BC De Ploeg Belgisch Kampioen seizoen 2011-2012 Proficiat
BC De Ploeg Belgisch Kampioen 2011-2012 Proficiat

 https://www.facebook.com/jef.philipoom   Jef laat regelmatig berichtjes op Facebook, zeker als hij gaan biljarten is in het buitenland. Via Facebook is Jef het beste te bereiken. Ons gastenboek is minder concreet en voor de lange termijn. Het gastenboek is voor iedereen zichtbaar!
 
Aan alle bezoekers van onze site, ons Jefke heeft de World Cup 2009
in Hurghada  gewonnen.
Foto's vind  je in ons fotoalbum. Beelden van de finale zijn helaas niet meet te vinden op het internet.


Welkom op de site van supportersclub
 
JEF PHILIPOOM
 
 
 Het begin

Jef Philipoom heeft zijn eerste biljartervaring opgedaan als 10 jarige in een klein café in het Belgische Nijlen.

Jef wist meteen dat hij de sport van zijn leven had gevonden.

Toen Marcel Guldentops zelf een goed biljarter en buurman van het café, Jef Philipoom zag spelen besefte hij direct dat Jef een natuurtalent was, gaf wat tips en hints zo leerde Jef de basis van het libre (vrijspel). Al snel werd er op regelmatige tijdstippen afgesproken en  kreeg Jef Philipoom zijn eerste biljartlessen.

Als de jonge Jef Philipoom 5 minuten vrije tijd had, was hij op en rond het biljart te vinden en na een paar maanden van biljarten, biljarten en nog eens biljarten, maakte Jef zodanige vorderingen dat hij al snel een van de betere biljartspelers van Nijlen was.

Jules Van Sande een gerenommeerd biljartlesgever was na een gesprek bereid om Jef Philipoom en Ronny Daniels die hij ondertussen ook had leren kennen samen op te nemen in de groep jeugdbiljarters die in café De Krabbers te Itegem op zaterdagvoormiddag van hem biljartles kregen.

Ook de verplaatsing naar de biljartles in De Krabbers bleek geen probleem, de vader van Ronny ging Jef thuis ophalen om samen met Ronny naar Itegem te rijden.

De overstap

Wanneer Jef Philipoom de leeftijd van 17 jaar bereikt had en de overgang naar het groot biljart er aan zat te komen, kwam er in Kessel een buurgemeente van Nijlen, een nieuwe Biljartclub  BC Elite,  waar 2 kleine biljarts (2.10m) en belangrijker voor Jef ook 2 grote biljarts (2.84m) kwamen te staan.

In BC Elite een club aangesloten bij de KBBB (Koninklijke Belgische Biljart Bond) waar biljartploegen uitkwamen in verschillende afdelingen en Europabeker nu NIDM (Nationale Interclub Driebanden) ging Jef dan ook regelmatig biljarten op de matchtafel en vooral ook veel naar het biljarten kijken,vooral naar de eerste ploeg die in 1ste afdeling speelde met spelers als Verelst Freddy, Michel Mens, Persijn Rudy, De Voecht Rik. De figuren en oplossingen die deze biljarters bedachten om een punt in het driebanden te scoren zetten Jef Philipoom aan het dromen om zelf ooit eens ereklassespeler in het driebanden te worden en één van de biljartspelers van dat eerste team te zijn.

Het vervolg

Na 4 jaar van veel trainen en spelen in de verschillende biljartdiciplines promotie na promotie te behalen volgde dan uiteindelijk de bekroning de promotie naar ere klasse driebanden en bandstoten.

Jef werd dan ook gevraagd om in het 1ste team van BC Elite op de matchtafel te spelen en zo werd er weer een droom van Jef Philipoom werkelijkheid.    

De verdere carrière van Jef Philipoom in het driebanden is een beetje verlopen zoals hijzelf gehoopt had.

In Belgie was en is het heel moeilijk zich te plaatsen voor de internationale kampioenschappen drieband, gezien de sterkte van de biljartspelers in Belgie w.o. Caudron Ceulemans  enz.      daarenboven heeft de KBBB een reglement dat zegt”alleen de eerste van het voorbije Belgisch kampioenschap driebanden mag Europees spelen” en enkel als je daar bij de eerste 4 eindigt mag je meedoen aan het wereldkampioenschap driebanden

Een topjaar

Toen Jef Philipoom in 1995 dan de Belgische titel behaalde tegen Frédéric Caudron met 3-2 was hij geplaatst voor het Europees kampioenschap driebanden in Praag

Jef speelde daar schitterende wedstrijden in chaotische omstandigheden en behaalde de titel Europees kampioen

Zo was Jef Philipoom dus ook gerechtigd om het wereldkampioenschap te spelen in Grubbenvorst (nl) 

Hij kende daar een moeilijke start, 3-2 tegen Yuksel (Turk), daarna 3-1 tegen Corro(Mex), weer 3-1 tegen Panuagua (Mex), om daarna zowel halve- als finale te winnen van Peter de Backer(Belg) en  John Tijssens(Nl) met 3-0 


Alzo presteerde Jef Philipoom het in 1995 zowel Belgisch, 

Europees en Wereldkampioen te worden.

 

 Hij won dat jaar ook de superprestige in Kortrijk

De Beker van Belgie in Hooglede

Werd Ves speler van het jaar en verkozen tot sportman van de gemeente Lint en kreeg in 2010 de beker voor sportverdienste in de gemeente Zandhoven.

 

Hobby's

Plezier maken met goede vrienden,spelen en trainen op de biljarttafel en een goede tijd beleven met mijn lieve vrouw en kinderen.


Aan mijn supportersclub

Ik ben heel dankbaar en trots dat er mensen zijn die in mij geloven en er mee willen aan werken om mij op een nog  hoger niveau te brengen.

Ik ben er ook van overtuigd dat dit een lange en vruchtbare samenwerking gaat worden. Ik zal mijn uiterste best doen om dit vertrouwen en vele werk niet te beschamen dus dit en de volgende jaren nog beter te presteren. 

Ik zal hier afsluiten, biljartwereld, ik heb een (12de man) achter mij, dus hou jullie maar vast, haha!