Hieronder staan de uitslagen en een link naar de foto's.

Een verslagje (door voorzitter Rudy Vande Velde)

In totaal waren er 190 deelnemers waaronder 154 deelnemers aan de hoofdlopen over 5 km, 8.25 km en 12.5 km.  Aan de jeugdlopen namen er 32 jongeren deel.  Daarnaast waren er ook nog diverse lopers die vrijdagavond gewandeld hebben (zijn niet in de uitslag opgenomen). 

De hittegolf van de voorbije dagen heeft ongetwijfeld diverse lopers afgeschrikt. Diverse lopers hebben via mail te kennen gegeven dat ze niet wilden of mochten lopen bij temperaturen van rond de 30 graden. Maar als organisator zijn we toch bijzonder blij dat we in die omstandigheden toch nog 190 deelnemers hadden.

De vele groene stroken op het parcours en de diverse bevoorradingsposten zorgden voor afkoeling. Achteraf hebben we niets dan positieve feedback gekregen over het mooie deels onverharde traject, de goede signalisatie en de diverse drinkposten.   

De Moerhofloop is in zijn prille bestaan uitgegroeid naar een officieus loopkampioenschap van Moerbeke-Waas. Onder de deelnemers telden we maar liefst 65 Moerbekenaren gespreid over 30 deelnemers aan de jeugdlopen en 35 deelnemers aan de hoofdlopen.  

Op de 5 km, waar er 50 deelnemers waren, won Stijn Vermeersch (Denderleeuw) met overtuiging de 5 km in 17 min. 53 sec. Voor de 2de plaats bij de heren werd het een spannende strijd tussen maar liefst 4 Moerbekenaren die allen onder de 20 minuten bleven. Het pleit werd gewonnen door Koen De Vliegher gevolgd door Peter Van Laere, Jelle De Bock en Nico Aper. 
Bij de dames 5 km was er een duidelijke overwinning voor het Moerbeekse 14-jarig talent Thalia Buys in 23 min. 16 sec.

Op de middenafstand van 8.25 km waren er 57 deelnemers. Ook hier een duidelijk zege bij de heren. Davy Vanderroost (Ninove) won de wedstrijd in 31 min 1 sec gevolgd door Joos Pauwel en Mario Penne. Beste Moerbekenaar op de middenafstand werd Kristof De Pau.   
Bij de dames herhaalde het scenario van de 5 km zich. Evelien Neukermans won met overtuiging de 8.25 km wedstrijd en was daarmee uiteraard ook de snelse Moerbeekse dame. 

Op de 12.5 km kenden we zowel bij de heren als dames een spannende wedstrijd. Bij heren ging de spannende strijd  tussen 3 atleten uit de regio nl. Tim Buysse (Assenede), Tiago Cardoso (Moerbeke) en Kristof Vereecke (Wachtebeke). In die volgorde gingen ze ook over de meet met Tim als winnaar in 50 min 34 sec. Tiago Cardoso mocht daarna wel op het hoogste podium bij de Moerbekenaren.  
Bij de dames werd het een spannende tweestrijd tussen An Derwedeuve (atlete van Lokerse triathlonclub) en Sabine Vasseur (Axel) gewonnen door eerstgenoemde.  Beste Moerbeekse werd de 22-jarige Sharon Van den Abeele.


 
  

Beelden van de omloopDit zijn onze routes:
  


      http://www.joggingclubmoerbeke.be/2016/eigen/sp01.JPG http://www.joggingclubmoerbeke.be/2016/eigen/sp02.JPG http://www.joggingclubmoerbeke.be/2016/eigen/sp03.JPG
     http://www.joggingclubmoerbeke.be/2016/eigen/sp04.JPG http://www.joggingclubmoerbeke.be/2016/eigen/sp06.JPG http://www.joggingclubmoerbeke.be/2016/eigen/sp05.JPG
    Dank aan onze sponsors 2016.  Zonder hen zouden we het niet zo goed kunnen doen...