Zijn tegenstander doet echter helemaal niets, maar krijgt ook geen strafpunten. En dus moet er zelf gescoord worden. En dus moest Ingmar die arm van zijn tegenstander blijven vasthouden als hij makikomi (jaja, hij heeft zowaar iets van zijn coach geleerd) inkomt. De eerste keer dat hij dat doet scoort hij waza-ari. Daarna doet hij het weer een paar keer niet en dan weer wel en dus weer waza-ari en dus wasete-ippon; match gedaan; Ingmar wint en heeft zijn langverwachte shiaipunt van op het Belgisch Kampioenschap. Dat staat altijd mooi op je kaart. 

Zijn tweede kamp volgt vrij snel tot onze verbazing en is tegen een zekere Simon Lardinois. Ingmar is blijkbaar voldaan na zijn eerste kamp en laat zich in ippon werpen. Match gedaan na ongeveer een halve minuut. Dat was het dan. BK over en uit voor Ingmar, aangezien je nu enkel nog herkansingen krijgt als je zelf tot in de kwartfinale geraakt en daar was hij nog lang niet. Het dient wel gezegd dat zijn tegenstander nog een 5e plaats uit de wacht sleepte, hetgeen helemaal niet slecht is in deze categorie, waar Dirk Van Tichelt zich tot koning van de dag kroonde.

En dan was het dus verder nog genieten van al het judo op topniveau. Spektakel gegarandeerd!

Karola: Zondag 6 november

Op zondag was het dan aan Karola zelf om te proberen een medaille binnen te halen.  In principe is dit haalbaar, gezien zij tot nu toe reeds vier Belgische medailles heeft mogen in ontvangst nemen.  In een boompje van 7 wachtten haar drie wedstrijden om aan die medaille te geraken.  Afwachten en zien.

In het eerste gevecht deed Karola wat van haar verwacht werd. Zij kwam, zag, hield de andere judoka in een houdgreep en won. In minder dan een minuut was het pleit beslecht.

Het tweede gevecht daarentegen, was minder eenvoudig. Van beide kanten werd er sterk aangevallen. Karola liet judo van een hoog niveau zien en maakte het haar tegenstandster zeer moeilijk. Dit belette helaas niet dat zij een juko tegen kreeg. De volle 5 minuten werden uitgevochten en met die juko tegen werd ook de eindstand vastgelegd. Een magere overwinning voor de tegenstandster, maar niettemin een overwinning., waardoor Karola werd doorverwezen naar de strijd voor het brons.

Na lang wachten, begon het laatste gevecht van Karola op deze kampioenschappen. Zij kreeg met een flink uit de kluiten gewassen tegenstandster af te rekenen. Ook in dit gevecht wist Karola haar tegenstandster in een houdgreep in bedwang te houden. Die 25 seconden waarin zij die houdgreep moest volhouden om te overwinning te krijgen, leken een eeuwigheid maar het lukte! De bel ging en Karola sleepte daarmee een bronzen medaille in de wacht.

Provinciaal Kampioenschap Junioren & Senioren - 8 oktober 2011

Op een druilerige zaterdagmorgen trokken Karola (als coach) en Ingmar (als deelnemer) naar het Provinciaal Kampioenschap voor senioren van Vlaams-Brabant. Bij aankomst wachtte de eerste verrassing van de dag: de organisatie had welgeteld 1 wedstrijdmat gelegd. Er zou immers niet veel volk zijn… Maar blijkbaar was er dan toch meer volk dan verwacht, want in plaats van om 12u alweer huiswaarts te kunnen trekken, stonden we om 15 nog steeds daar.

De tweede verrassing van de dag was de temperatuur van de sporthal; het was letterlijk om te bevriezen. De deur heeft de hele tijd open gestaan, hetgeen niet echt bevorderlijk is voor het humeur, en zeker ook niet voor de spieren van de judoka’s. De warme hamburgers vlogen dan ook de deur uit, waarna de deur eindelijk dicht kon en de zaal kon beginnen opwarmen.

Maar we laten het allemaal niet aan ons hart komen. Ingmar gaat zich wegen; -81 is geen probleem. Wachten tot de lijsten klaar zijn en dan blijkt dat hij in een reeks met 7 zit en hij is, zoals altijd, niet doorgeloot. Eerste kamp tegen een bruine gordel. Dat zou geen probleem mogen zijn. Maar het zou Ingmar niet zijn, moest hij toch niet wat overmoedig beginnen en eerst een waza-ari tegen laten scoren, nietwaar? Maar dan bleek het toch door te dringen dat hij zelf zijn tegenstander moest vastpakken en zelf moest aanvallen. Met een vorm van osoto-gari wist hij dan toch de winst naar hem toe te trekken.

Zijn tweede kamp was tegen Niels De Wit van Jigotai Zemst, een Nederlandse topjudoka en één van onze provinciale jeugdtrainers. Ingmar zijn moed was dus al tot in zijn schoenen gezonken, maar de coach drukte hem op het hart om positief te denken. We hadden ondertussen ook al een groene gordel zien winnen van een zwarte gordel, een bruine gordel van een 6e dan. Dus, waarom niet? Gewoon er voor gaan en geen domme dingen doen. Ingmar heeft dan ook zijn best gedaan en kon de aanvallen van zijn tegenstander ontwijken. Op een gegeven moment is die echter net iets slimmer en kan sankaku-jime aanzetten. Ingmar klopt af en wordt naar de herkansingen verwezen.

In de kamp voor brons moet hij tegen een kersverse zwarte gordel, in principe een zeer haalbare kaart. Hij scoort ook eerst waza-ari, maar vergeet het af te maken. De fut geraakt er uit, nonchalance komt weer bovendrijven en daar vliegt Ingmar door de lucht. Ippon, niets tegen in te brengen.

Resultaat: een vijfde plaats en geen selectie voor het regionaal kampioenschap. Maar hij heeft zich geamuseerd, en dat blijft toch het belangrijkste.

Pot Van Olen - 24 september 2011

3 enthousiaste judoka's stonden om 7.30u klaar om het beste van zichzelf te gaan geven in Olen. In Olen geldt een poulesysteem. Iets wat zeer leuk is voor jonge judoka's aangezien ze hierdoor de kans krijgen veel kampen te vechten.  Nadeel is misschien wel dat dit een selectietornooi is voor de VJF en de tegenstanders dus niet van de minste zijn.

Voor Bavo begon de dag al in mineur. Hij zat 400g boven zijn gewicht. Hij was hierdoor duidelijk benadeeld  en in zijn eerste kamp kreeg hij al zeer snel een ippon tegen. Ook in zijn tweede kamp trok hij aan het kortste eind. Deze kamp heeft wel langer geduurd en Bavo heeft hier mooi judo laten zien. Ook in zijn derde en laatste kamp kon Bavo het tij niet keren. Na een kleine minuut belandde hij op zijn rug. Game Over voor Bavo. 

Wannes was wel op gewicht. Hij ging dan ook vol goede moed aan de slag. Hij liet heel wat mooi judo zien en heeft bewezen dat hij echt wel iets heeft opgestoken in de lessen, maar het was niet genoeg. Ook Wannes kreeg 2 maal ippon tegen waardoor hij was uitgeschakeld.

Een heel ander verhaal voor Victor. Van de 3 wedstrijden in zijn poule kon hij er twee winnen. Hij liet hierbij prachtig judo zien en hij wist een aantal stevige mannen op de grond te leggen. In zijn wedstrijd tegen de regerend Belgisch kampioen in z'n categorie werd hij al snel neergelegd. Deze prestaties zorgde ervoor dat hij 2de werd in z'n poule en doorstootte naar de boom. Hier nam hij het op tegen een stevige Nederlander. Hij bood goed weerwerk, maar de Nederlander was te sterk. Een zeer mooi resultaat van Victor. Proficiat!

De foto's van de dag vind je hier.