5 Yoga: Kundalini, Mannen, Radiant Child

Pangaea Living: Kundaliniyoga, Mannenyoga, Mannenyoga voor junioren (13-17 jaar), Radiant Child Ouder&Kindyoga (4-7 jaar), Radiant Child kinderyoga (8-12 jaar).

 

Yogateacher Ruud heeft een rugzak vol extravagante ervaringen, waardoor hij een groot inlevingsvermogen heeft, veel kracht uitstraalt en neutraal in het leven staat. Al jong kon hij de gebaande baden niet zo goed vinden. Meer dan zijn leeftijdsgenootjes had hij behoefte aan diepgang en zingeving. Hij volgde zijn eigen weg en zo werd hij als tiener al leraar. Als Rots en Water instructeur (bewustzijnstraining voor jongeren), instructeur van sport en spel, kanoën, klimmen en speleologie begeleidde hij groepen en bedrijven.

Maar diepe pijn, trauma en teleurstelling brachten hem in een wereld van verslaving en criminaliteit. Zichzelf verloren, leefde hij een zwervend en eenzaam bestaan, tot hij met kundalini yoga in aanraking kwam. De yoga bracht hem de mogelijkheid tot verwerking en basis en balans en hij startte met de kundalini yoga lerarenopleiding. Daar ontmoette hij Kamal Prem, met wie hij nu zeer gelukkig getrouwd is. Ruud heeft ondertussen ook een hatha yoga opleiding gevolgd en de Radiant Child kundalini kinderyoga opleiding afgerond.

 

Yogateacher/ coach Kamal Prem is een zeer bewuste, stabiele en optimistische jongedame die al zo lang ze zich herinnert vanuit compassie en liefde mensen om haar heen bij staat met haar inzichten en observaties.

 

Een aantal jaren geleden kwam Kamal Prem in aanraking met kundalini yoga en  net als haar man Ruud werd ze meteen helemaal verliefd op deze bijzondere vorm van yoga. Al vrij snel sprong ze in het diepe en startte ze met de kundalini yoga lerarenopleiding Level 1. Hier besefte Kamal Prem meer en meer dat deze yogavorm precies paste bij het pad waar ze al haar hele leven op wandelde. Ze verdiepte haar docentschap met zowel Level 2 als de kundalini yoga coachings- en de Radiant Child kundalini kinderyoga opleiding. Door de intensieve yoga-beoefening en het lesgeven, ontdekte zij wat ze met haar unieke talenten, inzichten en mensenkennis daadwerkelijk te bieden heeft. Stukje bij beetje vielen de puzzelstukjes in elkaar en kwam haar ziel tot bloei. Ondertussen heeft Kamal Prem al veel mensen terug naar zichzelf mogen begeleiden in haar yogalessen en coachingssessies.

 

 

De lessen:

 

Reguliere kundalini yogales

Dinsdag 19.45 – 21.00 uur

 

Bij kundalini yoga versterken en ontspannen we niet alleen je fysieke lichaam, maar ook je geest en je energie. Kundalini yoga is een sterke vorm van yoga, doordat er een combinatie van technieken wordt gebruikt. Kamal Prem helpt je door middel van ademhalingsoefeningen, mantra’s, fysieke oefeningen, ontspanning en meditatie om je bewustzijn te vergroten en zo stabielen en krachtiger in het leven te staan. Kundalini yoga heet daarom ook wel de ‘yoga van het bewustzijn’.

 

Een reguliere kundalini yogales begint met een mantra om je te verbinden met je hogere zelf, vervolgens doen we een warming up. Daarna volgt een kriya, dat is een set yogaoefeningen met een bepaald doel, bijvoorbeeld: een flexibele rug, meer zonne-energie of het helen van je hart. Na de kriya komt een ontspanning, waarbij de energie die is opgewekt door de bewegingen zich kan herverdelen naar zijn natuurlijke staat. Na enkele stretchoefeningen volgt dan de meditatie, waarbij ook mantra’s, ademhalingsoefeningen en beweging wordt gebruikt. We eindigen de les met een mantra en een kopje thee.

 

De les is voor iedere volwassene toegankelijk. Je hoeft geen yoga ervaring te hebben of lenig of fit te zijn.

 

Tarieven

Losse les €12

2 proeflessen voor €15

5 strippenkaart €55 (tot 10 mei tijdelijk met 25% korting voor €41,25)

10 strippenkaart €100

3 maanden abonnement €37 per maand per groepsles per week

6 maanden abonnement €33 per maand per groepsles per week

 

Meer informatie vind je hier. Meld je voor je eerste les even aan via dit formulier.

 

Mannenyoga

Dinsdag 21.15 – 22.30 uur

 

Mannen zitten anders in elkaar dan vrouwen. Dat is gewoon zo. Omdat in veel yogalessen vaak voornamelijk vrouwen aanwezig zijn, is er een yogales speciaal voor de mannen.

 

Zodat je je innerlijke krijger even flink kan uitdagen.

Zodat je eens even lekker volgas mee kan doen.

Zodat je niet de enige bent tijdens het chanten met een lage stem.

Zodat je gewoon even tot jezelf kunt komen zonder poespas.

 

Omdat man zijn in yogaland helemaal niet zo verkeerd is!

 

Tarieven

Losse les €12

2 proeflessen voor €15

5 strippenkaart €55 (tot 10 mei tijdelijk met 25% korting voor €41,25)

10 strippenkaart €100

3 maanden abonnement €37 per maand per groepsles per week

6 maanden abonnement €33 per maand per groepsles per week

 

Meer informatie vind je hier. Meld je voor je eerste les even aan via dit formulier.

 

 

Mannenyoga voor junioren [13-17 jaar]

Dinsdagavond 18.30 – 19.30 uur

 

Bij de mannenyoga voor junioren wordt je fitter, flexibeler (van lichaam en geest) en meer zelfverzekerd.

 

Tijdens de yogales werk je samen met Ruud (en Kamal Prem als assistent) aan:

  • het vergroten van je conditie door interval oefeningen en ademhalingsoefeningen,
  • het opbouwen van meer eigen kracht door oefeningen met eigen lichaamsgewicht,
  • het versterken van zelfvertrouwen en zelfbewustzijn door yoga en meditatie-oefeningen uit de kundalini yoga traditie,
  • het verkrijgen van meer lichamelijke balans en soepelheid door oefeningen vanuit de hatha yoga.

 

Iedere jonge man tussen de 13-17 is welkom. Iedere. Ben je ouder dan 17 jaar en wil je yoga doen? Kom dan naar de mannenyoga les. 

 

Let op! Er zijn bij de mannenyoga voor junioren altijd twee volwassenen aanwezig, voor de extra veiligheid van jou en de andere tieners. Meestal zijn dit de twee docenten. Maar als er een docent afwezig is, is er een andere volwassene bij de les.

 

Tarieven

Losse les €12

2 proeflessen voor €15

5 strippenkaart €55 (tot 10 mei tijdelijk met 25% korting voor €41,25)

10 strippenkaart €100

3 maanden abonnement €37 per maand per groepsles per week

6 maanden abonnement €33 per maand per groepsles per week

 

Meer informatie vind je hier. Meld je voor je eerste les even aan via dit formulier.

 

 

Radiant child kinderyoga

Ouder-kind yoga [kinderen 4-7 jaar, volwassenen 18-108 jaar J ]

Zaterdag 14.30 - 15.45 uur

 

Radiant child kinderyoga [8-12 jaar]

Zaterdag 13.00 -14.00 uur

 

“Het is een voorrecht om kinderen yoga te leren. Om kinderen te helpen de waarden in zich te integreren waar ze hun hele leven door geleid worden. Geef ze spirituele waarden. Geef ze sociale waarden. Geef ze ethische waarden.

Geef ze alle waarden die je kunt geven.”

Yogi Bhajan

 

Het moderne leven is vol stress en veranderingen. Kundalini yoga helpt kinderen op alle gebieden van het leven. Het helpt ze om zich stabiel, krachtig, creatief, vrolijk, gezond en vol vertrouwen te voelen. Het bereidt ze voor op een mooie toekomst en helpt ze om te leven vanuit hun eigen kracht en schoonheid. Om stralend door het leven te kunnen gaan.

 

Kamal Prem en Ruud geven samen de ouder-kind yoga en radiant child kinderyoga volgens de internationale Radiant Child kinderyoga, een aftakking van Kundalini Yoga volgens de leer van Yogi Bhajan.

 

Tarieven

Losse les €12

2 proeflessen voor €15

5 strippenkaart €55 (tot 10 mei tijdelijk met 25% korting voor €41,25)

10 strippenkaart €100

3 maanden abonnement €37 per maand per groepsles per week

6 maanden abonnement €33 per maand per groepsles per week

Let op! Bij ouder-kind yoga betaal je alleen voor het kind. De ouder of verzorger doet gratis mee.

 

Meer informatie vind je hier. Meld je kind voor zijn/haar eerste les even aan via dit formulier.

 

Kundalini yogacursus voor authentieke relaties

Vijf lessen; start zaterdag 2 september 16.15 – 17.45 uur

Wil je meer jezelf kunnen zijn? Wil je meer plezier hebben en zoek je meer diepgang en stabiliteit in je vriendschappen of relatie? Dat kan!

 

Deze 5weekse yoga-cursus met als thema authentieke relaties helpt je sterker in je eigen schoenen te staan, brengt je terug bij je authentieke zelf, geeft je inzicht over jouw aandeel in relaties en leert je over de natuurlijke man-vrouw verhoudingen en het geheim van stabiele en vervullende relaties. In de cursus wordt gebruik gemaakt van yoga- en coachingstechnieken om jouw ware zelf te versterken en je zodoende voor te bereiden op een authentieke relatie.

 

Kamal Prem en Ruud geven samen deze cursus. Kamal Prem en Ruud zijn echtgenoten, zakenpartners en vooral dikke maatjes. Zij delen een sterke visie over hun levensdoel. Dit, tesamen met hun liefde voor elkaar heeft hen door moeilijke perioden heen geholpen. Met yoga, meditatie en vertrouwen als basis. Omdat hun relatie meerdere keren door hun omgeving is geprezen als bron van inspiratie, besloten zij om deze kracht in te zetten voor een breder publiek door het geven van deze cursus.

 

Tarief en inschrijven

Tarief: €75 per persoon. Voor inschrijving vul je dit formulier in en maak je het cursusgeld van € 75 per persoon voor 15 augustus 2017 over naar IBAN:  NL12 INGB 0007 5336 00 tav. Pangaea Living.

Je kunt je voor de cursus inschrijven als single of samen. De meeste oefeningen zijn individueel, sommige worden met zijn tweetjes gedaan. Het is mogelijk om 1 week te missen; in dat geval krijg je wat extra huiswerk mee.

 

Er is maar een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij!