Ameland

Als u hebt besloten uw vakantie op Ameland door te brengen dan hebt u een goede keuze gemaakt.

Als het weer meezit, en die kans is op de waddeneilanden groter dan in de rest van Nederland, dan treft u het helemaal.

Ameland beschikt over een uitgebreid netwerk van fietspaden, fietsen in alle soorten en maten zijn op veel plaatsen te huur.

U kunt urenlange wandeltochten maken over het strand, langs het wad, door duingebied (zoals bijvoorbeeld door het natuurgebied ‘Het Oerd’ aan de oostkant van het eiland), door bos of weidelandschap.

Op het eiland zijn diverse musea te bezoeken zoals het Natuurmuseum in Nes en het Sorgdragermuseum (oudheidskamer) in Hollum.

De oude kernen van de vier dorpen op Ameland met hun fraaie commandeurshuizen uit de tijd van de walvisvaart van de 17e eeuw, de mooie oude kerken, ze zijn zeker een bezoek waard.

De tewaterlating van de door paarden getrokken reddingboot is, hoewel inmiddels een toeristische attractie, nog steeds een imposante gebeurtenis.

En wat nog meer….

Rondvluchten boven het eiland kunnen gemaakt worden vanaf het vliegveld bij het dorp Ballum.

Rondvaarten over de Waddenzee (Robbentochten) vanaf de pier bij Nes. Paardrijden of een huifkartocht over het strand.

Er is een golfbaan in Hollum, een zwembad in Ballum, sauna’s, diverse discotheken, restaurants te kust en te keur, heerlijke eilandspecialiteiten van suikerbrood, Sûkermantke tot Nobeltje, een eilandlikeurtje, maar vooral veel natuur en rust.