5 Yoga: Kundalini

Pangaea Living: Kundaliniyoga

Yogateacher Karta Prem heeft een rugzak vol extravagante ervaringen, waardoor hij een groot inlevingsvermogen heeft, veel kracht uitstraalt en neutraal in het leven staat. Al jong kon hij de gebaande baden niet zo goed vinden. Meer dan zijn leeftijdsgenootjes had hij behoefte aan diepgang en zingeving. Hij volgde zijn eigen weg en zo werd hij als tiener al leraar. Als Rots en Water instructeur (bewustzijnstraining voor jongeren), instructeur van sport en spel, kanoën, klimmen en speleologie begeleidde hij groepen en bedrijven.

Maar diepe pijn, trauma en teleurstelling brachten hem in een wereld van verslaving en criminaliteit. Zichzelf verloren, leefde hij een zwervend en eenzaam bestaan, tot hij met kundalini yoga in aanraking kwam. De yoga bracht hem de mogelijkheid tot verwerking en basis en balans en hij startte met de kundalini yoga lerarenopleiding. Daar ontmoette hij Kamal Prem, met wie hij nu zeer gelukkig getrouwd is. Ruud heeft ondertussen ook een hatha yoga opleiding gevolgd en de Radiant Child kundalini kinderyoga opleiding afgerond.

 

Yogateacher/ coach Kamal Prem is een zeer bewuste, stabiele en optimistische jongedame die al zo lang ze zich herinnert vanuit compassie en liefde mensen om haar heen bij staat met haar inzichten en observaties.

 

Een aantal jaren geleden kwam Kamal Prem in aanraking met kundalini yoga en  net als haar man Ruud werd ze meteen helemaal verliefd op deze bijzondere vorm van yoga. Al vrij snel sprong ze in het diepe en startte ze met de kundalini yoga lerarenopleiding Level 1. Hier besefte Kamal Prem meer en meer dat deze yogavorm precies paste bij het pad waar ze al haar hele leven op wandelde. Ze verdiepte haar docentschap met zowel Level 2 als de kundalini yoga coachings- en de Radiant Child kundalini kinderyoga opleiding. Door de intensieve yoga-beoefening en het lesgeven, ontdekte zij wat ze met haar unieke talenten, inzichten en mensenkennis daadwerkelijk te bieden heeft. Stukje bij beetje vielen de puzzelstukjes in elkaar en kwam haar ziel tot bloei. Ondertussen heeft Kamal Prem al veel mensen terug naar zichzelf mogen begeleiden in haar yogalessen en coachingssessies.

 

 

De lessen:

 

Reguliere kundalini yogales

Dinsdag 19.45 – 21.00 uur

 

Bij kundalini yoga versterken en ontspannen we niet alleen je fysieke lichaam, maar ook je geest en je energie. Kundalini yoga is een sterke vorm van yoga, doordat er een combinatie van technieken wordt gebruikt. Kamal Prem helpt je door middel van ademhalingsoefeningen, mantra’s, fysieke oefeningen, ontspanning en meditatie om je bewustzijn te vergroten en zo stabielen en krachtiger in het leven te staan. Kundalini yoga heet daarom ook wel de ‘yoga van het bewustzijn’.

 

Een reguliere kundalini yogales begint met een mantra om je te verbinden met je hogere zelf, vervolgens doen we een warming up. Daarna volgt een kriya, dat is een set yogaoefeningen met een bepaald doel, bijvoorbeeld: een flexibele rug, meer zonne-energie of het helen van je hart. Na de kriya komt een ontspanning, waarbij de energie die is opgewekt door de bewegingen zich kan herverdelen naar zijn natuurlijke staat. Na enkele stretchoefeningen volgt dan de meditatie, waarbij ook mantra’s, ademhalingsoefeningen en beweging wordt gebruikt. We eindigen de les met een mantra en een kopje thee.

 

De les is voor iedere volwassene toegankelijk. Je hoeft geen yoga ervaring te hebben of lenig of fit te zijn.

 

Tarieven

Losse les €12

2 proeflessen voor €15

5 strippenkaart €55 (tot 10 mei tijdelijk met 25% korting voor €41,25)

10 strippenkaart €100

3 maanden abonnement €37 per maand per groepsles per week

6 maanden abonnement €33 per maand per groepsles per week

 

Meer informatie vind je hier. Meld je voor je eerste les even aan via dit formulier.