2013 - 2014


01-12-2013 Sinterklaas bezoekt Noorbeek

Op zondag 1 december bezocht Sinterklaas en zijn pieten wederom Noorbeek. De sint en zijn gevolg werden muzikaal onthaald door de Harmonie Berggalm aan de rand van het dorp aan de Bovenstraat.

In een feestelijke stoet werd vervolgens vertrokken naar het paviljoen. Langs de kanten van de weg stonden veel kinderen met hun ouders, opa en oma of andere familieleden te wachten. Bij het paviljoen aangekomen maakte de Harmonie een erehaag voor de sint en zijn pieten.

Sinterklaas en zijn pieten werden net als voorgaande jaren weer welkom geheten door Pastoor Graat. Al snel bleek dat Sinterklaas vergeten was om snoep te regelen voor de kinderen! Maar gelukkig was daar de pas afgestudeerde piet ‘Pietje’ die hulp kwam brengen en het snoep even online deed bestellen. Na flink wat omwegen kwam het snoep uiteindelijk toch aan bij het paviljoen en konden alle kinderen getrakteerd worden.

Na afloop van het programma kon iedereen nog op de foto met de sint en werden de zakjes snoep eerlijk verdeeld. We hebben alvast gevraagd aan Sinterklaas en hij gaf aan dat hij volgend jaar weer naar Noorbeek komt met zijn pieten.

Foto's zijn hier te vinden.

14 juli 2013 Kamerschieten Reijmerstok

Op zondag 14 juli werden er kamers geschoten tijdens de processie in het buurdorp Reijmerstok. Met een vrij grote groep moesten we hier bij 3 heilige huisjes kamers schieten. Dit was uiteraard geen probleem voor de ervaren schietploeg en alles verliep dan ook vlot en vakkundig. Afsluitend werd er in de feest tent nog van een drankje genoten.

6 - 7 - 8 juli 2013 Kamerschieten Oost- en Maarland

In het eerste weekend van juli vind de jaarlijkse broonk in Oost- en Maarland plaats. Al bijna 40 jaar wordt hier het kamerschieten door de jonkheid van Noorbeek vervuld.

Zo ook dit jaar waar er met een kleine delegatie op zaterdag 6 juli eerst naar Maarland werd afgereisd. Hier werd de broonk om 17:00 uur ingeschoten. Vervolgens vertrokken we naar Oost waar de broonk om 18:00 uur zou worden ingeschoten. Uiteraard mocht een kort bezoek aan Café de Sjmied en Café de Parasol niet ontbreken.

Op zondag waren de schutters van de jonkheid al vroeg uit de veren om alles klaar te maken voor de broonk in de beide maasdorpen. Bij zes heilige huisjes en ook tijdens de afsluitende mis in de kerk deden we goed van ons horen. Vervolgens werd er nog gezellig meegevierd in zowel Oost als Maarland.

Tenslotte vertrok er op maandag 8 juli weer een kleine groep naar de kerk waar er tijdens de jonkheidsmis van Maarland en Oost ook weer kamers werden geschoten. Vervolgens schoten we voor de laatste keer bij de “Last Post” op het kerkhof. Enkele schutters storten zich in het feestgedruis en omstreeks half 11 in de avond kwam ook deze laatste groep veilig in Noorbeek aan.

Foto's zijn hier te vinden

9 en 10 juni 2013 Broonk Noorbeek

Ieder jaar wordt er in Noorbeek op de 3de zondag na Pinksteren de jaarlijkse processie gevierd. Dit jaar was dat op zondag 9 juni en maandag 10 juni. Traditie is dat de processie op de zaterdag om 18:45 uur ingeschoten wordt met 70 kamers. Nadat de broonk was ingeluid konden de kamers weer geladen worden voor de dagen die nog gingen komen. Op de zaterdag avond was het weer tijd voor de inmiddels traditionele Vanille Platen Sound Group. Door de dj’s Kevin Kleijnen en Jorge Gubbels werd er de hele avond op vinyl platen gedraaid.

Broonkzondag
Op zondag morgen vertrok het bestuur van de jonkheid onder begeleiding van de Harmonie naar de broonkmis. Na de mis werden de eerste kamers van de processie geschoten en kon de processie vertrekken die ons dit jaar over Bergenhuizen zou leiden. Nadat de heilige huisjes op Bergenhuizen, Onderschey en in de nieuwe buurt bezocht waren eindigde de stoet bij het laatste heilige huisje op de Pley. Pastoor Graat gaf voor de laatste keer de zegen en de processie werd ontbonden. De jonkheid maakte vervolgens een ere haag voor pastoor die de monstrans onder muzikale begeleiding van de harmonie weer terug naar de kerk bracht. Pastoor was nog maar net de kerk in of het begon te regenen, gelukkig konden we nu wel schuilen onder de poort en onder de parasols.

Het feest op de Pley kon beginnen met dit jaar een optreden van Paul Backbier die voor een leuke sfeer zorgde door het bespelen van zijn piano, gitaar en saxofoon. Vele muzieknummers werden aangevraagd en het werd een gezellig middag. Om 17:00 uur startte het straatfeest bij Café Tinus, met optredens van Les Wiefkes, Richtig Rex en DJ Lefried. De sfeer zat er al vroeg goed in maar om 0:00 uur was het dan toch echt tijd om de muziek uit te zetten. De frituurwagen kreeg nog een hoop klanten waarna de meeste mensen ook naar huis gingen om weer fit te beginnen aan de broonkmaandag.

Broonkmaandag
Als jonkheid hebben we gemerkt dat de afgelopen jaren de animo op bronk maandag, zowel overdag tijdens het rijen als 's avonds tijdens "paol houwe", is teruggelopen. Gelukkig waren zowel de Harmonie Berggalm alsook Schutterij Sint Brigida bereid om mee te gaan in de nieuwe opzet waarin ze gezamenlijk het dagprogramma invullen. Via deze weg willen we hun daarom nogmaals bedanken voor hun medewerking.

Omdat de mis dit jaar later zou plaatsvinden kwamen de jonkheidsleden ook iets later om 07:00 uur bij elkaar om te gaan reveille. Na een rondgang door het dorp en verschillende leden opgehaald te hebben eindigden we bij de kapitein. Nadat we lekker ontbeten hadden vertrok het bestuur naar café Tinus waar de Harmonie en de schutterij ook bij elkaar zouden komen.

Onder muzikale begeleiding van de harmonie werd er in mars tempo vertrokken naar het huis van het koningspaar om hun op te halen. Daar aangekomen werd Ruud en zijn koningin Maroos uitgenodigd door kapitein Rob om hun plaats in de rij in te nemen. Vervolgens werd er weer samen vertrokken naar de kerk voor de jonkheidsmis. Omdat we al om 12:00 uur in de Pley aankwamen en de mis pas om 12:30 uur zou beginnen werd er een extra rondje om de kerk gelopen. Helaas werd hier ook niet veel tijd mee gewonnen en moesten we dus even iets langer in de kerk wachten tot de mis kon beginnen. In een volle kerk ging pastoor Rene Graat voor in een speciale dialect jonkheidsmis. De mis werd zoals altijd opgeluisterd door zangvereniging de Eendracht en voor het eerst was er ook muziek van de harmonie.

Na de mis kon het reien en poalke houwe beginnen. De harmonie, schutterij, jonkheid en veel feestvierende Noorbekenaren trokken naar de koning voor het eerste poalke. Daar werd op initiatief van de keizer de eerste slagen uitgedeeld door achtereenvolgens, de pastoor, de tambour-maître van de harmonie, de commandant van de schutterij en de kapitein van de jonkheid. Het gezamenlijk optrekken was voor ons toen al geslaagd. Nadat iedereen door de jonkheid getrakteerd werd op een lekkere boterham werd het poalke door de bielemannen omgeslagen.

Vervolgens trok de stoet naar de familie Rompelberg in de Kempestraat die dit jaar 50 jaar getrouwd waren. Na enkele mooie woorden van Huub Bendemacher namens de Harmonie werden er boeketten bloemen overhandigd en werd er een muzikale serenade gebracht. Vervolgens volgde nog een rondgang langs de andere paaltjes in het dorp bij achtereenvolgens Café Tinus, Servé Gubbels (Rubdelstraat), Herberg St. Brigida, Boyeweg, Keizer en Keizerin Roodink en afsluitend bij de Pley. Daar aangekomen werd door de harmonie het Limburgs volkslies ingezet dat door vele luidskeels werd meegezongen. Het laatste poalke werd omgeslagen en de gezamenlijke barbecue kon beginnen.

Daarmee was het officiële programma voorbij maar het was nog lang gezellig op de pley. Guido en Martin (Schintaler) en de Tiroler Teufel zorgden voor de gezellige muziek en met de gevarieerde muziek van Dj Rico werd het nog een lange maar gezellig avond.

Namens de jonkheid willen we iedereen bedanken die dit jaar mee geholpen heeft aan het organiseren van de Bronk. Een speciaal woord van dank aan de Harmonie en de Schutterij dat ze mee wilden werken aan de nieuwe opzet. Als Jonkheid vonden we het een zeer geslaagd feest en kijken met tevredenheid terug naar de weg die dit jaar is ingezet. We stellen dan ook voor om in de toekomst altijd gezamenlijk op de maandag op te trekken.

Klik hier voor foto's van de voorbereiding
Klik hier voor foto's van de Broonkzondag
Klik hier voor foto's van de Broonkmaandag

2-6-2013 Kamerschieten 's Gravenvoeren

Op zondag 2 juni heeft de jonkheid van Noorbeek dit jaar weer voor de eerste keer haar kamers afgeschoten. Aangezien het kamer schieten in Sint Maartensvoeren wegens het slechte weer niet doorging was het dit jaar wederom de beurt aan ’s Gravensvoeren waar we de eerste broonk konden opluisteren met het schieten van kamers. Het was een mooie dag en met een kleine delegatie werd afgereisd naar Voeren. Nadat ons werk erop zat werd er nog even rustig nagepraat op de Pley onder het genot van een drankje.

Bronkweekend 8-9-10 juni 2013

22-5-2013 Jonkheid siert bij Gouden Bruiloften in Noorbeek

Omdat 50 jaar geleden enkele verliefde koppels trouw aan elkaar hebben gezworen voor de katholieke kerk is het nu de beurt aan de jonkheid om ervoor te zorgen dat dit jubileum gepaard gaat met het versieren van hun huis.

Allereerst heeft de jonkheid het huis van het echtpaar Schreurs-Strijthaegen aan de Sint Brigidastraat versierd. Enkele weken later volgde het huis van het echtpaar Gilissen-Deckers aan de Kempestraat waarna ook nog een mooie slinger aan de ingang van het paviljoen werd opgehangen waar het feest gehouden zou worden. Met veel plezier hebben we de huizen voor de gelukkigen versierd en we werden overal even hartelijk en dankbaar ontvangen.

Via deze weg willen we hun namens de jonkheid nog een mooie verdere toekomst samen wensen in goede gezondheid en met veel liefde.

13-4-2013 379ste Brigida Denhalen

In 2013 viel de 2de zaterdag na pasen op 13 april en alle inwoners van Noorbeek weten dan wel dat het een speciale dag is. Dit jaar werd op deze dag namelijk alweer de 379ste Brigida den gehaald!

Op een mooie zaterdagmorgen werd er weer stipt om 06:00 uur verzameld bij de oude 378ste Brigida den. De winnaar van de loterij, de familie Kallen, had hun zoon vroeg uit bed gehaald om de oude den uit te komen graven. Na een klein half uurtje zwoegen, inclusief een pauze voor een jonge klare, was het karwei gedaan en kon het laatste zetje aan de oude den gegeven worden. Luid krakend viel de oude den op de pley en de mooiste dag van het jaar voor de jonkheid kon weer gaan beginnen.

Terwijl de oude den nog werd opgeruimd vertrok het bestuur en de kappers richting de kapitein om daar te genieten van een stevig ontbijt. Pastoor Graat en de burgemeester Akkermans voegden zich bij de groep waarna vertrokken kon worden naar het bos. Daar aangekomen zagen ze het touw al in de nieuwe den hangen, dit touw was de dag ervoor al door Bér Houben aan de den vast gemaakt. Pastoor Graat zegende de nieuwe St. Brigida den en hij kreeg samen met burgemeester Akkermans de eer de eerste slagen te geven. Daarna was het de beurt aan de vaste kappers Jean Bastings en Arno Gubbels om de den ter aarde te krijgen. Na zich even flink in het zweet gewerkt te hebben lag de den al snel heelhuids op de grond. De den werd gemeten en hij bleek een lengte van 29,25 meter te hebben. Vervolgens was het de beurt aan Huub Duijsings om eens in het zonnetje gezet te worden. Hij ging dit jaar voor de 50ste keer mee de Brigida den halen. Van zijn vriendengroep de Appelgaard kreeg hij een nieuwe bodywarmer met een gouden appeltje. Hierna werd de den door middel van de trekbal door Peter Ramaekers vakkundig uit het bos gereden.

In het dorp waren intussen de overige leden van de jonkheid druk in de weer met het halen, poetsen en optuigen van de vele paarden. Dit jaar stond weer het paard Bram van de Scheyerlinde in de wagen. Nadat Bram de dennenwagen op de straat gezet had kon het inspannen aan de Dorpstraat beginnen. Toen alle paarden ingespannen waren werd er op de “Trùt” geblazen door Maarten van Bun, die dit jaar de eer had om de rol van hulp-kapitein in te nemen. De eerste stop was bij Café Tinus waar de kleinzoon van de oud-smid, Thierry Hodiamont, dit jaar de taak van zijn vader overnam en de achterwielen van de wagen deed smeren. Na deze korte smeerstop werd weer op de “trùt” geblazen en vertrokken naar het bos te Hagelstein. Zonder grote problemen kwamen we aan in het bos en werden de paarden uitgespannen en verzorgd.

Voor de leden was er helaas maar een korte pauze want ze werden al snel gevraagd om mee te helpen bij het laden van de den op de wagen. Onder leiding van kapitein Rob Ramaekers werden de ‘stiepen’ er stevig ondergezet en de zware den lag met enige moeite op de wagen. Nadat de nieuwe den vakkundig vast “gevrégeld” was werd de dennenwagen op de weg gereden, klaar voor de paarden die ingespannen konden worden. Wederom had de politie van Voeren de weg tijdelijk afgesloten en kon er zonder oponthoud vertrokken worden richting Noorbeek.

Als eerste stop werd halt gehouden op Schilberg waar de paarden nogmaals van water werden voorzien. Omdat we iets achter liepen op het schema werd al snel vertrokken richting Hoogcruts, waar een grote groep belangstellenden ons al stond op te wachten. Nadat we de lastige bocht weer vakkundig in één keer genomen hadden werd er halt gehouden en werden de paarden nog eens extra mooi met rozen en slingers versierd. Ook de kop van de den werd mooi afgewerkt en na deze korte stop werd vertrokken naar het dorp.

Bij Café Tinus voor werd halt gehouden en het toegestroomde publiek heette de jonkheid welkom en kwam de mooie den en de fraai opgetuigde paarden bewonderen. De spanning werd alsmaar groter en groter toen de jonkheid luid zingend richting de Pley liep. De dennenwagen werd tot op de hoek van de Pley gebracht en alle paarden behalve het wagenpaard werden uitgespannen. Kapitein Rob nam zijn plek op de muur van de kerk in en blies voor de voorlaatste keer het signaal van vertrekken. De paarden trokken rond de kerk en weer aangekomen in de Pley werden ze onder luid applaus door het publiek bedankt. De stoet met paarden liep door tot op het burgemeester Bogmanplein en na voor de laatste keer halt gehouden te hebben werd er nog een keer door de jonkheid luidskeels “Héve, héve” gezongen.

Op de Pley stond het wagenpaard Bram al ongeduldig te wachten op zijn mooie taak om de laatste meters af te leggen naar de kapel. Na het signaal van vertrek dirigeerde Frans Huntjens het trekpaard richting de kapel. Kapitein Rob blies voor de laatste keer op de “Trùt” en de dennenwagen kwam voor de Brigida -kapel tot stilstand. De taak van de jonkheid zat er weer op. De leden die gingen stoppen dit jaar, Micha Gubbels, Noël Haesen, Boy Bellefroid en Bernie Kleijnen, werden gejonast en daarna mochten de getrouwden onder leiding van de 3 commandanten beginnen met het rechtzetten van de den. Rond kwart over 11 stond de den uiteindelijk recht voor de kapel.

De belofte aan St. Brigida was ook dit jaar weer op een prachtige wijze volbracht!

Foto's zijn hier te vinden

06-04-2013 Jeugddenhalen 2013

Op zaterdag 6 april werd er door de jongens van groep 3 t/m groep 8 van de basisschool de jeugd den gehaald. Net als de afgelopen jaren werd deze weer in het bos in Schweiberg gehaald.

Om 09:45 uur verzamelden alle paarden en ruiters zich bij het Paviljoen waar de oude jeugdden door het jeugd bestuur werd uitgegraven. Nadat deze op de grond lag werd deze makkelijk door het bestuur op de jeugd dennenwagen geladen. De den werd niet naar de winnaar Richard Schins maar naar Jef Lardinois gebracht. Vervolgens stapten alle kinderen in de huifkar waarna de rit naar het bos in Schweiberg kon beginnen.

In het bos aangekomen zegende Pastoor Graat de den en kapte het eerste stuk uit de den. Daarna was het de beurt aan jeugdkapitein Max Nuijts en zijn mede bestuursleden om de den verder te kappen. George Kleijnen maakt het karwei vervolgens af en na enkele flinke slagen kon de den door middel van het touw de goede richting uit getrokken worden. Helaas lukte dit plan niet volledig en viel de den verkeerd, langs een andere boom langs, ter aarde. De kop van de den werd hierdoor dermate vernield dat werd besloten om een nieuwe den te kappen. Pastoor zegende ook de nieuwe boom en gelukkig viel deze wel heelhuids op de grond.

Servé Gubbels reed vervolgens soepel met zijn 4x4 Unimog met de trekbal de helling op en de den werd met vereende kracht op de trekbal geladen. Servé reed vervolgens weer de helling af en de den werd aan de tractor van Peter Ramakers gehangen voor de terugreis.

Omstreeks 15:00 uur kwam de nieuwe jeugdden en de kinderen in de huifkar aan op Hoogcruts. Hier werd de den op het erf van de boerderij van de familie Heitzer van de trekbal op de jeugd dennenwagen geladen.

Rond 16:30 uur kwam de stoet, onder belangstelling van veel ouders en familie, aan bij het paviljoen. De kinderen werden nog getrakteerd op een lekkernij en de jonkheid nam de taak op zich om de jeugdden recht te zetten. Iets na 18:00 uur stond de jeugdden recht en was weer een goed jaar jeugddenhalen afgerond.

Foto’s van het jeugddenhalen zijn hier te vinden.

01-04-2013 Jaarvergadering 2013

Op paasmaandag 1 april vond de jaarvergadering van de jonkheid bij Café Tinus plaats.

Vooraf was er de verloting van de oude 378ste brigidaden en de oude jeugdden. Deze vond plaats om 11:00 uur bij Café d’r Pley en de loting werd verricht door appelgaard lid John Duijsings.

Allereerst werd het lot voor de jeugdden getrokken met als winnaar Richard Schins uit de Kleineweg. Vervolgens was het de beurt aan de 378ste Brigida den met als gelukkig winnaar de familie Kallen woonachtig te Hoogcruts 14. Na de loting vertrok het bestuur en de aanwezige leden naar café Tinus waar de jaarvergadering om 12:00 uur zou aanvangen.

Kapitein Rob Ramaekers opende de vergadering met de christelijke groet en de gebruikelijke mededelingen werden gedaan. Vervolgens werd er gestemd over het huishoudelijke reglement waarin geen nieuwe zaken stonden maar enkel een nauwkeurigere omschrijving van de bestaande regelgeving werd gegeven. Dit huishoudelijk reglement werd met een overgrote meerderheid van de stemmen aanvaard.

Vervolgens was het de beurt aan secretaris Maarten van Bun om het jaarverslag over 2011-2012 te presenteren. Sander Gubbels deed hierna verslag van het financiële jaar van de jonkheid. De kascommissie gevormd door Rutger Wintjens en Boy Bellefroid had het financiële jaarverslag eerder al goedgekeurd.

Aangezien bestuurslid Randy Ritzen had aangegeven dat hij ging stoppen als bestuurslid werd hij kort door Rob in het zonnetje gezet en kreeg hij een mooie fotocollage van zijn jaren in het bestuur van de jonkheid. Als nieuw bestuurslid werd Jelmer Prevoo door het bestuur voorgedragen. Rob Ramaekers was dit jaar herkiesbaar en na een korte stemronde werden beide gekozen om in het bestuur plaats te nemen.

Na de gebruikelijke mededelingen over het denhalen en nog een korte rondvraag sloot de kapitein de jaarvergadering af met de christelijke groet. Vervolgens kon er nog rustig nagepraat worden bij café Tinus.

Foto's zijn hier te vinden.

30-03-2013 Jonkheidsfeest

Op zaterdag 30 maart vond het jaarlijkse jonkheidsfeest voor onze leden plaats. Doordat we afscheid gaan nemen van onze oude jonkheidsloods leek het ons een goed idee om het feest dan ook nog eens in deze oude loods te houden.

Met een hoop spandoeken en oude zeilen werd de loods omgetoverd tot een gezellig bierhut. Vele leden wisten de weg naar de loods te vinden. Met muziek voor jong en oud en een lekkere traktatie werd het een zeer gezellig avond en een waardig afscheid van de loods.

Helaas ontbeert de loods enige vorm van isolatie en daarom willen we onze excuses aan de omwonenden aanbieden voor de mogelijke geluidsoverlast.

03-04-2013 Nieuwe jonkheidsloods

Sinds januari 2013 hebben we een ruimte gehuurd ‘bie Gubbels’, waar we dan ook zo snel mogelijk onze intrek in willen nemen. Er is voor een nieuwe loods gekozen omdat de toegang tot de huidige loods lastig was door de smalle doorgang en door de hinderlijke afwateringsvoorziening van ut Getske. Maar het grootste nadeel was wel dat niet alle spullen in de oude jonkheidsloods pasten, zo stond de dennewagen altijd gestald op Vroelen bij de familie Drummen en de nieuwe processieboog heeft 2 jaar in de loods aan de Sint Maartensweg gehangen.

Daarom willen we de familie Drummen bedanken voor de vele jaren dat onze dennewagen in hun loods heeft mogen staan. Heel erg bedankt! Daarnaast een dankwoord aan de familie Gubbels dat we de nieuwe processieboog voor 2 jaar in de loods aan de Sint Maartensweg mochten ophangen.

Met weemoed nemen we afscheid van onze oude jonkheidsloods, een hoop mooie momenten hebben we hier beleefd en de loods heeft altijd trouwe dienst gedaan. De loods zal eigendom van de jonkheid blijven maar zal verhuurd worden aan pandores waar zij hun materialen in kunnen opslaan. De verwachting is dat we vanaf de Broonk de nieuwe loods volledig in gebruik hebben genomen.

01-04-2013 Huishoudelijk reglement

Paasmaandag 1 april zal de jaarvergadering van de jonkheid plaatsvinden bij café Tinus om 12:00 uur.

Tijdens de komende jaarvergadering zal er gestemd gaan worden over een nieuw opgezet huishoudelijk reglement. Aanleiding hiertoe is dat er vorig jaar tijdens de jaarvergadering vragen werden vragen gesteld over wanneer het lidmaatschap eindigt van de jonkheid ivm samenwonen en buiten het dorp wonen.

Er is onderzoek gedaan naar de regels hieromtrent en toen is gebleken dat dit niet meer duidelijk genoeg in de statuten is opgenomen. Daarom is besloten om een nieuw huishoudelijk reglement op te stellen waarin deze zaken duidelijk en helder omschreven zijn.

Ons verzoek aan alle stemgerechtigde leden om hier kennis van te nemen omdat er tijdens de jaarvergadering over gestemd gaat worden of we dit huishoudelijke regelement wel of niet gaan aannemen. Stemgerechtigd ben je vanaf 16 jaar.


22-02-2013 Jonkheidscafé 2013

Op vrijdag 22 februari werd door het bestuur van de jonkheid café Tinus beheerd. De zogenaamde jonkheidscafé was weer een succes waarbij we veel leden en oud-leden mochten begroeten.

Net als voorgaande jaren werd er die avond ook de vergadering voor de mannen die het recht hebben om de den te héven gehouden, gelukkig was er een goede opkomst en bleven deze mannen gezellig in de café hangen om nog na te praten. Onder het genot van een pilsje en genoeg snacks werd het een gezellig avond.

Via deze weg willen we Wiel en Monique van Café Tinus bedanken voor het beschikbaar stellen van hun zaak!

11-01-2013 Receptie Prins Jurgen 1

Op vrijdag 11 januari was het weer zover en vond de prinsenreceptie plaats, dit jaar ter ere van prins Jurgen 1 en de 11 jarige jubilaris Mat Ramakers. Uiteraard was de jonkheid ook present tijdens deze receptie en wij mochten weer als een van de laatsten onze welgemeende felicitaties overbrengen.

Bij bijna elke nieuwe prins in Noorbeek is er een link met de Jonkheid. Bij Prins Jurgen 1 is dit dan ook niet anders. Jurgen is uiteraard ook lid geweest van de jonkheid en heeft meerdere keren mee de Brigida den gehaald. Jurgen stond veelvuldig klaar in het bos om daar de catering te verzorgen van de welbekende knakworsten. Zijn prinses Rianne Prevoo is ook geen onbekende voor de jonkheid. Voor velen jaren heeft de jonkheid gebruik mogen maken van de trekpaarden die ze thuis hadden.

Namens de jonkheid willen we Prins Jurgen, zijn prinses Rianne een mooi en fantastisch carnavalsseizoen toewensen!