1 Agenda‎ > ‎

Nieuwsbrief september


Lieve mensen,


'Het leven is net een rivier, die in de loop der jaren steeds breder wordt terwijl de oevers veranderen,’ zei mijn lief laatst filosofisch. Ik suggereerde nog even dat hij misschien juist versmalde, maar dat zag hij niet zo. En weet je, ik denk dat hij gelijk heeft. Zo is het voor de meeste mensen: het leven vormt je, verbreedt je en al die ervaringen neem je mee, tot jouw levensrivier uiteindelijk uitkomt in de grote zee… Een mooi en aansprekend beeld. Ik zie water dat soms woest en kolkend is, soms zo glad als een spiegel. De vraag die dan meteen opkomt is: hoe staat het met de conditie van jouw bootje – en met jouw stuurmanskunst, niet te vergeten? Ga je behendig met de stroom mee, of is het overgeleverd aan de elementen, zodat je regelmatig ergens hard tegenop botst en schade oploopt... Hoe fijn zou het zijn, als er een soort gebruiksaanwijzing was, die je leert hoe mee te gaan met de stroom. Zodat je ook kunt genieten van de ‘flow’ en je eigen vaardigheid om daar steeds naar terug te keren.  

Het is mijn passie - en die van de andere docenten bij Je bent nu hier - om jou daarbij te helpen.

  

De maand september staat in het teken van onze open dag. En die staat weer in het teken van wat wij door willen geven. Kom langs op 10 september, heb plezier en ervaar het zelf door een van onze inspirerende proeflessen te volgen. Want je kunt niet alleen je

lichaam trainen, maar ook je geest, op een heel vriendelijke manier. Zodat ook jij met de stroom mee kunt gaan. Het is je gegund!

 

Kijk hieronder voor het programma van de open dag. Verder deze maand (naast onze vaste lessen) ook nog een Sharing Circle for Soulful Mama’s en een avond Mindful Yogi.

 

Ik zie je graag, liefs,

 

Annemarie van Tijen


 

Workshops


Proefles boeddhistische meditatie ‘Schoon Schip’

door Annemarie van Tijen www.jebentnuhier.nl  

Betrekkelijk kleine dingen kunnen je soms behoorlijk uit je doen brengen. Je lichaam slaat emoties op en zodra er een soortgelijk gevoel voorbij komt, zoekt het razendsnel in de databank. Hebbes! Als je dat stukje kunt opruimen, lucht dat niet alleen op maar komt er ook energie vrij. Boeddhistische meditatie werkt positief en kent talloze technieken die je breed kunt inzetten. Vandaag vertel ik daar iets over. Ook ga je aan de slag met het oplossen en loslaten van een van jouw eigen emoties.

Tijd:     14.30 – 15.15 uur

Locatie: Bibliotheek Haarlem Centrum, Voorleeskelder

Deelname gratis
Maak (opnieuw) kennis met onze unieke studio op zondag 10 september!

Wie daar gevoelig voor is, zal het merken: de energie in onze studio is eel bijzonder. Het is met recht 'het pareltje van Haarlem!
Bovendien staan onze open dagen ook nog eens bekend om hun ontspannen sfeer en de verrassende elementen. Waarbij de heerlijke proeflessen natuurlijk een uitgelezen kans zijn om kennis te maken met wat wij bieden.

Deze keer komt Rick Shamier free hugs uitdelen, je mag een mooi boek uitzoeken (zolang de voorraad strekt), een mandala of inspirerende tekst maken op een wel heel speciale ondergrond... en de prachtige klankschalen van Himalayan Heart ervaren... Het wordt weer leuk!!!
 
Graag zien we jou op zondag 10 september! foto koolmeesjespafond: Sonja Slooten


Sharing circle for soulful mama’s

Andrea Davelaar (Embrace Motherhood)

Uit mijn online challenges, mijn coachingspraktijk en zeker ook vanuit mijn eigen ervaringen blijkt dat nagenoeg ALLE moeders tegen vergelijkbare thema's aanlopen in hun reis van het moederschap. Thema's als vermoeidheid, voor jezelf kiezen, alle ballen hoog houden, moeite met bepaald gedrag van je kind...en hierbij voelen hoe het jou raakt in je pijnpunten of ontwikkelpunten en ga zo maar door...n hierbij voelen hoe het jou raakt in jouw pijn punten of ontwikkelpunten...en ga zo maar door.

Wat ik ook merk is dat we er relatief weinig over praten met anderen. Vaak zijn de kindjes om ons heen, en valt er uberhaupt niet te praten ;-). Ik deel veel met mijn partner, maar hij is en blijft toch een man, en,.....hoe goed hij ook zijn best doet, hij snapt toch niet helemaal waar ik tegen aan loop.

Delen met vrouwen, met gelijkgestemden, met moeders die werkelijk SNAPPEN wat je bedoelt of waar je door heen gaat is HELEND. De liefde, warmte en empathie voelen van vrouwen is bijna een noodzaak voor ons om bij onze zachtheid en kwetsbaarheid te komen.


Delen met gelijkgestemden, moeders die werkelijk SNAPPEN wat je bedoelt en waar je doorheen gaat, is HELEND en bijna een noodzaak om bij onze zachtheid en kwetsbaarheid te komen.

Ik organiseer, ik begeleid, maar mijn behoefte is ook zeker om te delen. Te vertellen waar ik tegen aanloop. Kom je ook? Ik ontvang je met open armen.

De eerstvolgende keer is op zondag 11 juni van 11.15 -13.30 uur. 2,5 uur. Zodat je de rest van de dag nog voor je gezinnetje hebt!
De kosten zijn 15 euro per deelnemer (liefst cash)!

WIL JE KOMEN? STUUR DAN EEN MAIL NAAR andrea@embracemotherhood.nl ter bevestiging.

Locatie is JE BENT NU HIER op de ZIJLWEG 46 in Haarlem
Datum: zondag 17 september  11.15-13.30 uur

Deelname: €15,00

Aanmelden: andrea@embracemotherhood.nl


Mindful Yogi – Yogalessen voor in het dagelijks leven

Susan Wouters www.suzenyoga.nl

Een avond vol helende yoga, meditatie, inspirerende woorden en… een verrassing.

Datum: vrijdag 22 september  20.00-22.00 uur

Deelname:   €17,50

Aanmelden/info: susan@suzenyoga.nl of 06-18969295

 


Cursussen

 

Boeddhistische meditatie

door Annemarie van Tijen

Meditatie helpt je om relaxter én krachtiger in het leven te staan. Het houdt de hersenen jong en vergroot je geluksgevoel.  En… je slaapt beter!


Annemarie van Tijen begon met mediteren toen ze twintig jaar geleden tegen een burnout aanliep. Het bracht haar zoveel dat ze er nooit meer mee is gestopt. Ze volgde vele lessen, deed retraites in Nederland en Thailand en ontmoette bijzondere leraren, in wiens traditie zij ook onderwijst. Inmiddels geeft ze alweer vele jaren zelf les in haar eigen Haarlemse centrum, Je bent nu hier.

Maandag   10.00-11.15 uur

Woensdag en donderdag: 20.00-21.15 uur  

Beginners: start donderdag 7 september

Prijs voor 8 lessen:  €105,-

Aanmelden/info: nuhier@live.nl


T'ai-Chi/Qigong
door Petri Sluyter
www.goldenenergy.nl    

T'ai-Chi is een vriendelijke manier om je bewust te worden van je lichaam. Het is gericht op het ontwikkelen van stabiliteit, ontspanning, persoonlijke groei en een goede gezondheid. Het toevoegen van Qigong-oefeningen vergroot de effectiviteit!

Donderdagmorgen 10.00-11.00 uur

Leskaart:       10x (12 weken geldig) €120,-  Proefles gratis!

Aanmelden:  petrisluyter@hotmail.com  of 06 18934244


Yogalessen door Susan Wouters www.suzenyoga.nl

Kom wekelijks weer even helemaal terug bij jezelf… Susan begeleidt je harmonieus door beweging en stilte, inspanning en ontspanning, aandacht en eenvoud. Adem en ervaar ruimte in je hoofd en lijf. Na de les voel je je uitgerust en heb je meer energie.

Er staan 5 verschillende yogalessen op het rooster, volg de les die op dat moment bij je past. Meld je aan voor een proefles: susan@suzenyoga.nl

Namasté!

- Hatha Yoga

Vriendelijke en zachte vorm; de ‘moeder’ van alle yogastijlen.

Zondag:      9.30-10.45

Maandag: 19.30-20.45 en 20.45-22.00 uur

- Viniyasa (Flow) Yoga

Een vloeiende en dynamische yogastijl die de aandacht gemakkelijk in het nu brengt, door de concentratie op de adem en de beweging. Doordat de bewegingen elkaar vloeiend opvolgen, wordt hij ook wel Flow yoga genoemd.

Zondag:    10.45-11.30 uur

- Yoga Pilates

Versterkt ondermeer rug- en buikspieren.

Vrijdag:      9.15-10.30 uur

- Yoga Light

Zachte, effectieve yoga, ook heel geschikt voor senioren.

Vrijdag:     10.30-11.30 uur

Alle lessen van Susan: losse les/proefles € 15,-

Tienrittenkaart €125,- (voor alle lessen geldig) Proefles gratis!

Aanmelden: susan@suzenyoga.nl   of 0618969295


Kundalini Yoga lessen

Pangaea Living www.pangaealiving.org   

Kundalini yoga is een krachtige vorm van yoga. Bij kundalini yoga gebruiken we ademhalingstechnieken, mantra's, fysieke oefeningen, ontspanning en meditatie om ons bewustzijn te vergroten zodat we op die manier sterker & stabieler in het leven kunnen staan. Kundalini yoga wordt ook wel de 'yoga van het bewustzijn' genoemd. Je hoeft niet lenig of fit te zijn voor de lessen. Het belangrijkste is dat je je best doet. We geven een variatie aan lessen en een cursus met kundalini yoga als basis.

-Mannenyoga voor junioren (13-17 jaar)

Dinsdag 18.30 – 19.30

Voor tienerjongens geeft Ruud een yogales met kracht- en conditieopbouw, het vergroten van de lichamelijke balans en versterken van het zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Kamal Prem assisteert bij de les.

-Kundalini yoga

Dinsdag 19.45 – 21.00

Reguliere kundalini yogales voor volwassenen met iedere week een ander thema, door Kamal Prem.

-Mannenyoga

Dinsdag 21.15 – 22.30

Kundalini yogales speciaal voor mannen, door Ruud.

-Radiant child kinderyoga (8-12 jaar)

Kinderyogales volgens de kundalini yoga traditie, door Kamal Prem en Ruud.

Zaterdag 13.00 -14.00 uur

-Ouder-kind yoga (4-7 jaar)

Ouder-kind yogales volgens de kundalini yoga traditie, door Kamal Prem en Ruud.

Let op! Je betaalt hierbij alleen voor het kind. De ouder of verzorger doet gratis mee.

Zaterdag 14.30 - 15.45 uur


Korte cursus Kundalini yoga voor authentieke relaties

5 weekse cursus om de relatie met jezelf te versterken. Voor een stabiele, authentieke en waardevolle liefdesrelatie. Inschrijven kan als single en als stel.

De cursus wordt gegeven door echtgenoten, business partners en bovenal dikke maatjes Kamal Prem en Ruud.

Start op zaterdag 2 september   16.15 – 17.45 uur

Tarief: €75 per persoon.


Leskaarten voor de groepslessen:

Losse les €12

2 proeflessen voor €15

5 strippenkaart €55

10 strippenkaart €100

3 maanden abonnement €37 per maand per groepsles per week

6 maanden abonnement €33 per maand per groepsles per week

Kundalini yoga voor authentieke relaties (cursus van 5 weken): €75 per persoon

Aanmelden: via het inschrijfformulier op www.pangaealiving.org/contact

Informatie: 0655896969In oktober o.a.:
15/10: Sharing Circle for soulful mama’s, met Andrea Davelaar 11.15 uur
20/10: Avond met Sri Annatta, ‘Het gevecht met de gedachten’. Lezing, meditatie en mantra’s, 20.00 uurAbonneer je op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten! nuhier@live.nl

 

ZIE OOK DE AGENDA VOOR EEN OVERZICHT VAN ALLE DATA

 

Like ons op Facebook!

 

 

Je bent nu hier

Zijlweg 46

2013DJ Haarlem

www.jebentnuhier.nl

 

 

 
Foto's studio: Donald van HasseltSubpagina''s (1): Naamloos