2007 Sommerferie/ De baltiske lande

Gå til:Forside/Familie/Camping/Biler


Sommerens tur gik gennem Sverige til Karlshamn, færge til Ventspils i Letland, rundt i de baltiske lande, og retur gennem Polen og Tyskland. I kan se mere om de baltiske lande i denne artikel, der har været bragt i bladet Campingferie.dk:

http://www.masterpiece.dk/UploadetFiles/149/68/17.059.pdf

 

 Sverige

Da vi skulle med færge fra Karlshamn torsdag aften, besluttede vi at køre til Malmø allerede onsdag. Vi boede på Malmö Camping & Feriecenter:http://www.camping.se/templates/product____8.aspx?prodId=2813, og fik en hyggelig eftermiddag i byen. Om aftenen begyndte det at regne, og det gjorde det så til vi skulle med færgen næste dags aften.

Hyggelig sommerstemning på Lille torv i Malmø

 

 

Ombord på færgen blev både bil og campingvogn forsvarligt tøjret, hvilket gav ilde varsler til sejladsen, men vi fik en stille og rolig overfart.

Letland 

 

I Riga besøgte vi bl.a. motormuseet. Her var mange spændende køretøjer, fx denne Rolls-Royce som Bresjnev kørte galt med, og han sidder selvfølgelig stadig bag rattet.

Estland

 

Hyggelig aftenstemning på campingpladsen i Pärnu/Estland

Fra den lille, men meget pusse-nusse-hyggelige campingplads ved Turtu/Estland (http://www.kuretalu.ee/)

Letland 

 

Campingpladsen i Sigulda/Letland, ligger lige nedenfor liften, gemt bag træerne. Når man skal op til byen kan man tage liften.

 

På vores cykeltur ved Sigulda mødte vi disse træer, som bæverne havde taget en god bid af.

Balonfart over pladsen i Sigulda

God plads på gode veje i de baltiske lande

Litauen

Overalt så vi storke, når vi var udenfor de store byer.

Lidt nord for Siauliai/Litauen ligger korshøjen. Her er tusindvis af kors placeret for at mindes de døde. I kommunisttiden blev højen flere gange ødelagt af Den Røde Hær, men hver gang blev den hurtigt genrejst. Mon ikke der er noget symbolsk i, at dette kors er lavet af russiske nummerplader.

Polen

På vej gennem Polen boede vi et par dage i Gizycko, en hyggelig by lige ned til en af de store søer i Det mazuriske Søområde. Herfra besøgte vi Hitlers Ulveskanse i Gierloz. Her havde Hitler hovedkvarter det meste af krigen og hele det store område i skoven var nærmest fyldt med store bunkere. Da tyskerne blev nødt til at forlade området i slutningen af krigen sprængte de bygningrne i stykker, men selvom der blev brugt ca. 10 T trotyl til en bunker, blev den slet ikke pulveriseret, men dog gjort ubeboelig.

Her lå den bunker, hvor der blev forsøgt begået attentat på Hitler.

Fra Gizycko kørte vi til Warszawa, hvor vi boede på http://www.campingwok.warszawa.pl/, en rigtig pæn plads, tæt på busforbindelse til bymidten.

 

Warszawa, torvet i den gamle by. Alle huse er genopført efter 2. Verdenskrig, flot, men også lidt kulisseagtig - når man nu ved det.

Monument til minde om Warszawa-opstanden i 1944

Herfra kørte vi så til Poznan, hvor vi boede på http://www.malta.poznan.pl/, se under camping.

Pladsen var fin, men desværre oplevede vi at den var beboet af nogle personer i meget store, engelsk indregistrede(dem der VAR registreret) campingvogne. Disse personer svinede og larmede, så det ikke var rart at være der. De flyttede dog allerede dagen efter, vi tror de blev "bedt" om at rejse, og så var der ro igen. Vi kom til at tænke på historien om engelske asfaltarbejdere - nogle af bilerne havde også gult blink på taget. Iøvrigt havde de fleste dobbeltakslede Tabbert-vogne.

Rådhuset, og nogle af de andre flotte huse i den gamle del af Poznan

Tyskland

  Dernefter gik turen til Spreewald i Tyskland. Spreewald, som ligger mellem Berlin og Dresden, er et område, der er gennemkrydset af kanaler, og fra gammel tid har disse kanaler været områdets (vand)veje. Både mennesker og varer, blandt andet syltede agurker, har været transporteret på disse flade pramme, som kaldes en Kahn. Vi boede i byen Lübbenau på Spreewald Caravan Camping, en lille privat plads, med udmærkede faciliteter tæt på byen.

Turister, der skal på Kahnfahrt

 

- men vi tog cyklerne. Cykelstierne går, i stor udstrækning, langs kanalerne.

 

Frilandsmuseet i Lehde, ikke langt fra Lübbenau 

 

På vejen mod Rostock, havde vi så god tid, at vi valgte at besøge byerne Neustrelitz og Neubrandenburg på vejen. Begge byer er flotte og hyggelige                                 

Neubrandenburg kaldes også: "Byen med de fire byporte", hele den gamle by er omkranset af bymur, og mange steder er der bygget disse sjove huse ind i muren.

Og så var det ellers bare op til færgen og hjem.