2008 Efterårsferie, Sort sol

Gå til:Forside/Familie/Camping/Biler


Jeg havde hørt så meget om fænomenet "Sort Sol", at det måtte da opleves. Jeg mødtes med nogle venner på Ballum Camping torsdag eftermiddag og blev der til søndag.

 

Ballum camping er helårsåben og med fine rene og rigelige faciliteter. De dage vi var der regnede det en del, men jordbunden var i stand til at suge det meste, så der blev ikke egentlig pladret.

http://www.ballum-camping.de/

 

Læs evt. mere om "Sort Sol" her; http://da.wikipedia.org/wiki/Sort_Sol

 

På vej over Fyn blev der holdt en lille pause.

 

 

 

 

 

 

Vel ankommet og opstillet på Ballum Camping

 

 

 

 

Fredag besøgte vi dokumentationscentret og mindelunden ved Ladelund lige syd for grænsen. Her var der i 6 uger i november - december 1944 en KZ-lejr. Mange af fangerne kom fra den Hollandske by Putten, der efter et attentat mod en tysk officer blev udslettet. 110 af mændene fra Putten døde i Ladelund og ligger begravet på kirkegården her. KZ-lejren var egentlig ikke en udryddelseslejr(fx med gaskamre), men 298 døde af underernæring og udmattelse.

 

 

 

Mindesten og skulptur hvor lejren har ligget.

 

 

 

  

 

Også sluserne ved Højer skulle besøges. Her stormflodssøjlen ved den gamle sluse. Nr. 2 ring fra oven er fra 1976, hvorefter det blev vedtaget at bygge det fremskudte dige.

  

Fredag aften var vi så med en naturvejleder i Tyskland, hvor vi i nærheden af Aventoft sad på et dige og kiggede. Denne "sol gennem sky" så vi på vej derned.

 

 

Vel anbragt på diget spejdes der hen over rørskoven hvor fuglene forventes at overnatte.

 

 

 

Og så kom de - stærene. Det er måske vanskeligt at se, men klik på billedet for at zoome, så kan de ses.

 

 

Og flere endnu. Naturvejlederen anslog at vi denne aften så ca. 700.000 stære. En fantastisk oplevelse som billederne slet ikke kan gengive.

 

Naturvejleden viser os endnu en flok der er på vej ind.

 

 

 

På vej hjem med flotte efterårsfarver på træerne i Sønderjylland.

 

 

Klik på billederne for større