Mededelingen:

UPDATE 21/09 8u45: Gegevens, aanwezigen en posities match tegen Steenbrugge online. 

Maandag en woensdag training, wekelijks afwisselend met Carl/Jeton en Kristof/Jeton. Er worden dit seizoen geen carrouseltrainingen voorzien voor onze groep.

Zoals zaterdag gecommuniceerd, zal ik voor het eerste deel van de competitie iedereen eens in doel gezet hebben, dit in omgekeerd alfabetische volgorde van de voornamen. Zakareya en Viktor, hebben dit al met bravoure gedaan, volgende in de rij is Tibo.
Na Nieuwjaar switch ik dan tussen de spelers die misschien doelmanambities hebben en laat ik de spelers die dit helemaal niet zien zitten op het veld hun ding doen, maar eerst moet iedereen eens voelen wat de taak van een doelman inhoudt.


Een kleine greep uit mijn visie en werkwijze voor het komende voetbalseizoen u11:

TRAININGEN

·         Als je niet op training aanwezig kunt zijn, hoef je niet per se te verwittigen. Wel had ik graag dat diegenen die wel aanwezig zijn om 19u in de kleedkamer wachten tot ik hen kom halen om samen het oefenveld te betreden. Natuurlijk hoop ik dat we elke training met voldoende spelers zijn. Dit komt niet alleen ten goede van het voetbal en samenspel in de groep, maar zeker ook groepssfeer en groepsgevoel.

·         De eerste paar trainingen zal er vooral gewerkt en herhaald worden op een goede controle/balaanname, opdrijven met de bal en een vlotte pass. Het is immers een basis om beter te gaan voetballen. Pas later zullen er meer wedstrijdsituaties aan bod komen.

·         Op het eind van de training helpen alle spelers een handje bij het opruimen van het oefenveld.

WEDSTRIJDDAGEN

·         Denk eraan dat het leuk is dat de spelers in het groen van Male (trui, training) aan het veld toekomen.

·         Als we thuis spelen, kunnen de spelers rechtstreeks naar de kleedkamer. Als we op verplaatsing spelen, kunnen we elkaar op de parking opwachten (als het weer het toelaat) om dan als groep richting kleedkamers te trekken.

·         Voor de wedstrijd wachten de spelers in de kleedkamer tot we allemaal samen klaar zijn om als groep, onder leiding van de kapitein, naar het veld te gaan. Ook na de wedstrijd wil ik dat alle spelers op elkaar wachten tot de laatste klaar is, om dan pas samen richting ‘kantine’ te trekken. (tenzij de mama of papa vroeger wil vertrekken, alle begrip daarvoor dan natuurlijk)

·         Voetbaltechnisch wil ik de jongens laten voetballen vanaf de keeper over de verdedigers naar de aanvallers. Een keeper die de bal uit de handen uittrapt tot over de middellijn, zal ik maar heel sporadisch eens laten gebeuren. Winnen is leuk, maar op een leuke manier leren voetballen is leuker.

·        

SELECTIES

·         Probeer mij voor donderdagavond te laten weten als je niet aanwezig kunt zijn op zaterdag.

·         Ik zal trachten om per wedstrijd spelers minder van posities op het veld te switchen. Als je aan de wedstrijd begint als verdediger, zul je heel de wedstrijd een verdedigende taak hebben. Start je als aanvaller, mag je je het restje van de wedstrijd aanvallend uitleven. Maar denk eraan, als wij de bal hebben zijn we ‘8 aanvallers’, als de tegenstrever de bal heeft zijn we ‘8 verdedigers’. De week erop kan het dan wel zijn dat je heel de match aanvaller bent, als je de week ervoor verdediger was, ik probeer een gezonde en voor iedereen gelijke mengeling te vinden daarin.

·         Ik zal op donderdagavond via de selectie ook al mee geven of je doelman (D)/ verdediger (V)/ middenvelder (M) of aanvaller (A) zal zijn. Zo kun je je al rustig wat inleven of voorbereiden wat je taak op het veld zal zijn.

·         Op deze manier hoop ik dat de spelers kunnen groeien in een wedstrijd, en dat ze niet ieder kwart een knop moeten omdraaien tussen ofwel aanvaller ofwel verdediger.

KAPITEIN

·         Ik werk dit jaar met een wekelijks wisselende kapitein (dit zal wekelijks (2 trainingen en 1 match) een andere speler zijn, in de alfabetische volgorde van de voornamen, zie selectielijst hieronder). Als er op zaterdag geen match voorzien is, is er ook geen kapitein op training voorzien.

·         Wat doet de kapitein?

o   Op training is hij de rechterhand van de trainer. Als er een oefening voor getoond moet worden is hij de speler die helpt met het voorbeeld.

o   Op zaterdag is hij de speler die als eerste het veld betreedt en als laatste het veld verlaat. Hij geeft ook de laatste strafschop in de reeks (de doelman de eerste)

o   Een kapitein probeert zijn ploeg zoveel mogelijk positief vooruit te sturen, blijft erin geloven en moedigt zijn medespelers aan wanneer het lastig wordt.

MEDEDELINGEN

·         Iedereen zit in de whatsapp-groep. Dat zal mijn meest gebruikte middel zijn om mededelingen te versturen ivm last-minute wijzigingen of afgelastingen, of activiteiten,…  Deze manier is ook het meest direct naar jullie toe.

·         Op de site vind je dan alle wedstrijdgegevens en selecties

Volgende wedstrijden:

ZATERDAG   22 september 2018 
Jong Male VV - Steenbrugge SK

DE WERKPUNTEN TIJDENS DE WEDSTRIJD VOOR DEZE MAAND:
                                                                         1. Het mee opschuiven van de achterspelers en doelman als wij in balbezit zijn.
                                                                         2. De bal vanuit het centrum naar de flanken spelen.
                                                                         3. Elkaars naam noemen naar wie je past.
                                                                                + geen enkele hoekschop mag rechtstreeks voor doel getrapt worden.
                                                                                                                                                                                                                               
 Waar:

thuis op Male

Brieversweg


 Wanneer:

 Datum:  22 september 2018

                                                                     

 Uur verzamelen op Male:            8u50

 Uur verzamelen ter plaatse:        8u50

 Uur Aftrap:                                    9u30
11 items worden weergegeven
NaamSelectie 22/09
Sorteren 
 
Sorteren 
 
NaamSelectie 22/09
Bas Seynaeve (A)  
Kamiel Floren (A)  
Luan Krasniqi (V)(kap)  
Luca Dobbelaere (V)  
Magnus Allotey (V)  
Quinten Eeckhout (M)  
Rune van Rosmalen (V)  
Thibault Geukens (M)  
Tibo Leys (D)  
Viktor Vermeersch (A)  
Zakareya Guennar (A)  
11 items worden weergegeven