Partners

Hieronder enkele partners die een of andere actie ondernomen hebben ten voordele van Jrimitos.Provincie West Vlaanderen


De provincie West Vlaanderen heeft een subsidie gegeven aan Jrimitos, voor het project "Jugando por la vida"


Ladies´Running Center Brugge

Ladies’ Running Center Brugge is een joggingvereniging voor dames.

D.w.z. dat we geen loopvereniging zijn, waar snelheid en tijden belangrijk zijn, maar een joggingvereniging die een gezondheids-, recreatie-  en sociale functie nastreeft.Daarnaast geven we de kans om in groep mee te joggen in een aantal joggings: Dwars door Brugge, de 20 km door Brussel,…

Deze loopvereniging heeft ook geld voor ons ingezameld tijdens hun laatste deelname aan Dwars door Brugge op 10 mei 2009. Ze hebben ook een speciale t-shirt laten drukken met 'Jrimitos' erop.

Wij zijn hen hiervoor enorm dankbaar, want zij hebben voor ons het enorme bedrag van ongeveer 2200 euro bijeengelopen. 

Meer informatie vind je op: http://ladiesrunningcenter.skynetblogs.be/


Scouts en Gidsen Vlaanderen

Als jeugdbeweging richt scouting zich naar kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar. Bijna 75.000 jongens en meisjes zijn lid van SCOUTS en GIDSEN VLAANDEREN. Samen met hun leiding spelen en werken ze per leeftijdstak in één van onze 600 plaatselijke groepen in Vlaanderen. Daarmee is SCOUTS en GIDSEN VLAANDEREN de grootste scouts- en gidsenorganisatie van het land.

Scouts en gidsen leren samenleven in ploeg en steken hun handen uit de mouwen. Op kamp, op tocht en tijdens wekelijkse activiteiten leren ze samen met anderen kiezen en beslissen. Al doende leren ze ook hun plan trekken: vuurtje stoken, eigen potje koken, op avontuur. Scouts en gidsen houden van de natuur en zetten zich in voor elkaar en voor anderen. SCOUTS en GIDSEN VLAANDEREN wil in het kader van de vrije tijd bijdragen aan de opvoeding en ontplooiing van kinderen en jongeren; als individu, in groep en binnen de samenleving.

Bij het opstarten van Jrimitos kregen we eenmalig subsidies van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Hiermee betalen we de huur van ons huis. Wij zijn Scouts en Gidsen Vlaanderen dan ook zeer dankbaar dat we dankzij hen een mooi en groot huis hebben.
Speelgoedinzameling en uitwisseling met Leefschool Eureka te Wetteren
De leefschool Eureka is uniek.
Het is een kindgerichte school, waarin het kind met zijn gevoelens, behoeftes en ervaringen centraal staat. We streven naar een actieve (be)leefschool waar we samen leren, (be)leven en ontdekken.
Een school waar we onszelf goed voelen en onszelf kunnen zijn. Leven in een groep vraagt verdraagzaamheid, gelijkwaardigheid, respect en vriendschap. In onze school werken kinderen, begeleiders en ouders samen. Het is één van onze streefdoelen om erover te waken dat iedereen zich goed voelt en zichzelf kan zijn. Het is een voortdurend stimuleren van het wijgevoel; Samen plannen we, samen zoeken we naar oplossingen en ideeën en voortdurend werken we samen aan een gezamenlijk doel.
Dit schooltje organiseert een uitwisselingsproject met de kinderen van Marcala. De bedoeling is om tekeningen, brieven,... uit te wisselen. De kinderen in België leren over het leven van de kinderen in Honduras.
Daarnaast organiseert de school een grote speelgoedinzameling voor Jrimitos. Dit speelgoed willen wij verdelen onder onze eigen carretta voor de kinderen in Marcala, de berggemeenschappen en de kinderen in de Infha. We willen in de verschillende berggemeenschappen een soort 'speleotheek' starten, zodat de kinderen ook kunnen spelen wanneer wij er niet kunnen zijn. We zijn namelijk elke keer lang onderweg om in de berggemeenschappen te geraken, wat maakt dat we slecht één keer om de twee weken een bepaalde berggemeenschap kunnen bezoeken. Op deze manier willen we er dan toch voor zorgen dat er meer mogelijkheden komen om te spelen voor de kinderen.

foto's van de activiteiten in het schooltje


Moretusinstituut Ekeren

De mama van Hanne is leerkracht op deze school en Hanne heeft er zelf ook de volledige 15 jaren schoolplicht volbracht. Vandaar de suggestie om een actie te organiseren voor het project van een oud-leeringe en dochter van een leerkracht. Heel wat enthousiaste leerkrachten van het Moretusinstituut in Ekeren hebben taarten gebakken om tijdens de pauze te verkopen. De actie was een groot succes want in een wip was alles op. Dit heeft ongeveer 500 euro opgebracht. Bedankt allemaal!


Scouts Grimmertinge
Dit is de thuisbasis van Fibe. Een beroemde meisjes-scouts, met thuisbasis in de bossen van Sint-Andries (Brugge).
Haar scouts heeft al verschillende acties georganiseerd om onze kas te spijzen. Zo hebben zij vorig jaar de t-shirts van Jrimitos betaald. Danzij hen lopen hier nu heel wat kinderen rond in een prachtige rode t-shirt met ons logo erop.

Onze familie en vrienden
Aan alle familie en vrienden die op eender welke manier ons project steunen of gesteund hebben, willen we ook nog eens zeggen: hartelijk dank!!!
Al jullie cadeautjes, centjes, kaartjes en brieven zijn fantastisch welkom!


Comments