voor muziekonderwijs
https://www.facebook.com/jsbachschool/
De muziekschool van Soest
Keyboardles bij Evert Aalten


Evert is toetsenist, studio engineer en producer van Scandal Studios. Hij studeerde ‘toetsen’ aan het conservatorium van Rotterdam en houdt zich bezig met Alexander McKenzie, Jackie Please, Boot Recordings, Wandering Songs en vele andere muzikale projecten. Eerder nam Evert drie maanden reggae op in Kingston, Jamaica, en werkte onder andere samen met Chinna, Sly & Robbie, the Congos, Sugar Minott en Kiddus I. Voor Boot Recordings reed hij vier weken in een oldtimer door zuid Engeland, waarin hij opnamen van singer/songwriters maakte. Dit project herhaalt hij momenteel in Nederland. Tussen augustus 2013 en april 2014 reisde Evert door noord Oeganda om met zijn mobiele studio de lokale muziek in kaart te brengen. Voorheen werkte Evert als toetsen- en productiedocent bij de Zadkine Pop Academie te Rotterdam. 

Als toetsenist gebruikt Evert vooral ‘vintage’ instrumenten, die in hedendaagse muziek weer veel gebruikt worden. Hij bespeelt een Hammond met Leslie, een Wurlitzer en Fender Rhodes met Fender Twin versterker en akoestische piano’s. Een keyboard is ideaal omdat het al deze sounds kan combineren. Evert speelt meerdere stijlen zoals pop, blues, jazz, funk en folk. Op gehoor muziek uitzoeken en improviseren zijn kwaliteiten die in de les zeker aan bod kunnen komen. Uiteraard kan ook volgens een lesmethode gewerkt worden in boekvorm. 

Het bespelen van toetsen en het opnemen van muziek zijn twee passies van Evert. Deze gaan uitstekend samen en kunnen in lesvorm ook terugkomen indien gewenst. Evert geeft de workshop ‘Vintage Keys & Recording’ aan verschillende popacademies in Nederland en deelt deze kennis graag met zijn leerlingen. 

Stuur Evert een bericht met het contactformulier (onderaan op deze pagina) voor informatie over keyboardles of om een proefles aan te vragen. 

Voor een impressie van de activiteiten waar Evert zich mee bezig houdt, beluister zijn portfolio of bezoek enkele van zijn projecten online. 

Online projecten:

Tarieven keyboard- en of recordingles bij Evert Aalten

tot 21 jaar vanaf 21 jaar
25 minuten €640,- €774,40 36 weken
30 minuten €765,- €925,65 36 weken
40 minuten duo-les €510,- €617,10 36 weken
leskaart €220,- €266,20 10 lessen van 30 minuten
10 minuten bijkoop €250,- €302,50