Het huisje

Ons vakantiehuisje op Ameland is gelegen in Hollum, het meest westelijk gelegen dorp van het eiland. Het huisje, dat dateert uit 1668, ligt in de historische dorpskern en maakt deel uit van een beschermd dorpsgezicht.

Het huisje is reeds lang familiebezit en is sinds 1966 in gebruik als vakantieverblijf. Sindsdien wordt het ook aan onze gasten verhuurd.

Het huisje is geschikt voor maximaal 4 personen.

Het biedt geen overbodige luxe, is relatief eenvoudig van opzet maar is voorzien van alle noodzakelijke voorzieningen om uw verblijf op het eiland zo prettig mogelijk te maken.

Bij het huisje hoort een tuin met terras. U kunt uw auto desgewenst in de tuin parkeren. Voor kinderen biedt de tuin een ruime en veilige speelgelegenheid (afgesloten met een hek).

De indeling

Via de tuin komt u bij de entreedeur. In de hal bevindt zich een kapstok en de toegang tot het toilet en de keuken. Via de keuken is een aparte doucheruimte met vaste wastafel bereikbaar. Vanuit de keuken komt u in de woonkamer (ca. 5 x 5 m).

Op de verdieping bevinden zich twee slaapkamertjes: een kamer met een tweepersoonsbed (+ 2-pers. dekbed) en een kamer met twee eenpersoons boxsprings.

De Inventaris

In de keuken bevindt zich een complete basisinventaris van serviesgoed, bestek, kookgerei etc., een vierpits gasstel, koelkast, koffiezetapparaat, combi-magnetron, waterkoker en centrifuge.

In de woonkamer zijn een kleurentelevisie, audioset met cd/mp3-speler en dvd-speler aanwezig. Er is gratis wifi aanwezig, dat met een wachtwoord is beveiligd.

U dient zelf lakens en dekbedovertrekken (of slaapzakken), slopen en hand- en theedoeken mee te nemen. Desgewenst kunt u voor eigen rekening linnengoed huren.

Naast dekbedden zijn er tevens dekens aanwezig.

De hele woning is voorzien van centrale verwarming.