Home

Mei 2015 - Expositie in Schipluiden

Er  is weer een tentoonstelling van mijn schilder- en beeldhouwwerk. Deze keer in de Dorpshoeve in Schipluiden.

De officiële opening  is op zaterdag 30 mei, van 15.00 - 17.00 uur. Kun je dan niet? Dan heb je nog 2 maanden de tijd om te komen kijken. Je mag ook iets in mijn gastenboek schrijven. En heb je belangstelling om een werk in je bezit te krijgen, dan kun je me altijd bellen of mailen. Op mijn website staan er nog meer. Vanwege de komende verhuizing vind ik het handig als ik wat minder werken hoef mee te verhuizen. 

Het is een leuk fietstochtje naar Schipluiden. Dus als je tijd heb: kom kijken! Zie de bijlage hieronder voor de gegevens.

Heel veel groetjes,

Jorie.

Expositie SchipluidenHallo,

Mijn naam is Jorie van Leeuwen - Zeijen. Welkom op mijn website. Ik zal iets meer over mijzelf. vertellen:
Vroeger was ik sociaal cultureel werkster en daarna ben ik 25 jaar lerares economische vakken geweest in Den Haag en Delft.
Sinds september 2008 ben ik met pre-pensioen en dat bevalt mij heel goed. Inmiddels ben ik sinds 2012 met pensioen. Mijn man Peter was ook leraar en hij is nu ook gepensioneerd. Zo hebben we samen de tijd om allerlei leuke dingen te doen. Veel naar buiten, fietsen, wandelen, fitness, zwemmen en natuurlijk vaak op vakantie, in de zomer met de caravan. En natuurlijk hebben we nu ook meer tijd voor  onze kinderen en kleinkinderen.
Maar daarnaast hebben we ook ieder onze eigen hobby's. Mijn hobby is vooral creatieve dingen maken. Sinds 1999 volg ik al cursussen aan de Vrije Academie in Delft. Tekenen, aquarelleren, schilderen en gemengde technieken.
Vooral schilderen vind ik erg leuk. Naast de werkstukken van de Vrije Academie, maak ik ook schilderstukken en collages thuis. Op zolder heb ik een heerlijke ruimte daarvoor: mijn schildersezel, goed licht en bergruimte voor alle materialen en werkstukken. Ik kan daar heel wat uurtjes doorbrengen en dan vergeet ik alles, behalve mijn schilderwerk. Heerlijk ontspannen dus.

presentatie mooiste werken.De lol in het schilderen vind ik het belangrijkste, maar de resultaten kunnen toch ook vaak veel voldoening geven. Daarom wil ik op deze website het een en ander laten zien. En misschien vinden sommige mensen het ook wel leuk om een werkstuk  te kopen.Ik heb al een aantal schilderijen verkocht.
In 2009 - 2010 heb ik ook een korte cursus icoonschilderen gevolgd. Erg moeilijk, maar heel mooi om te ervaren. Het resultaat: één icoon van Johannes de Doper, hangt in onze huiskamer.
Ook heb ik enkele beelden gemaakt van fijn zand-cement. Ze zijn zo leuk geworden, dat ik ze ook in onze tuin heb gezet. En sinds najaar 2011 ben ik ook op beeldhouwles bij Daniëlle Jacquinot in Delft. Aan één beeld werk  je vaak meer dan een half jaar, maar ik vind het erg leuk om te doen en de resultaten zijn ook leuk. Bij Daniëlle hebben we ook wassen beeldjes gemaakt, die daarna in brons zijn gegoten. Dat was nogal kostbaar, maar wel erg leuk om eens gedaan te hebben.
Op deze website laat ik naast mijn schilderijen ook mijn beelden zien van cement, speksteen, albast, galastone en brons. En soms maak ik ook werkstukken van klei.
Inmiddels heb ik in het najaar van 2013 een eigen expositie gehad van mijn schilderijen in het kerkcentrum "Holy" in Vlaardingen. Ik was hiervoor gevraagd, via deze website! En in het voorjaar van 2014  had ik een eigen expositie in koffie-  en lunch-restaurant  "de Nonnerie" te Delft
Het is leuk, om ook in deze exposites een deel van mijn werk te kunnen laten zien en te koop aan te bieden.