Graadverhogingen

Het judo werkt met verschillende kleurengordels. Als je met judo begint krijg je een witte gordel. Als je enige tijd bezig bent en een aantal technieken kent, kan je examen afleggen voor geel. Daarna komen oranje, groen, blauw, bruin en uiteindelijk de felbegeerde zwarte gordel.

JC Edo biedt de mogelijkheid om de graden tot en met groene gordel (3e kyu) in verschillende stappen te behalen en dit tot de leeftijd van 12 jaar. Dit kan dan in drie stappen, waarbij de eerste twee stappen leiden tot een gekleurd streepje op de gordel en de derde stap leidt tot de nieuwe graad. Voor de eerste twee stappen moet telkens maar een deel van het examen afgelegd worden. Voor de derde stap moet het hele programma gekend zijn. Vanaf 12 jaar leg je het examen telkens in één keer af.

Bij "examenprogramma" kan je per graad vinden welke leerstof gekend moet zijn om het examen met succes te kunnen afleggen en een stapje hogerop te zetten in de judowereld. Judoclub Edo volgt hierbij de leerlijn van de Vlaamse JudoFederatie.

Voor de zo felbegeerde "zwarte gordels" is nog een afzonderlijk overzicht met foto's opgenomen.