http://joggingclubmoerbeke.be/2014/uren.gif
Joggingclub “Wacht-e-beke” of zoals nu vzw JOGGINGCLUB MOERBEKE (ondernemingsnummer  0542.928.497) richt zich tot alle (kandidaat)-lopers ongeacht leeftijd, geslacht of snelheid.  
 
De regio's die we willen bestrijken gaan van Assenede in het westen over Zelzate, St-Kruis-Winkel, Wachtebeke, Zaffelare tot Moerbeke-Waas en Eksaarde in het oosten.  

In geen van deze gemeentes is er een joggingclub en we hopen de (kandidaat)-lopers een aangenaam alternatief aan te bieden om in groep te (blijven) lopen.

Er is geen minimumleeftijd maar we verwachten van jongere leden wel een zekere graad van autonomie.  Ze moeten in staat zijn met één van de loopgroepen mee te lopen en moeten dit doen met de nodige verantwoordelijkheidszin.  

Wij danken ook onze veertig sponsors. Zij ondersteunen ons clubleven en maken dat beetje extra mogelijk!

Historiek van de joggingclub

Joggingclub “Wacht-e-beke” is ontstaan op 1 november 2008. De joggingclub groeide binnen de vroegere atletiekclub A.C.N.S. (Atletiek Club Nieuwe Spikes) die na 30 jaar werking in Wachtebeke beslist heeft in de zomer van 2008 te stoppen. 
 
Na de verplichte afbraak van de piste en ook het verbod op verlichting van de piste in de winter werd het onmogelijk nog een volwaardige atletiekclub in het leven te houden. Voor een joggingclub is de aanwezigheid van een volwaardige piste met verlichting niet essentieel en dit was de reden om de atletiekclub om te vormen in een joggingclub.

Op 1 januari 2013 zijn we met onze joggingclub verhuisd naar de sportterreinen van Moerbeke-Waas. Onze thuisbasis is de sporthal van Moerbeke-Waas, Hospicestraat 18. In de sporthal zijn kleedkamers en douches ter beschikking van onze lopers.

Achteraan de sporthal is parkeermogelijkheid. Die kan je bereiken via de Moerhofstraat (ingang voetbalterreinen Moerbeke-Waas naast de vroegere spoorwegbedding). 

Ons logo is een wolf

Een aantal jaren terug is Wachtebeke en de rest van het Waasland verschillende weken in het nieuws geweest omwille van een wolf die de regio onveilig maakte.  Het verhaal gaat dat de wolf zelfs zou zijn dood geschoten in Wachtebeke of Moerbeke-Waas.  De wolf is echter ook een uitstekend loper en legt per dag gemakkelijk 50 km af.  Afstanden kunnen echter oplopen tot bijna 200 km per dag.  Meestal doet hij dit in groep.  De vergelijking is sprekende…  Ook wij willen in groep de bossen van Wachtebeke en Moerbeke-Waas in de komende jaren onveilig maken! 

Dit is ons bestuur (maart 2016):

(eerste rij) Jessy Roelandts, Eddy De Caluwé en Diane Gerardts
(tweede rij) Linda Van Gool, voorzitter Rudy Vande Velde, Marnix Hillaert, Hedwig Van Beveren, Kathleen Herman en Dirk Baert.

http://www.joggingclubmoerbeke.be/bestuur2016.jpg Ons rekeningnummer BE43 7512 0690 6801 algemeen e-mailadres  info@joggingclubmoerbeke.be
Dank aan onze sponsors 2018.  Zonder hen zouden we het niet zo goed kunnen doen... 
http://www.joggingclubmoerbeke.be/2018/2018spons01.jpg
 

 
http://www.joggingclubmoerbeke.be/2018/2018spons02.jpg
 
http://www.joggingclubmoerbeke.be/2018/2018spons03.jpg