PRESENTACIÓ

Vuitanta-set alumnes de llatí, acompanyats del llatinista francès Robert Delord, editor de Latine Loquere i professor del Lycée-Collège Diois de Grenoble, varen visitar el 15 de gener del 2010 l'institut Cristòfol Ferrer de Premià de Mar  en la seva estada a  Catalunya seguint la petja romana (Empúries, Ullastret, Barcelona, Tarragona, Olèrdola..).

Tot el matí els alumnes de llatí del centre (36 en total) amb els 87 alumnes francesos varen estar treballant, repartits en tres aules d'informàtica, en el projecte  Radices Europae, un projecte col·laboratiu europeu promogut per Mr. Delord, on el català també  hi té presència; així com en ampliar la wiquipèdia en català i en francès amb entrades sobre la Catalunya romana i Hispània...

El llatí va ser el punt d'unió ja que uns no parlaven català ni castellà, i altres no sabien francès. L'èxit de la jornada plurilingüe dins un viatge arqueològic, acompanyats de l’arqueòleg del museu de Grenoble, no hagués estat complert sense afegir al migdia i a la tarda dues visites arqueològiques, poc conegudes però excepcionals, prop del nostre institut: la visita als balnea octogonals de Can Farrerons (Premià de Mar) i al Parc Arqueològic de Teià.