Activiteiten‎ > ‎

JJ-stage

Het begon met een wild idee van onze voorzitter op een bestuursvergadering in augustus, waar David ons verraste met:  "Als we eens een stage organiseerden voor de competitiespringers ter voorbereiding van de teams kampioenschappen..." Niemand die op dat moment er echt in geloofde dat we voor de herfstvakantie nog een verblijfplaats en genoeg trainingszalen zouden vinden. Maar het enthousiasme van de trainers Ewout en Karlien en de positieve reacties van de springers zorgden ervoor dat we een tandje bijstaken.
Butgenbach was wat duur, in Genk was er geen plaats, Oordegem en Herentals hadden te weinig trainingsfaciliteiten... In Brugge waren er nog genoeg bedden, maar ook hier was de sporthal niet vaak vrij. 
Het enthousiasme bekoelde... Met de hulp van de immer vriendelijke Roos van het stadsbestuur (met zo'n naam kan het niet anders of je wordt vriendelijk geholpen), vonden we nog een extra zaal. Daarbij kwam nog de mogelijkheid om een prachtig uitgeruste gymzaal te huren. 

Tenslotte kwam nog het voorstel van Ewout om een stadsspel te organiseren, en het was beklonken: de eerste Jolly Jumpers stage zou doorgaan in het Bloso centrum van Brugge.
Na een week vakantie verzamelden we vrijdag middag voor het vertrek. Vakantie was het althans voor de meesten, want Ewout had die week no
g steeds les en moest dus een aantal lesuren opgeven om met samen met de groep te vertrekken. Ook Marth moest iets opgeven: een namiddag sporeo kamp (wat waarschijnlijk nog moeilijker om te verlaten dan een les...)  
Kamer 302

Het was wat stouwen om al de bagage in de auto's te krijgen, maar alles en iedereen geraakte mee. Een half uur voor de eerste training kwamen we aan in Brugge. Genoeg tijd voor de meesten om hun bagage uit te laden en de bedden op te maken. Genoeg tijd voor de beloften om van hun kamer een puinhoop te maken. Tijdens de eerste training gingen Christa en Isabella langs bij de buren om de avondmaaltijd in te slagen (het Bloso centrum lag op 20 meter van de ingang van de Colruyt). Na een training van 2 uur en een sandwichmaaltijd volgde er een wandeling naar het Koninklijk Atheneum waar er weer een training van 2 uur volgde. Een spelletjesavond kwam er nog als afsluiter op de eerste dag. 

De 2de dag begon met het stadsspel. Welke 2 architecten tekenden de kruispoort? Welke Maria ligt er begraven in Sint Salvator? En fotografeer een mijnheer met een hoed. Dit en nog veel andere opdrachten moesten de groepen uitvoeren. Voor begeleiders Christa en Isabella was dit het enige rustpunt in de stage, want zij moesten gevonden worden op een terrasje in Brugge. Na een stevige wandeling gingen de witloofstronkjes in kaassaus goed binnen. Vicky vervoegde de groep nadat ze van het verjaardagsfeestje (of eerder: feest) van haar broer, en amper 4 uur slaap, in Brugge aankwam. De slaapoogjes verdwenen na een warm onthaal. 
Ook Jan was ondertussen aangekomen, en de mini's vonden bij hem een helpende hand bij het aantrekken van de in-line skates. Tijdens het skeeleren kwamen er wel een paar springers ten val (Charlotte, Lore, Eline, Lola en anderen maakte van dichtbij kennis met de piste), maar niemand verloor er zijn goed humeur bij. 
Daarna volgde de enige training van de dag: 2 uur in de gymzaal met airtrack (zeg maar: een luchtkasteel voor turners en turnsters). Johan kwam met plezier training geven op dit toestel, wat de springers meer tijd geeft om hun oefeningen te doen en hebben dus meer tijd om zich te concentreren op de juiste techniek (je 'zweeft' immers langer door de lucht). Een half uur voor het einde van training, kwam Stéphanie slecht neer. Einde van de training voor haar. Na een icepack en een windel die deskundig werd aangelegd door Jan zag alles er al terug beter uit. De dag erachter kon ze terug meetrainen. 
Als avondactiviteit had Karlien een quiz voorbereid. Klein zijn had zo zijn voordelen in de eerste vragenronde: de eerste die onder een stoel doorkroop mocht als eerste antwoorden. Daarna volgde een ronde waar de smaakpapillen werden getest, dan kwamn nog rondes met meerkeuzevragen... De groep van Amber, Eline, Lucie en Joren stond lang aan de leiding, maar uiteindelijk gingen Aline, Anna, Coralie en Louise met de hoofdprijs (de eerste keus in het chips-assortiment) lopen.

De laatste dag was kort; te kort voor sommigen. Ontbijt, bagage inpakken en een training van 2 uur. Althans, dat was de bedoeling. Uiteindelijk werd er maar iets meer dan een uur getraind (een mea culpa van mezelf is hier op z'n plaats). Na een middagmaal (met kroketten, dat werd gesmaakt), was het weer afreizen naar Overijse. Zodoende was er nog tijd voor uit te rusten voor de enen, alles te doen voor school wat tijdens de vakantie was uitgesteld door anderen of te vertrekken naar de Chiro voor Aline.

Erg bedankt aan Christa, Ewout, Isabella, Jan, Johan, Karlien en Tamara voor de trainingen, begeleiding en extra activiteiten!
Comments