Home
385e Sint Brigida Denhalen

Op zaterdag 4 mei mogen de ongetrouwde mannen voor de 385e keer dank brengen aan de heilige Sint Brigida door middel van het halen van de den.

Ter verduidelijking van wat er gaat gebeuren op 4 mei, volgt er hier een kort overzicht:

Omstreeks 6:00 uur zal de den uitgegraven worden door de winnaar van dit jaar.

Om 7:15 uur zullen de kappers van de den vertrekken naar het Bovenste Bos in Epen.

Om 8:30 uur verzamelen alle leden met de paarden op de parkeerplaats en zal begonnen worden met het optuigen en inspannen van de paarden.

Om 10:00 uur zal er vertrokken worden met de kar en de paarden richting Hagelstein.

Om 10:15 uur zal er gestopt worden in de Bovenstraat om de wielen van de kar te smeren.

Om 11:00 uur wordt er voor de 2e keer vertrokken, nu richting Hagelstein.

Om 18:30 uur hopen wij weer in het dorp aan te komen bij Eetcafé Tinus.

Om 19:30 uur zullen we bij Du Nord arriveren, waar de laatste korte stop zal zijn.

Na deze korte stop zullen we, in verband met de dodenherdenking, om 20:05 uur aankomen bij de kerk, waar we de den overdragen aan de getrouwde mannen. Zij zullen ervoor zorgen dat de den recht komt te staan.
Broonk 2017

Het 3e weekend na Pinksteren is het weer feest in Noorbeek, het is namelijk weer tijd voor de bronk.

Op zaterdag 24 juni zal de bronkkermis om 18:45 uur feestelijk door de jonkheid met kamerschoten op het Burgemeester Bogmanplein worden ingeluid. Aansluitend is er een gezellige avond bij Eetcafé Tinus.

Bronkzondag

De processie op zondag 25 juni voert ons dit jaar over de onderstaande route:

Pley – Klompenstraat – Burg. Nahonstraat – Kempestraat - Onderstraat – Paviljoenstraat – Schoolstraat – St. Maartensweg – Vroelen – Vroelenstraat – Brigidastraat – Kleineweg – Brigidastraat – Vroelenstraat – Rubdelstraat – Brigidastraat – Bovenstraat – Dorpstraat – Pley.

 

Aan iedereen woonachtig langs de route het verzoek om zoveel mogelijk vlaggen en bronkpaaltjes te zetten. Daarnaast het verzoek aan alle inwoners van het dorp om de vlag uit te hangen voor deze feestelijke dag.
Bronkmaandag

12:00 uur:        Verzamelen Jonkheid, Harmonie en Schutterij bij Eetcafé Tinus.

12.30 uur:        Heilige Mis o.l.v. pastoor Graat 

Aansluitend tot 18:00 uur:     Paol houwe op diverse locaties.

18.00 uur:        Laatste 'Paol houwe' in d'r Pley 

18.00 uur:        Eetgelegenheid met aansluitend een artiestenparade met DJ Ger en De Helden, een band met een leuk en afwisselend repertoire, die dit jaar voor de eerste keer op de Noorbeekse bronk zal optreden.Jonkheidscafe

Op vrijdag 10 maart is het weer tijd voor het jaarlijkse jonkheidscafé. Net zoals voorgaande jaren wordt deze avond georganiseerd bij Eetcafé Tinus. De jonkheid zal vanaf 20.00 uur aanwezig zijn en om 20.15 uur zal de vergadering voor de getrouwde mannen van het dorp plaatsvinden.
We hopen uiteraard dat we veel leden, oud-leden en andere belangstellenden mogen verwelkomen.


Broonk 2016

Bronkzondag

Op zondag morgen vond weer de jaarlijkse bronkmis plaats. Na de mis werden de eerste kamers van de processie geschoten en kon de processie vertrekken die ons dit jaar over Bergenhuizen zou leiden.

Nadat de heilige huisjes op Bergenhuizen, Onderschey en in de Adrianus van Duynstraat bezocht waren eindigde de stoet bij het laatste heilige huisje op de Pley. Pastoor Graat gaf voor de laatste keer de zegen en de processie werd ontbonden. De harmonie speelde nog een aantal vrolijke marsen en vervolgens trok iedereen richting het feest op de Pley.

Het feest op de Pley werd muzikaal opgeluisterd door Thei en Marij, inmiddels niet onbekend bij de Noorbeekse bronkvierders. Om 17:00 uur startte het straatfeest bij Café Tinus, waar DJ Rico weer voor de sfeer zorgde. Tussen de muzikale verzorging van DJ Rico werd Noorbeek nog verwend met optredens van Marleen Rutten, en de Party Kryner. Het werd een gezellige avond!

Bronkmaandag

De jonkheidsleden begonnen op maandag ’s ochtends vroeg met reveille. Na de rondgang door het dorp en gehuchten waarin verschillende leden werden opgehaald vertrokken we naar de Klompestraat waar we door kapitein Barry werden getrakteerd op spek en ei. Nadat we lekker ontbeten hadden vertrok het bestuur naar Eetcafé Tinus waar de Harmonie en de Schutterij ook bij elkaar zouden komen.

Onder muzikale begeleiding van harmonie en schutterij vertrok de jonkheid naar de kerk, waar de jaarlijkse jonkheidsmis plaatsvond.  In een volle kerk werd de mis door Pastoor Graat verzorgd in het dialect.

Na de mis kon het reien en poalke houwe beginnen. De harmonie, schutterij, jonkheid en veel feestvierende Noorbekenaren trokken naar het huis van schutterskoning Roger Beyers, hier stond het eerste poalke. Nadat iedereen door de jonkheid getrakteerd werd op een lekkere boterham werd het poalke door de bielemannen omgeslagen. 

Na dit poalke trok de stoet verder richting Adrianus van Duynstraat, waar het volgende poalke stond. Helaas zat het weer hier even niet mee. De inwoners van de Adrianus van Duynstraat gooiden gelukkig hun garagepoorten open, waardoor iedereen kon schuilen.

Vervolgens trok de stoet naar Herberg Sint Brigida voor het volgende poalke. Na bij het poalke bij Tinus te zijn geweest werd er vertrokken richting het huis van de kapitein van de jonkheid, Barry Ritzen, gevolgd door de families Roodink en Rompelberg en als afsluiting het poalke op de Pley.  Daar aangekomen werd er door de harmonie nog een vrolijke mars gespeeld en hierna kon het feest op de Pley beginnen.

Daarmee was het officiële programma voorbij maar het was nog lang gezellig op de Pley. Net zoals in 2015 had de jonkheid muziekgroep Domino neergezet als artiest, inmiddels niet onbekend bij de Noorbeekse inwoners. Zij maakten er een spetterende show van en iedereen was zichtbaar aan het genieten. Domino maakte er een geweldig feestje van en de bronk kon goed worden afgesloten.

Als jonkheid kijken we terug op een geslaagde bronk 2016. Hopelijk heeft u een fijn weekend gehad!
382e Sint Brigida Den Halen

Op zaterdag 9 april mogen de ongetrouwde mannen voor de 382e keer dank brengen aan de heilige Sint Brigida door middel van het halen van de den.

Ter verduidelijking van wat er gaat gebeuren op 9 april, volgt er hier een kort overzicht:

Omstreeks 6:00 uur zal de den uitgegraven worden door de winnaar van dit jaar.

Om 7:30 uur zullen de kappers van de den vertrekken naar het Bovenste Bos in Epen.

Om 9:00 uur verzamelen alle leden met de paarden op de parkeerplaats en zal begonnen worden met het optuigen en inspannen van de paarden.

Om 10:00 uur zal er vertrokken worden met de kar en de paarden richting Hagelstein.

Om 10:15 uur zal er gestopt worden in de Bovenstraat om de wielen van de kar te smeren.

Om 11:00 uur wordt er voor de 2e keer vertrokken, nu richting Hagelstein.

Om 18:30 uur hopen wij weer in het dorp aan te komen bij Eetcafé Tinus.

Om 19:30 uur zullen we bij Du Nord arriveren, waar de laatste korte stop zal zijn.

Na deze korte stop zullen we om 20:00 uur aankomen bij de kerk, waar we de den overdragen aan de getrouwde mannen. Zij zullen ervoor zorgen dat de den recht komt te staan.Zaterdag 2 april Jeugd Den Halen 2016

Op zaterdag 2 april 2016 is het weer zover, dan mogen alle jongens van groep 3 tot en met 8 weer op pad om de Jeugd Den te halen. 's Ochtends zal de oude den worden uitgegraven en worden gebracht naar de winnaar. Hierna zullen alle jongensmet de huifkar richting Schweiberg gaan, om hier de nieuwe den te kappen.
Nadat de nieuwe den gekapt is, zullen de jongens met de huifkar teruggaan naar Hoogcruts, waar de den op de kar geladen wordt.
Wanneer de den op de kar is geladen, zullen ze de kar richting dorp trekken. De nieuwe den zal rond 16:00 uur arriveren in het dorp, waarnaar hij door de leden van de jonkheid rechtgezet zal worden bij het Paviljoen.

Maandag 28 maart 2016 Verloten Den & Jaarvergadering

Op paasmaandag 28 maart 2016 zullen om 11:00 uur de 381e Sint Brigida Den en de oude Jeugd den verloot worden bij Herberg Sint Brigida.
Aansluitend, zal om 12.15 uur de jaarlijkse jaarvergadering van de jonkheid plaatsvinden bij Eetcafé Tinus. Wij hopen hier uiteraard zo veel mogelijk leden te verwelkomen. Op de jaarvergadering zal er een terugblik geworpen worden op het afgelopen jonkheidsjaar en tevens zal er vooruit geblikt worden op het Den Halen van 2016. Bovendien zullen er enkele veranderingen binnen het bestuur aangekondigd worden.

Broonk 2015

Ieder jaar wordt er in Noorbeek op de 3de zondag na Pinksteren de jaarlijkse processie gevierd. Dit jaar was dat op zondag 14 juni en maandag 15 juni. Op zaterdag avond werd de bronk ingeluid door middel van het schieten van 70 kamers. Na het slechte weer van vorig jaar, werkte het weer dit jaar wel mee en konden we gelukkig alle 70 kamers schieten. Aansluitend werd er bij Eetcafé Tinus gezorgd voor muziek van vinylplaten door de Vanille Platen Soundgroup. Het was zoals ieder jaar weer een gezellige avond.

 

 

Bronkzondag

Op zondag morgen vond weer de jaarlijkse bronkmis plaats. Na de mis werden de eerste kamers van de processie geschoten en kon de processie vertrekken die ons dit jaar over Schey zou leiden. Nadat de heilige huisjes op Schey, op de Peul en in de Brigidastraat bezocht waren eindigde de stoet bij het laatste heilige huisje op de Pley. Pastoor Graat gaf voor de laatste keer de zegen en de processie werd ontbonden. De harmonie speelde nog een aantal vrolijke marsen en vervolgens trok iedereen richting het feest op de Pley.

Het feest op de Pley werd muzikaal opgeluisterd door Thei en Marij, inmiddels niet onbekend bij de Noorbeekse bronkvierders. Om 17:00 uur startte het straatfeest bij Café Tinus, waar DJ Fiasco voor de sfeer zorgde. Tussen de muzikale verzorging van DJ Fiasco werd Noorbeek nog verwend met optredens van Marleen Rutten, Richtig Rex en Jerome Gelissen, alias Mister Loco Loco. De straat stond goed gevuld met mensen en, samen met de artiesten, droeg dit bij aan een leuke avond!

Bronkmaandag

De jonkheidsleden begonnen om 07:00 uur met reveille. Na de rondgang door het dorp waarin verschillende leden werden opgehaald vertrokken we naar Vroelen waar we door de kapitein werden getrakteerd op spek en ei. Nadat we lekker ontbeten hadden vertrok het bestuur naar Eetcafé Tinus waar de Harmonie en de Schutterij ook bij elkaar zouden komen.

Onder muzikale begeleiding van harmonie en schutterij vertrok de jonkheid naar de kerk, waar de jaarlijkse jonkheidsmis plaatsvond.  In een volle kerk werd de mis door Pastoor Graat verzorgd in het dialect.

Na de mis kon het reien en poalke houwe beginnen. De harmonie, schutterij, jonkheid en veel feestvierende Noorbekenaren trokken naar het huis van schutterskoning Roger Beyers, hier stond het eerste poalke. Nadat iedereen door de jonkheid getrakteerd werd op een lekkere boterham werd het poalke door de bielemannen omgeslagen.

Vervolgens trok de stoet naar Herberg Sint Brigida voor het volgende poalke. Na bij het poalke in de Brigidastraat te zijn geweest werd er voor het eerst vertrokken naar de loods van de jonkheid, waar dit jaar ook een poalke stond. Hier werden we getrakteerd op een muzikaal optreden van Sorry voor de Krekel. Nadat iedereen nog een boterham kreeg aangeboden door de jonkheid werd er vertrokken naar de volgende poalkes, achtereenvolgend bij Eetcafé Tinus, bij de families Roodink en Rompelberg en als afsluiting het poalke op de Pley.  Daar aangekomen werd er door de harmonie nog een vrolijke mars gespeeld en hierna kon het feest op de Pley beginnen.

Daarmee was het officiële programma voorbij maar het was nog lang gezellig op de Pley. Dit jaar had de jonkheid de muziekgroep Domino gevraagd voor de muzikale opluistering. Zij maakten er een spetterende show van en iedereen was zichtbaar aan het genieten. Er werden volop verzoekjes aangevraagd, zowel serieuze als minder serieuze liedjes, en Domino wist overal op in te spelen. Het was een geweldig optreden! Het was druk op de Pley en het feest ging nog tot in de late uurtjes door.

De jonkheid wil graag iedereen bedanken die, op welke manier dan ook, een steentje heeft bijgedragen aan deze bronk van 2015. Wij hebben genoten, hopelijk jullie ook!Roger Beyers Koning Schutterij Sint Brigida

Op Hemelvaartsdag 14 mei 2015, precies één maand voor de processie van Noorbeek, vond weer het jaarlijkse koningsvogelschieten plaats in de Wesch. Dit jaar slaagde Roger Beyers, lid van onze jonkheid, erin om de vogel af te schieten en hij mag zich het komende jaar koning van de schutterij noemen. Roger, proficiat namens de hele jonkheid!

Zaterdag 18 april 381e Brigida Denhalen

Op zaterdag 18 april was het dan eindelijk weer zo ver! Het was weer tijd om voor de 381e keer te voldoen aan de belofte die onze voorvaderen aan de heilige Sint Brigida hebben gemaakt.

Om 6 uur kwamen, het bestuur, enkele leden en een aantal toeschouwers bij elkaar op de Pley voor het neerlaten van de oude den. Dit jaar was de winnaar van de den Mevrouw Rosing uit de Onderstraat. Zij mocht als eerste beginnen met scheppen en daarna werd dit overgenomen door zoon Jan Rosing en kleinzoons Randy Ritzen en Barry Ritzen. Nadat de den helemaal uitgegraven was kon hij omgeduwd worden. Nadat er toch nog hard geduwd moest worden viel hij uiteindelijk met een flinke smak neer op de Pley. Het begin van een mooie dag was aangebroken.

Nadat de den was neergelaten en er al begonnen was aan het opruimen van de den vertrokken het bestuur en enkele leden naar het huis van Kapitein Kevin Kleijnen op Vroelen, waar ze ontvangen werden met een stevig ontbijt. Ook Pastoor Graat, burgemeester Akkermans en wethouder Opreij sloten aan bij het ontbijt. Na het ontbijt vertrok een groep naar het bos, waar de den gekapt ging worden. De den werd voor het kappen gezegend door Pastoor Graat en het was weer de taak voor de vaste kappers Jean Bastings en Arno Gubbels om de den om te kappen. Na het kappen viel de den gelukkig heelhuids op de grond. Hij werd gemeten en bleek een lengte te hebben van 28,91 meter, een mooie lengte! Nadat de den op de trekbal werd geladen werd hij door Peter Ramaekers vervoerd naar het bos op Hagelstein.

Terwijl de kappers al lang naar het bos waren vertrokken werden in het dorp nog alle paarden klaargemaakt en opgetuigd om te beginnen aan de tocht richting Hagelstein. Dit jaar was het voor het eerst dat het paard Janneke in de wagen mocht lopen. Zij zette de wagen klaar om later de rest van de paarden in te spannen voor vertrek. Na het inspannen van alle 27 paarden werd er op de “trùt” geblazen door Roel Elissen, die dit jaar de rol van hulp-kapitein mocht vervullen. De eerste stop vond zoals altijd weer plaats bij Eetcafé Tinus, waar door Peter Hodiamont weer de taak werd volbracht om de achterwielen van de wagen te smeren. Vervolgens werd er opnieuw op de “trùt” geblazen en werd er vertrokken richting het bos. Zonder grote problemen kwamen we aan in het bos, waar alle paarden, en ook de leden van de Jonkheid, konden genieten van een pauze.

Voor de jonkheid duurde de pauze echter niet zo lang. De den moest op de wagen geladen worden. Onder leiding van onze kapitein, Kevin Kleijnen, werden de ‘stiepen’ onder de den gezet en de den lag rond half 4 klaar op de wagen. De den werd met behulp van enkele leden van de Appelgaard vast “gevrègeld” en klaargezet om de paarden weer terug in te spannen. Er kon weer vertrokken worden richting Noorbeek.

De eerste stop vond plaats op Schilberg. Hier kregen de paarden nog iets te drinken aangeboden en ook voor de jonkheid stond er een drankje en een lekkere kop soep klaar. Hierna werd er vertrokken naar Hoogcruts, waar de jonkheid erin slaagde om zonder problemen de bocht te maken. Tijdens de stop op Hoogcruts werden alle paarden versierd met rozen en werden ze opgefrist voor het laatste stuk richting het dorp. Hierna kon iedereen weer verder en werd er vertrokken richting Noorbeek.

Aangekomen bij Eetcafé Tinus was het tijd voor de volgende stop. Hier stond een groot publiek om in het zonnetje de mooie paarden en natuurlijk de nieuwe den te bewonderen. Hierna werd de den zorgvuldig tot de hoek van de Pley gebracht. Alle paarden, behalve het paard in de wagen, werden uitgespannen. Kapitein Kevin klom op de muur bij de kerk en mocht de paarden voor de laatste keer het vertreksein geven. De paarden trokken rond de kerk en toen zij vanuit de Klompestraat overstaken om de Paviljoenstraat op te lopen, werden zij door het publiek toegejuicht en bedankt voor het verrichte werk. De jonkheid liep met de paarden door tot op het Burgemeester Bogmanplein waar nog een keer het ‘Hève Hève’ te horen was. Hierna werden alle paarden uitgespannen en teruggebracht naar de eigenaren.

Ondertussen was het op de Pley tijd voor het wagenpaard Janneke om de laatste meters af te leggen. Zonder problemen bracht zij de den onder applaus tot bij het gat voor de kapel. Daar aangekomen wist iedereen het zeker: De jonkheid was er weer in geslaagd om een nieuwe den te halen. De stoppende leden van dit jaar, Raymond Kleijnen en Michael Gubbels, mochten van de den afspringen en werden gejonast.

Hierna was het tijd voor een speciale gebeurtenis. Het Sint Brigida Den Halen in Noorbeek werd toen officieel geplaatst op de Nationale inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland. Kevin Kleijnen vroeg de aandacht en gaf vervolgens het woord aan Maarten van Bun die namens de jonkheid verantwoordelijk is geweest voor het erfgoedzorgplan en de aanvraag. Maarten van Bun gaf aan dat plaatsing op de lijst niet alleen een erkenning is voor de jonkheid die vandaag de den was gaan halen of voor de getrouwde mannen die hem vandaag recht gaan zetten. Maar dat het een erkenning is voor alle Noorbekenaren die al 381 jaar lang samenwerken om deze prachtige traditie voort te zetten. Vervolgens stelde hij Ineke Strouken voor, zij is directrice van het Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Cultureel Erfgoed. Na enkele woorden van haar was het moment gekomen om de plaatsing eindelijk officieel te bezegelen met het ondertekenen van een certificaat. Achtereenvolgens zette Maarten van Bun, Ineke Strouken en Burgemeester Akkermans hun handtekening. Onder applaus toonden Kevin Kleijnen en Maarten van Bun het certificaat en het officiële logo aan alle aanwezigen.

Vervolgens kon er verder gegaan worden met het recht zetten van de den door de getrouwde mannen. Onder leiding van de 3 commandanten, Yvo Wintjens, Hub Bendermacher en Michel Gubbels, slaagden de getrouwde mannen erin om de den recht te zetten en omstreeks kwart over 11 stond er een nieuwe den geplant bij de kerk en was het voor de 381e keer gelukt om de belofte aan de Heilige Sint Brigida uit te voeren.

Zaterdag 11 april 2015 Jeugd Den Halen

Op zaterdag 11 april was het weer tijd voor het jaarlijkse Jeugd Den Halen in Noorbeek. Om 10.45 uur verzamelden alle jongens van groep 3 tot en met 8 bij het Paviljoen, waar de oude jeugd-den werd uitgegraven door de jongens van groep 8, die dit jaar de organisatie in handen hadden. De den viel gelukkig niet kapot, en daardoor kon hij met de jeugd-dennenwagen naar de winnaar gebracht worden. Dit jaar was Huub Duijsings uit de Dorpstraat de gelukkige winnaar. Nadat de den werd afgeleverd stapten alle jongens in de huifkar en werd er gereden naar het bos ‘De Molt’ bij Schweiberg.

In het bos werden door de kinderen verschillende spellen gedaan en werd ondertussen door de jonkheid enkele voorbereidingen getroffen, om de nieuwe jeugd-den zo goed mogelijk neer te laten. Rond 1 uur werd door Pastoor Graat de den gezegend en werd er op de den getoost. Hierna kreeg Pastoor Graat de eer om te beginnen met het kappen van de den. Nadat de jongens van groep 8 allemaal een aantal slagen met de bijl hadden verricht was het de taak voor bestuursleden Kevin en Jelmer om de den om te kappen. Nadat er gekapt werd mochten alle kinderen aan een touw trekken zodat de den in de goede richting zou vallen. Op wonderbaarlijke wijze viel de den precies tussen een aantal bomen door, waardoor hij gelukkig niet kapot ging. De den werd zorgvuldig door de leden van de jonkheid vervoerd naar de kar, waarmee hij richting Hoogcruts vervoerd zou worden. De jongens van groep 3 tot en met 8 mochten nu weer terug in de huifkar om te vertrekken naar Hoogcruts.

Aangekomen op Hoogcruts werd door enkele jonkheidsleden de den op de jeugd-dennenwagen geladen en zo kon er te voet vertrokken worden richting Noorbeek. Rond 16:00 kwamen de jongens dan ook met de nieuwe den aan bij Paviljoen Berggalm. Het was nu de taak aan de jonkheid om de den recht te zetten. Onder leiding van kapitein Kevin Kleijnen slaagde de jonkheid erin om de den recht te zetten. Rond 17:15 stond de nieuwe jeugd-den recht voor het Paviljoen.

Maandag 6 april 2015 Jaarvergadering

Op paasmaandag 6 april vond de jaarvergadering van de jonkheid plaats bij Eetcafé Tinus. Voorafgaand was er om 11.00 uur bij Café d’r Pley de verloting van de 380e brigidaden en de oude jeugdden. Appelgaard-lid John Duijsings had wederom de eer om deze loting te verrichten.

Als eerste was de jeugdden aan de beurt. Deze werd gewonnen door Huub Duijsings uit de Dorpstraat. Vervolgens was het de beurt voor de 380e brigidaden om verloot te worden. John Duijsings trok hiervoor het lot van Mevrouw Rosing uit de Onderstraat. Na de trekking ging het bestuur en enkele overige leden naar Eetcafé Tinus waar rond 12.15 uur de jaarvergadering van start ging.

Kapitein Kevin Kleijnen mocht dit jaar voor de eerste keer de jaarvergadering leiden. Hij opende met de christelijke groet en deed vervolgens enkele gebruikelijke mededelingen. Hierna was het voor de laatste keer secretaris Maarten van Bun die verslag deed over het jaar 2014-2015. Vervolgens presenteerde penningmeester Sander Gubbels zijn financieel verslag over het afgelopen jaar, dat reeds was goedgekeurd door de kascommissie, bestaande uit Rutger Wintjens en Steyn Mergelsberg.

Na de twee verslagen werd er afscheid genomen van de drie stoppende bestuursleden. Servé Gubbels, Thijs van Gerven en Maarten van Bun hadden alle drie besloten om er dit jaar mee te stoppen. Zij werden dan ook even in het zonnetje gezet door kapitein Kevin. De secretaristaken van Maarten zullen vanaf nu overgenomen worden door Roel Elissen.

Als nieuw bestuurslid werd Jorik Heusschen voorgedragen. Er was dit jaar niemand herkiesbaar. Nadat er werd gestemd door middel van hand opsteken werd Jorik verwelkomd in het bestuur.

Na de bestuursverkiezing werden door Kevin enkele mededelingen gedaan over Den Halen 2015. Nadat Pastoor Graat ook nog een korte toespraak had gegeven en er een rondvraag had plaatsgevonden werd door Kevin de jaarvergadering afgesloten met de christelijke groet. Achteraf kon er nog gezellig nagepraat worden bij Eetcafé Tinus.

Zaterdag 4 april 2015 Feestavond

Op zaterdag 4 april werd in de jonkheidsloods de jaarlijkse feestavond voor alle leden van de jonkheid georganiseerd. Dit feest vindt jaarlijks plaats op de zaterdag van het paasweekend. Een bingo met opmerkelijke prijzen, een toernooi in sumo-worstelen en de nodige muziek maakten het een gezellige avond voor jong en oud, die tot in de late uurtjes doorging. 

Vrijdag 27 februari 2015 Jonkheidscafe

Op vrijdag 27 februari beheerde het bestuur van de jonkheid wederom café Tinus. Op deze avond was bovendien de jaarlijkse vergadering van de mannen uit Noorbeek die het recht hebben om de den te hèven.
De jonkheidscafé werd gelukkig een stuk drukker bezocht dan vorig jaar en het werd dan ook een heel gezellige avond.

We willen via deze weg Wiel en Monique van Café Tinus wederom bedanken voor het beschikbaar stellen van hun zaak!


30-11-2014 Intocht Sinterklaas in Noorbeek

Op zondag 30 november bezocht Sinterklaas en zijn pieten wederom Noorbeek. De sint en zijn gevolg werden muzikaal onthaald door de Harmonie Berggalm aan de rand van het dorp aan de Bovenstraat.

In een feestelijke stoet werd vervolgens vertrokken naar het paviljoen. Langs de kanten van de weg stonden veel kinderen met hun ouders, opa en oma of andere familieleden te wachten. Bij het paviljoen aangekomen maakte de Harmonie een erehaag voor de sint en zijn pieten.

Sinterklaas en zijn pieten werden net als voorgaande jaren weer welkom geheten door Pastoor Graat. Na afloop van het programma kon iedereen nog op de foto met de sint en werden de zakjes snoep eerlijk verdeeld. We hebben alvast gevraagd aan Sinterklaas en hij gaf aan dat hij volgend jaar weer naar Noorbeek komt met zijn pieten.

Foto’s zijn hier te vinden.

Traditie van het Brigida Denhalen in VPRO radioprogramma 'Achterland'

De traditie van het Brigida denhalen te Noorbeek is onderwerp geweest in de reizende radioserie 'Achterland' van radiomakers Frederique Melman en Marten Minkema. In opdracht van woord.nl hebben zij onze kapitein, secretaris en enkele leden geïnterviewd.
De reportage werd uitgezonden op de VPRO maar is via onderstaande link nog altijd na te luisteren.

http://www.woord.nl/luister.program.47732584.html


5-6-7 juli 2014 Bronk Oost-Maarland en 13 juli 2014 kamerschieten Reijmerstok

Kamerschieten Oost en Maarland

In het eerste weekend van juli vindt de jaarlijkse bronk in Oost- en Maarland plaats.
Dit jaar werd er met een kleine delegatie op zaterdag 5 juli eerst naar Maarland afgereisd. Hier werd de bronk om 17:00 uur ingeschoten. Vervolgens vertrokken we naar Oost waar de bronk om 18:00 uur zou worden ingeschoten. Uiteraard mocht een kort bezoek aan Café de Sjmied en Café du Commerce niet ontbreken. Op zondag waren de schutters van de jonkheid al vroeg uit de veren om alles klaar te maken voor de bronk in de beide maasdorpen. Bij zes heilige huisjes en ook tijdens de afsluitende mis in de kerk deden we goed van ons horen. Vervolgens werd er nog gezellig meegevierd in zowel Oost als Maarland.

Ook op maandag 8 juli vertrok weer een kleine groep naar de kerk waar er tijdens de jonkheidsmis van Maarland en Oost ook weer kamers werden geschoten. Vervolgens schoten we voor de laatste keer bij de “Last Post” op het kerkhof.


Kamerschieten Reijmerstok
Op zondag 13 juli werden er kamers geschoten tijdens de processie in het buurdorp Reijmerstok. Met een vrij grote groep moesten we hier bij 3 heilige huisjes kamers schieten. Dit was uiteraard geen probleem voor de ervaren schietploeg en alles verliep dan ook vlot en vakkundig. Afsluitend werd er in de feest tent nog van een drankje genoten.

29 en 30 juni 2014 Bronk Noorbeek

Ieder jaar wordt er in Noorbeek op de 3de zondag na Pinksteren de jaarlijkse processie gevierd. Dit jaar was dat op zondag 29 juni en maandag 30 juni. Traditie is dat de processie op de zaterdag ervoor om 18:45 uur ingeschoten wordt met 70 kamers. Helaas was het de hele dag al slecht weer en lukte het niet om het volledige aantal kamers in de stromende regen af te schieten. Met man en macht konden er ongeveer 50 kamers geschoten worden en werd de bronk toch nog goed ingeluid.

Op de zaterdag avond was het weer tijd voor de inmiddels traditionele Vanille Platen Sound Group. De hele avond werd er op vinyl platen gedraaid.

Bronkzondag
Op zondag morgen vertrok het bestuur van de jonkheid onder begeleiding van de Harmonie naar de bronkmis. Na de mis werden de eerste kamers van de processie geschoten en kon de processie vertrekken die ons dit jaar over Vroelen zou leiden. Nadat de heilige huisjes op Vroelen, in de Kleineweg en in de Rubdelstraat bezocht waren eindigde de stoet bij het laatste heilige huisje op de Pley. Pastoor Graat gaf voor de laatste keer de zegen en de processie werd ontbonden. De jonkheid maakte vervolgens een ere haag voor pastoor die de monstrans onder muzikale begeleiding van de harmonie weer terug naar de kerk bracht.

Het feest op de Pley kon beginnen met een optreden van Thei en Marij en enkele muzikanten op accordeons. Om 17:00 uur startte het straatfeest bij Café Tinus, waar DJ Fiasco voor de sfeer zorgde. Rond 18:00 uur was het tijd voor de wedstrijd van het Nederlands elftal op het WK in Brazilië. Het was een spannende wedstrijd maar op het einde versloeg Oranje uiteindelijk toch de Mexicanen met 2-1. De sfeer zat er hierna helemaal goed in en het optreden van de Tiroler Teufel zorgde voor nog meer ambiance. Rond 12:30 uur was het dan afgelopen en konden we uitrusten voor een mooie bronkmaandag.

Bronkmaandag

De jonkheidsleden begonnen om 07:00 uur met reveille. Na de rondgang door het dorp waarin verschillende leden werden opgehaald vertrokken we naar Vroelen waar we door de kapitein werden getrakteerd op spek en ei. Nadat we lekker ontbeten hadden vertrok het bestuur naar café Tinus waar de Harmonie en de schutterij ook bij elkaar zouden komen.

Onder muzikale begeleiding van de harmonie werd er in mars tempo vertrokken naar het huis van het koningspaar om hun op te halen. Daar aangekomen werd Mat Ramakers en zijn koningin Marion uitgenodigd door kapitein Kevin om hun plaats in de rij in te nemen. Vervolgens werd er weer samen vertrokken naar de kerk voor de jonkheidsmis. In een volle kerk ging pastoor Rene Graat voor in een speciale dialect jonkheidsmis. De mis werd opgeluisterd door zangvereniging de Eendracht en er was ook muziek van de harmonie.

Na de mis kon het reien en poalke houwe beginnen. De harmonie, schutterij, jonkheid en veel feestvierende Noorbekenaren trokken naar de koning voor het eerste poalke. Nadat iedereen door de jonkheid getrakteerd werd op een lekkere boterham werd het poalke door de bielemannen omgeslagen.

Vervolgens trok de stoet naar Herberg Sint Brigida voor het volgende poalke. Vervolgens volgde nog een rondgang langs de andere paaltjes in het dorp bij achtereenvolgens Familie Rompelberg, Servé Gubbels (Rubdelstraat), Café Tinus, Keizer en Keizerin Roodink en afsluitend bij de Pley. Daar aangekomen werd door de harmonie het Limburgs volkslies ingezet dat door vele luidskeels werd meegezongen. Het laatste poalke werd omgeslagen en de gezamenlijke barbecue kon beginnen.

Daarmee was het officiële programma voorbij maar het was nog lang gezellig op de Pley. De band Ten Feet Up met de Noorbeekse zangeres Imke Heitzer zorgde voor een spetterend optreden waarbij er door jong en oud veel gedanst werd. Met het boeken van deze band in combinatie met een DJ zorgde de jonkheid ervoor dat er op de maandagavond muziek was voor zowel een jong als oud publiek.

Namens de jonkheid willen we iedereen bedanken die dit jaar mee geholpen heeft aan het organiseren van de Bronk. Als Jonkheid vonden we het een zeer geslaagd feest en kijken met tevredenheid terug naar de afgelopen bronk.

Foto's van de voorbereidingen
Foto's van de processie
Foto's van de bronkmaandag

Laatste weekend van juni Bronk in Noorbeek


In het laatste weekend van juni zal dit jaar de bronk in Noorbeek gevierd worden. Iedereen is uitgenodigd om aan dit dorpsfeest mee te doen.

Op zaterdag 28 juni zal de bronkkermis om 18:45 uur feestelijk door de jonkheid met kamerschoten op het Burgemeester Bogmanplein worden ingeluid. Aansluitend is er vanaf 21:00 uur een vinyl avond gepland bij Café Tinus waar met oude LP’s muziek zal worden gedraaid.

De processie op zondag 29 juni begint om 09:45 uur en voert ons dit jaar over de onderstaande route:

Pley – Klompenstraat – Burg. Nahonstraat – Kempestraat - Onderstraat – Paviljoenstraat – Schoolstraat – St. Maartensweg – Vroelen – Vroelenstraat – Brigidastraat – Kleineweg – Brigidastraat – Vroelenstraat – Rubdelstraat – Brigidastraat – Bovenstraat – Dorpstraat – Pley.

Na de processie zal het feest beginnen op de Pley waar Café d’r Pley zal zorgen voor het middagprogramma.

In de avond zal er door de jonkheid i.s.m. Café Tinus vanaf 17:00 uur tot 23:00 uur een openlucht feest gehouden worden bij Café Tinus aan de Bovenstraat. De straat zal weer afgezet worden en DJ fiasco zal samen met de Tiroler Teufel en een special act voor de muzikale sfeer gaan zorgen.

Op maandag 30 juni zal de jonkheid vanaf 07:00 uur weer gaan reveille om iedereen te laten weten dat de dag van de jonkheid is aangebroken. Om 12:00 uur zal de jonkheidsmis aanvangen waarna iedereen is uitgenodigd om samen met de Harmonie en de Schutterij te gaan ‘Poalke Houwe’.

Het laatste ‘poalke’ zal rond 18:00 uur in de Pley omgeslagen worden waarna een gezamenlijk barbecue zal volgen. Vanaf 18:00 uur is er ook muziek in de Pley met DJ Lefried en vanaf 20:00 uur zal de band Ten Feet Up komen optreden. De zangeres van deze band is de in Noorbeek geboren Imke Heitzer.

Wij hopen dat de komende Bronkkermis een mooi groot feest voor het dorp mag worden en dat we velen van u tijdens deze dagen mogen begroetten.

2014 Kamerschieten Sint Maartensvoeren en 's Gravensvoeren

Op zondag 15 juni werd er door de jonkheid van Noorbeek voor de eerste keer weer kamers geschoten tijdens de processie in Sint Maartensvoeren. Met een kleine delegatie werd dit weer vakkundig verzorgd en na afloop werd er nog gezellig iets gedronken.

De week erna op zondag 22 juni werd de bronk in ’s Gravensvoeren gevierd waar wij ook zijn gevraagd om kamers te schieten tijdens de processie. Tijdens deze warme zomerse dag werd er wederom afgereisd naar België waar bij de heilige huisjes kamers werden geschoten.

Foto's zijn hier te vinden.


Gouverneur Bovens bezocht het 380ste Brigida Denhalen

Wellicht was het u al tijdens het denhalen opgevallen maar we hadden dit jaar een speciale gast in ons midden. De commissaris van de koning van de provincie Limburg, dhr. Bovens, was bereid gevonden om onze prachtige jaarlijkse traditie te komen aanschouwen. Rond 19:00 uur werd hij door secretaris Maarten van Bun welkom geheten en kreeg hij een toelichting over het Brigida Denhalen. Ook burgemeester Akkermans was in de avond aanwezig en zowel de burgervader als de Gouverneur waren toeschouwer tijdens de ere ronde om de kerk en de laatste meters van de den. Daarnaast hebben beide ook een groot deel van het rechtzetten van de den bekeken.

De Gouverneur was zeer onder de indruk van onze mooie traditie en heeft toegezegd dat hij ons wil steunen om het Brigida Denhalen op de lijst van Immaterieel Erfgoed te krijgen.

Dat hij onder de indruk was blijkt ook wel uit zijn tweet die hij met zijn 5.865 volgers deelde over het Brigida Denhalen.


3 mei 2014 Het 380ste Brigida Denhalen

De 2de zaterdag na Pasen is voor de jonkheid in Noorbeek de belangrijkste dag van het jaar. Dan wordt namelijk de belofte, door onze voorvaderen gedaan, weer ingewilligd en wordt de Sint Brigida den weer gehaald. Dit jaar op zaterdag 3 mei en dit jaar voor de 380ste keer.

Op een mooie zaterdagmorgen werd er weer stipt om 06:00 uur verzameld bij de oude 379ste Brigida den. De winnaar van de loterij, Randy Ritzen, stond al vroeg klaar om de put leeg te scheppen en ons te trakteren op een jonge klare. Na een klein half uurtje zwoegen was het karwei gedaan en kon het laatste zetje aan de oude den gegeven worden. Onder luid gekraak stortte de 379ste den ter aarde en het startsein voor een prachtige dag was gegeven.

Terwijl de oude den nog werd opgeruimd vertrok het bestuur en de kappers richting Vroelen waar de nieuwe kapitein Kevin Kleijnen iedereen trakteerde op een stevig ontbijt. Pastoor Graat, burgemeester Akkermans en wethouder Opreij voegden zich bij de groep waarna vertrokken kon worden naar het bos. Daar aangekomen zagen ze het touw al in de nieuwe den hangen, dit touw was de dag ervoor al door Bér Houben in de den vast gemaakt. Pastoor Graat zegende de nieuwe St. Brigida den en hij kreeg samen met burgemeester Akkermans de eer de eerste slagen te geven. Daarna was het de beurt aan de vaste kappers Jean Bastings en Arno Gubbels om de den ter aarde te krijgen. Na een aantal keren flink uithalen lag de nieuwe den al snel heelhuids op de grond. De den werd gemeten en hij bleek een mooie lengte van 31,45 meter te hebben. De den werd vervolgens aan de trekbal bevestigd en door Peter Ramaekers uit het bos gereden. Helaas bleek de lengte van de den problemen te geven bij het manoeuvreren uit het bos, hierbij brak het laatste stukje van de kop af maar dit kon tijdens de stop op Hoogcruts weer hersteld worden.

In het dorp waren intussen de overige leden van de jonkheid druk in de weer met het halen, poetsen en optuigen van de vele paarden. Ook dit jaar stond weer het paard Bram van de Scheyerlinde in de wagen. Nadat Bram de dennenwagen op de straat gezet had kon het inspannen aan de Dorpstraat beginnen. Toen alle 28 paarden ingespannen waren werd er op de “Trùt” geblazen door Jelmer Prevoo, die dit jaar de eer had om de rol van hulp-kapitein in te nemen. De eerste stop was bij Café Tinus waar Peter Hodiamont weer verantwoordelijk was voor het smeren van de achterwielen van de wagen. Na deze korte smeerstop werd weer op de “trùt” geblazen en vertrokken naar het bos te Hagelstein. Zonder grote problemen kwamen we aan in het bos en werden de paarden uitgespannen en verzorgd.

Voor de leden was er helaas maar een korte pauze want ze werden al snel gevraagd om mee te helpen bij het laden van de den op de wagen. Onder leiding van kapitein Kevin Kleijnen werden de ‘stiepen’ er stevig onder gezet en de zware den lag rond 15:30 uur op de wagen. Nadat de nieuwe den vakkundig vast “gevrégeld” was werd de dennenwagen op de weg gereden, klaar voor de paarden die ingespannen konden worden. Wederom had de politie van Voeren de weg tijdelijk afgesloten en kon er zonder oponthoud vertrokken worden richting Noorbeek.

Bij de eerste stop op Schilberg konden de paarden voor de laatste maal nog iets drinken en ook de jonkheid liet zich niet onbetuigd. Al snel werd vertrokken naar Hoogcruts. De bocht daar werd vakkundig in één keer genomen en er werd halt gehouden zodat de paarden nog eens extra mooi met rozen en slingers konden worden opgetuigd. Ook de kop van de den werd mooi afgewerkt en na deze korte stop werd vertrokken naar het dorp. Voor Café Tinus werd halt gehouden en het toegestroomde publiek heette de jonkheid welkom en kwam de mooie den en de fraai opgetuigde paarden bewonderen. De dennewagen werd tot op de hoek van de Pley gebracht en alle paarden behalve het wagenpaard werden uitgespannen. Kapitein Kevin nam zijn plek op de muur van de kerk in en blies voor de voorlaatste keer het signaal van vertrekken. De paarden trokken rond de kerk en weer aangekomen in de Pley werden ze onder luid applaus door het publiek bedankt. De stoet met paarden liep door tot op het burgemeester Bogmanplein en na voor de laatste keer halt gehouden te hebben werd er nog een keer door de jonkheid luidskeels “Héve, héve” gezongen.

Op de Pley stond het wagenpaard Bram al ongeduldig te wachten op zijn mooie taak om de laatste meters af te leggen naar de kapel. Na het signaal van vertrek dirigeerde Frans Huntjens het trekpaard richting de kapel. Kapitein Kevin blies voor de laatste keer op de “Trùt” en de dennewagen kwam voor de Brigida -kapel tot stilstand. De taak van de jonkheid zat er weer op. De leden die gingen stoppen dit jaar, Cedric Renda, Jonathan Wanders, Bart Bellefroid, Ivan Haesen, Rob Ramaekers, Paul Demollin en Eduard Jahae, werden gejonast. Maar de getrouwden konden nog niet beginnen want Eduard Jahae had nog een aangename verrassing voor zijn vriendin. Ten overstaan van een overvolle Pley vroeg Eduard zijn vriendin Nicole ten huwelijk en gelukkig voor hem zei Nicole Ja. We wensen het aankomende echtpaar dan ook een prachtig huwelijk toe.

Na dit korte, maar zeer verrassende oponthoud, mochten de getrouwden onder leiding van de 3 commandanten beginnen met het rechtzetten van de den. Rond kwart voor 12 stond de den uiteindelijk recht voor de kapel. Het denhalen werd dit jaar afgesloten door middel van het ophangen van een oud gebed dat is gericht aan de Heilige Brigida. In het gebed word gevraagd of onze patrones heilige ook dit jaar ons dorp weer wil beschermen tegen veeziektes.

De belofte aan St. Brigida was ook dit jaar weer op een prachtige wijze volbracht!

Foto’s verschenen op social media zijn hier te vinden.
- Denhalen 2014 In de morgen
- Denhalen 2014 In het bos
- Denhalen 2014 Heenweg + laden van de den
- Denhalen 2014 Terugweg
- Denhalen 2014 Héven van de den
- Denhalen 2014 Edwin Moonen

26 april 2014 Jeugddenhalen

Op zaterdag 26 april werd er door de jongens van groep 3 t/m groep 8 van de basisschool de jeugd den gehaald. Net als de afgelopen jaren werd deze weer in het bos in Schweiberg gehaald.

Om 09:45 uur verzamelden alle paarden en ruiters zich bij het Paviljoen waar de oude jeugdden door het jeugd bestuur werd uitgegraven. Nadat deze uiteindelijk op de grond lag werd deze makkelijk door het bestuur op de jeugd dennenwagen geladen. De den werd vervolgens naar Patrick de Bie gebracht waar de kinderen werden getrakteerd op snoep. Vervolgens stapten alle kinderen in de huifwagen waarna de rit naar het bos in Schweiberg kon beginnen.

In het bos aangekomen zegende Pastoor Graat de den en kapte het eerste stuk eruit. Daarna was het de beurt aan jeugdkapitein Bram Surquin en zijn mede bestuursleden om de den verder te kappen. George Kleijnen maakt het karwei vervolgens af en na enkele flinke slagen kon de den door middel van het touw de goede richting uit getrokken worden. De den leek heelhuids te zijn gevallen maar na een korte inspectie bleek de kop beschadigd te zijn, gelukkig kon deze met behulp van het nodige ijzerwerk weer vastgezet worden en kon deze op de trekbal geladen worden.

Omstreeks 15:30 uur kwam de nieuwe jeugdden en de kinderen in de huifwagen aan op Hoogcruts. Hier werd de den op het erf van de boerderij van de familie Heitzer van de trekbal op de jeugd dennenwagen geladen.

Rond 16:45 uur kwam de stoet, onder belangstelling van veel ouders en familie, aan bij het paviljoen. De kinderen werden nog getrakteerd op een lekkernij en de jonkheid nam de taak op zich om de jeugdden recht te zetten. Rond 18:15 uur stond de jeugdden recht en was weer een goed jaar jeugddenhalen afgerond.

Foto's zijn hier te vinden

21 april 2014 Jaarvergadering Jonkheid

Op paasmaandag 21 april vond de jaarvergadering van de jonkheid plaats bij Café Tinus. Vooraf was er de verloting van de 379ste brigidaden en de oude jeugdden. Deze vond plaats om 11:00 uur bij Herberg Sint Brigida en de loting werd verricht door appelgaard lid John Duijsings.

Allereerst werd het lot voor de jeugdden getrokken met als winnaar Patrick de Bie uit de Adrianus van Duynstraat. Vervolgens was het de beurt aan de 379ste Brigida den met als gelukkige winnaar Randy Ritzen uit de Klompenstraat die het winnende lot geschonken had gekregen door Marie Offermans uit Hoogcruts. Na de loting vertrok het bestuur en de aanwezige leden naar café Tinus waar de jaarvergadering om 12:00 uur zou aanvangen.

Kapitein Rob Ramaekers opende de vergadering met de christelijke groet en de gebruikelijke mededelingen werden gedaan. Secretaris Maarten van Bun deed verslag van het 2013-2014 waarna Sander Gubbels het verslag deed over het financiële jaar van de jonkheid. De kascommissie, gevormd door Rutger Wintjens en Damiano Ramakers, had het financiële jaarverslag eerder al goedgekeurd.

Aangezien kapitein Rob Ramaekers had aangegeven dat hij ging stoppen als bestuurslid werd hij kort door Kevin Kleijnen in het zonnetje gezet en kreeg hij een mooie fotocollage van zijn jaren in het bestuur van de jonkheid. Kevin Kleijnen zal vanaf dit jaar de taken als kapitein overnemen. We wensen Kevin dan ook veel succes en hebben er alle vertrouwen in dat hij deze mooie taak met verve zal vervullen.

Als nieuwe bestuursleden werden Roel Elissen en Barry Ritzen door het bestuur voorgedragen. Daarnaast waren Servé Gubbels, Peter Ramaekers, Kevin Kleijnen en Sander Gubbels herkiesbaar. Na een korte stemronde werden allen gekozen om (weer) in het bestuur plaats te nemen.

Na de gebruikelijke mededelingen over het denhalen en nog een korte rondvraag sloot de nieuwe kapitein Kevin Kleijnen de jaarvergadering af met de christelijke groet. Vervolgens kon er nog rustig nagepraat worden bij café Tinus.

Foto's zijn hier te vinden

19 april 2014 Jonkheidsfeest

Op zaterdag 19 april werd het jaarlijkse jonkheidfeest voor alle leden gehouden. De dag begon bij Café Tinus waarna een rondrit volgde in een huifwagen langs verschillende restaurants en cafés in Noorbeek en omstreken. Bij Grootmoeders keuken op Schilberg kregen we een heerlijke tas soep waarna we bij A Gen Ing mochten genieten van friet met zuurvlees. Bij Café Offermans te Hoogcruts werd de laatste stop gehouden waarna de rondrit eindigde in de nieuwe jonkheidloods waar nog gezellig werd nagepraat.

Vrijag 14 maart Jonkheidscafé

Op vrijdag 14 maart beheerde het bestuur van de jonkheid wederom café Tinus. Op deze avond was bovendien de jaarlijkse vergadering van de mannen uit Noorbeek die het recht hebben om de den te hèven. Het was een gezellige maar helaas minder druk bezochte avond dan voorgaande jaren. Echter mogen we niet klagen en willen we iedereen bedanken die aanwezig was om ons financieel te steunen.

Daarnaast willen we uiteraard weer Wiel en Monique van Café Tinus bedanken voor het beschikbaar stellen van hun zaak!

Preens Rob de 1ste

Op vrijdag 3 januari werd onze kapitein Rob Ramaekers uitgeroepen als Prins Rob de 1ste. Springend kwam hij uit de draagstoel en toen wisten de leden van de jonkheid al direct waar ze aan toe waren. Het huis moest namelijk uitgebreid, op de manier van de Jonkheid, versierd worden. De jeugddennewagen werd voor het huis neergezet inclusief een kleine den, de kleine boog werd op de oprit geplaatst en het huis werd met prikverlichting en een paar stiepen versierd.

Terwijl Rob nog in de zaal was werd het huis intussen flink afgebroken met muzikale begeleiding van DJ Barry die een muziekinstallatie uit het paviljoen geleend had. Het sfeertje zat er goed in en toen Rob binnen kwam werd er nog gezamenlijk gezongen en gesprongen.

De week hierna, op vrijdag 10 januari, vond de receptie ter ere van Prins Rob 1 en zijn Prinses Vera plaats. Daarnaast werd ook Armand Gubbels gehuldigd die al 33 jaar lid is van CV de Hèvers. Tijdens de receptie kon de jonkheid uiteraard niet ontbreken en met een grote groep waren we dan ook aanwezig. Kevin Kleijnen nam het woord en bood Rob een stel stiepen aan om op de zaterdag voor carnaval de Hèver in de Pley mee te kunnen rechtzetten. Daarnaast kreeg hij een carnavalsreiboeket aangeboden, een geel-witte sjerp om te laten zien tijdens de carnaval dat hij jonkheidslid is en als laatste een echte haam zodat hij als Prins, die altijd voorop loopt, kan zorgen dat de kettingen in de polonaise goed strak blijven staan.

Dat Rob 1 een goede prins zal zijn staat buiten kijf want hoeveel jaren heeft Rob al niet kunnen oefenen tijdens de Broonk en Denhalen om voorop in de polonaise te lopen! Namens de gehele jonkheid wensen we hem en zijn prinses Vera een mooie carnaval toe!

Foto's zijn hier te vinden