Значението на медта за човешкия организъм

публикувано 7.07.2010 г., 5:54 ч. от Юлияна Шапкарова
При съставянето на хороскопи древните астролози са отчитали и влиянието на медта, желязото и другите метали върху здравето на конкретния индивид. Недостигът на мед в организма води до нарушаване на обмяната на веществата, а също така се затруднява и усвояването на желязото. Медта повишава съпротивлението на клетките срещу различните бактерии и вируси, с които е пълен нашият организъм. Още в началото на XX век учените доказват, че медта за 6 дни убива дифтерийната бактерия, за 18 часа — тифозната, а за 3 дни — стафилококите. В миналото хората, които носели медни украшения или работели с мед, не се разболявали от холера и чума. Циганите-чергари, без да са били запознати с бактерицидните свойства на медта, носели от деца медни пръстени, гривни, колани или обръчи за глава. Неслучайно паралитиците и инфекциозно болните са рядкост сред циганите. Авицена е съветвал при счупване на крайник да се пие мед на прах. На новородените са слагали медни гривни срещу рахит и епилепсия. Древногръцкият лекар Емпедркъл е носел медни сандали.
Хората, чиито професии са свързани с обработката на мед, не боледуват от рак. Медта и желязото са необходими за кръвообразуването. Лицата на хора, страдащи от недостиг на тези микроелементи, се зачервяват при всяка рязка смяна на температурите. Отвесната линия между веждите е сигнал за нарушена обмяна в черния дроб (тя показва, че в стомашно-чревния тракт не се изработва витамин В). Ако отвесната черта е повече вдясно — има нарушение на черния дроб, а ако е вляво — нарушение на далака. Тези сигнали не бива да убягват от вниманието ви. При подрастващите се препоръчва след по-голямо физическо натоварване (особено състезание по бягане, когато далакът изхвърля допълнително количество кръв) да се правят медни апликации. Те не само ще премахнат спазмите, но и ще помогнат на далака да се освободи от остарелите еритроцити, натрупани в него. Всяка болка е сигнал за някакво нарушение, за липсата на нещо в организма. Много лесно е да се установи дали тялото ни има нужда от мед. През нощта връзваме на ръката си медна пластинка или монета, а на сутринта я отвързваме.
Ако монетата не се отлепва и кожата под нея е позеленяла, страдаме от недостиг на мед и можем да започнем лечение. Болката в горната част на тила също е сигнал за недостиг на този елемент, а и за изменения в стомашно-чревния тракт. Смята се, че медта унищожава с биополето си вирусите и едноклетъчните паразити, които се развиват в костите, порестата съединителна тъкан и мускулите. Ако носите медна гривна на ръката или глезена, не бива да съединявате краищата й: така тежките биоенергетични заряди се освобождават. При болки в единия крак в продължение на месец преди лягане слагайте медна гривна на здравия крак, след което още един месец носете гривната на другия крак. Мой познат, народен лечител, ми подари преди време медна пластинка с дупчици. Разбрах, че мога да я нося по цял месец, без да я свалям. През дупките излизат газовете, ексудатите, черната енергия. С такава пластинка прекрасно се лекуват болни бъбреци, черен дроб, радикулит. Трябва да отбележа, че много лекари активно използват медта като лечебно средство.

С. Мирошников
Comments