Welkom

Judo is een leuke en veilige sport voor alle leeftijden.  Het is vooral weldadig voor kinderen door het verbeteren van de algemene fitheid, de coördinatie, het respect voor anderen, het zelfvertrouwen, de discipline, en nog zoveel meer.  Judo is een zelfverdedigingssport uit Japan die ontwikkeld werd door Jigoro Kano.  Judo betekent letterlijk "zachte weg". Hiermee wordt bedoeld dat je in judo altijd van de kracht en van de bewegingsrichting van je tegenstander gebruik moet maken. Met andere woorden, met een minimale inspanning het maximale resultaat bereiken.  Meer informatie over judo, kan je onder andere vinden op Wikipedia.


Op deze website kom je alles te weten over onze judoclub.  Grasduin gerust eens rond en als je niet kan wachten om zelf te beginnen, kan je eens langskomen tijdens de training of contact opnemen met een van de bestuursleden.  Wij verwelkomen zowel beginners als gevorderden van alle leeftijden (vanaf 4 jaar), zowel recreanten als wedstrijdjudoka's.  Er is voor elk wat wils. 

Welkom in onze judoclub

Welkom aan iedereen die eens judo wil komen proberen. Dit kan vanaf de leeftijd van vier jaar. 

Wij geven iedereen 4 gratis initiatielessen. Al wat je hiervoor moet doen, is een formulier invullen en de 1e training een 15-tal minuten voor het begin naar de training komen. Dan krijg je van ons een judopakje dat je dan kan lenen tijdens de training, zolang de voorraad strekt. Je kan best sportieve kledij aandoen, voor het geval wij geen pakje van de gepaste maat meer ter beschikking hebben.   

Onze judoclub kent geen vaste instapmomenten, waardoor je tijdens elke training kan beginnen (behalve in juni). Hier kan in het begin van het jaar een uitzondering op gemaakt worden, indien de groep te groot wordt, dit om ervoor te zorgen dat alle kindjes een optimale begeleiding krijgen. 

Bericht dd. 3/10/2019: Wij kunnen geen bijkomende initiaties meer aannemen voor groep 1 (4, 5 en 6-jarigen) op zaterdag en dit voor de maand oktober.  Wij hebben het maximum aantal bereikt waarmee we alle kinderen in een aangename en veilige omgeving kunnen laten kennismaken met judo.  Indien jouw kind reeds 6 jaar is, dan kan het wel op woensdag reeds initiaties volgen in groep 2.  Op dit moment kunnen wij niet inschatten wanneer er terug plaats gaat vrijkomen.  Indien je wil, dan kan je wel reeds het initiatieformulier invullen en doorsturen.  Jullie zullen dan op een wachtlijst gezet worden en wij zullen jullie dan informeren wanneer jouw kind de initiatielessen kan komen volgen.  Wij danken jullie voor jullie begrip en geduld.

Voor een goede organisatie en werking van onze club vragen wij om ons op voorhand te verwittigen van je komst. Gelieve hiervoor het ingevulde (en ondertekende) initiatieformulier door te sturen naar info@judoclubedo.be. 

In september en oktober gelden volgende algemene regels om te weten in welke groep je kan meetrainen:
  • 4-, 5- en 6-jarigen starten op zaterdag in groep 1
  • op woensdag kunnen 6-jarigen starten in groep 2
  • 9-jarigen starten best in groep 2 en kunnen eventueel later in het jaar doorschuiven naar groep 3
Voor meer info en het formulier: zie onze pagina Inschrijven. Als je dan nog vragen hebt, kan je ons contacteren via e-mail

 Seizoen 2019 - 2020

 16 november 2019  Interclub dag 1 - Sint Truiden  Verslag
 11 november 2019  Interprovinciaal U13 - Schoten  Verslag
 10 november 2019  Proficiat aan Wim en Tom die hun 1° dan behaalden.    
 Dit brengt het aantal zwarte gordels in onze club op 15.
 
 20 oktober 2019  U14/U17 Zwijndrecht  Verslag
 12 oktober 2019  Provinciaal kampioenschap Opwijk  Verslag
12 oktober 2019  U11 Opwijk  Verslag
 28 september 2019  Pot van Olen   Verslag
22 september 2019
 Open Van Brabant  Verslag
 15 september 2019  Battle of the Kyu's - Wachtebeke  Verslag
15 september 2019
 Herne - U11 en U13  Verslag
 3 september 2019  Start nieuw judoseizoen:  Ons hele team van lesgevers - assistenten en mensen  die achter de schermen meedraaien - staat terug klaar om er een geweldig  judojaar van te maken!  

 Zomer 2019

Voor de 7e keer op rij is onze club door de VJF benoemd tot jeugdvriendelijke  judoclub.  Voor ons vorig seizoen zijn wij terug bekroond met het gouden label.  Een  dikke proficiat aan alle trainers en bestuursleden die dit mogelijk hebben gemaakt. En natuurlijk aan al onze leden en dan vooral onze jeugdleden. 

 
 22 juni 2019 Seizoensafsluiting - Clubkampioenschap
Het was een leuke afsluiting met mooie wedstrijdjes.
Tot volgend seizoen.

 Foto's
 FilmWij richten ons vooral op judoka's uit Wilsele, Wijgmaal, Herent, Veltem, Winksele en Rotselaar.  Natuurlijk zijn anderen ook altijd van harte welkom.
°


Geen training  
Op feestdagen, op woensdag in de schoolvakanties, tijdens de zomervakantie en bij speciale gelegenheden

Data:
  • dinsdag 24/12/2019
  • woensdag 25/12/2019
  • zaterdag 28/12/2019
  • dinsdag 31/12/2019
  • woensdag 01/01/2020


Onze sponsors
Steun ons via Trooper:
Meer info: Trooper


Wil u hier reclame voor uw bedrijf?  Neem contact op met ons voor de voorwaarden.