Számítógép‎ > ‎

Mozilla Firefox

<<KÉP>>

Kedvenc böngészőm. Nyílt szoftver. Rengeteg testreszabhatási lehetőség.

2011. közepétől bevezette a Mozilla ezt a 6 hetes megjelenési ciklust, aminek én nem örülök; valahol biztos van értelme, de szerintem az a jó, ha nem adott időpontra jelenik meg az új verzió, hanem akkor, amikor már elég fejlesztést és tesztelést végeztek, hogy ezután kiadják az új verziót. Vagy így is jó a kiadás, viszont a lehető legstabilabb legyen.
Amikor elkezdtem használni a "Fox"-ot 2009 őszétől, akkor még csak egy egyszerű böngésző-alkalmazás volt a számomra, az akkori 3.5-ös verzióval. 2010 januárjában megjelent a 3.6-os verzió. Ezt használtam 2011 nyaráig, amikor frissítettem a 4.0-ás verzióra, ami erős nemtettszésemet váltotta ki belőlem. Aztán jött az 5.0-ás verzió, na ekkor lett elegem. Egy kicsit elkeseredtem, hogy "Ne má' !", egy ilyen jó böngésző akad, lefagy, stb. Voltak lehetőségek, én kihasználtam: feltelepítettem a régebbi 3.6-os verziót PortableApps.com Platform formában. Így van egy szokványosan feltelepített "Fox"-om, és egy hordozható "Fox"-om. Tehát a 3.6-os verziójú hordozható változatot használom, a szokványosan feltelepített "Fox" egyenlőre csak ott van, hogy legyen; és várom, hogy használható legyen a számomra.
A várás meghozta eredményét (részben csak, mivel -- sajna -- jött a hír, hogy a 3.6-os támogatásával le fognak állni): április elején a hordozható fox teljes profiltartalma átkerült a feltelepített 11.0-s verzióra, ahol minden rendesen működik. Csak a Brief kiegészítővel akadtak problémáim, amit úgy köszöböltem ki, hogy feltelepítettem a fejlesztői változatát, ami jobb, mint a jelnlegi, és újdonságokat is tartalmaz, aminek én nagyon örülök. Továbbra is a PortableApps.com-os forma marad, ahol van 4 "fox" is...Kiegészítő ajánlás (
a kiegészítők helye - https://addons.mozilla.org/hu/firefox/ )

Figyelembe kell venni, hogy melyik "fox"-szal kombatibilis, ha esetleg nem az, akkor az adott kiegészítő régebbi verzióját lehetséges felrakni. Ezt úgy lehet, hogy a kiegészítő Firefoxos oldalán az oldal alján a verzióinformációra kell rákattintani, ekkor legördül egy  kis ablak, majd ott a Teljes verziótörténet megtekintésre kell kattintani, ahol egy listán meg fog jelenni a kiegészítő összes verziója, az egyik talán kompatibilis az adott "fox"-szal.

Szerintem a legjobbak:
{ezek mindenképp fel vannak telepítve nálam}

Adblock Plus
Reklámok eltávolítása.

Element Hiding Helper az Adblock Plushoz
Önmagában nem, csak az előző kiegészítő meglétével együtt működik. Az egérrel kiválasztható, hogy mi tüntetődjön el.

ScrapBook
El lehet menteni az oldalakat, s ha nincs internet, akkor is olvashatóak. Ezenkívül az elmentett oldalak szerkeszthetőek.

Print Edit
A nyomtatásra kiszemelt oldal elemeit lehet kiválogatni és törölni, így csak az nyomtatható ki, amire ténylegesen szükség van.

Screengrab
PNG v. JPG formátumba menthető az egész ablak képe, a látható terület v. (ami a leghasznosabb szerintem) az egész oldal, bármilyen hosszú is legyen.

Brief
https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/brief/
RSS/Atom hírolvasó. Átlátható, könnyen kezelhető felületen közli a híreket. Funkciói: keresés, listázás, szűrés, kedvencként való megjelölés.


Továbbá (témakörönként):
{ezek vagy fel vannak telepítve, vagy nem; használatukban mindenképp megbízok}

Böngésző ablak
Firesizer
Yet Another Window Resizer
Always on Top

Böngésző lapok
Open Link In New Tab
Open Bookmarks in New Tab
Close Tab by Double Click
ColorfulTab
Tab Progress Bar
Load Tab Progressively
Save Memory

Könyvjelző eszköztár
 Roomy Bookmarks Toolbar

Egyéb
/Más
About Add-ons
Extension List Dumper
InfoLister
Újraindítás (= Restart Firefox)
Quick Restart
TubeStop
QuickNote
Work Offline
Font Finder

Hírolvasás/RSS/Atom
NewsFox

URL címsáv

Flagfox
Locationbar2

Letöltés | ~vezérlés | ~kezelés
Download Statusbar
Download Manager Tweak

Előzmények
History Submenus
Precise Clear History

Zene/Hang
Play drums!
Play Your Piano!

Nagyítás/Kicsinyítés
NoSquint

Böngészés/Hivatkozás
Right Links
Redirector


LINKÖZÖN

A legfrissebb stabil Firefox: http://www.mozilla.org/hu/firefox/new/
A legfrissebb stabil hordozható Firefox: http://portableapps.com/apps/internet/firefox_portable


Mozilla Magyarország Közösségi oldal: http://mozilla.fsf.hu/

Firefox logók: http://www.mozilla.org/en-US/firefox/brand/downloads/


(><)