Over ons

Wij zijn een Hobbykwekerij, gelegen te Lanaken, Limburg; Belgie.

Een hobbykweker is iemand die op hetzelfde adres verschillende vrouwelijke en mannelijke hondjes houdt en per jaar tussen drie en zes nestjes honden afkomstig uit eigen kwekerij verkoopt en zorgt voor een goede socialisering en een goede verzorging, vanaf de geboorte van de pups tot en met bij de nieuwe baasjes.


Onze honden zijn onze huisdieren.
"Zij leven bij ons in een sociale leefsfeer, en zo worden er ook 
puppies geboren".

Wij kweken enkel Maltezers.
Regelmatig hebben wij nestjes pups van onze Maltezertjes te koop. De ouders zijn altijd aanwezig, en al onze pups zijn gereglementeerd, volledig in orde voor ze vertrekken naar hun nieuwe baasjes , geënt Ontwormd en gechipt en ...Met Europees paspoort en met waarborg. Wij geven ook steeds begeleiding na verkoop.De hond is onze beste vriend.
En wij willen dan ook gedurende hun hele leven en ook op hun oude dag de beste zorgen geven aan ons huisdier.

Wij werken nauw samen met onze dierenarts om ervoor te zorgen dat zowel onze pups als onze oudertjes gezond en gelukkig zijn. 
Onze puppy's, net als onze honden, worden behandeld als leden van de familie en we verwachten niets minder voor hen wanneer ze naar hun eeuwige thuis gaan.

Bij ons komt de goede zorg, de gezondheid en de socialisatie van de pups en hun ouders altijd op eerste plaats. 

Een hond, zoals wij die willen is een sociaal dier dat intens met de mensen samen woont. 

Willen wij zo een hond, dan moet er vooral ook in zijn/haar eerste levensweken, liefdevol mee omgegaan worden.

De eerste ca16 weken zijn wat wij noemen de “socialisatieperiode”. Dingen die de pups in deze weken meemaken beschouwen zij als normaal. 
Worden ze in die periode niet goed behandeld dan zullen zij dat ook nooit vergeten en zullen ze uitgroeien tot probleemhonden met een afwijkend sociaal gedrag. 
Hetzelfde gebeurt bij pups die in deze weken bijna geen ervaringen opdoen. 
Vaak zijn deze pups heel bang en onzeker omdat ze niet geleerd hebben met mensen, kinderen, andere honden en andere dieren om te gaan.


Pups die nooit buiten hun hok geweest zijn, zijn daardoor doodsbenauwd van verkeer, de stofzuiger, onverwachte geluiden, ...
(Dit wordt dan het kennel syndrome genoemd.)
Daarom is het noodzakelijk dat wij veel aandacht besteden aan de opvoeding en de sociale ontwikkeling en alles wat hij/zij daarbij moet leren. 

De opvoeding bij honden gebeurt vanaf het ogenblik dat de puppies iets kunnen waarnemen.
Gedurende de eerste 3 weken van hun leven doen puppies nog geen indrukken op van buitenaf. Het belangrijkste voor de puppy is dan overleven. 

Tegelijk met het ervaren van de eerste zintuiglijke prikkels lijken puppies zich bewust te worden van hun omgeving en begint de taak van de kweker. 
Door regelmatig de puppies aan te raken en ze de gelegenheid te geven om een hand te besnuffelen, kunnen ze in deze eerste fase reeds kennismaken met de mens. 
Voor een hond, die veel beter ruikt dan mensen, speelt geurwaarneming een belangrijke rol. Een puppy die ons kan ruiken doet even waardevolle indrukken op als een baby die ons ziet. 
Geuren die puppies reeds in het nest konden ontdekken kunnen niet verkeerd of onaangenaam zijn. 
De puppy heeft nog geen negatieve ervaringen opgedaan met nieuwe dingen. 
In de overgangsfase, de periode van 21 tot 28 dagen oud ontdekken de puppies voor het eerst hun eigen mogelijkheden en talenten. 
De moeder is in deze periode zeker nodig en er moet voor gezorgd worden dat de puppies haar in deze periode nooit voor lange tijd moeten missen. 
De puppies kunnen nu zien, horen, ruiken en voelen en hebben de drang om de wijde wereld te ontdekken. 

Een nestje pups wordt daarom bij ons ook zoveel mogelijk in huiselijke kring gehouden, zodat het verschillende zaken in huis leert kennen en waar het veel contact met de mens heeft. 
Ze worden gewent met de andere honden, de kat en andere van onze huisdieren zoals de cavia's van de kleindochter.


Wanneer de pups 8 tot 9 weken oud zijn, zijn ze meestal zelfstandig genoeg om naar een nieuwe baasje te gaan.

Wij zijn steeds gastvrij en maken steeds voldoende tijd om u te ontvangen. 
Onze klanten komen dan ook regelmatig eens hun pup bezoeken, voor dat de pups mee mogen naar hun nieuwe thuis.

Wij kweken maar met 1 ras (Maltezer) en hebben maar een beperkt aantal nestjes per jaar. (tussen drie en zes nestjes, ''Maltezers'' afkomstig uit eigen kwekerij.)
Wij laten je de pups zien en ook de moederhond als de vaderhond. 
De moeder hond moet te allen tijde bij de pups zijn tot de leeftijd van 8 weken.
(Dus de pups verlaten nooit het ouderlijk nest onder minimaal 8 weken.)

Voor inlichtingen, neem even telefonisch contact met ons op. (Wij beantwoorden geen e-mails of SMS) GSM: Nicole - +32(0)473548913

 • Bekijk hier de foto's, filmpjes en de referenties van onze klanten.
  Wij weten dat onze referentie, natuurlijk onze klanten zijn.
  Wij zien dan ook niets liever dan dat onze klanten ons mooie foto's bezorgen van hun hondjes !.
 •              
 •  
 •   
    
    

 • Hondjes zijn geliefkoosde beestjes, als gezelschap voor de mens.  Maar ze hebben ook belangrijke aandacht en goede opvoeding nodig.
  Bekijk hier enkele nuttige tips:Nuttige tipsVerzorgingOpgroeiingsfaseDieren op reis Allergisch voor honden Leuke foto's van onze pups