Hoe teken verwijderen?

Geplaatst 8 jul. 2015 12:45 door Dirk Baert   [ 13 mei 2016 09:47 bijgewerkt ]

 
 Een schoolverpleegster heeft de info hieronder geschreven - goed genoeg om te delen - en het werkt echt! 

"Ik had een kinderarts die mij vertelde wat zij gelooft dat de beste manier is om een teek te verwijderen. Dit is geweldig, want het werkt op die plaatsen waar het soms moeilijk is om aan te komen met een pincet: tussen de tenen, in het midden van een hoofd vol donker haar, etc." 

** Breng een klodder vloeibare zeep aan op een prop watten. 
** Bedek de teek met de zeep-doordrenkte prop watten en dep het een paar seconden (15-20), de teek zal zich spontaan losmaken en zichzelf vasthouden aan de watten wanneer u de prop weg neemt. 

" Deze techniek heeft gewerkt elke keer als ik heb het gebruikt (en dat was vaak) en het is veel minder traumatisch voor de patiënt en makkelijker voor mezelf... " 
" Tenzij iemand allergisch is voor zeep, zie ik niet in dat deze techniek schadelijk zou zijn op enigerlei wijze. Zelfs de vrouw van mijn arts belde mij voor advies omdat ze een teek op haar rug had die ze niet kon bereiken met een pincet. 
Ze gebruikte deze methode en meteen belde me terug om te zeggen, dat het werkte!

 
Nog een zeer volledig artikel vind je hier: Voorkomen van een tekenbeet/Enkele van onze looproutes

Geplaatst 8 mrt. 2013 12:06 door Dirk Baert   [ 25 nov. 2015 07:40 bijgewerkt ]

Hieronder vinden jullie enkele looproutes op voornamelijk harde ondergrond die we volgen als het Heidebos minder toegankelijk is.
Je kan elke route twee keer gebruiken: eenmaal start je 'gewoon', de andere keer loop je de weg in tegengestelde richting. Variatie troef!
 
Je kan naar een algemene luchtopname kijken (klik op de mini-foto om te vergroten), maar je kan ook het bijgevoegd bestand (*.kmz) downloaden en openen met Google Earth. Dubbelklik op het bestand op je harde schijf na de download.Je mag ons gerust een reactie opsturen... 

Zelf een parcours uitmeten? Gebruik dan Google Earth of AFSTAND METEN of ROUTE METEN Stuur je voorstellen gerust door!
 
 Klik op de juiste route Naam en afstand Bestand om te downloaden
Zin in het grotere werk?
Klik dan op de nevenstaande links.

http://www.joggingclubmoerbeke.be/JCMDIRK/routes/halve.jpg

Een route naar de Rode Sluis, een stukje Nederlandse polder en via de Zandberg terug (17 km).
Een grote halve marathon richting Eksaarde en Wachtebeke (23 km).

Op 24 mei 2015 liepen we voor het eerst met vier clubleden een prachtig parcours als zondags aperitief. 22 km in een zalige omgeving! Hier links vinden jullie een plannetje.
Google Earth bestand rodesluis.kml
Google Earth bestand halvemarathon.kml

http://joggingclubmoerbeke.be/JCMDIRK/routes/15kmrun.jpg


Op naar de 10 miles:
14,75 km in een prachtige en vooral rustige omgeving, 2/3 onverhard parcours.
 Bijna 15 km!
   MIDDEN 6,6 km  Google Earth 01.kmz
   NOORD BOS 9,3 km  Google Earth 02.kmz
   NOORD E34 10 km  Google Earth 03.kmz
   NOORD KLEIN 5,1 km  Google Earth 04.kmz
   OOST KLEIN-SINAAI 7,1 km
 Google Earth 05.kmz
   OOST POLKEN 11 km  Google Earth 06.kmz
   WEST 3 bruggen 11,3 km
 Google Earth 07.kmz
   WEST klein 6,8 km
 Google Earth 08.kmz
  WEST lus rond Heidebos 12,7 km
 Google Earth 09.kmz
   ZUID 7,7 km  Google Earth 10.kmz
   Naar het HEIDEBOS 2x 2,2 km
(+ plaatselijk circuit)
 Google Earth 11.kmz
 
Zuid Zuidlede-Moervaart

Naar Dambrug, pad volgen naast waterloop, tot einde (zuiveringsinstallatie), brugje over, Zuidlede volgen tot afslag Etboshoeve, richting Etbos en Wulfsdonk, dreef verlaten en naar rechts via Moervaartpad terug naat Eksaarddambrug, naar sporthal = 10 km

Google Earth 12.kmz
 
 Zuid Zuidlede-Moervaart BIS

Naar Dambrug, verhard pad volgen naast waterloop (dus niet het fietspad), aan de eerste weg rechts (verboden toegang) afslaan, eerste weg links afslaan, dit is een lusje naar het pad dat je daarnet verliet. Nu naar links en je komt op de kasseiweg Etbos. Brugje over, Zuidlede volgen en je komt over een brugje achter 'Mieke Smet', eventjes naar rechts en na 50 m terug naar links. Nu loop je terug naar Dambrug en de sporthal = 11 km

12bis heeft meer groen en minder kasseien en loopt deels in tegengestelde richting dan route 12!
 Google Earth 12bis.kml
 
 
We bereiken het Heidebos via de looproute hierboven (11) en kiezen dan uit:

- de gele 'wandeling' = 6 km
- de aardgasnatuurwandeling = 4 km
- de rode 'wandeling' = 4 km

Vaak lopen we ook ons eigen uitgedacht parcours.
 
 
http://joggingclubmoerbeke.be/JCMDIRK/routes/westroute.jpg
Klik op de figuur of op onderstaande link.

 centraal oostelijke route 14,4 km

Voor het grootste gedeelte een verhard parcours: dus snel tempo...
 
   
   
 
 

Ons trainingsschema

Geplaatst 12 okt. 2009 17:35 door Dirk Baert   [ 2 jan. 2020 08:01 bijgewerkt ]

 
 
Looproutes: zie Enkele van onze looproutes

Een typische training bestaat uit: 

 • opwarming: rustig  in groep 1 tot 2 km inlopen aan een zeer matig tempo (max. 60% van kunnen);
 • coördinatie- en stretchingoefeningen;
 • de eigenlijke training: dit is meestal één van de parcours met een afstand tussen 3 tot 6 km voor rustige of beginnende lopers.  Voor de andere groepen varieert de afstand tussen 5 km & 16 km. 
 • op zondag hoeven we veel minder op onze tijd te letten. Gevolg: er zijn korte loopjes, langere loopjes en lange lopen (18 km, 21 km, ???) Joggers die zich voorbereiden op extra lange wedstrijden en trails durven onderling wel afspraken maken qua afstand en vertrekuur.
In principe voorzien we een 4-tal loopgroepen:

 • trimmers:  deze startgroep streeft geen snelheid na maar wel de ambitie om zonder stoppen een bepaalde afstand uit te lopen.  Hier lopen de meesten niet aan het maximum van hun kunnen en wordt er al lopende heel wat gepraat…  De gemiddelde snelheid draait rond de 8 km/uur maar men kan zich nog steeds in subgroepen opsplitsen die wat sneller of trager lopen.  Deze groep loopt afstanden rond de 5 km en is de ideale instap voor diegenen die een Start to Run hebben gevolgd.
   
 • rustige joggers:  deze groep probeert al eens een beetje sneller en verder te lopen.  Gemiddelde snelheid is ongeveer 8.5 à 9.5 km/uur en er worden meestal afstanden tussen de 7 en 14 km gelopen.  Ideaal voor diegenen die al iets meer willen dan de startgroep maar zonder daarbij tot het uiterste te gaan.  Er wordt zeker nog gepraat in deze groep.  Deze groep kan zonder problemen al eens deelnemen aan een jogging zonder daarbij te veel uit de toon te vallen.
   
 • recreatieve joggers: deze groep loopt tussen de 9.5 à 10.5 km per uur en de loopafstand varieert tussen de 9 km & 14 km. Is een haalbaar niveau voor de meeste joggers die al een aantal jaren volhouden en beetje per beetje hun niveau opkrikken. Dit zijn de typische recreatieve lopers die graag links en rechts een jogging meepikken en meestal ergens midden in het pak eindigen. Hier heb je ook al de lopers die eens een wat langere afstand (bv. een halve marathon) lopen.

 • prestatielopers: deze groep(en) lopen 11+ km/uur en kunnen nog opgesplitst zijn in subgroepen.   Lopen eveneens afstanden tussen de 9 km en pakweg 16 km maar proberen nu en dan eens de grenzen te verleggen.  Deze groep traint ook vaak in functie van wedstrijden aan dewelke ze plannen deel te nemen.  Deze wedstrijden variëren van korte & snelle wegwedstrijden tot marathons. Haalbaar voor getalenteerde joggers die hun grenzen willen verkennen.
Iedereen kiest zelf in welke loopgroep hij wil deelnemen.  Men kan steeds in functie van een stijgende of dalende vormcurve van loopgroep veranderen.

Regelmatig zijn er ook wolven die eens wandelen in plaats van lopen.  Ook honden zijn welkom met respect voor andere lopers en wandelaars.

Naast de trainingen nemen we heel regelmatig deel aan joggings in de regio. Dat kan gaan van kleine regionale joggings in Oost-Vlaanderen of Zeeuws-Vlaanderen maar ook grotere stadslopen (Antwerpen, Gent, Brugge, Brussel) staan op het programma. We hebben ook een aantal goede marathonlopers onder onze leden.

1-3 of 3