.................... 
 


Alle uitslagen van een succesvolle editie van de derde krekentrail: 


http://www.joggingclubmoerbeke.be/2018/2018PBBANNER.jpg

  Beste sportieveling

Voor de derde keer organiseert vzw Joggingclub Moerbeke in samenwerking met het feestcomité van Pereboom een trail. Fijn dat je (opnieuw) interesse hebt.
Onze club heeft een handvol routes uitgestippeld die garant staan voor een rijke loopervaring!
De trajecten slingeren zich op het grensgebied België-Nederland en dit ten noorden van de E34. Het wordt een intense ervaring.  In 2018 gaan we de trajecten omgekeerd lopen vs. 2017 en 2016!
Hieronder staan enkele plannetjes en links om de routes virtueel te verkennen.
Alle gedetailleerde informatie staat ook op deze pagina.
 • Onderaan deze bladzijde vind je het online inschrijvingsformulier; het spaart geld en tijd uit, gebruik het a.u.b.
 • Wil je ons nog iets vragen? Gebruik dan volledig onderaan het formuliertje of neem telefonisch contact.
 
http://www.joggingclubmoerbeke.be/2018/2018PB.jpg
Link naar reacties over onze trails: 
Dank aan de deelnemers van 2017 die nadien een reactie verstuurden. De zeer positieve reacties waren een hart onder die riem van de organisatoren.   Heel wat constructieve adviezen hebben we ook verwerkt in het draaiboek van onze 3de editie.  

Voor de feedback van deelnemers 2016:  Klik hier! Voor de reacties uit 2017: klik hier: Klik hier:

Onze eerste Pereboomse Krekentrail (2016)

 

Google Presentatie trail
 
http://www.joggingclubmoerbeke.be/2016/pb/route7_8.jpg
 
http://www.joggingclubmoerbeke.be/2016/pb/route16.jpg
 
http://www.joggingclubmoerbeke.be/2016/pb/route22.jpg
 
http://www.joggingclubmoerbeke.be/2016/pb/route33.jpg

3de Pereboomse Krekentrail: praktische informatie

Datum & locatie

De 3de Pereboomse Krekentrail gaat door op zondag 7 oktober 2018 te Moerbeke-Waas in het weekend van de Pereboomse feesten. Start en aankomst zijn voorzien aan de loodsen van Herssens-Tollenaere, Pereboomsesteenweg 47, 9180 Moerbeke-Waas. Dat is ten noorden van de expresweg Knokke – Antwerpen ca. 1 km van het grensdorp Koewacht.

Wie via de expresweg E34 komt, neemt de afrit Moerbeke-Waas en volgt de pijlen richting Axel & Kruisstraat. Na 500 meter rijd je rechts doorheen de Kruisstraat om dan links mee te draaien op de parallelweg van de E34 (= Baggaart-Noord). Die parallelweg blijf je volgen tot je links de loodsen van Herssens-Tollenaere tegenkomt. Daar is een ruime parking. 
Wie met de fiets komt, kan de loodsen bereiken via de Pereboomse Steenweg. Tijdens de Pereboomse feesten is de Pereboomse Steenweg afgesloten voor autoverkeer.

GPS Parking: Baggaart-Noord, 9180 Moerbeke-Waas

Loopafstanden en trajecten

Er is keuze tussen 1 trail, 3 natuurlopen en 2 jeugdlopen over meestal onverharde paden. Verder op deze website kun je heel wat sfeerfoto’s en ook een presentatie van de 12 natuurstroken terugvinden. Bij iedere route (uitgezonderd jeugdlopen) kun je ook een link naar het traject op http://routeyou.com terugvinden. Daar kun je inzoomen en de kaarten ook topografisch of via satelliet bekijken.

‘Spaanse Linie-route’: een volwaardige trail van circa 33 km op 80% onverharde wegen. De onverharde paden gaan door prachtige bossen, langs sprookjesachtige kreken en over dijken met eindeloze vergezichten. Een groot deel van het parcours situeert zich in de Nederlandse Koewacht.

Hierboven vind je een uitgebreide presentatie terugvinden met een voorstelling van de 12 natuurstroken op het traject: het Pereboomsgat (1), de bossen Karnemelkpolder (2), de Koebulten (3), de dijken van de Spaanse Linie (4), de Spaanse Linie-bossen (5), de Konijneputten (6), het Grote Gat (7), de polderdijken (8) , langs en over de Boschkreek met vlot (9), van de Mosseldreef naar het Riet (10), de vennepaden van de Pereboom (11) en via Pereboom-bos naar de meet (12).

In de editie 2018 lopen we het traject in omgekeerde richting.   Hierbij een link naar het nieuwe traject (best te bekijken in topografische versie - 'topokaart') :

‘Koebulten-route’: een natuurloop van circa 22,5 km op 70% onverharde wegen. Het traject is gelijklopend met de ‘Spaanse Linie-route’ met uitzondering van een lus van 10 km. Het bevat 9 natuurstroken: het Pereboomsgat (1), de bossen Karnemelkpolder (2), de Koebulten (3), het Grote Gat (4), de polderdijken (5), langs en over de Boschkreek met vlot (6), van de Mosseldreef naar het Riet (7), de vennepaden van de Pereboom (8) en via Pereboom-bos naar de aankomstlijn (9).

In de editie 2018 lopen we het traject in omgekeerde richting.   Hierbij een link naar het nieuwe traject (best te bekijken in topografische versie - 'topokaart') :

‘Boschkreek-route’: een natuurloop van circa 16 km op 70% onverharde wegen. Het traject bevat 7 natuurstroken: het Pereboomsgat (1), de bossen Karnemelkpolder (2), Berlaer-bos (3), langs en over de Boschkreek met vlot (4), van de Mosseldreef naar het Riet (5), de vennepaden van de Pereboom (6) en via Pereboom-bos naar de aankomstlijn (7). Onderaan deze webpagina worden 6 van de 7 natuurstroken voorgesteld.

In de editie 2018 lopen we het traject in omgekeerde richting.   Hierbij een link naar het nieuwe traject (best te bekijken in topografische versie - 'topokaart') :

‘Pereboom-route’: een natuurloop van circa 7,8 km op 70% onverharde wegen. We blijven volledig op Belgisch grondgebied en lopen uitsluitend langs landelijk wegen. Daarbij passeren we ook langs de vennepaden van de Pereboom (1) en gaan via Pereboom-bos terug naar de meet (2).

In de editie 2018 lopen we het traject in omgekeerde richting.   Hierbij een link naar het nieuwe traject (best te bekijken in topografische versie - 'topokaart') :

‘Jeugdtrails 600 m en 1000 m’: de trajecten van de jeugdtrails zijn grotendeels onverhard met inbegrip van een aantal uitdagingen.

Starturen en tijdslimieten:

·         Spaanse Linie-route 33 km: start 12h (tijdslimiet 4h 30 min)

·         Koebulten-route 22,5 km: start 13h (tijdslimiet 3h 30 min)

·         Boschkreek-route 16 km: start 14h (tijdslimiet 2h 30 min)

·         Pereboom-route 7.8 km: start 15h (tijdslimiet 1h 30 min)

·         Jeugdtrail 600 meter en 1000 meter: 600 meter start om 13h30 , aansluitend (na aankomst laatste deelnemer 600 meter) start 1000 meter. 


Deelnamereglement

De 4 routes van de Pereboomse Krekentrail situeren zich grotendeels op onverharde paden gespreid over 13 natuurstroken in de België en Nederland. Geen enkel traject, met uitzondering van de jeugdlopen, situeert zich op een afgesloten parcours. Om van natuurstrook naar natuurstrook te trekken lopen we ook langs of steken we wegen over waar er ander gemotoriseerd en niet-gemotoriseerd verkeer is.

Alle deelnemers die zich inschrijven verbinden er zich toe volgende regels na te leven:

 • het verkeersreglement wordt steeds gerespecteerd met inbegrip van de voorrangsregels wanneer een weg dient te worden gekruist;
 • er wordt enkel gelopen op de voorziene paden en de flora en fauna wordt gerespecteerd;
 • er wordt geen afval op de grond gegooid (lege gels, drinkflessen, etc.). Je neemt je afval mee tot aan één van de bevoorradingsposten of tot aan de finish waar een afvalton is voorzien;
 • deelnemers blijven hoffelijk en sportief tegenover elkaar alsook tegenover derden die ze onderweg tegenkomen. Dat geldt ook bij het oversteken van de Boschkreek met het vlot;
 • de organisatie zal zorgen voor een degelijke signalisatie van de routes inclusief pijlen en linten. Saboteer deze signalisatie niet door ze weg te nemen of te wijzigen;
 • als je na opgave onderweg een kortere route neemt naar de finish meld je dit aan de verantwoordelijke van de tijdsregistratie aan de aankomst.
 • de verantwoordelijke van de tijdsregistratie aan de aankomst kan bij betwisting vragen om jouw sportuurwerk of gps te tonen om het gps-verslag (tijd, afstand, route) op te vragen.

Wie één of meerdere van bovenstaande regels overtreedt, wordt gediskwalificeerd en niet in de uitslag opgenomen. 

Wie deelneemt doet dat op eigen verantwoordelijkheid! VZW Joggingclub Moerbeke kan bij eventuele ongevallen niet aansprakelijk worden gesteld.


Inschrijven

Voorinschrijven kon je tot uiterlijk woensdag 4 oktober 2018. Uw voorinschrijving is pas definitief na betaling van het inschrijvingsbedrag op ons Axa- rekeningnummer: 

BE43 7512 0690 6801 met vermelding: "Pereboomse Krekentrail + afstand + naam + voornaam".
Voor betalingen uit het buitenland BIC-code AXA-bank België: AXABBE22

Tarieven: zie flyer (hierboven)

Voor de 4 routes samen is er een maximum van 1000 deelnemers. Indien het maximum tijdens de voorinschrijvingsperiode bereikt is, zullen de voorinschrijvingen voortijdig worden afgesloten. Er zal dan enkel nog kunnen ingeschreven worden op een wachtlijst.

Wanneer het maximum van 1000 deelnemers niet bereikt is, blijft een daginschrijving mogelijk. Het tarief van de daginschrijving is het tarief van de voorinschrijving + 3 euro (+2 euro bij voorleggen van Sporta-lidkaart).  

Ziekte of blessure op 7 oktober 2018 : wie vooraf is ingeschreven maar ziek of geblesseerd valt kan zijn inschrijving overdragen naar 2019. We betalen niet terug maar het gestorte bedrag van voorinschrijving wordt in mindering gebracht van de inschrijving van het volgende jaar.   Opgelet:  verwittigen dat je ziek of geblesseerd bent dient voor aanvang van de wedstrijd te gebeuren via mail aan: rudy.vande.velde@telenet.be  

Borstnummers worden op de dag van de wedstrijd bedeeld. De uitreiking start 1 uur voor de start. Samen met het borstnummer krijgen de deelnemers nog een informatieblad met een korte routebeschrijving, info over de signalisatie, een herinnering aan het reglement en een noodnummer met bijhorende instructies.

De borstnummers dienen na de wedstrijd te worden terugbezorgd.

Voor de jeugdtrails kun je zowel op voorhand als de dag zelf inschrijven tegen de prijs van 2 euro. Hier geldt geen beperking qua aantal deelnemers.

Voor alle deelnemers  is een ongevallenverzekering (Ethias) aangegaan via Sporta, onze federatie.

Faciliteiten deelnemers

De loods van Herssens-Tollenaere is tijdens het weekend van de Pereboomse feesten volledig vrijgemaakt voor deze feesten. Op zaterdag is er al een grote moutainbiketocht en op zondag de Pereboomse Krekentrail. Er is in de loods een ruim aanbod aan drank en hapjes. Daarnaast is er op zondag 1 oktober ook kinderanimatie voorzien.

Voor de deelnemers is er ook een afzonderlijke verkleedruimte voorzien voor dames en heren. Er is ook de mogelijkheid om uw sporttas in bewaring te geven (gratis) of U kan er voor opteren uw tas in uw auto te bewaren. De parking bevindt zich vlak naast de loods. 

Langs het traject zijn er bevoorradingsposten op 2 verschillende locaties. Naast water, sportdrank en cola zijn daar ook stukjes banaan, peperkoek en rozijnen te verkrijgen. Gelieve afval uitsluitend in de afvaltonnen te gooien!

 • Bevoorradingspunt 33 km: na 12,5 km – na 22,5 km
 • Bevoorradingspunt 22,5 km: na 12.5 km
 • Bevoorradingspunt 16 km: na 10 km

Aan de aankomst is er eveneens drank ter beschikking. Deelnemers met een drankgordel kunnen deze bijvullen met de beschikbare dranken aan de bevoorradingsposten.

We benadrukken nogmaals dat geen enkele van de trajecten, met uitzondering van de jeugdtrails, over een afgesloten parcours worden georganiseerd.   Het verkeersreglement, met voorrang voor gemotoriseerd verkeer op de meeste kruispunten, is van toepassing !   We plaatsen diverse waarschuwingsbordjes en lintjes op oversteekplaatsen als geheugensteun. 

We voorzien ook een EHBO-assistentieteam die zowel actief is op Nederlands als Belgisch grondgebied.

Tijdsregistratie, podia en attentie deelnemers

Er is tijdsregistratie via chip voorzien behalve voor de jeugdlopen waar er enkel een rangschikking wordt opgemaakt. De uitslagen zullen de binnen de 24 uur ter beschikking zijn op de website van www.joggingclubmoerbeke.be Er worden op de dag van de wedstrijd geen copies van de uitslag bedeeld. 

De eerste 3 dames en heren van elke wedstrijd (incl. jeugdlopen) worden na aankomst van de laatste deelnemer (ca. 16h15 à 16h30) uitgenodigd voor een podiumceremonie en krijgen een mooie naturaprijs. 
Ook de beste Moerbeekse man en vrouw op elke afstand wordt uitgenodigd voor de podiumceremonie en krijgt een naturaprijs.
Alle deelnemers aan één van de 4 routes krijgen na afloop van de wedstrijd als attentie een goody bag met onder andere een Moerke, het nieuwe streekbier van Moerbeke-Waas alsook een aantal andere attenties.

Onze Pereboomse Krekentrail is een Sporta-run waarbij we worden bijgestaan door een Sporta-medewerker voor de tijdsregistratie.

Korte webreactie JCM 2018

Dank aan onze sponsors 2018.  Zonder hen zouden we het niet zo goed kunnen doen...