EL CORDILL

  • Desenvolupament del joc:

Es necessita un cordill o un cordó d'un metre o metre i mig, unit amb un nus pels dos caps. El primer jugador col·loca les mans obertes dins l'anella del cordill i les separa paral·lelament fins que el cordill queda tens.

Seguidament, una mà passa p

er sota del cordill de manera que aquest dóna una volta a la mateixa mà. Es fa el mateix amb l'altra mà. Aleshores, el dit del mig de la mà dreta passa per dintre del cordill de la mà esquerra, i el mateix dit de la mà esquerra passa per dins del cordill de la mà dreta, i s'emporten el cordill cap a la seva banda. A aquest primer jugador li ha de quedar el cordill encreuat entre les mans, el qual formarà una figura plana i rectangular amb unes diagonals dobles des del mig dels costats del rectangle fins al darrere del dit del mig de cada mà. L'altre participant ha d'intentar canviar aquesta figura per una altra fent servir els dits per agafar-la de les mans del primer jugador i convertir-la en una altra de diferent. Encara que sigui difícil de descriure el procediment per anar fent les figures, creiem que tothom deu tenir a l'abast una persona amb prou edat per haver-hi jugat i que en recordi el desenvolupament.

Col·labora amb nosaltres:

Com en dieu del: "cordill"  • Història:
Originàriament, aquest joc formava part d'una cerimònia antiga per posar un parany al sol a la tardor, època del seu descens, perquè es pensava que aquest desapareixeria en pondre’s i, per tant, es tractava d'agafar-lo amb una xarxa per evitar que fugís i obligar-lo a sortir cada dia.

Comments