Wedstrijden‎ > ‎

2010 - 2011

Open van het Pajottenland - 14 mei 2011

We trokken naar Lennik met vijf dappere judoka’s. Een junior (Brent), een senior (Ingmar) en drie kadetten (Ruben, Bavo en Wannes) waren paraat om tien na acht ‘s morgens om vol goede moed er iets van te maken.

Na de weging mocht Ruben (-46) als eerste op de mat. Maar helaas niet zo lang, een bliksemsnelle ippon seoi nage op de knieën van de tegenstander maakte een einde aan het gevecht. Waar Ruben nog een stevige hoofdpijn bij kreeg omdat hij op zijn hoofd was gevallen. Zijn tweede gevecht, herkansing voor de derde plaats ging al veel beter. Hij kon in het begin zijn tegenstander gooien en scoorde zelfs een yuko. Maar werd dan verrast door een overname, geen derde plaats dus maar hij heeft zijn vel duur verkocht!

Dan was Wannes (-42) aan de beurt voor zijn eerste competitiegevecht ooit. Hij begon goed aan de kamp maar sukkelde dan wel in een houdgreep, maar niet getreurd, Wannes wist zich een uitweg te vinden en kwam uit de houdgreep! Iets da
arna werd hij door dezelfde greep van Ruben (soei nage op de knieën) gevloerd. Herkansing dus! In zijn eerste gevecht bij de herkansingen was het voor de eerste keer prijs in zijn leven, hij won dit door zijn tegenstander op de grond te gooien en vervolgens zeer snel te volgen naar houdgreep. Zijn eerste competitieoverwinning was binnen. Een duidelijk gelukkige Wannes mocht kampen voor de derde plaats. 

Tijdens de herkansing kwam hij een bekende tegen, namelijk Bavo (-42) die de eerste ronde was vrijgeloot maar dan verloren was door evenzeer een ippon seoi nage! Tijdens dit spannende onderonsje voor de derde plaats wist Wannes Bavo te smijten, maar niet in ippon. Dus Bavo profiteerde hiervan om op de grond verder te werken en Wannes in een staalharde gesa gatame te klemmen. Na vijfentwintig seconden hoorden we ippon en Bavo had de eerste derde plaats van de dag vast!


Na al dat jonge geweld was het tijd voor de iets meer ervaren Brent (-66) om te bewijzen wat hij waard is. De dag begon meteen goed toen hij hoorde dat hij 400 gram te veel woog. Hij had echter nog een zee van tijd en kon dit extra gewicht er nog afwerken. Brent zat in een boomschema met 7 deelnemers. In zijn eerste kamp kon hij al snel een wurging aanzetten. Na een interne discussie tussen de scheidsrechters over de "maté" die gezegd werd terwijl de wurging werd aangezet, kreeg hij toch zijn ippon toegekend. De volgende kamp (halve finale) ging iets moeilijker. Ook hier duurde het niet lang. Maar hier was het Brent die aan het kortste eind trok. Hij sukkelde in een houdgreep waar hij niet meer uit geraakte. Hij kreeg echter nog de kans om later te herkansen in de kamp voor brons. Deze kamp was een kleine marathon. Ongeveer in de helft van de kamp wist Brent bij zijn zoveelste poging eindelijk waza-ari te scoren met een de-ashi-barai. Hij kon hier niets meer aan toevoegen en kreeg zelfs nog een yuko tegen. Brent vocht de 5 minuten vol en kwam daarna voldaan van de mat. Het tweede brons voor Judoclub Edo was binnen.


Ingmar (-81) zat niet in een boomstructuur maar in een poule van vijf personen, vier keer vechten dus. Het eerste gevecht ging gelijklopend op maar door twee shido’s te krijgen voor niet aan te vallen stond hij aan het einde yuko tegen, gevecht verloren dus. Het tweede gevecht ging beter, twee maal waza ari (één keer met seoi nage en één keer met o uchi gari). Het derde gevecht kreeg Ingmar te kampen met krampen in beide kuiten. Bewegen was uit den boze en verloor dan het gevecht na een mislukte overname. Na een massage in de ehbo-post en de verzorging van de nagel moest Ingmar nog 1 keer op tegen degene waar hij op het provinciaal kampioenschap al van verloren had, deze keer ging het niet anders: ippon na amper twintig seconden met een simpele beenveeg. Één op vier, niet echt een indrukwekkend resultaat, maar toch brons! De derde van de dag!

Een prachtig resultaat dus voor onze nieuwe club. Op ons eerste randoritoernooi al meteen 3 bronzen medailles. Voor meer foto's kan je een kijkje nemen op onze fotopagina.

Belgisch Kampioenschap Kata - 2 april 2011

Op de eerste dag van ons bestaan als Judoclub Edo is het al zover.  We hebben een medaille op het Belgisch Kampioenschap Kata!

Ingmar Van Eylen, onze voorzitter, heeft deelgenomen aan de juno kata samen met zijn partner Helena Vandesande (JC Tervuren).  Samen zijn zij er in geslaagd om na maanden trainen een bronzen medaille in de wacht te slepen.  Proficiat!