Home

Add Headings and they will appear in your table of contents.

Ik ben begonnen met fotografie als hobby, waarbij het modificeren van foto’s in de donkere kamer mij het meest aantrok.

Dit ontwikkelde zich tot abstracte beelden. In 1995 ben ik begonnen met schilderen en later is grafiek en tekenen daarbij gekomen. Werken naar aanleiding van een thema heeft mijn voorkeur. Op dit moment werk ik aan het thema MASKERS. Wat betekent een masker? Wat verbergt het of beschermt het? Een intrigerende zoektocht.

Ik ben actief lid van de kunstkring Voorne en exposeer daar regelmatig. Zie ook de website www.kunstkringvoorne.nl.

Sinds januari 2018 ben ik lid van de vrije kunstenaarsvereniging IMABNA , met als belangrijkste uitgangspunt elkaar stimuleren in creatieve ontwikkeling: bespreken van werk en werkwijzen, geven van tips en suggesties. Gezamenlijk exposeren. Zie de website: IMABNA.nl

Schilderijen

Mijn schilderijen zijn aardig abstract, maar hebben duidelijk organische vormen. De composities met reliëf door gebruik van andere materialen zoals jute, papier en karton leiden tot bijzondere resultaten. De schilderijen zijn ontstaan uit een samenspel van compositie, materiaal en vooral harmonie van kleuren. Het schilderij groeit tijdens het maakproces doordat tijdens dit proces vanuit het schilderij nieuwe invalshoeken worden aangedragen.

Grafiek

Ik maak heel kleurrijke etsen en houtsneden in zeer kleine oplagen.

Mijn werk is redelijk abstract, maar je ziet wel iets herkenbaars in het werk. Meestal zijn dat menselijke en dierlijke vormen. De onderwerpen sluiten aan bij de schilderijen.

Regelmatig ben ik te vinden in het grafisch atelier Minnigh in Rotterdam.

Daar samen met Cecile Bank aan etsen en andere grafische technieken.

Ook geef ik regelmatig workshops etsen. Gedurende 3 sessies maakt u dan kennis met de beginselen van het etsen. Informatie en inschrijven kan telefonisch of via e-mail: joke.keulemans@upcmail.nl.

De kunstvormen die ik beoefen zijn schilderen, fotografie en grafiek.

Al 40 jaar ben ik gebiologeerd door de vormen en kleuren die te vinden zijn in roest. Dit is het belangrijkste thema voor mijn foto's. Ik gebruik hierbij ook photoshop om de foto te bewerken.