voor muziekonderwijs
https://www.facebook.com/jsbachschool/
De muziekschool van Soest
Muziek voor 
peuters, kleuters en kinderen van de basisschool


http://www.scholenindekunst.nl/
docente Anneke Langeraar

De onderstaande 4 klassikale muzieklessen voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen worden gegeven door 

Muziek met je peuter (voor kinderen van 1 tot 4 jaar) 

In deze cursus gaat je peuter de wereld van muziek, geluiden en klanken ontdekken. Samen met vader, moeder, opa, oma of oppas lekker muziek maken en zingen. Op een leuke speelse manier maak je kennis met muziek.

In deze cursus ligt het accent op het zingen van nieuwe en bekende liedjes en allerlei muzikale bewegingsspelletjes. Verder ontdek je verschillende geluiden met behulp van eenvoudige muziekinstrumenten. Alles wat in de lessen wordt geoefend, kun je thuis nog eens over doen. Dat is dubbel pret!

Je doet deze cursus samen met je peuter, dus als ouder, oppas of opa en oma geniet je mee.

De groepen worden ingedeeld op leeftijd namelijk vanaf 2 jaar en vanaf 3 jaar. Kijk voor de best passende cursus hieronder bij het aanbod.

http://bit.ly/Cursusaanbod_Soest

Ontdek muziek (voor kinderen van 4 - 6 jaar)

In deze cursus leer je samen zingen, dansen, springen, maar mag je ook stil zitten luisteren... Een cursus waar kinderen van 4 en 5 jaar leren spelen met muziek en zingen. Een fijne oriëntatie op muziekles!

Laten zien wat je hoort, oefenen met ritme, improviseren en spelen op instrumenten als de trommel, triangel en xylofoon. Spelenderwijs ontwikkel je je gehoor, je maat- en ritmegevoel en je muzikale geheugen.
Deze cursus is er speciaal voor kinderen van 4 en 5 jaar. We proberen zoveel mogelijk een groepsindeling op leeftijd te maken. Let op bij het inschrijven er is een korte cursus, maar ook een jaarcursus.

Voor oudere kinderen is er de Muziekfabriek en voor jongere kinderen Muziek met je peuter.

http://bit.ly/Cursusaanbod_Soest

Muziekfabriek (voor kinderen van 6 - 8 jaar) 

De Muziekfabriek is een goede voorbereiding, als je later een muziekinstrument wil leren spelen. Je gaat zingen, leert noten lezen en ontwikkelt spelenderwijs maat- en ritmegevoel.

Niets is leuker dan samen muziek maken met andere kinderen. Het kan klinken als een echt orkest, waar je vlinders in je buik van krijgt. Je speelt op instrumenten zoals trommels, bekkens en xylofoon en maakt kennis met verschillende muziekinstrumenten waar je later les in kunt krijgen. Een bezoek aan een orkest staat ook op het programma.

Voor de kinderen van de Muziekfabriek wordt er in Amersfoort een muziekmarkt georganiseerd, waar ze de verschillende instrumenten kunnen uitproberen.

Indeling naar basisschoolgroep
Deze cursus is bedoeld voor kinderen van 6 - 8 jaar oud.

http://bit.ly/Cursusaanbod_Soest

Kinderkoor Bubbels (voor kinderen van 6 - 12 jaar) 

Wie vindt het nu niet leuk om te zingen? In deze cursus leer je leuke liedjes, droevige liedjes, canons, liedjes van dichtbij, liedjes uit verre landen en nog veel meer! Het geheel wordt begeleid op de piano. 


In deze cursus gaan we allerlei liedjes zingen. Alle kinderen van 6-12 jaar die graag zingen, kunnen meedoen: meisjes èn jongens, vriendjes, vriendinnetjes, iedereen mag meedoen! 


De laatste keer mogen de vaders, moeders, broertjes, zusjes, wie maar wil, komen luisteren. Dan geven we namelijk een kleine presentatie van de liedjes, die we hebben geleerd. We bespreken samen welke liedjes we dan zullen zingen.
Kortom: van deze cursus word je vrolijk!! Dus hou je van zingen, meld je dan aan. 


NB Heb je al muziekles bij de Bachschool? 
Dan is deelname aan het koor gratis!

http://bit.ly/Cursusaanbod_SoestStuur Anneke Langeraar een bericht: