1 Agenda juni‎ > ‎

Nieuwsbrief juniLieve mensen,

 

Ken je het gevoel van echt verbonden zijn met alles en iedereen? Er is niets fijners dan dat. ‘Wat een geluk dat ik een stukje van de wereld ben…’ zong Rudy Carrell al heel lang geleden. En hij had gelijk. De gedachte dat je afgescheiden bent en losstaat van de rest, vormt de kern van heel veel – misschien wel alle - problemen.

 

Afgelopen weekend stond ik, ergens in Gelderland, bij een lokale supermarkt in de rij voor de kassa. Voor mij wachtte een wat gezette man in een ruitjesoverhemd, achter mij een jongen met ontbloot bovenlijf. Het was warm buiten. Helaas had de mevrouw die aan de beurt was, een probleem. De blikjes die ze met korting wilde afrekenen, bleken niet in de aanbieding. Geïrriteerd sommeerde ze de kassière, een verlegen meisje, om ze van de bon te verwijderen en een beetje vlug, want er stonden mensen te wachten.

‘Dit soort dingen heb ik nu altijd,’ verzuchtte de meneer voor mij. 

‘Had even gewaarschuwd, dan was ik niet achter u gaan staan,’ zei ik en hij lachte.

‘Ik vind het niet erg dat het wat langer duurt,’ relativeerde de shirtloze jongen, ‘het is lekker koel hier’. Hij had een flesje fris in zijn hand.

‘Even chillen in de supermarkt,’ was mijn conclusie. We vonden het alledrie een leuk idee. Toen was de mevrouw aan afrekenen toe.

‘U moet allemaal een heel eind achteruit,’ wuifde ze streng met haar hand, ‘ik ga pinnen!’

De man schoot meteen weer in zijn ongenoegen en tilde zijn kin op: ‘Dat doe ik niet.’     

Irritatie sloeg om in woede. Op hoge toon riep ze: ‘Als ik dat vraag, moet u gehoorzamen!!’

Ik pakte de man, die zich al schrap zette, bij zijn arm. ‘Laat toch, wat heb je hier aan…’ Breeduit, de pinautomaat demonstratief afschermend met haar lichaam, deed ze haar betaling. Bij het weggaan plaatste ze nog een onvriendelijke opmerking aan het adres van mijn buurman, maar die reageerde niet meer. Ik wel: ‘Niet zo boos, dit is toch gewoon een aardige meneer?’

‘Dat betwijfel ik!’ snauwde ze en verhit liep ze de winkel uit, met al haar angst en onvrede.

 

‘Fijne dag nog, hè’, zei de shirtloze jongen, toen ik even later had afgerekend. Bij het wegrijden zag ik hem buiten staan, met zijn flesje fris, in de schaduw. Hij stak groetend zijn hand op.  

 

Leven vanuit je hart brengt rust en geluk. Wil jij ook graag dat gevoel van verbondenheid ervaren? Dat kan! Op donderdag 15 juni begeleid ik je in een mooie meditatie, waarbij je meteen een indruk krijgt van mijn lessen.

 

Verder geeft Susan weer een heerlijk avondje Mindful Yogi op vrijdag 9 juni. Andrea Davelaar van Embrace Motherhood verzorgt op zondag 11 juni een helende middag voor moeders en op vrijdag 30 juni is er een avond met Sri Annatta over ‘De essentie van Karma’, met na afloop, voor wie blijven wil, een pujja voor geluk en gezondheid van alle aanwezigen en geliefden.

 

En dan onze vaste lessen! Meditatie, natuurlijk en T’ai-chi/Qigong. Maar ook veel soorten yoga: Hatha, Viniyasa, Yoga Pilates, Mannenyoga voor tieners, Kundaliniyoga, en Mannenyoga voor volwassenen. Om de week kinder- en tieneryoga. En nieuw op de zaterdagmiddag: Radiant Child Kinderyoga, Ouder & Kindyoga en een cursus Yoga voor authentieke relaties (vooral die met jezelf!).

 

Ik zie je graag, liefs,

 

Annemarie van Tijen

 

 

Workshops

 

Mindful Yogi – Yogalessen voor in het dagelijks leven

Susan Wouters

Een avond vol helende yoga, meditatie, inspirerende woorden en… een verrassing.

Datum:         vrijdag 9 juni 20.00-22.00 uur

Deelname:    €17,50

Aanmelden/info: susan@suzenyoga.nl  of 06-18969295

 

Sharing circle for soulful mama’s

Andrea Davelaar

Uit mijn online challenges, mijn coachingspraktijk en zeker ook vanuit mijn eigen ervaringen blijkt dat nagenoeg ALLE moeders tegen vergelijkbare thema's aanlopen in hun reis van het moederschap. Thema's als vermoeidheid, voor jezelf kiezen, alle ballen hoog houden, moeite met bepaald gedrag van je kind...en hierbij voelen hoe het jou raakt in je pijnpunten of ontwikkelpunten en ga zo maar door...n hierbij voelen hoe het jou raakt in jouw pijn punten of ontwikkelpunten...en ga zo maar door.

Wat ik ook merk is dat we er relatief weinig over praten met anderen. Vaak zijn de kindjes om ons heen, en valt er uberhaupt niet te praten ;-). Ik deel veel met mijn partner, maar hij is en blijft toch een man, en,.....hoe goed hij ook zijn best doet, hij snapt toch niet helemaal waar ik tegen aan loop.

Delen met vrouwen, met gelijkgestemden, met moeders die werkelijk SNAPPEN wat je bedoelt of waar je door heen gaat is HELEND. De liefde, warmte en empathie voelen van vrouwen is bijna een noodzaak voor ons om bij onze zachtheid en kwetsbaarheid te komen.

 

Delen met vrouwen, gelijkgestemden, moeders die werkelijk SNAPPEN wat je bedoelt en waar je doorheen gaat, is HELEND. De liefde, warmte en empathie voelen van vrouwen is bijna een noodzaak voor ons om bij onze zachtheid en kwetsbaarheid te komen.

Zie het evenement op Facebook van Embrace Motherhood voor meer info.

Ik organiseer, ik begeleid, maar mijn behoefte is ook zeker om te delen. Te vertellen waar ik tegen aanloop. Kom je ook? Ik ontvang je met open armen.

De eerstvolgende keer is op zondag 11 juni van 11.15 -13.30 uur. 2,5 uur. Zodat je de rest van de dag nog voor je gezinnetje hebt!
De kosten zijn 15 euro per deelnemer (liefst cash)!

WIL JE KOMEN? STUUR DAN EEN MAIL NAAR andrea@embracemotherhood.nl ter bevestiging.

Locatie is JE BENT NU HIER op de ZIJLWEG 46 in Haarlem
Datum: 11 juni 11.15-13.30 uur

Deelname: €15,00

Aanmelden: andrea@embracemotherhood.nl

 

Introductieles boeddhistische meditatie

door Annemarie van Tijen www.jebentnuhier.nl  

Heb je ook zin in nieuwe inspiratie? Vergeet het idee dat meditatie saai is! Het brengt nieuwe ideeën en inzichten, een positievere kijk op het leven en meer zelfacceptatie.   

Een avond voor iedereen die wel eens wil weten waarom mediteren je zoveel goed doet -  en hoe dat dan voelt. Met uitleg. Voor snelle beslissers tevens €10,00 korting op de cursus!

 

Annemarie van Tijen begon met mediteren toen ze twintig jaar geleden tegen een burn out aanliep. Het bracht haar zoveel dat ze er nooit meer mee is gestopt. Ze volgde vele lessen, deed retraites in Nederland en Thailand en ontmoette bijzondere leraren. Inmiddels geeft ze alweer vele jaren zelf les in haar eigen Haarlemse centrum, Je bent nu hier. Wat ze allemaal leerde en ontdekte, wil ze gaag met jou delen.

Datum: donderdag 15 juni 20.00 – 21.15 uur

Deelname: €10,00

Aanmelden/info: nuhier@live.nl

 

Lezing en meditatie door Sri Annatta: ‘De essentie van Karma’, met pujja

Karma (of Kamma) is een ingewikkelde materie. Niet in het minst omdat we soms onbewust zijn - of geweest zijn. Deze avond mediteren we eerst even om daarna te trachten zoveel mogelijk aspecten van Karma uit te diepen. Na de uitleg mogen er vragen worden gesteld. Daarna is er nog een afsluitende meditatie.

Voor wie dat wil, is er daarna de mogelijkheid tot het bijwonen van een pujja. Een ceremonie voor geluk en gezondheid van alle aanwezigen en hun geliefden.

 

Sri Annatta is een Nederlander die al vele jaren in Thailand woont. Hij is monnik geweest en leidt het spirituele leven van een sannyasi.

Datum: 30 juni 20.00 – 22.00 uur

Deelname: €15,00 (opbrengst gaat geheel naar een goed doel in Thailand)

Aanmelden: nuhier@live.nlCursussen

Boeddhistische meditatie voor gevorderden

door Annemarie van Tijen www.jebentnuhier.nl  

In het boeddhistische Thailand wonen de gelukkigste mensen ter wereld, zo is uit onderzoek gebleken. Ook jij kunt door meditatie je eigen geluk leren creëren en je leven veranderen!

Maandag   10.00-11.15 uur

Woensdag en donderdag: 20.00-21.15 uur (instromen beginners op donderdag)

Prijs voor 8 lessen:  €105,-

Aanmelden/info: nuhier@live.nl

 

T'ai-Chi/Qigong
door Petri Sluyter
www.goldenenergy.nl    

T'ai-Chi is een vriendelijke manier om je bewust te worden van je lichaam. Het is gericht op het ontwikkelen van stabiliteit, ontspanning, persoonlijke groei en een goede gezondheid. Het toevoegen van Qigong-oefeningen vergroot de effectiviteit!

Donderdagmorgen 10.00-11.00 uur

Leskaart:       10x (12 weken geldig) €120,-  Proefles gratis!

Aanmelden:  petrisluyter@hotmail.com  of 06 18934244


Yogalessen door Susan Wouters www.suzenyoga.nl

Kom wekelijks weer even helemaal terug bij jezelf… Susan begeleidt je harmonieus door beweging en stilte, inspanning en ontspanning, aandacht en eenvoud. Adem en ervaar ruimte in je hoofd en lijf. Na de les voel je je uitgerust en heb je meer energie.

Er staan 5 verschillende yogalessen op het rooster, volg de les die op dat moment bij je past. Meld je aan voor een proefles: susan@suzenyoga.nl

Namasté!

- Hatha Yoga

Vriendelijke en zachte vorm; de ‘moeder’ van alle yogastijlen.

Zondag:      9.30-10.45

Maandag: 19.30-20.45 en 20.45-22.00 uur

- Viniyasa (Flow) Yoga

Een vloeiende en dynamische yogastijl die de aandacht gemakkelijk in het nu brengt, door de concentratie op de adem en de beweging. Doordat de bewegingen elkaar vloeiend opvolgen, wordt hij ook wel Flow yoga genoemd.

Zondag:    10.45-11.30 uur

- Yoga Pilates

Versterkt ondermeer rug- en buikspieren.

Vrijdag:      9.15-10.30 uur

- Yoga Light

Zachte, effectieve yoga, ook heel geschikt voor senioren.

Vrijdag:     10.30-11.30 uur

Alle lessen van Susan: losse les/proefles € 15,-

Tienrittenkaart €125,- (voor alle lessen geldig) Proefles gratis!

Aanmelden: susan@suzenyoga.nl   of 0618969295


Kundalini Yoga lessen

Pangaea Living www.pangaealiving.org  

Kundalini yoga is een krachtige vorm van yoga. Bij kundalini yoga gebruiken we ademhalingstechnieken, mantra's, fysieke oefeningen, ontspanning en meditatie om ons bewustzijn te vergroten zodat we op die manier sterker & stabieler in het leven kunnen staan. Kundalini yoga wordt ook wel de 'yoga van het bewustzijn' genoemd. Je hoeft niet lenig of fit te zijn voor de lessen. Het belangrijkste is dat je je best doet. We geven een variatie aan lessen en een cursus met kundalini yoga als basis.

-Mannenyoga voor junioren (13-17 jaar)

Dinsdag 18.30 – 19.30

Voor tienerjongens geeft Ruud een yogales met kracht- en conditieopbouw, het vergroten van de lichamelijke balans en versterken van het zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Kamal Prem assisteert bij de les.

-Kundalini yoga

Dinsdag 19.45 – 21.00

Reguliere kundalini yogales voor volwassenen met iedere week een ander thema, door Kamal Prem.

-Mannenyoga

Dinsdag 21.15 – 22.30

Kundalini yogales speciaal voor mannen, door Ruud.

-Radiant child kinderyoga (8-12 jaar)

Kinderyogales volgens de kundalini yoga traditie, door Kamal Prem en Ruud.

Zaterdag 13.00 -14.00 uur

-Ouder-kind yoga (4-7 jaar)

Ouder-kind yogales volgens de kundalini yoga traditie, door Kamal Prem en Ruud.

Let op! Je betaalt hierbij alleen voor het kind. De ouder of verzorger doet gratis mee.

Zaterdag 14.30 - 15.45 uur

-Kundalini yoga voor authentieke relaties

5 weekse cursus om de relatie met jezelf te versterken voor een stabiele, authentieke en waardevolle liefdesrelatie. Inschrijven kan als single en als stel.

De cursus wordt gegeven door echtgenoten, business partners en bovenal dikke maatjes Kamal Prem en Ruud.

Cursusdagen: zaterdag 3, 10, 17, 24 juni en 1 juli  16.15 – 17.45 uur

Tarief: €75 per persoon.


Leskaarten voor de groepslessen:

Losse les €12

2 proeflessen voor €15

5 strippenkaart €55

10 strippenkaart €100

3 maanden abonnement €37 per maand per groepsles per week

6 maanden abonnement €33 per maand per groepsles per week

Kundalini yoga voor authentieke relaties (cursus van 5 weken): €75 per persoon

Aanmelden: via het inschrijfformulier op www.pangaealiving.org/contact

Informatie: 0655896969

 

Tiener-, Kinderyoga
door Frederieke Boersma
www.yogakiddies.nl
Maandag:      Kinderyoga (7-9 jaar) 15.40-16.40 uur
                    Kinderyoga (10-12 jaar) 16.50-17.50 uur
                    Tieneryoga (12-16 jaar) 18.00-19.00 uur 
Donderdag:   Kinderyoga (7 – 9 jaar) 15.40-16.40 uur
                    Kinderyoga (10-12 jaar) 16.50-17.50 uur
                    Tieneryoga (12–16 jaar) 18.00-19.00 uur
Aanmelden/info:
info@yogakiddies.nl  of 0641997214

 

 

Abonneer je op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten! nuhier@live.nl

 

ZIE OOK DE AGENDA VOOR EEN OVERZICHT VAN ALLE DATA

 

Like ons op Facebook!

 

 

Je bent nu hier

Zijlweg 46

2013DJ Haarlem

www.jebentnuhier.nl

 

 

 
Foto's studio: Donald van HasseltSubpagina''s (1): Naamloos