Home

Hallo,

Mijn naam is Jorie van Leeuwen - Zeijen. Welkom op mijn website. Ik zal iets meer over mijzelf. vertellen:
Vroeger was ik sociaal cultureel werkster en daarna ben ik 25 jaar lerares economische vakken geweest in Den Haag en Delft.
Sinds september 2008 ben ik met pre-pensioen en dat bevalt mij heel goed. Inmiddels ben ik in 2012 met pensioen. Mijn man Peter was ook leraar en hij is nu ook gepensioneerd. Zo hebben we samen de tijd om allerlei leuke dingen te doen. Veel naar buiten, fietsen, wandelen, fitness, zwemmen en natuurlijk vaak op vakantie, in de zomer met de caravan.
Maar daarnaast hebben we ook ieder onze eigen hobby's. Mijn hobby is vooral creatieve dingen maken. Sinds 1999 volg ik al cursussen aan de Vrije Academie in Delft. Tekenen, aquarelleren, schilderen en gemengde technieken.
Vooral schilderen vind ik erg leuk. Naast de werkstukken van de Vrije Academie, maak ik ook schilderstukken en collages thuis. Op zolder heb ik een heerlijke ruimte daarvoor: mijn schildersezel, goed licht en bergruimte voor alle materialen en werkstukken. Ik kan daar heel wat uurtjes doorbrengen en dan vergeet ik alles, behalve mijn schilderwerk. Heerlijk ontspannend dus.


De lol in het schilderen vind ik het belangrijkste, maar de resultaten kunnen toch ook vaak veel voldoening geven. Daarom wil ik op deze website het een en ander laten zien. En misschien vinden sommige mensen het ook wel leuk om een werkstuk  te kopen. Overigens heb ik al wat schilderijen verkocht.
In 2009 - 2010 heb ik ook een korte cursus icoonschilderen gevolgd. Erg moeilijk, maar heel mooi om te ervaren. Het resultaat: één icoon van Johannes de Doper, hangt in onze huiskamer.
Ook heb ik enkele beelden gemaakt van fijn zand-cement. Ze zijn zo leuk geworden, dat ik ze ook in onze tuin heb gezet. Ik zal op deze website deze ook laten zien. En sinds najaar 2011 ben ik ook op beeldhouwles bij Daniëlle Jacquinot in Delft. Aan één beeld werk  je vaak meer dan een half jaar, maar ik vind het erg leuk om te doen en de resultaten zijn ook leuk. Bij Daniëlle hebben we ook wassen beeldjes gemaakt, die daarna in brons zijn gegoten. Dat was nogal kostbaar, maar wel erg leuk om eens gedaan te hebben.
Mijn ideaal is om ook nog eens een expositie te gaan organiseren. Soms heeft een enkel werkstuk van mij op een verzamel-tentoonstelling gehangen, maar het lijkt me geweldig om iets te regelen voor alleen mijn eigen werk. Deze website is een eerste aanzet om wat meer van mijn werk te laten zien.
Inmiddels weet ik, dat ik in het najaar van 2013 een eigen expositie van mijn schilderijen heb gehad in het kerkcentrum "Holy" in Vlaardingen. Ik ben hiervoor gevraagd, via deze website! En in het voorjaar van 2014 - van 25 maart tot 26 mei - heb ik een eigen expositie in koffie-  en lunch-restaurant  "de Nonnerie" te Delft. De Nonnerie is in het gewelf onder museum "het Prinsenhof" en is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 10.30 - 17.00 uur.
Ik hoop, dat veel mensen interesse hebben in mijn werk!