voor muziekonderwijs
https://www.facebook.com/jsbachschool/
De muziekschool van Soest

Over ons

De Bachschool

Wij, muziekdocenten van de muziekschool in Soest willen een ode brengen aan Johann Sebastian Bach: de grootste componist en muziekinspirator aller tijden. Vandaar onze naam: De Bachschool. Bach's werk beïnvloedt ons muziekonderwijs tot op de dag van vandaag. Kinderen en volwassenen die muziekles hebben spelen allemaal muziek van Bach of spelen muziek door Bach geïnspireerd: klassiek, pop, jazz en noem alle soorten muziek maar op.

De Bachschool voor muziekonderwijs

In deze tijden waarin cultureel onderwijs onder druk staat, willen wij ons opvallend duidelijk profileren met de naam Johann Sebastian Bach School voor muziekonderwijs.

Johann Sebastian Bach

De muziek van Johann Sebastian Bach heeft ons altijd de basis gegeven om op te bouwen. Door zijn naam aan onze school voor muziekonderwijs te verbinden zien wij de toekomst rooskleurig tegemoet.

Toekomst

Een toekomst waarin we elkaar steeds meer nodig hebben en ons daarom verheugen op de samenwerking met het Herman van Veen Arts Center en het Orgelfonds Oude Kerk Soest. 

Partners

De Johann Sebastian Bach School is onderdeel van de driepoot samen met het Orgelfonds Oude Kerk Soest en het Herman van Veen Arts Center.

Herman van Veen 

Herman van Veen is beschermheer van de Johann Sebastian Bach School. Dit levert leerlingen van onze school enorm veel voordelen op zoals gezamenlijke festiviteiten en verschillende podia zoals de Oude Kerk Soest en het Herman van Veen Arts Center op de Paltz in Soest.

Docenten van de Bachschool

Het docententeam is vanaf september 2015 gestart onder de nieuwe naam Bachschool. Alle individuele muzieklessen voor kinderen en volwassenen zijn zonder subsidie van de Gemeente Soest voortgezet.

Locatie

De locatie Muziekschool Soest bestaat al bijna 40 jaar op het Kerkplein 1. Duizenden inwoners van Soest hebben er in die 40 jaren hun muzieklessen gevolgd en nog steeds ben je er van harte welkom om een muziekinstrument te leren bespelen.

Gemeentelijke monument in renaissancestijl

Welke inwoner van Soest kent ons opvallende gebouw aan het Kerkplein niet?
Inwoners van Soest rijden regelmatig langs dit gemeentelijke monument in renaissancestijl, de oude pastorie van de Petrus en Pauluskerk. Het gebouw blijft van 'Scholen in de Kunst Soest' en de docenten van de Bachchool huren er een kamer in om aan de muziekleerlingen van Soest les te geven.


Ouders

Voor ouders die hun kinderen brengen en halen van de muziekles is er naast het gebouw ruime parkeermogelijkheid en binnen zijn er diverse wachtruimten. Ouders kunnen altijd via het contactformulier op deze website contact zoeken met een desbetreffende muziekdocent.

Samenspel

Wil je samen muziek maken op de Bachchool? Dat kan nog steeds. In het verlengde van je individuele muziekles mag je namelijk gratis meedoen in het 

Subsidie

Samenspel in orkesten, bands en ensembles is altijd gratis geweest en zo zal het blijven zolang de Gemeente Soest dat subsidieert.

Bevoegde docenten

Op de Johann Sebastian Bach School krijg je les van enthousiaste muziekdocenten die allemaal een conservatoriumdiploma hebben.

Klassiek en pop

Niet alleen de klassieke muziekinstrumenten kun je bij ons leren bespelen, maar ook de instrumenten voor popmuziek.

De jongsten

Voor jonge kinderen die nog geen keuze hebben gemaakt voor een muziekinstrument is er de Muziekfabriek.

Activiteiten

Regelmatig worden er door de muziekdocenten uitvoeringen georganiseerd en gaan de orkesten en houtblazers op kamp in Bennekom of Nunspeet. Eens in de twee jaar doen veel leerlingen mee aan het Tristan Keuris Kamermuziekconcours. Leden van de Soester muziekverenigingen zoals PVO kunnen op de Johann Sebastian Bach School hun HAFA examens halen.

Talenten

En als jouw uitdaging 100% muziek is kun je op 16 zaterdagen per jaar naar de School voor Talent. Hiervoor moet je dan wel auditie doen. Op deze zaterdagen wordt je gecoacht in kamermuziek, zing je in een koor, krijg je solfègelessen en treed je regelmatig op, waarbij je wordt begeleid door een professionele pianist.

Aanmelden

Voor lesafspraken, informatie over een muziekinstrument, tarieven en proeflessen kun je via deze website contact leggen met de desbetreffende muziekdocent
Welkom op onze Bachschool. Wij wensen jullie een leven lang muziekplezier voor jong en oud.