Statement

Materialiteit en tactiliteit staan centraal binnen mijn artistieke praktijk. Zij vormen voor mij de basis van elk werk en mijn werkmethode: al doende denken. Door het al doende denken ontstaan er vormen waar associatief mee om gegaan kan worden, zowel door mij als maker als voor de toeschouwer.
De vormen die ontstaan vanuit dit al doende denken, worden meerdere malen herhaald en van hieruit worden mijn werken opgebouwd. Deze werken uiten zich voornamelijk in site appropriate installaties waarbij het materiaal, de vorm, kleur en opbouw worden gekozen naar aanleiding van de locatie. Soms wordt er gekozen voor een samenhang met de locatie, soms voor een contrast.
Door op deze manier te werken blijft elke installatie uniek, ook wanneer een werk op een andere locatie getoont zal worden; de omgeving beinvloed ook dan weer de opbouw van het werk (zie Porcelain Field & Porcelain Field II).
Sinds 2016 onderzoek ik of deze installaties een verdere fysieke relatie aan kunnen gaan met de toeschouwers, door hen in- of door het werk heen te laten lopen (zie In a world of Whipped Cream).

Naast de installaties houd ik mij in mijn atelier bezig met 2D werken gevormd vanuit overblijfsels van maakprocessen. Deze vat ik samen in de serie What Remains. Ook onderzoek ik de mogelijkheden van een serie gestempelde werken.

Via mijn blog is mijn werk- en denkproces te volgen.