Historisk rally

Gå til:Forside/Familie/Camping/Biler


I 2005 deltog vi for første gang i et Rally Classic. Vi har kørt orienteringsløb for mange år side, så det var ikke helt nyt for os.

 

Løbet bliver kørt efter en kørebog, hvor ruten er beskrevet med pile - kaldet tulipaner, eller kortudklip. Den store udfordring er ikke selve det at kunne orientere sig, men derimod at holde de angivne gennemsnitshastigheder, typisk mellem 45 og 50 km/t. Der er både opgivne og hemmelige tidskontroller, og på nogle af etaperne skal der køres med sekundsnøjagtighed for at undgå strafpoint.

 

En sjov måde at få luftet den gamle bil på, samtidig med, at det er hygge med ligesindede. Husk det er ikke altid kun bilerne der er "originaler" ;-)

 

Vores cabriolet i fint selskab før start på Good-Year Rally Classic 2005. Lotusen var iøvrigt meget svær at komme udenom hvis man var kommet lidt bagud på tiden, den er så bred så den fylder hele vejen - næsten. Bilen i forgrunden er en Gilbern GT - en ud af 277 producerede. Starten foregik fra Vestsjællands Bilmuseum i Sæby ved Tissø http://www.vestsjaellands-bilmuseum.dk/

Pause ved Holbæk Havn

I 2006 havde løbet skiftet navn til: Bilmuseums Rally Classic, men det blev det ikke ringere af, og vi fik pokaler med hjem.

 

Igen i 2007 skiftede løbet navn til, denne gang til Super-Dæk Rally Classic. Der var pause i Slagelse.

 

Noget kunne tyde på at røde biler holder sig bedst.