3 Mindfulness

Training Mindfulness

Annemarie van Tijen

 

Mindfulness geeft rust… en inspiratie. Het is een manier om met aandacht in het leven te staan, meer te genieten van de mooie en goede dingen en beter om te gaan met tegenslagen

Slapeloosheid, angst, boosheid, spanningen, verdriet…  we hebben er  allemaal wel eens mee te maken. Vervelende dingen horen nu eenmaal bij het leven, net als leuke en prettige. Maar hoe we er mee omgaan, hebben we voor een groot deel zelf in de hand! Mindfulness biedt een mogelijkheid om  op een andere manier om te gaan met stressvolle situaties.

 

Vaak reageren we automatisch op dezelfde manier waarop we reageren, op stress van welke aard dan ook. We bevinden ons dan in een vicieuze cirkel, gaan piekeren en negatief denken, waarbij de ene gedachte de andere uitlokt.  Door als het ware een stapje terug te doen, van een afstand te kijken naar onszelf en de dingen die ons stress geven, komt er  meer rust en ruimte. We kunnen de automatische piloot dan uitzetten en ervoor gaan kiezen ons anders te gedragen.

 

Met een andere kijk op onze problemen  kunnen we anders in het leven gaan staan. Destructieve patronen  of een gefixeerd zijn op pijn en verdriet laten we dan langzaamaan los. Het diepe besef dat we veel méér zijn dan alleen die kwaal of dat probleemgebied, dat we geen hulpeloze speelbal  hoeven te zijn van onze emoties, kan er toe bijdragen dat we beter met onszelf overweg kunnen.  Dat opent de deur voor meer geluk, voldoening en tevredenheid, maar ook voor nieuwe inzichten, ideeën en mogelijkheden. 

 

Mindfulness is een manier om met aandacht in het leven te staan, meer te genieten van de mooie en goede dingen en beter om te gaan met tegenslagen. Leer in acht lessen de basisprincipes van leven met aandacht, het creëren van rust en ruimte in je hoofd en het loslaten van oude, destructieve patronen.

 

Annemarie van Tijen heeft een journalistieke en onderwijskundige achtergrond (Lerarenopleiding VL-VU). Zij geeft al vele jaren meditatielessen, waaronder Vipassana (opmerkzaamheid of mindfulness). Ook volgde zij een opleiding tot Mindfulnesstrainer (Mindfulness Based Cognitive Therapy). De cursus die zij geeft is gebaseerd op het werk van John Kabat-Zinn en hedendaagse psychologen. 

Cursussen Mindfulness door Annemarie van Tijen

Prijs €195,- voor 8 lessen, inclusief  lesmateriaal

 

 
 
Aanmelden via nuhier@live.nl
of telefonisch: 06 49749862 
 
 
Dit zeggen deelnemers:
 
Lisette:
'Ik vond de sfeer heel aangenaam: warm, persoonlijk en we hadden ook lol met elkaar. De afwisseling van praten en oefeningen vond ik erg prettig.
Ik heb het gevoel  dat ik daadwerkelijk een beetje mindful ben geworden. Dank je wel, Annemarie!'
 
Paul:
'De Mindfulness training heeft me bewust gemaakt van mijn gedachten. Waar mijn gedachten soms met mij op de loop gingen ben ik nu in staat om dat beter te beheersen. Ik besef wat mijn gedachten met me kunnen doen. Negatieve gedachten geef ik geen energie meer. Juist de combinatie van meditatie en yoga biedt meerdere mogelijkheden om me daarin te helpen.

Ik ben me meer bewust van waar ik mee bezig ben en realiseer me wanneer mijn aandacht verslapt, zodat ik me kan herstellen en meer genieten.

Het heeft mijn ogen weer geopend. Weer een stap verder in mijn persoonlijke ontwikkeling.

De sessies verlopen in een prettige ontspannen en open sfeer.

De groepsgrootte vind ik goed. Er is vertrouwen binnen de groep. Daardoor is er voldoende ruimte voor individuele aandacht om eigen ervaringen te bespreken.'

 

Anny:

'Ben ontzettend dankbaar voor het geheel van deze cursus. De combinatie van het bewustworden van de ademhaling, de bodyscan, yoga-oefeningen en meditatie, dit alles - zonder jezelf te forceren en al is het maar een kwartiertje per dag - helpt je de dingen te zien zoals ze werkelijk zijn, ze te accepteren en los te laten.

Natuurlijk lost mindfulness je problemen niet op, maar de manier van ermee omgaan verandert. Het gaat hem niet om het doel, maar om de weg er naartoe.'

 

Femke:

'Ik vond het een fijne cursus, erg goed voorbereid en afwisselend in oefeningen en praatmomenten. Mooie anekdotes en verhalen verteld en voorgelezen.

Heeft me meer rust gegeven, al was het maar op al die woensdagavonden dat we les hadden!'

 

Anna:

'Het waren hele fijne lessen. Fijne sfeer, leuke mensen en ik heb ongelofelijk veel geleerd. Ik heb heel veel aan de lessen gehad en daar ben ik je heel dankbaar voor!'

 

 

 

 

 

 

ĉ
Annemarie van Tijen,
10 aug. 2013 08:13
ĉ
Annemarie van Tijen,
10 aug. 2013 08:46