Beste wolven,

 

Wat was dat genieten vorige zondag !  Meer dan 360 lopers aan de start van onze 5de Pereboomse Krekentrail waaronder maar liefst 50 wolven en daarnaast ook nog een schare enthousiaste vrijwilligers.  Achteraf niets dan lovende woorden van de deelnemers.   Nooit zoveel spontane mailtjes gekregen met gelukwensen en dankwoorden.   Iedereen voelde zich veilig maar kon toch voluit genieten van de prachtige omgeving.  Oprecht dank aan iedereen (vrijwilligers, sponsors, lopers,...)  die zijn/haar steentje heeft bijgedragen !

 

Met deze nieuwstelex willen we tevens ook vooruitkijken naar de komende weken en maanden:

 

1. Aangescherpte coronamaatregelen  

 

Vanaf heden zijn de kleedkamers en douches terug gesloten.  Ook drinken na de training via het uitzetten van tafeltjes in de inkom van de sporthal staat  'on hold'.   Ons clublokaal, de inkom van de sporthal en de toiletten blijven open mits het dragen van een mondmasker wanneer je de sporthal binnenkomt.   Ook iets uit de frigo halen om na de training de dorst te laven blijft mogelijk.   Voor het overige kunnen we in diverse loopgroepen blijven trainen.   Vergeet wel niet voor aanvang van de training voor iedere loopgroep een verantwoordelijke aan te duiden !  Het is immers enkel in georganiseerd clubverband toegelaten om met meer dan 4 personen samen te lopen !   Als je onderweg wordt gecontroleerd moet je aangeven dat je aan het trainen bent met Joggingclub Moerbeke en wie de groepsverantwoordelijke is die toeziet op de naleving van de coronamaatregelen.

 

2. Winterregime avondtrainingen  

 

Nu het weer donker wordt tussen 19h en 20h vragen we met aandrang terug een fluo hesje te dragen bij de avondtrainingen.  Veiligheid gaat boven alles !  

 

3. Nieuwigheden vanaf 2021

 

Vanaf begin december starten we met de hernieuwingen van het lidmaatschap.  Het lidgeld zou volgend jaar 35 euro bedragen en dat is inclusief een verzekering van 11 euro p.p. en een kledijbudget van 15 euro.  Enkel nieuw aangesloten leden dienen het kledijbudget ook aan te wenden om kledij te kiezen.  Wie hernieuwt zal voortaan kaartjes op naam krijgen met 15 wolfjes.  Deze kunnen uiteraard verder gebruikt worden om kledij uit te kiezen maar ook voor andere doeleinden zoals consumpties of deelname aan eigen wedstrijden (die niet gratis zijn).  Extra aankopen van kledij blijft uiteraard mogelijk.  

 

We doen ook een bevraging doen bij onze leden naar de ideale trainingsuren op zondag.   Houden we het op 10h ?  Gaan we naar 9h30 als startuur ?  Of gaan we enkel tijdens de warmere zomermaanden naar 9h30 ?  Of is het om het even ?   Geef je mening hierover door volgende link aan te klikken en in te vullen  (voor eind oktober) :  https://forms.gle/ESG8ntL2HWtY84Nj6

 

4. Belangrijke data voor dit najaar en 2021

 

Clubfeest 2020 op  zaterdag 28 november 2020:  onder voorbehoud.   Met de regelmatig wijzigende coronamaatregelen lijkt een traditioneel clubfeest in de Kruisstraat uitgesloten.  We dachten aan een zittende winter-BBQ als alternatief.   Maar met de wijzigende coronaregels in de horeca, die deze week voor één maand werden verstrengd, is ook dit alternatief zeer onzeker geworden.   Definitieve beslissing begin november. 

 

Nieuwjaarsreceptie op zondag 17 januari 2021:  onder voorbehoud van de coronamaatregelen van toepassing in januari 2021.

 

Aanvang S2R 2021 vanaf zondag 7 maart 2021

 

Wolvenloop op zaterdag 10 april 2021

 

Moerhofloop op vrijdag 20 augustus 2021

 

Pereboomse Krekentrail op zondag 3 oktober 2021

 

Clubfeest op zaterdag 27 november 2021

 

5. Clubuitstap naar het Zoniënwoud 

 

Gaat niet meer door in 2020 omwille van aangescherpte coronamaatregelen. 

 

6. Trainingen op verplaatsing 

 

Nu het aantal wedstrijden nog steeds heel beperkt blijft gaan we in de komende maanden 1X per maand op verplaatsing trainen.  

 

Zondag 22 november : Nog vast te leggen ipv uitstap Zoniënwoud.

Zondag 20 december : Axel : in en rond de golf liggen tal van mooie natuurlijke paden waar je 5 tot 21 km kan lopen.  Afspraak om 10h aan parking watertoren.  

Zondag 3 januari:  Stropersbos :  afspraak om 10h aan de Hollandse Viscentrale.  

 

7. Oproep kandidaat-bestuursleden & vrijwilligersteam 

 

Een club draaiende houden vraagt het engagement van een gans team aan vrijwilligers.  In de voorbije jaren is dat in onze loopclub steeds heel goed gelukt en dat willen we ook zo houden.  


Daarom zijn we op zoek naar een aantal nieuwe geëngageerde bestuursleden.   

 

Wat vragen we van onze bestuursleden ?

  • We vergaderen 1X per trimester en meestal aansluitend op een donderdagtraining. 
  • Meedenken met de noden en opportuniteiten van onze club.
  • Ons DNA bewaken voor, tijdens en na de trainingen en dat is een gastvrije club blijven waar zowel recreanten als meer gedreven lopers zich samen goed voelen.  Niets moet en ook als je een tijdje niet meer geweest bent blijf je nog even welkom ! 
  • Je steentje bijdragen in functie tot je vaardigheden en beschikbaarheid: we willen vooral complementair zijn en zoeken dus mensen met verschillende vaardigheden (administratief, ICT, coaching, creatief,...) in ons bestuur.  Ook als je tijd beperkt is kan je bijdrage in het bestuur toch heel waardevol zijn. 

Interesse ?  Praat er eens vrijblijvend over met één van de huidige bestuursleden en laat me voor eind oktober weten of je graag tot ons bestuur wil toetreden.  In onze volgende statutaire Algemene Vergadering (datum nog te bepalen) bekrachtigen we de samenstelling van ons nieuw bestuur.  Ook wie graag wat meer wil meehelpen , maar niet tot het bestuur wil toetreden, is meer dan welkom om ons vrijwilligersteam te versterken !  


Met sportieve groeten,


Rudy Vande Velde 

Namens het bestuur van Joggingclub Moerbeke vzw

www.joggingclubmoerbeke.be