1 Agenda maart‎ > ‎

Nieuwsbrief maartLieve mensen,

Deze keer niet mijn eigen verhaal, in de nieuwsbrief – of eigenlijk ook weer wel. Het is een blog, dat Ellen Akkerman voor de site van de Geluksroute schreef over Je bent nu hier. Ga er even lekker voor zitten, zou ik zo zeggen… 

Zondag vijf februari kreeg meditatiedocente Annemarie van Tijen van studio Je Bent Nu Hier opnieuw De Vraag, die haar iedere Geluksroute wordt gesteld: “Heb ik dit goed gevoeld? Er is hier een heel bijzondere energie.” En haar antwoord is steevast: “Ja, dat heb je zeker goed gevoeld, wat mooi dat ook jij dit kunt ervaren.” En ieder jaar opnieuw zijn er Geluksplukkers, die opmerken dat ze onverwacht diep in meditatie raken… terwijl ze toch met een druk hoofd vol beslommeringen de studio waren binnengestapt. 
Waar komt die helende, beschermende energie vandaan, die Annemarie voor jouw welzijn kan inzetten tijdens de meditaties? Het antwoord luidt zo:
Annemarie gaat ieder jaar in Thailand in retraite, zij mediteert daar onder meer in het Boeddhistische klooster Wat Ku Tao, in Chiangmai.
In 2014 werd studio Je Bent Nu Hier geëerd met een belangrijke ceremonie. Tijdens een prachtig ritueel werd de meditatieruimte gereinigd, gezegend en ingewijd door de abt van ditzelfde klooster uit Chiangmai. Deze Achaan (wat niet alleen zijn titel is, maar ook zijn naam) deed dit in het bijzijn van twee van zijn monniken. Ook de leerlingen van Annemarie mochten hierbij aanwezig zijn. Tijdens dit indrukwekkende ritueel tekende de abt persoonlijk een incantatie op de muur boven het podium. Dat is een boeddhistische spreuk die staat voor zegening en bescherming. 
Was je tijdens de Geluksroute niet in staat om Je Bent Nu Hier te bezoeken, de incantatie te bewonderen, en om tijdens een door Annemarie geleide meditatie in te tunen op deze helende energie en deze zelf te ervaren? Kijk nog even op
www.jebentnuhier.nl. En stuur een berichtje. Je bent altijd welkom om langs te komen. Ook zijn er nog een paar plekjes vrij bij de gevorderden -, of de beginnersgroep.’  
(Meer lezen over de Geluksroute?
http://geluksroute.nu/editie/in-de-media/

Gemediteerd wordt er ook deze maand, bij Je bent nu hier! Er start een nieuwe cursus boeddhistische meditatie voor beginners op maandagavond 13 maart. Er is weer een bijzonder evenement met meditatie en klankschalen, i.s.m. Esther van Santen - dit keer over opruimen (hoe kan het anders, in het voorjaar!), maar dan in jezelf. Sri Annatta komt uit Thailand om o.a. een avond met het thema ‘Inzicht in leven’ te geven en mee te werken aan het minifestival ‘Spirits on the Move’, dat ditmaal bij ons wordt gehouden – een mooie dag met o.a. meditatie, muziek en klankschalen. 

Nog meer moois! Susan Wouters geeft een workshop Mindful Yogi – Yogalessen voor in het dagelijks leven. Frederieke Boersma verzorgt deze maand een workshop Yin Yoga en fijne workshops Ouder & Kind Yoga. Voor alle workshops geldt: schrijf je bijtijds in, want de ruimte is beperkt. Bij ons geen massale aanpak, maar echte aandacht!   

En natuurlijk noem ik ook nog even onze vaste lessen: verschillende soorten yoga voor volwassenen, yoga voor kinderen en tieners, boeddhistische meditatie voor gevorderden en T’ai-chi/Qigong! Meer info vind je hieronder.

Een fijne maand - en tot ziens in ons mooie centrum!
 

Annemarie van Tijen
Achaan brengt de incantatie aan... 
Workshops


Mindful Yogi – Yogalessen voor in het dagelijks leven

door Susan Wouters

Een avond vol helende yoga, meditatie, inspirerende woorden en een verrassing.

Datum:         vrijdag 10 maart 20.00-22.00 uur

Deelname:    €17,50

Aanmelden/info: susan@suzenyoga.nl  of 06-18969295


Workshop Yin Yoga

door Frederieke Boersma
Behoefte aan rust, ontspannen en fijn voelen in je eigen lichaam. Voel je dat je iets moet veranderen aan hoe je nu bezig bent? Dan gaat Yin Yoga jou hierin helpen!

Yin Yoga is een zachte vorm van yoga waarbij je rust en ruimte in jezelf gaat voelen, zonder spierspanning. Je bent van harte welkom ook zonder yoga ervaring of als je lichamelijke klachten of blessures hebt is het echt mogelijk... En met als afsluiting een mooie Klankschalen Ontspanning.. ga je heel ontspannen naar huis. Feel the Yin in the Yang world!

Datum:         zaterdag 11 maart 12.15 - 13.45 uur

Deelname:    €20,-
Aanmelden:
Info@yogakiddies.nl


Ouder & Kind Yoga
door Frederieke Boersma

Samen met je kindje liefdevol bewegen, ontdekken, ontspannen en plezier maken?
Kinderen (en ouders!) ervaren dat ze mogen ontspannen en even niet hoeven te presteren, maar vanuit hun hart voelen met compassie en zachtheid voor zichzelf en elkaar! Genieten jullie mee?

Zaterdag 11 maart:

Ouder & Peuter Yoga (1,5 - 4 jaar) 9.15 - 10.15 uur (deur open 9.10 uur) Deelname:    €15,-

Ouder & Kind Yoga (5 - 9 jaar) 10.30 - 11.45 uur (deur open 10.30 uur)  Deelname:    €20,-
Aanmelden:
Info@yogakiddies.nl Schrijf je snel in want er is beperkt plek!


Inzicht in leven: lezing en meditatie met Sri Annatta

Vaak lijkt het of dingen zomaar gebeuren. Of ze aan jou gebeuren en alsof ze uit het niets gecreëerd worden. De geest neemt een loopje met je. Hoe krijg je hier greep op en wat kun jij doen? Dat, en een meditatie, staat deze avond bij het mooie ‘Je bent nu hier’ centraal.

Voor meer info over Sri Annatta, kijk op www.sriannatta.com     

Datum:         vrijdag 24 maart 20.00-22.00 uur

Deelname:    op basis van donatie

Aanmelden/info: nuhier@live.nl


Ouder & Kind Yoga
door Frederieke Boersma

Zaterdag 25 maart: 

Ouder & Peuter Yoga (1,5 - 4 jaar) 9.15 - 10.15 uur (deur open 9.10 uur) Deelname:    €15,-

Ouder & Kind Yoga (5 - 9 jaar) 10.30 - 11.30 uur (deur open 10.30 uur)   Deelname:    €20,- 

Aanmelden: info@yogakiddies.nl


Spirits on the Move - Minifestival

Een Prachtige dag van DELEN met Esther van Santen, Sri Annatta en een bijzondere gast bij de prachtige studio van Annemarie in Haarlem. Ontspannen en je helemaal onderdompelen in de verzachtende klanken van de klankschalen, meditatie, spirituele muziek, woorden van de Boeddha en samenzijn met gelijkgestemden. Positiviteit, Liefdevolle vriendelijkheid en Delen zijn sleutelwoorden voor deze dag. Er is ook een lekkere, gezonde lunch bij "Je bent nu Hier". Je bent meer dan welkom... Gun het jezelf!
Datum:         25 maart    10.30 - 17.00 uur

Deelname:    €55,00 (inclusief lunch).    

Aanmelden:  himalayanheart@outlook.com  


Opruimen in jezelf… reinigende Meditatie en Himalayan Heart klankschalen!

met Annemarie van Tijen & Esther van Santen

In ieder van ons liggen emoties en overtuigingen opgeslagen waar we last van hebben. Tijd voor een voorjaarsschoonmaak… in jezelf! Annemarie begeleidt je in een liefdevolle meditatie waarbij je gaat opruimen. Vanuit die flow gaan we ontspannen genieten van Esther en haar prachtige Himalayan Heart klankschalen. Esther is opgeleid in de kloosters van Nepal en neemt weer een uitgelezen selectie  ‘singing bowls’ mee naar Haarlem. Ongetwijfeld zit daar precies de trilling bij die jij nodig hebt… zo fijn is dat!


Je mag na afloop zelf proberen hoe het is om de schalen aan te slaan en hebt tevens de mogelijkheid er een aan te schaffen. Esther adviseert je met alle plezier.

Datum:         zondag 26 maart 14.00-16.00 uur

Deelname:    €27,50 inclusief thee en iets lekkers

Aanmelden:  nuhier@live.nl  Meer weten over Esther? Zie www.himalayanheart.nl  


Omdat Esther begin april weer naar Nepal vertrekt, slaan we een maandje over. De volgende middag in deze serie is dan op zondag 21 mei. Met als thema: Reizen in je hoofd… mmmm…. 


 

Cursussen


Boeddhistische meditatie voor beginners

door Annemarie van Tijen www.jebentnuhier.nl  

Beter slapen, meer rust in je hoofd, verdieping en een liefdevoller leven. Dat – en meer - kan meditatie voor jou doen!  

Start: maandag 13 maart 20.00 – 21.15 uur

Prijs voor 8 lessen:  €105,-

Aanmelden:  nuhier@live.nl


Boeddhistische meditatie voor gevorderden

door Annemarie van Tijen www.jebentnuhier.nl   

Verander je leven door er anders in te staan - en creëer zo je eigen geluk!


Boeddhistische meditatie is echt zorg voor jezelf in optima forma…Het blijft wonderbaarlijk hoe snel de meeste mensen het effect voelen van de rust en aandacht die zij zichzelf op deze manier geven. 

Door een betere concentratie en verworven inzichten, ga je anders en positiever in het leven staan. Mooie bij-effecten zijn dat je nieuwe inspiratie en ideeën krijgt, dat slapeloosheid afneemt of zelfs verdwijnt, je gezondheid verbetert, je er jonger uitziet (zo van binnen, zo van buiten!), en dat je je in het algemeen rustiger en gelukkiger voelt. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de verdieping. Je verbetert de wereld en begint bij jezelf!

 

Annemarie mediteert zelf meer dan twintig jaar en geeft inmiddels vijf jaar les. Zij wil graag laten zien hoeveel moois je kunt ervaren door terug te keren naar je eigen, rustige kern - want die hebben we allemaal!

Maandag   10.00-11.15 uur

Woensdag en donderdag: 20.00-21.15 uur

Prijs voor 8 lessen:  €105,-

Aanmelden: nuhier@live.nl


T'ai-Chi/Qigong
door Petri Sluyter
www.goldenenergy.nl    

T'ai-Chi is een vriendelijke manier om je bewust te worden van je lichaam. Het is gericht op het ontwikkelen van stabiliteit, ontspanning, persoonlijke groei en een goede gezondheid. Het toevoegen van Qigong-oefeningen vergroot de effectiviteit!

Donderdagmorgen 10.00-11.00 uur

Leskaart:       10x (12 weken geldig) €120,-  Proefles gratis!

Aanmelden:  petrisluyter@hotmail.com  of 06 18934244


Yogalessen door Susan Wouters www.suzenyoga.nl    

Kom wekelijks weer even helemaal terug bij jezelf… Susan begeleidt je harmonieus door beweging en stilte, inspanning en ontspanning, aandacht en eenvoud. Adem en ervaar ruimte in je hoofd en lijf. Na de les voel je je uitgerust en heb je meer energie.

Er staan 5 verschillende yogalessen op het rooster, volg de les die op dat moment bij je past. Meld je aan voor een proefles: susan@suzenyoga.nl  

Namasté!

- Hatha Yoga

Vriendelijke en zachte vorm; de ‘moeder’ van alle yogastijlen.

Zondag:      9.30-10.45

Maandag: 19.30-20.45 en 20.45-22.00 uur

- Viniyasa (Flow) Yoga

Een vloeiende en dynamische yogastijl die de aandacht gemakkelijk in het nu brengt, door de concentratie op de adem en de beweging. Doordat de bewegingen elkaar vloeiend opvolgen, wordt hij ook wel Flow yoga genoemd.

Donderdag: 19.30-20.45 uur

Zondag:    10.45-11.30 uur

- Restorative (Yin) Yoga

Relaxte yoga, zonder spierspanning, die zowel fysiek als mentaal een helende invloed heeft. Werkt op bindweefselniveau.

Donderdag: 20.45-22.00 uur

- Yoga Pilates

Versterkt ondermeer rug- en buikspieren.

Vrijdag:      9.15-10.30 uur

- Yoga Light

Zachte, effectieve yoga, ook heel geschikt voor senioren.

Vrijdag:     10.30-11.30 uur

Alle lessen van Susan: losse les/proefles € 15,-

Tienrittenkaart €125,- (voor alle lessen geldig) Proefles gratis!

Aanmelden: susan@suzenyoga.nl   of 0618969295


Easy Yoga

door Frederieke Boersma

Hervind de balans van lichaam en geest!

Dinsdagavond:  19.00-20.15 uur Easy Flow Yoga

                        20.30-21.45 uur Yin Yang Yoga 

Aanmelden/info: info@yogakiddies.nl  of 0641997214 (gratis proefles!) www.yoga4soul.nl


Tiener-, Kinder-,  Ouder & Kind Yoga
door Frederieke Boersma
www.yogakiddies.nl
Maandag:      Kinderyoga (7-9 jaar) 15.40-16.40 uur
                    Kinderyoga (10-12 jaar) 16.50-17.50 uur
                    Tieneryoga (12-16 jaar) 18.00-19.00 uur 
Donderdag:   Kinderyoga (7 – 9 jaar) 15.40-16.40 uur
                    Kinderyoga (10-12 jaar) 16.50-17.50 uur
                    Tieneryoga (12–16 jaar) 18.00-19.00 uur
Zaterdag:      Ouder&Kind yoga iedere 2e en 4e zaterdag van de maand vanaf 13.00 uur,

zie www.yogakiddies.nl

Aanmelden/info: info@yogakiddies.nl  of 0641997214Abonneer je op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten! nuhier@live.nl

 

ZIE OOK DE AGENDA VOOR EEN OVERZICHT VAN ALLE DATA

 

 

Like ons op Facebook!

 

 

Je bent nu hier

Zijlweg 46

2013DJ Haarlem

www.jebentnuhier.nl

 

 

 

Wil je de nieuwsbrief graag ontvangen - of je juist afmelden? Mail naar nuhier@live.nl
Foto's studio: Donald van HasseltSubpagina''s (1): Naamloos