Jordens Dag 2012

Vores energisk lille gruppe mødtes foran Tinggårdens forsamlingshus hvor der i forvejen var opstillet bord , plancher, poser og pjecer.  De gik i gang for at samle affald ind.  Det blev til 51 kg på knap en time - og det selvom en let regn gik hurtigt over i hagl og hård regnvejr. 


Bagefter var der sang og tale samt et sjovt og dygtigt leveret trylleshow v. David Cliff - bl.a., undergik en ketchup flaske at blive forvandlet til chips for at ende som en danskvand. Han var eminent til at inddrage og underholde de 30 børn og voksne der nu var dukket op.   Vi håbede at han vil trylle affaldet væk, men det kan kun gøres ved at samle det op - eller lade være med at smide den i naturen til at starte med.

 Affaldet bestod af:  plastic poser og flasker, cigarette skodder og emballage, potte skår, aviser og magasiner, en malerrulle, hundelort i små poser, en stor våde bomuldstæppe og to våde sofa hynder der alle lugtede ret grimt, samt en del skidt af ubestemmelige natur...  

 Det må bemærkes at det meste affald var fundet udenfor Tinggården da dens fællesarealer er ret pæne.  Vi regner med at dette skyldes Tinggårdens beboer og personale og deres indstilling. 

 Et sjove indslag var da Hope fandt på at gøre de store indsamlings poser til  levende (og gående) reklame søjle ved at klippe tre huler i, og tage dem over hovedet - de også gjorde tjeneste som improviserede regnslag! Chuck fortalte om Jordens Dags oprindelse og sang  "Keep on Fracking" om hvordan affald kan og har ført til jordskælv i USA! Thyge læste en digt af den Tyrkiske digter, Nazim Hikmet, "Lad os overdrage jorden til børnene" og talt om egne erfaringer med græstage - en solid konstruktion af Pmalmos Grønnetage som gør at regnvandet løber langsomt ned til jorden eller kloak.  


E-gruppe og andre var optaget med arbejds dag, og deltog mere i en jordens dag end i Jordens Dag, men vi syntes det tæller alle sammen!

Vi takker alle, for gode ideer og opmuntring til at holde denne første lokale Jordens Dag i Affaldets Tegn. Vi ser frem til at udvikler ideer og måde  hvorpå bevidsthed om, og påskønnelse af Jordens natur kan højnes både her og andre steder.

 

Teddy Affalds Venner  -  Chuck, Thyge, Mette

 
Comments