Ammuntatulosten arkisto

Ammunta on perinteisesti ollut yksi tärkeimmistä reserviläistoiminnan muodoista, ja myös meidän yhdistyksessämme se on tärkeä osa toimintaa. Ampumataidosta huolehtiminen on keskeinen osa ns. kenttäkelpoisuudesta huolehtimista, mutta samalla se on hyvä ja kehittävä harrastus. Reserviläistoiminnassa harrastetaan sekä pistooli- että kivääriammuntaa. Tavanomaisten lajien ohella reserviläistoiminnassa harrastetaan yleisesti myös ns. sovellettua reserviläisammuntaa (SRA), jonka avulla pyritään kehittämään reserviläisten tilanteenmukaista ampumataitoa. Seuraavan videon avulla voit tutustua sovellettuun reserviläisammuntaan.


Ampumaharrastuksen aloittaminen ja jatkaminen yhdistyksemme jäsenenä on helppoa ja turvallista. Ota yhteyttä ampumatoimikuntaamme, niin kerromme, kuinka pääset toimintaan mukaan. Et tarvitse välttämättä omaa asetta, sillä yhdistyksellämme on aseita, joita jäsenemme voivat lainata käytettäviksi ampumavuoroillamme. 

Yhdistyksen ampumatoimikunta

  • Kari Laitinen 040-581 3540
  • Jami Siukola 040-837 7817
  • Timo Hämäläinen 040-062 0902

Sähköpostitse saat ampumatoimikuntaan yhteyden yhdistyksen sähköpostin jsres.ry(at)gmail.com kautta.GRANIITIN HARJOITUSVUOROT
Jyväskylän Seudun Reserviläiset ry:llä on sisärataharjoitusvuoro Kuokkalan Graniitissa Loka-Huhtikuun välisenä aikana torstai iltaisin. Vuoro järjestetään yhdessä Keski-Suomen Ampujat ry:n kanssa. Vuorolla ammutaan 25m matkalta pienoispistooleilla. Vuorolle voi osallistua vaikka ei omistaisikaan omaa asetta, käytössä on veloituksetta yhdistyksien aseita. Patruunoista veloitetaan omakustannushinta. Myös kuulosuojat ja suojalasit saat tarvittaessa veloituksetta lainaan. Vuoromaksu on 5€/1,5h vuoro ja se maksetaan käteisellä tai Smartumin liikuntaseteleillä paikan päällä. Taulu sisältyy vuoromaksuun, omat paikkatarrat mukaan.Kiinnostuitko? Lisätietoja jsres.ry(at)gmail.com


TIKKAHALLIN ILMA-ASEVUOROT
Vuorot alkavat torstaina 15. syyskuuta klo 17:30. Joka maanantai ja torstai pääsee ampumaan klo 17:30 - 20:00 osoitteessa Kirkkokatu 11, 41160 Tikkakoski. Hallimaksu on edelleen 2 euroa kerta. Ampumiseen löytyy kilpailuista jääneitä tauluja, joihin voi merkata vanhat reiät ja jatkaa sitten harjoittelua.  Hallilla on sekä ilmapistooleja-, että -kiväärejä, joita voi lainata. Luodit on oltava omasta takaa. Luoteja voi myös ostaa hallilla 4,50 euroa 500 kpl rasia; myytävät luodit ovat Ceco-kilpailuluoteja.

Omien aseiden käytössä on voimassa seuraavat säännöt:
  • kaliiperi oltava 4,5 mm 
  • lähtönopeus ei saa ylittää 200 m/s (taululaitteet eivät kestä suurempaa iskuvoimaa) 
Kävijältä ei edellytetä seuran jäsenyyttä. Hyvät käytöstavat riittävät.


.22 PIENOISPISTOOLI JA SRA
 KSA:N ulkoradat (http://www.ksary.net/) Touko-syyskuu 7.5.2018 lähtien.
  • Pistoolirata 1 ja 2 vuoro maanantaisin klo 18.00-21.00 (.22 pienoispistooli).
  • Pistoolirata 3 maanantaisin klo 17.00-20.00 (SRA)


PIENOISKIVÄÄRISARJA 2019
Perinteisten 60lks makuu, kolmiasento ym. lisäksi TA-sarja ja aloittelijoille 20lks makuu.


TA-sarjassa voi ampua käytännössä millä tahansa pienoiskiväärillä, aseen varusteiden määritellessä luokan, jotka ovat vakio- ja avoluokka. Vakioluokassa käytetään rautatähtäimiä ja avoluokassa aseessa voidaan käyttää myös optiikkaa. Vakioluokassa aseen aseen saa tukea hihnaan, lippaaseen tai SAL tukiammuntasääntöjen mukaiseen tukeen. Avoluokassa on näiden lisäksi sallittu bipodi eli aseeseen kiinnitettävä tukijalka. TA-sarjassa laukausmäärä on 30 ja myös siinä kokonaistuloksen muodostaa kolmen parhaan osakilpailun yhteistulos.

 

TA-sarjaan voi osallistua esimerkiksi seuraavanlaisilla aseilla/varusteilla:

- Ratapienoiskivääri kiikaritähtäimellä, ampuja ampuu hihnatuelta ja voi siten käyttää myös ampujantakkia (avoluokka)

- Itselataava pienoiskivääri rautatähtäimillä, ampuja ampuu lipastuelta, ampujantakki ei sallittu (vakioluokka)

- Pulttilukkoinen lippaallinen pienoiskivääri kiikaritähtäimellä, ampuja ampuu SAL tukiammuntatuelta, ampujantakki ei sallittu (avoluokka)

- Itselataava pienoiskivääri kiikarilla ja bipodilla, ampujantakki ei sallittu (avoluokka)

- Ratapienoiskivääri diopteritähtäimillä, ampuja ampuu SAL tukiammuntatuelta, ampujantakki ei sallittu (vakioluokka)

Lisätietoja ampumatoimikunnalta.

Kisapäivät ja paikkakunnat:

Ke 22.5. Res.sarjakisa Jyväskylä I

xx.6. Res. sarjakisa Luhanka I

xx.7  Res. sarjakisa Luhanka II

Ke  7.8 Res. sarjakisa, Jyväskylä II

La 31.8 Res.sarjakisa Jyväskylä III


RESERVILÄISAMMUNNAT
JRU:n vetämät reserviläisammuntavuorot torstaisin 17.00-20.00 Tikkakosken varuskunnan radoilla. 
(Kesän 2019 vuorot päivitetään keväällä)


TIKKAKOSKEN VARUSKUNNAN AMPUMARADAT (ympäri vuoden)

Jyväskylän Seudun Reserviläiset ry:lle on myönnetty käyttöoikeus Tikkakosken varuskunnan ampumaratoihin niiden aukioloaikoina vuoden 2018 loppuun asti. Vuodesta 2019 ei vielä ole saatu päätöstä, mutta toistaiseksi mennään edellisvuoden malliin.


Varuskunnan ampumaratoja voi käyttää mikäli puolustusvoimilla ei ole toimintaa rata-alueella tai ampumaratoja ei ole varattu muiden toimijoiden tapahtumien vuoksi. (aikaisemmin käyttöoikeus on ollut rajattu JRU:n järjestämille reserviläisammuntavuoroille ja lauantai-aamuun klo 9-12). Armeijan varausjärjestelmästä johtuen radan varaustilanne selviää vasta radalla. 

 

Tutustu ohjeisiin ja johtosääntöön (ohessa) huolellisesti ennen radoille menoa:

- Radoille ei saa viedä mukana muiden yhdistysten jäseniä tai vieraita, Käyttöoikeus koskee vain JSRes jäseniä.

- Jokaisen radalle menevän pitää ilmoittautua päävartiossa, samoin radalta poistuessaan (Päävartiossa on päivitetty jäsenluettelo).

- Ampuja kuittaa Päävartiosta tarvitsemansa radan puomin avaimen.

- Ilmoittautumisen yhteydessä päävartiosta luovutetaan A-Radan seurantalomake, joka luovutetaan takaisin päävartioon ampujan poistuessa alueelta.

- Lomakkeen täyttämisessä on ensisijaisen tärkeää merkitä ammutut laukausmäärät.

- Radalla olevia armeijan käytettyjä tauluja voi käyttää. Omat paikat mukaan.

- Ampumapaikoilla saa käyttää ainoastaan ohjeiden mukaisia aseita/patruunoita.

- Ammunnan päätteeksi siivoa hylsyt/roskat.

- Ampumaradan käyttöön liittyvä liikkumisoikeus sotilasalueella rajoittuu tarpeelliseen kulkuun radalle ja takaisin.

- Radoilla on vihkot, joihin jokainen on velvollinen kirjaamaan käyntinsä.

- Mahdollisen ratalaite- ym. vahingon sattuessa vahingon aiheuttaja on korvausvelvollinen ja vahingosta on ilmoitettava päävartioon 

- Jokaisen radalle menijän on tutustuttava Jyväskylän varuskunnan ampuma- ja harjoitusalueiden johtosääntöön

 

Kivääriradat 150 / 300 m (kivääri .22-.338. Haulikolla ampuminen kielletty)

Ark. klo 7–20

La klo 8–18

Su klo 12–18

 

Pistoolirata 25 m (.22-9mm, yli 9mm vain lyijyluodit. Vain lyhyet aseet, karbiinilla ampuminen kielletty)

Ark. klo 7–20

La klo 8–18

Su klo 10–18

 

Pienoiskiväärirata 50 m (vain .22). Rata on Tikkakosken ampujien hallinnassa, meillä ei käyttöoikeutta

 

Liikkuvan maalin rata (vain .22) Liikkuvan maalin radalla ammutaan myös sotilaspoliisien sekä henkilökunnan koulutukseen liittyviä voimankäytön ammuntoja. Armeijalle ammunta on sallittua pistoolilla, pienoiskiväärillä, rynnäkkökiväärillä ja konepistoolilla sekä haulikolla. Yhdistyksen jäsenillä ei ole lupaa käyttää rataa em. ammuntoihin.


Ark. klo 7–20

La klo 8–18

Su klo 12–18KORPILAHDEN VIHTAKANKAAN AMPUMARATA

http://www.korpilahdeneramiehet.net/page.php?page=ampumarata

https://www.google.com/maps/place/Vihtakankaan+Ampumarata/@62.0560065,25.5306527,15.32z/data=!4m5!3m4!1s0x46857eb0d1977207:0x9766473854b10f49!8m2!3d62.0558336!4d25.5367219

Korpilahden Reserviläiset ry on ottanut viime vuoden alusta käyttöönsä kannatusjäsenmaksun, jonka suuruus on 30€. Maksu on tarkoitettu mm. niille aktiivisille reserviläisille, jotka hyödyntävät Vihtakankaan ampumarataa harrastustoiminnassaan. Maksun voi maksaa kuka tahansa täysi-ikäinen Suomen kansalainen. Maksun maksamalla osallistut omalta osaltasi radan korjaus- ja ylläpitokustannuksiin ja voit hyvällä omalla tunnolla käyttää rataa harjoitteluun. Maksu oikeuttaa kaikkien ratojen käyttämiseen. Hirvirata on varattu kesäisin tiistaina ja torstaina klo 17-20 harjoitusammunnoille (RHY). Muita vakiovuoroja ei pääsääntöisesti ole, mutta seurat voivat varata hirviradan omiin ammuntoihinsa.

 

Radan aukioloajat:                   

Maanatai - Perjantai :    09:00 - 20:00

Lauantai:                       09:00 - 18:00

Sunnuntai:                     12:00 - 18:00

 

Maksutiedot:

KORPILAHDEN RESERVILÄISET RY

FI5251660220073778

30€

Merkitse tekstikenttään nimesi ja syntymäaikasi.AMMUNTAVAKUUTUS
 Ammuntaa osallistuvilla pitää olla vakuutus eli Reserviläisliiton ampumaturva tai SAL:n lisenssi. Alle 80-vuotias jäsen voi hankkia suoraan Reserviläisliitosta edullisen (25 eur /vuosi) ja erityisesti reserviläistoimintaan tarkoitetun ampumaturvan. Pohjolan kanssa yhteistyössä toteutettu ampumaturva sisältää tapaturma- ja vastuuvakuutusosan. 80-vuotiaat voivat hankkia senioriturvan (20 eur / vuosi).

http://www.reservilaisliitto.fi/jasenedut/jasenedut_ja_-alennukset/ampumaturva

http://www.reservilaisliitto.fi/jasenedut/jasenedut_ja_-alennukset/senioriturva


AMPUMA-ASEKOULUTTAJIEN TODISTUKSET
Uuden aselain velvoittamana yhdistys on hakenut ja saanut hyväksynnän kolmelle ampuma-asekouluttajalle. Haettaessa hankintalupaa pienoispistoolille, pistoolille, pienoisrevolverille tai revolverille tarvitaan hakemuksen liitteeksi ampuma-asekouluttajan todistus aktiivisesta ampumaharrastuksesta (vähintään 10 harrastuskertaa viimeisen kahden vuoden ajalta ilmapistoolilla, pienoispistoolilla, pistoolilla, pienoisrevolverilla tai revolverilla). Käytännössä todistuksen saanti edellyttää ampumapäiväkirjan, kisatulosten tms. esittämistä ampuma-asekouluttajalle. Ampumatoimikunta suosittelee, että jokainen ampuja pitäisi ampumapäiväkirjaa ja pyytäisi siihen aina radalla käydessään kuittauksen ratavalvojalta. Ampumapäiväkirjamalli löytyy esim. tämän sivun alaosasta.

Todistus on maksuton yhdistyksemme jäsenille. Yhdistyksen ulkopuolisilta veloitamme 50 euroa. Lisätietoja tarvittaessa sähköpostitse.


Ċ
Jyväskylän Seudun Reserviläiset ry,
8.11.2015 klo 8.48
Ċ
Jyväskylän Seudun Reserviläiset ry,
31.1.2015 klo 7.08