1 Agenda april‎ > ‎

Nieuwsbrief aprilLieve mensen,


 
Hier een voorproefje van onze nieuwe website! Hoe ‘Je bent nu hier’ begon door een boeddha...

Moet je een boeddha echt krijgen, of mag je hem zelf kopen? Voor mij voelde dat jaren geleden als de keus tussen misschien wachten tot ik een ons woog, of zelf een eerste stap zetten. Ik kocht hem dus maar, die zittende, bronzen boeddha - niet heel spectaculair, maar acceptabel voor het thuisfront. Dat had er niets mee en ik stond nog, heel voorzichtig, aan het begin van mijn spirituele ontwikkeling. Toen gebeurde er iets vreemds. De volgende boeddha leek mij uit te kiezen. Door een sterfgeval in de nabije familie en een dreigende burn-out was ik inmiddels gaan mediteren en al snel nam ik deel aan een eerste retraite. In de ruimte waar die werd gehouden stonden voor mijn gevoel wel honderd boeddhabeelden. Mensen hadden hun eigen lieveling van huis meegenomen, maar sommige waren ook te koop. Eén in het bijzonder vond ik prachtig: een vrij grote staande, in ongebruikelijk oud-roze en met een licht gezicht, zijn mantel wijd gespreid. Een liefde dat hij uitstraalde! Op de foto van dat bewuste weekend waar ik op sta, zie je van al die aanwezige boeddha’s ‘toevallig’ alleen deze, vlakbij… en toen ik weer op les kwam bij mijn ‘juf’ stond hij opeens daar. Samen met een liggende boeddha in dezelfde stijl. Beiden bleken te koop! Maar ja, niet geschikt voor bij mij thuis... 
De burn-out sloeg toe, en na verloop van tijd moest ik het roer wel omgooien. Ik stopte met het werk op kantoor bij mijn man en begon een winkel in antiek en woondecoratie, waar ik mijn creativiteit meer in kwijt kon. Dat was een plaats voor de boeddha! Hij bevond zich inmiddels al maanden in de meditatieruimte van mijn lerares en ik kocht hem meteen, tot grote spijt van anderen die hem eigenlijk ook wel graag hadden willen hebben. Weer een paar maanden later stond hij in mijn nieuwe zaak, niet voor de verkoop maar, zei ik, ‘als beschermer’. Daar heeft hij twaalf jaar een oogje in het zeil gehouden. Toen was het tijd voor een nieuwe stap. De gesprekken en sfeer in de winkel werden steeds spiritueler, ik mocht inmiddels regelmatig invallen voor mijn meditatielerares en dat voelde zo goed dat studio Je bent nu hier ontstond, die zo unieke plaats voor yoga, meditatie en andere mooie dingen. 

In de loop der jaren zijn er meer bijzondere boeddha’s bijgekomen, sommige heb ik inderdaad gekregen. Maar de krachtige, ‘vliegende’ boeddha heeft nog altijd een ereplaats en draagt bij aan de bijzondere energie van deze plek.

Terwijl buiten het nieuwe leven losbarst, is de maand april voor Je bent nu hier een tijd van rust en inkeer, waaruit mooie dingen ontstaan. De vaste lessen meditatie, yoga en t’ai-chi/qigong gaan intussen gewoon door. Volgende maand zijn er weer nieuwe workshops, cursussen en evenementen! 

Fijne maand en van harte welkom in ons ‘Pareltje van Haarlem’!


Annemarie van Tijen
Cursussen

Boeddhistische meditatie voor gevorderden
door Annemarie van Tijen
www.jebentnuhier.nl   
Heb jij ook last van onrust in je hoofd, spanning in je lichaam? Slaap je slecht? Voelt het alsof je tijd tekort komt?  De zin van het leven je ontgaat?  
Boeddhistische meditatie is echt zorg voor jezelf in optima forma. Het blijft wonderbaarlijk hoe snel de meeste mensen het effect voelen van de rust en aandacht die zij zichzelf op deze manier leren geven. 
Door een betere concentratie en verworven inzichten, ga je anders en positiever in het leven staan. Mooie bij-effecten zijn dat je nieuwe inspiratie en ideeën krijgt, dat slapeloosheid afneemt of zelfs verdwijnt, je gezondheid verbetert en dat je je in het algemeen rustiger en gelukkiger voelt. Er worden verschillende technieken toegepast die je helpen om te gronden, op te ruimen en in balans te komen.


Annemarie mediteert zelf meer dan twintig jaar en geeft inmiddels vijf jaar les. Zij wil graag laten zien hoeveel moois je kunt ervaren door terug te keren naar je eigen, rustige kern - want die hebben we allemaal!

Maandag   10.00-11.15 uur

Woensdag en donderdag: 20.00-21.15 uur

Prijs voor 8 lessen:  €105,-

Aanmelden: nuhier@live.nl


T'ai-Chi/Qigong
door Petri Sluyter
www.goldenenergy.nl    

T'ai-Chi is een vriendelijke manier om je bewust te worden van je lichaam. Het is gericht op het ontwikkelen van stabiliteit, ontspanning, persoonlijke groei en een goede gezondheid. Het toevoegen van Qigong-oefeningen vergroot de effectiviteit!

Donderdagmorgen 10.00-11.00 uur

Leskaart:       10x (12 weken geldig) €120,-  Proefles gratis!

Aanmelden:  petrisluyter@hotmail.com  of 06 18934244


Yogalessen door Susan Wouters www.suzenyoga.nl    

Kom wekelijks weer even helemaal terug bij jezelf… Susan begeleidt je harmonieus door beweging en stilte, inspanning en ontspanning, aandacht en eenvoud. Adem en ervaar ruimte in je hoofd en lijf. Na de les voel je je uitgerust en heb je meer energie.

Er staan 5 verschillende yogalessen op het rooster, volg de les die op dat moment bij je past. Meld je aan voor een proefles: susan@suzenyoga.nl

Namasté!


- Hatha Yoga

Vriendelijke en zachte vorm; de ‘moeder’ van alle yogastijlen.

Zondag:      9.30-10.45

Maandag: 19.30-20.45 en 20.45-22.00 uur

- Viniyasa (Flow) Yoga

Een vloeiende en dynamische yogastijl die de aandacht gemakkelijk in het nu brengt, door de concentratie op de adem en de beweging. Doordat de bewegingen elkaar vloeiend opvolgen, wordt hij ook wel Flow yoga genoemd.

Zondag:    10.45-11.30 uur

- Yoga Pilates

Versterkt ondermeer rug- en buikspieren.

Vrijdag:      9.15-10.30 uur

- Yoga Light

Zachte, effectieve yoga, ook heel geschikt voor senioren.

Vrijdag:     10.30-11.30 uur

Alle lessen van Susan: losse les/proefles € 15,-

Tienrittenkaart €125,- (voor alle lessen geldig) Proefles gratis!

Aanmelden: susan@suzenyoga.nl   of 0618969295


Tiener- en Kinderyoga
door Frederieke Boersma
www.yogakiddies.nl
Maandag:      Kinderyoga (7-9 jaar) 15.40-16.40 uur
                    Kinderyoga (10-12 jaar) 16.50-17.50 uur
                    Tieneryoga (12-16 jaar) 18.00-19.00 uur 
Donderdag:   Kinderyoga (7 – 9 jaar) 15.40-16.40 uur
                    Kinderyoga (10-12 jaar) 16.50-17.50 uur
                    Tieneryoga (12–16 jaar) 18.00-19.00 uur

Aanmelden/info: info@yogakiddies.nl  of 0641997214Om alvast in je agenda te zetten voor mei:
-Zondag 7 en 14/5 19.30-21.30 u: Open je hart! Twee avonden mediteren en zingen voor een goed gevoel, met Henriëtte Middelkoop en Annemarie van Tijen 
-Zondag 21/5 14.00-16.00 u: Klankschalenmeditatie, met Esther van Santen en Annemarie van TijenAbonneer je op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten! nuhier@live.nl

 

ZIE OOK DE AGENDA VOOR EEN OVERZICHT VAN ALLE DATA

 

 

Like ons op Facebook!

 

 

Je bent nu hier

Zijlweg 46

2013DJ Haarlem

www.jebentnuhier.nl

 

 

 
Foto's studio: Donald van HasseltSubpagina''s (1): Naamloos