Kamp 2019

Wanneer en waar?

Jeugd Rode Kruis-Roosdaal organiseert jaarlijks een kamp in de eerste week van de paasvakantie. Wij kiezen er steeds voor om te slapen in gebouwen waar bedden in voorzien zijn. Tentenkampen zijn immers nog wat te koud in die periode van het jaar. Dit jaar zal dit plaatsvinden in jeugdverblijf ‘Het Verloren Bos’ in Lokeren, Oost-Vlaanderen.

Wij vertrekken op dinsdag 9 april, rond de middag, aan de lokalen te Kattem. Met een grote bus worden wij dan naar onze bestemming gebracht. Het kamp duurt 6 dagen. U mag uw kroost dus terug thuis verwachten op zondag 14 april, rond de middag eveneens aan de lokalen te Kattem.

Wat houdt zo’n kamp allemaal in?

Algemeen dagschema:

 7.50u – 8.30u Opstaan
 8.30u – 9.00u Ochtendritueel
 9.00u – 10.00u Ontbijt
 10.00u – 12.00u Activiteit
 12.00u – 14.00u Middagmaal
 14.00u – 16.00u Activiteit
 16.00u – 18.00u Activiteit
 18.00u – 20.00u Avondmaal
 20.00u – 21u00
          of 22u00
 Activiteit
 21u15 of 22u15 Slapen Druppels of Juniors

JRKamp 2016


Activiteiten kunnen een loopspel, bosspel, balspel of iets dergelijks zijn. De namiddagactiviteit start rond 14u. Om 16u pauzeren we even voor een 4-uurtje om nadien verder te spelen tot 18u.
Na het avondmaal voorzien we nog een korte activiteit voor het slapengaan. 
Het is mogelijk dat we voor sommige activiteiten de kleine groepen samenvoegen. Dat geeft iedereen de kans om ook met andere leeftijdsgenoten te kunnen spelen. Een groepsverdeling maken we op basis van de leeftijden nl. Druppels, van 8 – 12j en Juniors van 13 – 16j. Deze groepsverdeling gebruiken we ook bij het slapengaan. Eens de lichten gedoofd zijn, moet iedereen stil zijn. Er is steeds leiding die er op toeziet dat er niet meer gebabbeld of gespeeld wordt.

De maaltijden

Wij gaan steeds op kamp met fantastische kookouders.
Zij zorgen voor heerlijke kindvriendelijke maaltijden, gemaakt met verse producten.

Onder het motto ‘ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag’ voorzien zij een zeer uitgebreid ontbijt met bruin en wit brood, verschillende soorten confituur, choco, kaas, hesp, salami, speculoos,…  Er wordt steeds water, fruitsap en melk voorzien. Soms is er ook warme chocomelk.

Het middagmaal en avondmaal variëren afhankelijk van de geplande activiteiten.
Bij de broodmaaltijd wordt meestal ook soep of een salade voorzien en er is minstens één keer per dag een warme maaltijd.

Rond 16u is het ook tijd voor een 4-uurtje. Dat kan een stukje fruit zijn, een stuk cake, een pudding,…

 Douchen

Jongens en meisjes zijn nooit samen aanwezig in de doucheruimte. De leiding stelt op voorhand een douchelijst samen. Wij proberen er steeds voor te zorgen dat iedereen minstens één keer per dag kan douchen. Daar zijn voldoende vrije momenten voor. Er zijn geen gezamenlijke douches. Alle doucheruimtes zijn afzonderlijk afgesloten. Tijdens deze douchemomenten is steeds leiding aanwezig van hetzelfde geslacht om toezicht te houden. ’s Ochtends, na het wekken en ’s avonds voor het slapengaan, kunnen jongens en meisjes zich snel even opfrissen aan de wastafels en de tanden poetsen.

 Inschrijven

Gezien de grootte van onze bivakhuizen, zijn de plaatsen steeds beperkt. Dit jaar zijn er 50 plaatsen beschikbaar. Hoe sneller je inschrijft, hoe groter de kans dat je mee kan!

Om in te schrijven moet je eerst een aantal dingen in orde brengen:

- een medische fiche invullen  (je kan ze onderaan deze pagina downloaden)
        => Deze fiche hebben we nodig in geval van een ongelukje op kamp of indien uw kind medicatie moet krijgen of eventueel allergisch is aan bepaalde producten. Bij vertrek moet je ook de identiteitskaart van uw kind afgeven. Deze bewaren wij gedurende het volledige kamp. Aan het eind van het kamp, wanneer u uw kind terug komt ophalen, krijgt u die terug.

- 2 kleefbriefjes van het ziekenfonds
        => Deze kleefbriefjes geeft u best af samen met de medische fiche. Bij voorkeur aan de medische fiche plakken/nieten.

 - 90 euro of 85 euro overschrijven
        => Voor het eerste kind bedraagt de volledige kostprijs voor dit kamp 90 euro.
        Heeft u meerdere kinderen, dan betaal je voor het tweede en/of derde kind 85 euro.

Overschrijven van dit bedrag op ons rekeningnummer staat gelijk aan inschrijven! Rekeningnummer: BE91 9733 5924 3776 met vermelding ‘kamp 2019’ en de naam van je kindHeb je moeilijkheden bij het overschrijven van dit bedrag, neem dan contact op met de leiding. De medische fiche met de kleefbriefjes, kan je altijd aan de leiding bezorgen bij een van de volgende activiteiten of in de brievenbus op de Abeelstraat 43, 1760 Roosdaal (100m verder van het lokaal). Inschrijven kan nog tot 1 maartVergeet niet, je bent pas definitief ingeschreven als bovenstaande documenten/betalingen in orde zijn.

 Praktische informatie

Enkele weken voor vertrek ontvangt elke ingeschreven JRK’er een kampboekje. Daarin staat informatie over het exacte vertrek en aankomstuur, maar nog belangrijker, een handig lijstje om je te helpen je reiskoffer te maken. Je kan er ook al heel wat informatie over het kampthema in terugvinden en al een klein idee krijgen van de activiteiten. Achteraan dit kampboekje vind je enkele kribbelkrabbelblaadjes terug. Op deze bladzijden schrijf je best nog niet. Daarop komen tekstjes van je vrienden en vriendinnen die we schrijven aan het einde van het kamp. Vergeet dus zeker je kampboekje niet mee te nemen in je reiskoffer! Voor de ouders voorzien we ook een briefje voor de thuisblijvers. Dat ontvang je samen met het kampboekje. Dit kan je gebruiken als geheugensteuntje voor de naam en het adres van onze verblijfplaats.

Kort samengevat...

Verblijfsgegevens:

Het Verloren Bos - Het Koetshuis
Nijverheidstraat 17
9160 Lokeren

Meer info?

0477 96 28 64 of jrkroosdaal@gmail.com 

Dinsdag 9 april – zondag 14 april 2019

Gelieve ten laatste tegen 1 maart 2019 het bedrag van 90 euro (85 euro vanaf het 2e kind) over te schrijven op rekeningnummer BE91 9733 5924 3776 met vermelding KAMP 2018 + “naam kind".

ĉ
JRK Roosdaal,
10 nov. 2018 03:08
ĉ
JRK Roosdaal,
9 mrt. 2017 10:44
Comments